Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2021.03.17., szer. 07:25
asebestyen írta:
2021.03.16., kedd 17:03
Szerintem ott van elrontva a kérdés, hogy olyan dolgokkal magyarázzák a javulást, ami biztosan hülyeség. Az informatikusoknál és egyéb szakembereknél ez veri ki a biztosítékot. Ez nem zárja ki, hogy jobb lenne, de ha jobb, biztosan nem attól, amit írnak.

Sokkal elfogadhatóbb lenne még az is, hogy nem tudja az illető, mi okból, de jobb. Egyszerűen hitelesebb.
Jó ez a teljes beírásod Ákos, csak az idézet részre reagálnék. Valamennyien, de az informatikusok - akik a erősen a logikához szoktak - nehezen fogadják el a látszólag logikátlan audió jelenségeket. A látszólag logikátlan audió jelenségek mögött is szikla szilárd fizikai logika van, csak mi (a mai tudomány) még nagyon sok mindent nem tudunk! Ezért tűnnek egyes dolgok logikátlannak!
Főleg azt nem tudjuk, mire képes az a 3 milliárd neuron, kiváltképp ha elkapja a hifi-láznak nevezett, tudományosan még szintén meg nem magyarázott “állapot” :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

asebestyen írta:
2021.03.16., kedd 17:03
Szerintem ott van elrontva a kérdés, hogy olyan dolgokkal magyarázzák a javulást, ami biztosan hülyeség. Az informatikusoknál és egyéb szakembereknél ez veri ki a biztosítékot. Ez nem zárja ki, hogy jobb lenne, de ha jobb, biztosan nem attól, amit írnak.

Sokkal elfogadhatóbb lenne még az is, hogy nem tudja az illető, mi okból, de jobb. Egyszerűen hitelesebb.
Jó ez a teljes beírásod Ákos, csak az idézet részre reagálnék. Valamennyien, de az informatikusok - akik a erősen a logikához szoktak - nehezen fogadják el a látszólag logikátlan audió jelenségeket. A látszólag logikátlan audió jelenségek mögött is szikla szilárd fizikai logika van, csak mi (a mai tudomány) még nagyon sok mindent nem tudunk! Ezért tűnnek egyes dolgok logikátlannak!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fülelek írta:
2021.03.16., kedd 20:37
istvan01 írta:
2021.03.16., kedd 16:14

Azért marad egy végleg értelmezhetetlen jelenség a sok-kevés switch auditív hatása ellentmondásában. A kábel kihúzás utáni 15-20sec semmiben nem változó hangzás. Ezt éppen ebben a pillanatban is próbáltam az üveg kábeles switchekkel. Ezt szerencsére még úgy is el tudom követni, hogy kábelt sem kell húzogatnom, mert a switch SWOS webfelületen kapcsolgatom BE-KI a médiajátszó felé menő portot.
Hehe, hát persze... Majd egyszer rá tetszenek jönni, hogy a késéssel történő auditív változás NEM a műszaki eszközök megadott specifikációin múlik...
Ez nem világos, kifejtenéd, mit értesz ezen a késéses auditív változás izén?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

