Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: redbulova »

A Youtub-on van egy kissé őrült Ausztrál aki bemutatja a különböző tisztításokat és össze is hasonlítja, lehet látni az eredményt vizuálisan.
A legjobb módszer: Petróleum + Zsírtalanító + meleg víz + denaturált szesz + szárítás
Így sorban, de az eredmény vegytiszta lánc :D ami mehet a waxba.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Az enyém ilyen:
KW03_Jol_felszerelt_haztartasokert_nagy_02_1.jpg
KW03_Jol_felszerelt_haztartasokert_nagy_02_1.jpg (51.41 KiB) Megtekintve 1754 alkalommal

akisbandi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

mackohaz írta:
2021.03.16., kedd 18:09
Mostani ínséges időben hol veszitek a láncokat?
Utoljára az Alzánál vettem, igaz csak shimano van náluk, de nagyon jó áron volt

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5308

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2021.03.16., kedd 21:11

Miapékfaxa az az ultrahangos tisztító? Nagyon hangos?
Ilyesmi:
Easy_10_H_Lid_off_Left_Angle_KO_BKGD__78426.1516226502.557.557.jpg
Easy_10_H_Lid_off_Left_Angle_KO_BKGD__78426.1516226502.557.557.jpg (22.12 KiB) Megtekintve 1739 alkalommal
Raksz bele zsíroldó löttyöt, benzint - éppen mihez használod - bekapcsolod, és 35-40kHz körüli frekivel kirázod a kirázandót: olajat, zsírt, homokot. Előnye, hogy lehetetlenül kis résekből is hatékonyan szedi ki a szennyeződést, mindezt gyorsan. A hangja teljesítményétől függően a rémes és a borzalmas közt helyezkedik el. Én fülvédővel használom.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4595
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
2021.03.16., kedd 18:30
pärt írta:
2021.03.16., kedd 18:23
Simán ki lehet mosni ultrahangos kütyü nélkül is, egyszerű lötyböléssel.
Pár hete volt akcióban a Lidl-ben ultrahangos tisztító és jól vettem is egyet ;peace;
Miapékfaxa az az ultrahangos tisztító? Nagyon hangos?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mackohaz írta:
Simán bementem hajdúböszörményben egybiciklisboltba és kértem egy dlc-t :D bikefuntól meg tudtàk rendelni. Szerintem kmc van nekik dögivel, mert dupla áron futnak,mint a shimano, stb... Xal,ha nahyon kell, egy bikefun kapcsolattal bíró kereskedőnek lesz.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

akisbandi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

AAttila írta:
2021.03.16., kedd 18:30
pärt írta:
Pár hete volt akcióban a Lidl-ben ultrahangos tisztító és jól vettem is egyet ;peace;
Én egy évben párszor leveszem a láncot és petróleumban lötybölöm, majd ki is fújom sűrített levegővel. Egész jó eredményt ad ez a megoldás, csak macerás.
Aztán közben a helyén történik a tisztítás azzal a rápattintható kütyüvel. Kívülről tisztának tűnik így is, de hogy a csapok között mennyi kosz, por marad bent, azt nem tudom.
Ahogy mennek a láncba a kilométerek, a karbantartási ciklus is nő. Ahogy új láncnál csak az első párszáz kilométeren figyelem, hogy ne váltsak nagyon keresztbe, úgy egy idő után már csak törlés és kenés van.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:

pärt
Őslakos
Őslakos

mackohaz írta:
2021.03.16., kedd 14:47

Jesszus.....és még én azt hittem magamról, hogy alapos vagyok😀otthon a ceránon láncot főzök...szerinted asszony meddig bírná szó nélkül.....” mit főzöl? Hmmm ...KMC-ét, szerencséd van azt hittem láncot!😀
Tudtam, hogy páran kikészültök a leírástól, pedig tényleg nem egy rakétatechnika. :D Simán ki lehet mosni ultrahangos kütyü nélkül is, egyszerű lötyböléssel. A parafint meg nem a tűzhelyen kell rotyogtatni, hanem veszel egy ilyet:
JA-36023.jpeg
JA-36023.jpeg (208.84 KiB) Megtekintve 1746 alkalommal
...ebbel megolvad a cucc, és már csak tunkolni kell. Ha kész vagy, megvárod, míg lehűl, berakod a szekrénybe a tartalék kerék, használaton kívűli hangfal, leeresztett guminő, stb... mellé, és senkinek nem fáj semmi.
Különben meg az a feleség, aki évekig élt együtt hifistával, az ilyesmit már amúgy is rezignáltan fogadja. Reviné szemében láttam, ezt az ős belenyugvást, mint a földmíves, ki tudja, hogy nyáron aszály jő.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

mackohaz írta:
Probike-ban vettem, de már pár hete.Megrendeltem pénteken, kedden át is vettem. (sorral együtt :napsut: )

