Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zöld topik

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Re: Zöld topik

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Aszpirin írta:
2021.03.10., szer. 14:34
fapaci írta:
2021.03.10., szer. 14:26
Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 14:22
Vagy egy normális fényképező gépet sem 2 évente vesz az ember (elvileg).
Óóóó, dehogynem. Én az elmúlt 6 évben négyet is vettem, meg tucatnyi objektívet hozzájuk. Persze megnyugtatom magam azzal, hogy munkaeszköz.
Én pedig az elmúlt 12 évben egyet sem. ...
De ma már a legtöbb ember semmiféle fényképezőgépet nem vesz. Okostelefont, azt igen. 2-3 évente :)
en eddig életemben 1 fenykepezögepet vettem es 1 mobiltelefont (ezt is tavaly a digit oktatas miatt a lanyomnak)
az elöbb jöttem meg setarol a lanyommal, a cipöt ami rajtam volt 2008 januarjaban vettem, a nadragot 2015-ben, az ing ami rajtam volt 30+ éves
biciklivel voltam ma is boltban
- persze mindez inkabb csak erdekesseg (maniakusan-betegesen vigyazok a dolgokra, spórolok vízzel, árammal, gázzal, autófogyival,...)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3702

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 14:51
cannonball írta:
2021.03.10., szer. 14:38
Úgy érzem, nem én vagyok környezettudatosságban a leggyengébb láncszem.
Nem téged akartalak letámadni, csak rámutatni, hogy önmagát senki nem tartja érintettnek. Amit Te megteszel, azt nagyjából mindenki megtehetné és máris előrébb lennénk. Ez szerintem egy sokkal lényegesebb kérdés, mint hogy milyen motor hajtja majd a 10 év múlva használatos autókat.
Mert sokan úgy vannak vele, hogy "nem rajtam múlik".
Pedig amikor 100 milliók gondolják így, akkor nagyon is rajtuk.
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
fapaci írta:
2021.03.10., szer. 14:24
cannonball írta:
2021.03.10., szer. 13:49
Sajnos én is ebben az országban élek...
A furcsaság az, hogy bárkivel beszélgetek ilyen kérdésekről, mindenki hosszasan tudja sorolni mások hibáit. Ha minden magyarral tudnék beszélni, vélhetően mindenki másokra mutogatna. No de akkor ki azok az ŐK? Kiből áll a tömeg? Viccnek tűnik, pedig a környezetvédelem egyik legkeményebb kérdése ez. Amíg magunkat nem tekintjük a káros folyamatok részének, nem is fogunk tenni ellenük, csak másoktól várjuk a változást. Csak hát ők meg tőlünk várják.
7 éve nem vettem semmilyen új fogyasztási cikket, ruhát sem. A kocsim 11 éves alsó kategória (hibátlan, gondozott állapotban...), de nyáron ha lehet mindenhová kerékpárral közlekedem. Étel elviteléhez saját dobozt viszek a kifőzdébe, kosárral megyek a boltba vásárolni. Amilyen hulladékot lehet a méhbe viszek, nem a kukába teszek. Soha semmilyen szemetet nem dobálok el. Tisztított csapvizet iszom, a pet palackot 15-20x felhasználom kidobás előtt. A hulladékot tömörítem. Az autó motorját leállítom a sorompónál. Ezt csak azért írom, mert szoktam figyelni: kb. 10%, aki így tesz, a többi nem hogy nem állítja le, de van aki még a kuplungon is tornázik 5-10 percet. Ahogy általában szokták a pirosnál, 5-6 x előrébb gurulnak fél-1 métert, már eleve úgy állnak meg a másik mögött, hogy legyen rá helyük...
Nyilván ezek ellenére én is termelek káros hulladékot, de hidd el, vannak nálam sokkal rosszabbak.
tök jó, hogy vannak ilyen emberkék.
Én is hasonlóan élek. Komposztálunk is mindent, amit lehet otthon a kert végében lévő sarkon. Ruhát én is csak akkor veszem, amikor szó szerint lerohad rólam. És amikor veszek, pont emiatt inkább minőségit, mert az kitart 6-8 évig tapasztalatom szerint.
Boltba mi is mindig szatyorral megyünk, már vagy 10 éve, de lehet több. Szelektíven is gyakorlatilag az első megjelent szelektív gyűjtők óta, 2006-2007 körüli dátummal. De legjobb, ha nincs szelektív hulladék sem. Sosem veszek cukros, vagy műanyag üdítőket, 99%-ban csapvizet iszom én is. Mert annál jobb (szerintem) nemigen van. Ha sikerül vennem, akkor a pet palack nálam az autóban használatban van, viszek vizet, mert ablak mosásra, ha nagyon poros, jobb, mint az ablakmosó. Tisztább lesz tőle. Indulás előtt rálötykölöm, és törlés után oldalt nem gyülemlik össze a kosz annyira, mint ablakmosó esetén. Motort nem melegítek álló helyzetben, max annyi ideig, amíg bekötöm magam, és befészkelem magam az ülésbe. Télen is.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.03.10., szer. 14:34
fapaci írta:
Alex_Aston írta:
Óóóó, dehogynem. Én az elmúlt 6 évben négyet is vettem, meg tucatnyi objektívet hozzájuk. Persze megnyugtatom magam azzal, hogy munkaeszköz.
Én pedig az elmúlt 12 évben egyet sem. Még mindig Nikon D90 a váz, azt újan vettem a megjelenésekor, de két objektív kivételével mindegyiket használtan. Azzal nyugtatom magam, hogy amatőr vagyok :D Szerintem lehetne vele profi képet is készíteni, főleg ha online megjelenésről van szó, de ez csak az én véleményem, ofkóz...
De ma már a legtöbb ember semmiféle fényképezőgépet nem vesz. Okostelefont, azt igen. 2-3 évente :)
2-3 évente...? Jó az 1-1,5-nek is...
Pedig az 5 évvel ezelőtti is többet tud, mint amit az emberek 90%-a ki tud használni.
Csak ugye ciki, ha nem új modell van az embernél, mikor az asztalra kirakják (amit nem is értem, miért kell kirakni...).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11159
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 14:31
Én meg kb. 5-10 évente...

