Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Köszi de ez nem megoldás nekem, ahogy írtam nekem a nason "fut" a Tidal ez a pedig nem tudja kezelni.

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

dbrnsk írta:
2021.04.22., csüt. 20:33
csabi71 írta:
2021.04.22., csüt. 20:22
Sziasztok!
TIDAL belépési problémám van, fórumokat olvasgatva nem csak nekem. PC-n vagy a Tidal saját appján be tudok lépni azonban ez nekem nem megoldás mert a médialejátszómnak nincsen dedikált Tidal kliense. Eddig gond nélkül használtam, így:
Synology NAS-on fut a BubbleUPnp szerver, ehhez van hozzárendelve a médialejátszóm, a Tidal vezérlése LINN Kazoo vagy a Lumin appjával történt azonban most már nem tudok belépni.
Ha jól olvastam akkor a Tidal változtatott a beléptetési protokollon.
Tudja valaki a megoldást?
Sajnos én sem kaptam választ erre a kérdésre... Linn Kazoo-t használtam az LDS mellett (droid miatt), de már jó ideje nem lehet alkalmazáson belül belépni a Tidalba.

Követem...
Az mconnect Player app nálam hibátlanul működik iPad-en Tidalra is. Van ingyenes verziója is, mconnect Player Lite, ki lehet próbálni.
Androidra is megvannak ezek az appok, hogy azon rendesen működnek-e, azt nem tudom.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

csabi71 írta:
2021.04.22., csüt. 20:22
Sziasztok!
TIDAL belépési problémám van, fórumokat olvasgatva nem csak nekem. PC-n vagy a Tidal saját appján be tudok lépni azonban ez nekem nem megoldás mert a médialejátszómnak nincsen dedikált Tidal kliense. Eddig gond nélkül használtam, így:
Synology NAS-on fut a BubbleUPnp szerver, ehhez van hozzárendelve a médialejátszóm, a Tidal vezérlése LINN Kazoo vagy a Lumin appjával történt azonban most már nem tudok belépni.
Sajnos én sem kaptam választ erre a kérdésre... Linn Kazoo-t használtam az LDS mellett (droid miatt), de már jó ideje nem lehet alkalmazáson belül belépni a Tidalba.

Követem...

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Sziasztok!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Kinek mi a véleménye erről: Advanced Acoustic X-stream 9 ? Gondolkodom egy ilyen beszerzésén...
A gondolkodás nem megerőltető...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11014
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A műfaj kezdeti problémáinak leküzdése után egyre több nívós hálózati lejátszó jelenik meg a piacon és már nem feltétlenül kell egy autó árát fizetnünk értük. A Lindemann készüléke szerény kinézete és mérete ellenére komoly potenciált képvisel, mindennel fel van szerelkezve, amire manapság az új megoldásokra is nyitott zenehallgatónak szüksége lehet.

Lindemann Limetree Network

Lindemann_Audio_Limetree_NETWORK.jpg
Lindemann_Audio_Limetree_NETWORK.jpg (68.63 KiB) Megtekintve 2665 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ear írta:
2021.03.30., kedd 11:20

Egyszer majd biztos kipróbálom a 305-öst, de sajna lent is kevés lenne üzemszerűen az 5 port. A dupla kábelezés érdekes, egyszer kipróbálom. Ezeket a modulokat használtad? https://www.fs.com/de-en/products/74674 ... &id=219319
Nem, hanem ezt a max 10km-est. Minél nagyobb távolságú, annál nagyobb veszélye annak, hogy 10-20m-en túlvezérlődik. Szerencsére ez a 10km-es 20m-es kábellel teljesen jó, kb -2,5-3.0dB vételi jelszintet mutat. Sőt, amikor MM kábellel kötöttem össze, nem szabályos, de mégis teljesen jól működik azzal is, akkor +/- 0,1db RX vétel jelszintet mutat. +0,5dB már túlvezérlést okoz, azt el kell kerülni.
https://www.fs.com/de-en/products/74670.html

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.03.30., kedd 09:41

A CSS610 újabb technológia a CRS305-höz képest. Egy NYÁK, egy IC, végtelenül egyszerű belső felépítés. Azért is írtam, hogy zéró esély benne a tuningra. Gondolom a Mikrotik ugrott rá elsőként erre a chipre, és meglátta benne a fantáziát, hogy első lehet az ilyen tudású, olcsó switchel. Nekem pont ideális az itthoni hálózatba, az öt port már kevés lett volna. Bug igazán egy volt, Vlan-on keresztül macera volt a portokkal, de már megoldották. Az SwOS Lite 2.13 már két-három hete fenn van a switcheimen. :) Neked nem látszik az elérhető frissítések listájában? És ez a frissítés keltette életre az SFP modulokat az SFP+ portokban, hiba nélkül működnek.