istvan01 írta:
2021.03.16., kedd 16:14

Azért marad egy végleg értelmezhetetlen jelenség a sok-kevés switch auditív hatása ellentmondásában. A kábel kihúzás utáni 15-20sec semmiben nem változó hangzás. Ezt éppen ebben a pillanatban is próbáltam az üveg kábeles switchekkel. Ezt szerencsére még úgy is el tudom követni, hogy kábelt sem kell húzogatnom, mert a switch SWOS webfelületen kapcsolgatom BE-KI a médiajátszó felé menő portot.
Hehe, hát persze... Majd egyszer rá tetszenek jönni, hogy a késéssel történő auditív változás NEM a műszaki eszközök megadott specifikációin múlik...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Szerintem ott van elrontva a kérdés, hogy olyan dolgokkal magyarázzák a javulást, ami biztosan hülyeség. Az informatikusoknál és egyéb szakembereknél ez veri ki a biztosítékot. Ez nem zárja ki, hogy jobb lenne, de ha jobb, biztosan nem attól, amit írnak. Ez sajnos egy hitelvesztés, ha ez jelent még valamit a mai világban. Aztán jön a Youtube-os demonstráció, ami ugyanebbe az irányba visz, hiteltelen. Ettől a polgárnak kicsit olyan érzése van, hogy át akarják tenni a palánk felett nagy sebességgel.
Sokkal elfogadhatóbb lenne még az is, hogy nem tudja az illető, mi okból, de jobb. Egyszerűen hitelesebb. YouTube-on semmilyen megszólalást nem lehet demózni. Ez nem jelenti, hogy ne lehetne egy YouTube-os koncertet élvezni. Megszólalásbeli finomságok demózására alkalmatlan az általa használt codec miatt (is).
Eddig azt hallgattam mindig, hogy zenehallgatás idejére, mindenhonnan érdemes kihúzni a kapcsi tápokat az egész házban, amit csak lehet, mert épp nem létfontosságú, erre most a hifi mellett 4 filléres vackot is be lehet dugni, és azok negatív hatását is túlteszi a switchek pozitív hatása, a mérleg pozitívba billen.
Lehetne még - és számomra sokkal elfogadhatóbb - hogy zavart hoz be a rendszerbe az UTP kábel. Ráadásul nálam egymás mellett fut egy oszlop belsejében a hifihez vezető árnyékolatlan ösvény és az UTP kábelek, de az UTP-t kihúzva a gép hátuljából semmi sem változik hangban, tehát nálam még ez sem játszik.
Mit tudhatna ehhez hozzátenni akármennyi switch? Egyszerűen logikailag vagy matematikailag sem jön ki, +4db átlagos/gagyi switch bármilyen hatáson csökkenteni tudna, inkább pont valamit hozzáad, ami lehet kellemes, de mindenképp torzítás, hisz nem része az eredeti jelnek. Mivel az azonos eszközök zajspektruma megegyezik, így ezek összeadódhatnak, ez magyarázhatná a sorba kötött eszközök számával növekvő "javulást".
1x meg kell hallgatnom valakinél, aki hall bármit ezektől a saját rendszerében. gondolkodik.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

wittao írta:
2021.03.16., kedd 15:19

Amikor konstansan ugyanolyan eredményekről számolnak be a felhasználók, akkor nehéz azt mondani, hogy a változásra az összes rendszer ugyanúgy reagálna... pont itt a bibi.
Influenszerkedésről meg aztán baromi nehéz itt beszélni, hiszen a világ hifista informatikusainak 90%-a kivont karddal ugrik rá és szétcincálja az összes magyarázatot és féligazságot. Olyan túlzottan nem sokan akarják ezt felvállalni, hogy szerintük errefelé a vizen még lehetne gereblyézni egy picit.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4081

Hozzászólás Szerző: juliush »

