Hát nehéz kérdés.. látszik rajta, ha valami nem oké. Sok blackgate-et láttam már, és van is jópár, gyakran használom. Így fel is tűnik, ha valami fura rajta. 2hete megszívtam mondjuk, az eladó állítja, hogy az tuti eredeti, de a 8féle felrakott tétele közül mindegyik normál áron volt, csak ez a két tétel, amit megvettem volt féláron. Megjött és picit fura volt a színe, picit más volt a betűtipus, más egy lehelletnyit alul a tömítőgumi, és az egyiknek egy picikét el is tér a fizikai mérete attól, ami egyébként nekem van. Annyira állítja, hogy erdeti, hogy emiatt be fogom tenni és meghallgatom. Abból kiderül.istvan01 írta: ↑2021.03.29., hétf. 18:29Nem, nem keresek (már) BG kondikat. közel 20év már nincs gyártás, Jelmax kínálta eladásra a technológiát, de senkinek nem kellett.
Miből tudod megállapítani, hogy amit rendeltél, az valóban Standard BG kondi? A BG közül ez a kondi az alap, alig-alig több mint egy normál elkó. Eredetinek látszó fóliát fillérekből tudnak gyártani hozzá.
A csövesemben CLC szűrésnél NH 150uF/350V és WKz 220+220uF/250V (DC510V végcsövekhez anódtáp) kondik vannak. Ezeket 16 éve vettem, valóban GB kondik.
Neked ilyen szemontbol egyszerübb a helyzet, dioda mögé berakhatsz, amit csak akarsz. Egyencső mögé nem mindegy sem a pufferkondi, sem a trafó szekunderimpedanciaja. Ha előbbi tul nagy vagy utobbi tul kicsit, akkor kinyirja az egyeniranyitot hamarabb, mint kene. Terv szerint mehet bele 900V-os egyencső is, mert az az egyik kedvencem, nagyon jó hangú a TungSol 5R4. Annak viszont 4uF-ban van maximálva a mögé köthető kapacitás, pedig amúgy 275mA-t tud.
Szóval itt úgy néz ki a dolog, hogy egyencső->3,3uF STD->15H->150uF VK->15H->150uF VK