A 12-57 V tápfesz pedig biztosan a POE táplálás lehetősége miatt van, én egyelőre jól elvagyok a 12 voltos lineáris táppal a hifit szolgáltató switchnél, de ott nincs is annyi modul, de tervben van, hogy eljátszok ezzel is. A streamerem is 8-14 volt között mindenről elmegy, de 12 volt körül valahogy jobb lesz a hangja.
hifis fórumok visszatérően ER versenyképes alternatívaként emlegetik a CRS305-öt, ez is bátorított engem ezt választani. Mondanám, nálad úgy is talán jó alternatíva lehetett volna, ha a hifi mellé teszel egy CRS305-öt, ott talán elég a 4+1 port, a másik végen elmegy a CSS610.

Ha még tovább akarsz kísérletezni hifi felé, tegyél egy próbát kettő optika kábellel LAG-ban, ez nekem egyértelmű javulást hozott. Sajna viszont az SwOS v2.12 éppen a LAG-ban bugos, ez nálam is jelentkezett, időnként leakadt a routertől távolabbi második, hifi közeli CRS305. Megvárom a v2.13-at, abban ennek javítását ígérik.

A másik még furcsább opció, amikor SM 1310mm-es modulokat MM kábellel kötöttem össze, ez nem hozott annyit mint a LAG próba, de jobbnak halottam, mint a MM 850nm modulok MM kábel összekötésben.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Jolida írta:
2021.03.29., hétf. 20:57
istvan01 írta:
2021.03.29., hétf. 15:58
készül SwOS2.13 amiben ez talán javítva lesz.
What's new in v2.13:

*) properly report SFP port speed;
*) make SFP port work in forced 1G speed mode;
*) make fiber optic modules work with auto-negotiation (1000BaseX);
*) fixed management access over SFP ports;
*) CSS610: report temperature under System tab;
*) fixed problem where logout blocked new logins for 5min;
*) correctly forward snooped DHCP & PPPoE packets;
*) accept only VLAN tagged packets if Allow-VLAN was specified;
*) for ports with vlan-receive=any mode send out vlan packets with
default vlan id as untagged;
*) make Allow-From work;
*) fixed ACL rule ip source & destination network matching;
*) make ACL not match DSCP=0 by default if no value was specified;
*) fixed SNMP GetBulk;
*) make SNMP sysUpTimeInstance to not overflow in 5min;
*) correctly report extended SNMP info about SFP ports;
*) fixed LAG linking and monitoring;
*) make LAG use L2 hash based load balancing;
Igen, ezt már láttam. Lite verzió már kiadva. A CRS305 nem a lite-al működik, persze lehet el megy vele. De inkább megvárom a stabil 2.13-at.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

istvan01 írta:
2021.03.29., hétf. 15:58
készül SwOS2.13 amiben ez talán javítva lesz.
What's new in v2.13:

*) properly report SFP port speed;
*) make SFP port work in forced 1G speed mode;
*) make fiber optic modules work with auto-negotiation (1000BaseX);
*) fixed management access over SFP ports;
*) CSS610: report temperature under System tab;
*) fixed problem where logout blocked new logins for 5min;
*) correctly forward snooped DHCP & PPPoE packets;
*) accept only VLAN tagged packets if Allow-VLAN was specified;
*) for ports with vlan-receive=any mode send out vlan packets with
default vlan id as untagged;
*) make Allow-From work;
*) fixed ACL rule ip source & destination network matching;
*) make ACL not match DSCP=0 by default if no value was specified;
*) fixed SNMP GetBulk;
*) make SNMP sysUpTimeInstance to not overflow in 5min;
*) correctly report extended SNMP info about SFP ports;
*) fixed LAG linking and monitoring;
*) make LAG use L2 hash based load balancing;
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.03.29., hétf. 09:40