wittao írta:
2021.03.16., kedd 15:41
juliush írta:
2021.03.16., kedd 15:37
Egyébként itthon a Bricasti M5 streameremre Audioquest Diamond USB kábelen keresztül aggatott Exogal Comet DAC-om hangminőségében nagy ívben tesz arra, hogy a Vodafone-tól kapott, azt hiszem Huawei routeren, vagy a D-Link DGS-1008P switch-en lógva kell zenélnie. De nyilván nem elég transzparens a rendszerem hozzá...vagy süket vagyok...vagy csak objektív...vagy ezek az eszközök tisztességes zajelnyomással és saját órajelekkel lettek megépítve??? gondolkodik.gif
A többi rész az most itt töltelék a téma szempontjából... szóval akkor a Bricasti M5 a forrásod, ami a stream-et fogadja ha jól értem? A lényeg az lenne, hogy előtte milyen hálózati eszközeid vannak. Az USB-kábeled és az Exogal dac-od ebből a szempontból most irreleváns.
Talán érdemes lenne úgy reagálnod a bejegyzésekre, hogy azoknak az elsőt követő többi sorát is elolvasod! ;)
A switch-eket övező polémia visszásságát illusztrálandó hadd álljon itt a Hi-Fi News (tudom, fúúúújjjj....) tesztje a Melco 2000 angol fontos (!!!) S100-as switch-éről. Az egyik recenzens, aki a hangminőséget méltányolja saját, Naim hálózati lejátszót tartalmazó rendszerén, úgy tűnik, ki se fogy a szuperlativuszokból, felvonultatva minden elképzelhető, elkoptatott audiofil közhelyet.
Mellette ott van a laboratóriumi mérések összefoglalása, melyben sajnálatos módon 3 teljesen más eszközön méricskélt a másik szakíró és sikerült a jobb jitter-elnyomással rendelkező berendezések esetén a mérőeszköz hibahatárához mérhető 1ps mértékű javulást mérni, míg a picit gyengébb Lumin versenyző esetén 5ps-et, valamint 146 dB tartományon 0.4 dB zajcsökkenést. A jóval szakszerűbb Paul Miller nem véletlenül hívja fel a figyelmet arra, hogy a DAC-ok teljesítménye jelentősen csökkentheti a Melco switch hatását.
Ugye világos a helyzet paradox jellege, hiszen 2000 angol fontos switch-et általában pont azok engednek meg maguknak, akik nagy valószínűséggel igencsak jó jitter-elnyomással bíró DAC-kal bírnak amúgy is.
switch2.jpg
switch2.jpg (190.74 KiB) Megtekintve 1971 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2021.03.16., kedd 15:16
Aszpirin írta:
2021.03.16., kedd 14:53
wittao írta:
2021.03.16., kedd 14:08
Addig amig egyikotok sem vitt haza egy-negy ilyet, rakta be a lancaba es hallgatta meg (“amugy se hallok semmit” uzenet nelkul), addig a kijelenteseitek sajnos ugyanannyira komolytalanok, mint akit/amit megprobaltok kifigurazni.
Akkor lesz erdemes visszaterni a kerdesre, ha ezeken tul vagytok. Addig felesleges szocseples az egesz.
Szerintem ezt most kicsit túlreagálod. Egyrészt egyikünk sem jelentett ki semmit, másrészt amin - tényleg - gúnyolódunk, az "handcrafted by Paul Pang" a D-Linkes doboz mellett, a "budget"-nek nevezett megoldás szóhasználata, amiből - mivel a videó szerint 4 kell (iletve úgy a legjobb), vagyis 1400€ "budget" megoldás, illetve a Youtube hangminőségének javítása, ami - köztünk szólva - szerintem Neked is mosolyt csal az arcodra, ha egy kicsit jobban belegondolsz (bár a "budget" jelentése is

Szóval nem mondta senki, hogy nem működik, legfeljebb annyit mondhatok én is, hogy a Youtube videóban én sem hallok semmit, de ettől em is várom el (én például általam eléggé hitelesnek tarott emberektől hallottam, hogy tényleg működik, tehát készséggel elhiszem).

Megjegyzem, szakmai szemmel nézve ez már tényleg az ezotériás topikba való, mert tényleg nem adott még rá senki épkézláb magyarázatot. Paul Pang maga sem nagyon magyarázza pedig a videója alatt kap hideget-meleget... Az pedig, hogy "a tudomány mai állása nem tud mindent megmagyarázni, ami létezik", ez esetben is egyértelmű.
Én reagálom túl? :)
Nem is tudom hányadik nekifutás már ez itt olyanok részéről, akik az életben nem próbáltak meg egyikkel sem 10 másodpercet sem lejátszani.
A D-Link és a low budget: 9000 Ft/db áron meg lehet venni, hónapokkal ezelőtt belinkeltem ide, bárki számára elérhető. J
Na most - minden tiszteletem mellett - azt kell mondanom, ez szalmabáb érvelés. Nem "futottam neki" semminek, nem állítottam, hogy nem működik (sőt, azt írtam, hogy elhiszem, mert pl. Tonya szerint is működik, és én márpedig sokat adok a szavára, egyébként már hallottam a sokswitches változatot is nála, csak nem volt, amihez hasonlítsam, mert korábban is minden nagyon jól szólt ott, ráadásul a kis Celestion-öket meg ar Aries Femto-t sem hallottam korábban, a switchek nélkül...).

