SoundMania írta: ↑2021.04.07., szer. 13:52
Elhiheted, vannak hasonló áron ilyen dobozok. Persze nem PONT ilyenek, kicsit mások, de másnak meg pont az ami ugyanolyan jó, vagy jobb. Mást keres a hangban.....
Felfelé megítélni valami dolgot , ami ismeretlen számodra, nem mindig túl könnyű, vagy amikor az, akkor vagy nagyon hasonló az általad megszokotthoz, vagy összességében sokkal-sokkal jobb mint a tiéd és amit megszoktál.
Arra gondolok az árakkal, hogy a tiéd használt áron , nem arányosítható egy új áron megvásárolható/megvásárolandó termékhez.
Ha ez az 1,45M az új ára a terméknek, akkor azt kell mondanom, hogy sajnos , igen, ennél még feljebb kell nézelődni.
De ha nem akarsz sokat elkölteni, akkor lehet, hogy jobb lenne építeni. Szerintem 300-ért már jó helyre be lehet kerülni. 5-6 százért meg már sokkal jobbra. A mostaninál már az előbbi is jobb lenne. De utóbbinál hamar elfelejtenéd hogy mennyire teszett a mostani dobozod hangja.
Az enyém 2003-ban került 350e Ft-ba. Az akkori csúcs 600-as B&W (604 S3) volt 320e körül, azzal volt nálam versenyben.
Bár emlékszem, hogy amikor Annexnél hallgattam a B&W-ket, és mondtam, hogy a Mission 783 a másik kiszemelt, az eladó mondta, hogy jaaa, azzal ezek nem tudnak versenyezni, mert jobb a Mission.

Nekem mondjuk nem volt ilyen egyértelmű, meg ki tudja, mennyire értett hozzá az az emberke. Sógoromnak pont ilyen 604 S3-asai vannak, és tök jó a hangjuk szerintem.
Tehát nagyjából ebben a ligában mozgott/mozog. Ha csak a nyers inflációt nézzük, akkor valahol manapság 700-800e körül van ez a kategória, persze tudom, hogy nem így kell nézni kizárólag. De mondjuk egy jobb 600-as szintű hangfal ma ennyibe kerül, meg a QX5 Mission is 750e körül mozgott. Ez egyébként lehet jó lett volna nekem, de már pont megszűnt modell lett...
Szóval most, hogy pénzem is több van, mint 1 hónappal ezelőtt gondoltam, hogy marad a költözésből, simán rászánok 1 misit, hisz 18 évre vetítve nem sok, ha azt nézem, pl. egy átlag dohányos 8-10x ennyit füstöl el. így nézve nem sok az 1 millió, hisz nem gyakran cserélgetem a cuccot, akkor meg évekre vetítve nem sok pénzről beszéltünk (havi 4-5e Ft).