Én is végigpróbáltam a switchezés, optikai kábelezést, SFP SFP+ adaptereket. Biztos nem értem a végére a felfedezéseknek, de így is tanulságos és zavarbaejtő a dolog: https://ear.hu/?p=10044
Egy gyakorlati tanács. Az SFP modulok duplex és simlpex LC csatlakozója elég kényes és érzékeny valami. LC kihúzása után nagyon javasolt vissza dugni rá a szállításkor vele adott kis fehér védő kupakot, ez központozza az üveget, és védi a sérülés-koszolódástól. Amikor többször BE-KI újra csatlakozom, legtöbbször nem sikerül azonos vételi RX jelszintet adni a csatlakozóval. Itt több fajta geometria kitérés okozhat jel romlást. A szabad szemmel, de nagyítóval sem látható 50um (9um) átmérő fényvezetőn piszkot nem sikerült láthatóvá tennem. Ennek a láthatatlan piszok szakszerű eltávolításához beszereztem ezt az eszközt. Ennek használat után pár tized dB-el RX jelszint javulás mutatkozott. A TX, RX ágvéget és az SFP modul LC fogadó nyílását (lencse) is letörli.
https://www.fs.com/de-en/products/39721.html
Csatolmányok
39721.main.jpg
39721.main.jpg (24.21 KiB) Megtekintve 2899 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ear írta:
2021.03.29., hétf. 09:40
istvan01 írta:
2021.02.09., kedd 12:58
Léptem egyel feljebb üveges switch megoldásban, 1Gbs Mikrotik OM modul mellé vettem 2db 10Gbs FS modult:
https://www.fs.com/de-en/products/74676.html
Amiket bedugtam a switchek-be és azonnal működött, nem kellett semmit mókolni vele.

Bizony a nem kevés lépés akkorát emelt a hang minőségen is, amit pár éve el sem hittem volna, amikor még a CAT kábelek hangzás hatását sem hittem el. Igaz, most sincs high-end csillirádos hifi minősített CAT kábelem, csupán egy mezei CAT8-as a zenejátszó felé. Az is igaz, amire az üveg LAN rendszer képes, azt semmilyen CAT kábelezés önmagában nem képes, mert itt nem csak a kábel a szereplő.
Én is végigpróbáltam a switchezés, optikai kábelezést, SFP SFP+ adaptereket. Biztos nem értem a végére a felfedezéseknek, de így is tanulságos és zavarbaejtő a dolog: https://ear.hu/?p=10044
Egy kissé elvesztem a blogod szövegében. Ha kérhetném egészen röviden eszköz<->kábel-eszköz<-> stb formában sorba állítanád a próbált változatokat, rövid hangi jellemzővel és esetleg hangérték sorrendben.
A nyitó fejlécen DAC kábelt mutatsz, ami fixen egybe épített kábel és optika modul, ilyet is beszereztél?

Én nem mertem kockáztatni ezt a CSS610-8G-2S+IN swithcet, pár dolog miatt. Ha valamibe több portot építenek és ez 33%-al még alacsonyabb lista árú, ott valamin spóroltak, ne hogy bele fussak olyan valamibe , ami utána fogfájós lehet. A Mikrotik fórumán ezt az olcsóbb, nem oly régen kiadott CSS610-et nem kevés buggal emlegették, ami nem tudom orvosolható-e majd. Sajnos az CRS305-önben is találtam már bug-ot, pedig hifi irányba olyan sokat nem kell variálni. Arról beszélnek, készül SwOS2.13 amiben ez talán javítva lesz.

Írod, van RJ45-CAT kábelhez SFP modulod, ami nem műkszik. Nekem is van, Mikrotik S-RJ01, és van FS SFP-GB-GE-T. Mindkettő hiba nélkül működik nálam. 10Gb-s RJ45 SFP+ modult nem ajánlatos beletuszkolni a tied és enyém Mikrotik Switchekbe. Működik állítólag, de túlzottan nagy az áramfogyasztása, forrósodik, és lehet túl is terheli a switch saját táp köreit.
A 12-57V széles külső tápfesz tartomány is érdekes. A 12V alsó határ a analóg tápokkal és persze nálam aksiról tápoláshoz kedvező, azonban a 12V olykor határos, kezd érzékeny lenni. Volt olyan, bedugtam 3db SFP modult, és valami nem volt stabil a 12VDC tápommal, tettem próbát a switch 24VDC dugasz tápjával, és egyből megjavult. Nem, a tápom 2A-t könnyedén le tud adni, a dugasz SMP tápja is csak 0,8A/24VDC. Felvett teljesítményt még egyszer sem mértem 8W-nál többet. Aztán, lehet ez csak a CRS305-nél jelenség, ez a 12V kritikus alsó külső tápfeszültség. Belül nincs semmi tápkör 3,3V felett.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

