hifis fórumok visszatérően ER versenyképes alternatívaként emlegetik a CRS305-öt, ez is bátorított engem ezt választani. Mondanám, nálad úgy is talán jó alternatíva lehetett volna, ha a hifi mellé teszel egy CRS305-öt, ott talán elég a 4+1 port, a másik végen elmegy a CSS610.Ear írta: ↑2021.03.30., kedd 09:41
A CSS610 újabb technológia a CRS305-höz képest. Egy NYÁK, egy IC, végtelenül egyszerű belső felépítés. Azért is írtam, hogy zéró esély benne a tuningra. Gondolom a Mikrotik ugrott rá elsőként erre a chipre, és meglátta benne a fantáziát, hogy első lehet az ilyen tudású, olcsó switchel. Nekem pont ideális az itthoni hálózatba, az öt port már kevés lett volna. Bug igazán egy volt, Vlan-on keresztül macera volt a portokkal, de már megoldották. Az SwOS Lite 2.13 már két-három hete fenn van a switcheimen. :) Neked nem látszik az elérhető frissítések listájában? És ez a frissítés keltette életre az SFP modulokat az SFP+ portokban, hiba nélkül működnek.
A 12-57 V tápfesz pedig biztosan a POE táplálás lehetősége miatt van, én egyelőre jól elvagyok a 12 voltos lineáris táppal a hifit szolgáltató switchnél, de ott nincs is annyi modul, de tervben van, hogy eljátszok ezzel is. A streamerem is 8-14 volt között mindenről elmegy, de 12 volt körül valahogy jobb lesz a hangja.
Ha még tovább akarsz kísérletezni hifi felé, tegyél egy próbát kettő optika kábellel LAG-ban, ez nekem egyértelmű javulást hozott. Sajna viszont az SwOS v2.12 éppen a LAG-ban bugos, ez nálam is jelentkezett, időnként leakadt a routertől távolabbi második, hifi közeli CRS305. Megvárom a v2.13-at, abban ennek javítását ígérik.
A másik még furcsább opció, amikor SM 1310mm-es modulokat MM kábellel kötöttem össze, ez nem hozott annyit mint a LAG próba, de jobbnak halottam, mint a MM 850nm modulok MM kábel összekötésben.