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

AAttila írta:
2021.03.16., kedd 18:07
pärt írta:
2021.03.16., kedd 17:55
Lehet, hogy a DLC-t valami mással maszatolják, mint az sl-t. Egyébként a Ceramicspeednek van UFO-s varjúhájjal kezelt kmc lánca, de az szerintem a sima sl.
Én meg halolaj tartalmú kapszulát használok az omega3 miatt :D
Adnék hozzá még Q10 is, ettől lesz igazán feszes😀
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2021.03.16., kedd 17:55
Lehet, hogy a DLC-t valami mással maszatolják, mint az sl-t. Egyébként a Ceramicspeednek van UFO-s varjúhájjal kezelt kmc lánca, de az szerintem a sima sl.
Én meg halolaj tartalmú kapszulát használok az omega3 miatt :D

pärt
Őslakos
Őslakos

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2021.03.15., hétf. 23:29
Röviden: az ultra tisztára pucolt láncot (ezt csak egyszer kell megcsinálni) olvadt parafinba meríted, lecsepegteted, kihűlve átmozgatod. és kész. Előnye, hogy teljesen tiszta a hajtás minden eleme, a viasznak van a legalacsonyabb súrlódása, tehát a legjobb hatásfoka, és sokkal kissebb a kopás mértéke. Hátránya, hogy először nagyon gondosan kell a láncot megszabadítani a gyári kenőanyagtól, mert csak így tapad meg rajta a parafin, szükséges egy ún. lassú főző edény, és esős tekerés után újra kell meríteni, mert, ugyan bírja a vizet, de a tekerések végére kimehet belőle a cucc. Ja, és érdemes több láncot egyszerre lekezelni, és cserélgetni. Elég eltérőeket olvastam a csere periódusokról, a 2-300-tól a sokszáz kilométerig. Valahol az írták, hogy ha 200 km után cserélsz, akkor valami extrém hosszú élettartama lesz a hajtásnak, de 300 km is bőven jó. A felhasználók, akik véleményeket írtak róla, általában jóval tovább nyúzzák ennél. Majd meglátom; ha zajosodik, azonnal cserélem, de amúgy is minimális macera egy patentszemet bontani, újat felrakni.
Mivel esőben még tévedésből sem indulok el, valószínűleg ez nekem lett kitalálva.
a kmc most jött le a viaszolásról... minap írtam,hogy valami vékony oljzszerű dolog van rajta, de nem az. de alapvetően passz.. kicsit olyan parafinolajosnak hat, de nem jöttem még rá mi lenne, de szobahőmérsékleten inkább cseppfolyós, de nagyon jól tapad a láncra(fémre), cserébe mocskos sikamlós. az új láncokat minidg utáltam első mosásig, ez most egyből jól beKATTan :D azt nyomozd le, micsoda. ez kkmc x11sl DLC. a sima SL-ekre nemtom mi megy, azt régebben vettem.
halfnote.hu

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Vinkler írta:
2021.03.16., kedd 14:33

Gondolom a wattmérős részére utalt?! gondolkodik.gif
Is, meg úgy általában a koncepcióra.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

pärt írta:
2021.03.15., hétf. 23:29
Röviden: az ultra tisztára pucolt láncot (ezt csak egyszer kell megcsinálni) olvadt parafinba meríted, lecsepegteted, kihűlve átmozgatod. és kész. Előnye, hogy teljesen tiszta a hajtás minden eleme, a viasznak van a legalacsonyabb súrlódása, tehát a legjobb hatásfoka, és sokkal kissebb a kopás mértéke. Hátránya, hogy először nagyon gondosan kell a láncot megszabadítani a gyári kenőanyagtól, mert csak így tapad meg rajta a parafin, szükséges egy ún. lassú főző edény, és esős tekerés után újra kell meríteni, mert, ugyan bírja a vizet, de a tekerések végére kimehet belőle a cucc. Ja, és érdemes több láncot egyszerre lekezelni, és cserélgetni. Elég eltérőeket olvastam a csere periódusokról, a 2-300-tól a sokszáz kilométerig. Valahol az írták, hogy ha 200 km után cserélsz, akkor valami extrém hosszú élettartama lesz a hajtásnak, de 300 km is bőven jó. A felhasználók, akik véleményeket írtak róla, általában jóval tovább nyúzzák ennél. Majd meglátom; ha zajosodik, azonnal cserélem, de amúgy is minimális macera egy patentszemet bontani, újat felrakni.
Mivel esőben még tévedésből sem indulok el, valószínűleg ez nekem lett kitalálva.
Jesszus.....és még én azt hittem magamról, hogy alapos vagyok😀otthon a ceránon láncot főzök...szerinted asszony meddig bírná szó nélkül.....” mit főzöl? Hmmm ...KMC-ét, szerencséd van azt hittem láncot!😀