A Paul Pang által "budget"-nek nevezett megoldás mellett pedig nem 9ezer forint, hanem 350€ áll. Darabonként. Mégegyszer: szóhasználatról volt szó.

Korábban már azt is leírtam, hogy nálam 2 (gigabites, 9ezer forintnál drágább tp-link) switchen jön keresztül a "jóság" (nem számítva a routert), amíg a lejátszólánchoz ér, de erre a 2 switchre tényleg szükségem van (tehát most nem tudom kipróbálni, milyen lenne nélkülük, csak legfeljebb wifi-re állással, vagy egy olyan hosszú ethernet kábellel, ami önmagában több lenne mit 20ezer forint, még a Cat5e esetén is). Talán meg fogom próbálni, hogy vegyek még 2 amúgy teljesen fölösleges switchet, mert gondolom a switchek a dedikáltak kell legyenek a hangminőséghez...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként itthon a Bricasti M5 streameremre Audioquest Diamond USB kábelen keresztül aggatott Exogal Comet DAC-om hangminőségében nagy ívben tesz arra, hogy a Vodafone-tól kapott, azt hiszem Huawei routeren, vagy a D-Link DGS-1008P switch-en lógva kell zenélnie. De nyilván nem elég transzparens a rendszerem hozzá...vagy süket vagyok...vagy csak objektív...vagy ezek az eszközök tisztességes zajelnyomással és saját órajelekkel lettek megépítve??? gondolkodik.gif
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
Addig amig egyikotok sem vitt haza egy-negy ilyet, rakta be a lancaba es hallgatta meg (“amugy se hallok semmit” uzenet nelkul), addig a kijelenteseitek sajnos ugyanannyira komolytalanok, mint akit/amit megprobaltok kifigurazni.
Akkor lesz erdemes visszaterni a kerdesre, ha ezeken tul vagytok. Addig felesleges szocseples az egesz.
Mindegy is, mert ha meg hazavinnék egy (vagy több) ilyet és tényleg nem hallanék semmit, akkor jönne az, hogy persze, mert nem elég "transzparens" a rendszerem többi eleme! :D
Egyébként meg már többször megfogalmaztam ehelyütt, hogy nem tartom szakmailag kizártnak az ELTÉRŐ hangzás lehetőségét a keletkező és környezetből felvett zajok audio-áramkörökre gyakorolt hatása által, mindazonáltal a "tudományos" magyarázatként bedobott "hálózati jitter és fáziszaj javítása" általi KÖVETKEZETES JAVULÁST a hangzás minőségét illetően (különösen switch-ek stack-elésével kivitelezve) abszolút igen.
Az ELTÉRŐ hangzás ugyanakkor bőven elegendő lehet a szubjektív javulás élményéhez, pláne ha csillogó szemmel lelkendező hobbitársak, gyártók, eladók között meghallgatva, netes influenszerek, recenzensek által befolyásolva, vagy épp jó drágán beszerzett újdonság varázslataként megélve találkozunk vele.
Gyula 

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
Szerintem ezt most kicsit túlreagálod. Egyrészt egyikünk sem jelentett ki semmit, másrészt amin - tényleg - gúnyolódunk, az "handcrafted by Paul Pang" a D-Linkes doboz mellett, a "budget"-nek nevezett megoldás szóhasználata, amiből a videó szerint 4 kell (iletve úgy a legjobb), vagyis 1400€ "budget" megoldás (bár a "budget" jelentése is lehet nagyon relatív, ugye), illetve a Youtube hangminőségének javítása, ami - köztünk szólva - szerintem Neked is mosolyt csal az arcodra, ha egy kicsit jobban belegondolsz. Merthogy javítani akár javíthat is, de mihez képest...