Picabia írta:
2021.03.26., pén. 17:58
hifitibi írta:
2021.03.26., pén. 16:12
Picabia írta:
2021.03.26., pén. 13:12

Ha jól értem, a Huawei a szolgáltatói végpontot cserélné le egy eszköz helyett többre. A végpontokon Huawei eszközök lennének, gondolom ugyanúgy a szolgáltató felügyelete alatt mint a jelenlegi egy. Annak opció, aki most is a szolgáltatói eszközt használja routernek, wifi AP-nak, de nagy a lakás és nem elég az egy AP. Én utálnám ha nem a saját tűzfalam mögött lennék, de ez az én problémám / paranoiám :)
Az egy nagyobb doboz megmarad ugyanolyan funkciókkal, mint a mostaniak, csak a LAN oldala is optikai.
Igen de ha jól értem, nem szabványos, hanem a Huawei proprietary megoldása amit nem a felhasználónak, hanem az internetszolgáltatónak adnak el rendszerként. A home gateway-hez a szintén a szolgáltató által adott és felügyelt Huawei eszközök kapcsolódnak, ezeken férsz hozzá a netszolgáltatáshoz (mint most az egyszem szolgáltatói dobozhoz) szabványos interfészeken, mint wifi és ethernet.
Ha ezeken a végpontokon megjelenik egy szabványos optikai port, akkor arra csatlakozhat PC, vagy audio eszköz, de ez független a Huawei megoldásától, elvileg tetszőleges technológiát használó végpontra lehetne optikai portot rakni most is (csak nem raknak :).
Abszolút logikus találgatás! :D És innentől kezdve én is csak találgatni tudok. 2-3 mp-re mutattak egy kb 8-8 cm-es dobozkát, mint a home gateway túlvége. Csatlakozós oldalát nem mutatták. (Az 5G, multicloud és mesterséges intelligencia, stb. témák mellett erre csak kb. egy percet szántak.)
Annak a dobozkának lehet akár Ethernet, akár szabványos optikai (csatlakozó, optikai jelszint, protokoll szerint szabványos) kimenete is.
Arra utaltam, hogy az optikai kábelt az ONT dobozka helyett bedugni a PC seggébe szerintem nem fog működni.

Na, de majd meglátjuk.

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Re: QNAP TWONKY IPV6 probléma

Hozzászólás Szerző: HTP »

HTP írta:
2021.03.24., szer. 19:02
alto írta:
2021.03.23., kedd 20:43
HTP írta:
2021.03.23., kedd 20:31
Sziasztok!

Adott egy QNAP NAS és az azon futott liszenszelt Twonky Server:
TwonkyServer [QNAP-NAS-TS412]
Version: Twonky Server 8.5.2
Network Interfaces
192.168.0.87:9000 00:00:00:00:00:81
Hálózatos lejátszókon ezen keresztül érem el a zene fájljaimat.
Oppo-203 és Yamaha RX-A2070

Routerem TP-Link Archer C9

A problémám.
Ha bekapcsolom a routeren az IPv6-t akkor eltűnik a Twonky Server a Local Server listából, azaz nem érem el a zenéket.
QNAP-on a Network/IPv6/Enable IPv6 be van kapcsolva, kap is IPv6 address-t.

Van egy Bluesound Node2i, az ugye nem Twonky-n keresztül csatlakozik a NAS-hoz, ott nincs probléma IPv6 bekapcsolásakor.

Előre is köszi, ha valakinek van ötlete.
Nem vagyok lama de képzett hálózati szakember se, szóval olyan „analógosan” kérnék segítséget 😊
Amúgy miért akarod bekapcsolni az IPv6-t? Otthoni környezetben nem látom sok értelmét, és ahogy tapasztalod is, kompatibilitási problémákat okozhat.
Köszi, igen látom.
Mostanában sokszor gond van a Digi-vel, elszáll de érdekes módon (Digi fórumbeli visszajelzések alapján) csak az IPv4 része... gondolkodik.gif
Ezért próbáltam beállítani ezt a funkciót.
Hátha valaki már találkozott hasopnló problémával.
Megoldódott. QNAP NAS firmware volt a ludas. Update után megy minden. is.

