Hűha!?!
Ennyi pontatlanságot, felületességet, több helyen is. Nem részletezem, csak hármat:
Az SFP és SFP+ eltérő lézer ledet hasnál?? ez nem igaz. Az eltérést nem a + adja, hanem hogy MM-ben mindig VCSEL (850nm), SM-ben pedig DFB és nagyobb lézer teljesítmény, MPX igénynél EML lézer ledeket építenek be.
A modul nem tudja az adat sebességet? Ez is pontatlan. Az SFP modulok többsége egy előre beégetett fix sebességen dolgozik, nem a switch, vagy a mögötte elektronika állítja be. SFP modulok léteznek 1G, 2G, 4G, 8G, 10G, 16G, 25G sebességre, gyártanak dual sebességűt is, tehát ennél akár egy láb húzogatásával lehet váltani, és erre két sebességre van auto-negotació, amiből automata esetben a legnagyobb sebességre állnak be. Nekem is van 1G/10G dual-speed SFP+.
Az sem igaz így, hogy az üveg kábel mindkét végén teljesen azonos típusú/márkájú optika modul kell legyen. Azonos sebesség képességű, azonos hullámhosszú, azonos simplex-duplex, azonos MM vagy SM módú legyen, ennyi. Ezen feltételek felett van még a Cisco és nagy mellényű gyártóknál, hogy csak a saját kódolású (gyártási szám lekérdezés modulból) modult fogadják el, de ha kábel túl oldali végen nem Cisco hálózati eszköz van, akkor annak optika modulja már nem kell Cisco kódolású legyen. De már az sem kötelező, hogy mind a két végen (SFP, QSFP, QFP, XFP, X2 ..) ház méretű optika modul legyen, az sem hogy egyforma üveg csatlakozó (LC, SC ...) kell.
Ha teljesen azonos a két végén a modul, akkor kisebb a mellényúlás esélye.
Többit már nem boncolom.
Pedig én alig értek az optikás hálózati eszközökhöz ... én is tévedhetek. :)