Szóval nem mondta senki, hogy nem működik, legfeljebb annyit mondhatok én is, hogy a Youtube videóban én sem hallok semmi különbséget, de ettől em is várom el (én például általam eléggé hitelesnek tarott emberektől hallottam, hogy tényleg működik, tehát készséggel elhiszem).

Megjegyzem, szakmai szemmel nézve ez már tényleg az ezotériás topikba való, mert tényleg nem adott még rá senki épkézláb magyarázatot. Paul Pang maga sem nagyon magyarázza pedig a videója alatt kap hideget-meleget... Az pedig, hogy "a tudomány mai állása nem tud mindent megmagyarázni, ami létezik", ez esetben is egyértelmű.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

juliush írta:
2021.03.16., kedd 13:43
switch.jpg
:fekverohog:
Ez egy D-link DGS-108 mezei switch, azaz ilyen?

https://www.pcland.hu/d-link_dgs-108e?f ... g2TmR4Zz09

Vagy ezt "tuningolták"? Vagy mi et? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.03.16., kedd 13:47
Ebből négy kell, ha jól értettem... gondolkodik.gif
Vagy nem értettem jól?
Attila, kérlek ne ferdíts! Csak az hangzott el, hogy 4 jobb mint 1! :D
Végül is jómagam is hajlanék 1400EUR-nyi befektetést jobbnak hallani, mint 350EUR-t!
De legalább végre meghallgatásra került a műszaki hátteret hiányolók litániája is, szakmailag megfogalmazták, hogy a hangzás szempontjából kiemelkedően fontos "hálózati jitter és fáziszaj optimalizálásra kerül", így pont annyi lesz, amennyi kell, picivel sem több vagy kevesebb.
És ami a legfontosabb, abszolút pénztárcabarát módon javíthatjuk a Youtube minőségét is!
Gyula 

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
2021.03.16., kedd 13:43
switch.jpg
Ebből négy kell, ha jól értettem... gondolkodik.gif
Vagy nem értettem jól?

juliush
V.I.P.
V.I.P.

switch.jpg
switch.jpg (58.49 KiB) Megtekintve 1686 alkalommal
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

ktamas írta:
2021.03.16., kedd 08:16
Az a helyzet, hogy Steve Reich 4.33-ja sokak szerint szólhat analóg csendként, vagy digitális csendként... bár ez inkább filozófiai kérdés szerintem :)
Az igazán jó rendszereken az is tisztán hallatszik, milyen zongorán játsszák a 4:33-at. A zongorista jelenléte és a környezet egyéb mikrozajai által gerjesztett tér hangzó tulajdonságait egyértelműen különböző módon és mértékben befolyásolják a különböző hangszerek a jelenlétükkel, amelyet az igazán jó felbontású rendszerek tisztán közvetítenek. Különösen 4+ switchen keresztül betáplálva a digitális jelfolyamot! És persze ez youtube videókon is demonstrálható! ;)
Gyula 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ear írta:
2021.03.16., kedd 07:50
Ahogy én látom, az ilyen kis filmecskék mára önálló műfajjá váltak...
Valóban, de a világ tele van olyan jelenségekkel, amik bár léteznek, nem célszerű beállni mögéjük, pláne terjeszteni őket. Ez a Youtube hifizés sok fórumon nagyon népszerű már, néhányan megdöbbentő elemzéseket végeznek és kijelentéseket tesznek az ilyen filmek alapján. Most nem kezdek bele a felsorolásba, hogy hány szempontból nevetséges és félrevezető ez a technikai megoldás, sokan tudjátok ezeket magatoktól is. Gondoljatok csak a hangszereknél használt közeli/távoli mikrofonozás polémiára! Sok más hangfelvételi kérdéssel együtt ebben sem tudtunk dűlőre jutni, egy ilyen mobiltelefonos felvételt meg bekajálunk? Örültem eddig, hogy az AVX-en nem terjedt el ez a butaság és örülnék, ha ez így is maradna.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Picabia írta:
2021.03.15., hétf. 13:56
Ear írta:
2021.03.15., hétf. 11:19
adodaniel írta:
2021.03.13., szomb. 07:56