Ja és ha valaki tud eladó Lumin S1-t szóljon. :rolleyes:
Kölcsönbe van nálam 2 hete egy ... hát szerintem 'Végállomás' :D ..persze X1 biztos ettől is jobb...
Yamaha, NAD, Mission, Hivox

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

hifitibi írta:
2021.03.26., pén. 16:12
Picabia írta:
istvan01 írta:
2021.03.26., pén. 11:10

Van bőven fiberhez NET kártya, pl itt FS kínálatban is. Jellemzően 10Gbps vagy többre, SFP+ slottal, mert méretileg ez alig nagyobb, csak hosszabb mint a RJ45 csatlakozó háznál. Pár év és az lesz a szokás, hogy a komolyabb laptopokon lesz optika slot.
https://www.fs.com/de-en/c/pcie-network ... settab=two
Ha jól értem, a Huawei a szolgáltatói végpontot cserélné le egy eszköz helyett többre. A végpontokon Huawei eszközök lennének, gondolom ugyanúgy a szolgáltató felügyelete alatt mint a jelenlegi egy. Annak opció, aki most is a szolgáltatói eszközt használja routernek, wifi AP-nak, de nagy a lakás és nem elég az egy AP. Én utálnám ha nem a saját tűzfalam mögött lennék, de ez az én problémám / paranoiám :)
Az egy nagyobb doboz megmarad ugyanolyan funkciókkal, mint a mostaniak, csak a LAN oldala is optikai.
Igen de ha jól értem, nem szabványos, hanem a Huawei proprietary megoldása amit nem a felhasználónak, hanem az internetszolgáltatónak adnak el rendszerként. A home gateway-hez a szintén a szolgáltató által adott és felügyelt Huawei eszközök kapcsolódnak, ezeken férsz hozzá a netszolgáltatáshoz (mint most az egyszem szolgáltatói dobozhoz) szabványos interfészeken, mint wifi és ethernet.
Ha ezeken a végpontokon megjelenik egy szabványos optikai port, akkor arra csatlakozhat PC, vagy audio eszköz, de ez független a Huawei megoldásától, elvileg tetszőleges technológiát használó végpontra lehetne optikai portot rakni most is (csak nem raknak :).

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Picabia írta:
istvan01 írta:
hifitibi írta:
2021.03.25., csüt. 20:05

Az olyan esetleges továbbgondolás, hogy nem az ONT-ben végződik az optikai átvitel, és egy rövid Ethernet kábellel csatlakozik a PC-be, hanem az optikai csatlakozó közvetlenül a PC optikai hálókártyájába cuppan, nos annak szinte zéró esélyét látom.
Van bőven fiberhez NET kártya, pl itt FS kínálatban is. Jellemzően 10Gbps vagy többre, SFP+ slottal, mert méretileg ez alig nagyobb, csak hosszabb mint a RJ45 csatlakozó háznál. Pár év és az lesz a szokás, hogy a komolyabb laptopokon lesz optika slot.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

istvan01 írta:
hifitibi írta:

Az olyan esetleges továbbgondolás, hogy nem az ONT-ben végződik az optikai átvitel, és egy rövid Ethernet kábellel csatlakozik a PC-be, hanem az optikai csatlakozó közvetlenül a PC optikai hálókártyájába cuppan, nos annak szinte zéró esélyét látom.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

hifitibi írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11014
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

hifitibi írta:
Szóval már csak pár év, és tévé csomaghoz járni fog az optikai LAN.
Remélem, a TV csomag elhagyható. :napsut:

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tegnap résztvettem a Huawei fél napos online szimpóziumán, ahol az általuk elképzelt (és fejlesztés alatt álló) jövőt mutatták be. A sok-sok említett telekommunikációs téma közül az egyik itt érdeklődésre tarthat számot.