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9825

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2021.03.16., kedd 14:35
Vinkler írta:
AAttila írta:
2021.03.16., kedd 14:26

Én eddig csak Look pedállal mentem. Az biztos,hogy aki time vagy speedplay pedált használ, azok arra esküsznek. Talán hogy nagyobb felülettel illeszkedik a cipővel és így jobban eggyé tudsz válni vele.
Bocsánat,csak megláttam a képet és írtam. :smile53:
Érdekes, de soha nem próbáltam ki ezt a pedált. Azt a bumszli adaptert, amit a cipőre kell rakni, engem mindig elborzasztott.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
AAttila írta:
geza123 írta:
2021.03.16., kedd 14:13
Ilyet próbált már valaki? Milyen lehet?
Mármint az elődjét, mert ez még nem kapható. :D
https://www.roadbike.de/rennrad-parts/s ... radpedale/
Én eddig csak Look pedállal mentem. Az biztos,hogy aki time vagy speedplay pedált használ, azok arra esküsznek. Talán hogy nagyobb felülettel illeszkedik a cipővel és így jobban eggyé tudsz válni vele.
Bocsánat,csak megláttam a képet és írtam. :smile53:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9825

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
geza123 írta:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

geza123 írta:

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

pärt
Őslakos
Őslakos

lacee írta:
2021.03.16., kedd 11:12

Egy szíjas Canyon van most az apróba,nem is rossz áron.....
Köszi. :smile53: Egyelőre nemigen cserélem le a mostanit, csak azért mocorog a bringabogár, de mindig győz a józan ész. Nem túrázom, városba meg bőven elég a mostani. Rátudom, hogy itt tényleg fogyóeszköz a lánc, és kész. Meg ha mégis váltanék, Rohloffnál nem adnám alább.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Vinkler írta:
2021.03.16., kedd 11:06
greenbio írta:
2021.03.16., kedd 11:02
Vinkler írta:
2021.03.16., kedd 09:51

Mennyi ideig nem használtad előtte?
már régi keletű a probléma, nem egyik napról a másikra keletkezett, hanem fokozatosan. a téli időszakot kivéve használom a bringát rendszeresen.
Csak mert pár hét nem használtat esetén ki tud alakulni egy “rozsdaréteg” ami szemmel nem látható, mind a tárcsán, mind a betéten. Amíg az le nem kopik, drasztikusan tud csökkenni a fékhatás. Hátsó fékről síkon kb soha nem tud lekopni. Én azt szoktam, h ilyenkor felmegyek egy magasabb helyre és lefelé rendesen megvasalom a fékeket.
Ha ez nem segít, akkor vagy levegős, vagy elkopott a betét.
már régóta ilyen, csak most már olyan mértékű, hogy zavaró, hogy csak első fékem van gyakorlatilag :) köszi, megnézem közelebbről is a dolgot

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

Hozzászólás Szerző: lacee »

pärt írta:
2021.03.16., kedd 09:56
[*]
Vinkler írta:
2021.03.16., kedd 07:34

Én régebben 2 lánccal játszottam ezt a csereberét, valamivel meghosszabbítja az életét mindennek.
Az eső utáni precizitásod irigylem, nálam ez kimerül egy lánccserébe, (néha nem is cserélem le) egy magas nyomású mosásban, törölgetésben és újrakenésben. :smile53:
Igazából minden hajtás tisztításom ilyen, csak ha elkap az eső, akkor idő előtt kell elvégeznem. Ha komolyan tolnám latyakban, nyilván nem lenne idegem pár naponta ezzel vacakolni. A munkába járós városi gépemet, ami kap esőt, némi útról felvert sarat, sós hólevet, port, azt nem kényeztetem, de az meg is eszik évente egy láncot, pedig naponta csak pár kilométert megyek vele. Ott tényleg kipróbálnék egy szíjas hajtást.
Egy szíjas Canyon van most az apróba,nem is rossz áron.....

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”