Ezt a switch dolgot kifejtenéd? Nekem a routerbe vannak dugva a hálózati eszközök.
https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
Jól értem, hogy Paul Pang a Youtube, opus 251 kbites, veszteségesen tömörített audio stream-jén demózza az audiophile switch-ek hatását? Több kérdésem most hirtelen nincs is...
Nem demózza, csak feliratozta a youtube videót :D Ugyanis nem látni, hogy bármi is változna a hálózati topológiában.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Az a helyzet, hogy Steve Reich 4.33-ja sokak szerint szólhat analóg csendként, vagy digitális csendként... bár ez inkább filozófiai kérdés szerintem :)

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

fapaci írta:
2021.03.15., hétf. 21:25
robi20064 írta:
2021.03.15., hétf. 13:52
Meg mindig meg tud lepni hogy ezeket a YT "demokat" az emberek komolyan gondoljak. Par sebbol verzik csak.
Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.

En is imadom, amikor bor vagy pezsgőkóstolóra hatalmas parfümfelhőben, vagy after shave illattal érkeznek a vendégek. Az a baj, hogy nem csak magukkal basznak ki. Na de ez már erősen off. :)

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

fapaci írta:
2021.03.15., hétf. 21:25
robi20064 írta:
Meg mindig meg tud lepni hogy ezeket a YT "demokat" az emberek komolyan gondoljak. Par sebbol verzik csak.
Láttunk már kézben tartott mobiltelefonos videó felvételt, amin egy 20M forintos projector képminőségét próbálták prezentálni. Nem baj, nincs már messze az emberiség kihalása. Addig még lehet borokat kóstolni fogkrémmel telenyomott szájjal, az sem értelmetlenebb, mint ezek a YT filmek.

En is imadom, amikor bor vagy pezsgőkóstolóra hatalmas parfümfelhőben, vagy after shave illattal érkeznek a vendégek. Az a baj, hogy nem csak magukkal basznak ki. Na de ez már erősen off. :)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

robi20064 írta:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

robi20064 írta:
Ezt én sem értem, nálam minden demó pont úgy szól, mint ez a kis Genius hangszóró itt a gépem mellett. :smile29: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Ear írta:
adodaniel írta:

Ezt a switch dolgot kifejtenéd? Nekem a routerbe vannak dugva a hálózati eszközök.
https://youtu.be/0Ah3VYYrq_Y Így szól a zene, ha egy-kettő-négy switch van a médialejátszó előtt. Aztán ezt még lehet tovább fokozni.
Jól értem, hogy Paul Pang a Youtube, opus 251 kbites, veszteségesen tömörített audio stream-jén demózza az audiophile switch-ek hatását? Több kérdésem most hirtelen nincs is...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Ear írta:
adodaniel írta:

Lehet fokozni, pl azzal, hogy az interneted sebességétől függően ~30mp után kíhúzod a számítógép hátuljából az UTP kábelt és csodálkozol, hogy pontosan úgy szól, mint előtte, mindegy mennyi switch volt elé kötve, mert már rég nincs adatforgalom a hálózaton. Aztán ha véget ért a nóta, rányomsz az ismétlésre kihúzott UTP-vel és továbbra is pont ugyanúgy szól. :D
Ha már ilyesmit szeretne bárki demonstrálni, akkor nagyon nem így kéne. Mondjuk a szobájának az iszonyat saját hangja, az frankón átjön. :)
Mondom mindezt úgy, hogy a gépemben nekem is van pitypang ocxo órajel, 2 is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”