Jó hírem van a switch fan-oknak. A Huawei a 2025-ig elkövetkezendő jövőben a fiber to the home megoldásról át fog térni (elérhetővé teszi) a fiber to the room megoldást. Egy home gateway max 16 db különböző helyiségbe elhelyezett ONT-t (optikai végpont dobozkát) tud kiszolgálni. (A home gateway egyébként már kész van, élőben mutatták be.) Ez azt jelenti, hogy a helyi hálózat a hifista két doboza között az átvitel optikai tud lenni. A Huawei megoldása 1120 Mbit/s-os sebességet tud minden végpontra. Nem tudom, hogy az elég tud-e lenni.... ;)

Az olyan esetleges továbbgondolás, hogy nem az ONT-ben végződik az optikai átvitel, és egy rövid Ethernet kábellel csatlakozik a PC-be, hanem az optikai csatlakozó közvetlenül a PC optikai hálókártyájába cuppan, nos annak szinte zéró esélyét látom. A gyártó bizonyos, hogy a payload-on (a felhasználó által átvitt információn) kívül olyan gyártóspecifikus adatokat közlekedtet, ami "menedzseli" a távoli végpontot (de legalább annyit, hogy az ott van-e, és működik-e), mely információ meg nem érkezése esetén a home gateway lekapcsolja az optikai portot.

Szóval már csak pár év, és tévé csomaghoz járni fog az optikai LAN.

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

alto írta:
2021.03.23., kedd 20:43
HTP írta:
Sziasztok!

Network Interfaces

A problémám.
Ha bekapcsolom a routeren az IPv6-t akkor eltűnik a Twonky Server a Local Server listából, azaz nem érem el a zenéket.

Van egy Bluesound Node2i, az ugye nem Twonky-n keresztül csatlakozik a NAS-hoz, ott nincs probléma IPv6 bekapcsolásakor.

Nem vagyok lama de képzett hálózati szakember se, szóval olyan „analógosan” kérnék segítséget 😊
Amúgy miért akarod bekapcsolni az IPv6-t? Otthoni környezetben nem látom sok értelmét, és ahogy tapasztalod is, kompatibilitási problémákat okozhat.
Köszi, igen látom.
Mostanában sokszor gond van a Digi-vel, elszáll de érdekes módon (Digi fórumbeli visszajelzések alapján) csak az IPv4 része... gondolkodik.gif
Ezért próbáltam beállítani ezt a funkciót.
Hátha valaki már találkozott hasopnló problémával.

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hozzászólás Szerző: ludy »

Segitséget szeretnék kérni !
Van egy Pro-Ject Stream Box S2 Ultra hálózati zene lejátszóm,és nem tudok rájönni hogy hogyan kel, egy meghallgatni kivánt
előadó cd-jén lévő összes számát,folyamatos lejátszásra állitani,egyenként lejátszik számokat,egyenkénti rákatintásra, de sokszor igy sem,nem mindegyiket.
Ha van valakinek ilyen készüléke,vagy ismeri a müködését,kérem segitsen.
Köszönettel:ludy

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

HTP írta:
Sziasztok!

Network Interfaces

A problémám.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

QNAP TWONKY IPV6 probléma

Sziasztok!

Network Interfaces
Hálózatos lejátszókon ezen keresztül érem el a zene fájljaimat, UPnP.

A problémám.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: -CB- »

migabi24 írta:
2021.03.22., hétf. 12:29
cannonball írta:
2021.03.22., hétf. 11:25
migabi24 írta:
2021.03.22., hétf. 10:06

Ezt NA8005 tulajként nehezen tudom elhinni, gyenge kábelezésre gyanakszom, egyébként a 8005 és a 8006 közt nem lehet nagy difi.
a 8005, és 8006 közt tényleg alig.... eltekintve a -Tidaltól, és a beépített CD-játszótól.

A kérdés az NA-6006 vs. ND-8006-ra vonatkozott.
Ezt viccenk szántad remélem, ha a 8005 szerinted ugyanolyan mint a 6005, és tudod, hogy a 8005 és a 8006 közt sincs difi akkor mi a kérdés?🤣
Szerintem olvass is, ne csak írj, főleg a mondatod 2. felére válaszolván. Én konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem az elvre, hogy ha drágább, akkor jobb. Volt egy időben bekötve NA 6005-8005-öd, vagy hallottad őket máskor, más helyen, és úgy emlékszel, hogy...
Anno "vak"tesztet csináltam egy olcsó, meg egy drága kábellal. A párom kapcsolgatta őket, én nem tudtam melyik szól, csak azt, melyik bemenetre vannak kötve. Persze kimondtam, hogy a drágább a jobb. Majd, mikor odamentem szétszedni a szettet, kiderült, hogy rosszul emlékeztem, és az olcsó kábel szólt a drága helyén...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”