Akkor ki harácsol? ;)
Vélhetően nem vagy fotográfus, én meg természetesen nem vagyok kivétel minden emberi hülyeség alól. Harácsolás alatt én a kínai filléres gagyi halmozását és az árengedmények hajkurászását értem. Egyik gépemet sem Kínából, hanem hazai boltokban vettem, illetve tőlük kaptam, de ez most mindegy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cannonball írta:
Nem téged akartalak letámadni, csak rámutatni, hogy önmagát senki nem tartja érintettnek. Amit Te megteszel, azt nagyjából mindenki megtehetné és máris előrébb lennénk. Ez szerintem egy sokkal lényegesebb kérdés, mint hogy milyen motor hajtja majd a 10 év múlva használatos autókat.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1270

Hozzászólás Szerző: -CB- »

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 14:24
cannonball írta:
A furcsaság az, hogy bárkivel beszélgetek ilyen kérdésekről, mindenki hosszasan tudja sorolni mások hibáit. Ha minden magyarral tudnék beszélni, vélhetően mindenki másokra mutogatna. No de akkor ki azok az ŐK? Kiből áll a tömeg? Viccnek tűnik, pedig a környezetvédelem egyik legkeményebb kérdése ez. Amíg magunkat nem tekintjük a káros folyamatok részének, nem is fogunk tenni ellenük, csak másoktól várjuk a változást. Csak hát ők meg tőlünk várják.
7 éve nem vettem semmilyen új fogyasztási cikket, ruhát sem. A kocsim 11 éves alsó kategória (hibátlan, gondozott állapotban...), de nyáron ha lehet mindenhová kerékpárral közlekedem. Étel elviteléhez saját dobozt viszek a kifőzdébe, kosárral megyek a boltba vásárolni. Amilyen hulladékot lehet a méhbe viszek, nem a kukába teszek. Soha semmilyen szemetet nem dobálok el. Tisztított csapvizet iszom, a pet palackot 15-20x felhasználom kidobás előtt. A hulladékot tömörítem. Az autó motorját leállítom a sorompónál. Ezt csak azért írom, mert szoktam figyelni: kb. 10%, aki így tesz, a többi nem hogy nem állítja le, de van aki még a kuplungon is tornázik 5-10 percet. Ahogy általában szokták a pirosnál, 5-6 x előrébb gurulnak fél-1 métert, már eleve úgy állnak meg a másik mögött, hogy legyen rá helyük...
Nyilván ezek ellenére én is termelek káros hulladékot, de hidd el, vannak nálam sokkal rosszabbak.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
Alex_Aston írta:
Én pedig az elmúlt 12 évben egyet sem. Még mindig Nikon D90 a váz, azt újan vettem a megjelenésekor, de két objektív kivételével mindegyiket használtan. Azzal nyugtatom magam, hogy amatőr vagyok :D Szerintem lehetne vele profi képet is készíteni, főleg ha online megjelenésről van szó, de ez csak az én véleményem, ofkóz...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
Alex_Aston írta:
Én meg kb. 5-10 évente...

Akkor ki harácsol? ;)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cannonball írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 14:17
Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 13:29
A professzionális dolgoknak mi köze a pár száz, pár ezer forintos igazából felesleges kütyükhöz...?
Ugyanott készülnek, ugyanúgy ide kell őket szállítani, tehát ugyanazt a káros folyamatot erősítik.
Azért szerintem ne várd el, hogy egy telefon fóliát egy lapon említsünk egy 10-15-20 évente vásárolt berendezéssel. Előbbi nem is szükséges, utóbbi meg mondjuk munkaeszköz.
Vagy egy normális fényképező gépet sem 2 évente vesz az ember (elvileg). És azt sem minden országban gyártanak (jót).

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
fapaci írta:
2021.03.10., szer. 11:00
Aszpirin írta:
2021.03.10., szer. 10:30
Az viszont tényleg durva, hogy ha el is tekintünk a "kütyüktől", Magyarországon rengeteg Kínából ill. a Táviol-Keletről származó ruhaneműt, cipőt, műanyag játékot, stb. lehet kapni, és még élelmiszert is (ld. kínai fokhagyma, kínai méz, stb).
Az én szememben ez harácsolás, nem más. Pár forintos árelőnyért feladjuk a büszkeségünket és beáldozzuk a környezetünket is. És akkor visszakanyarodnék az autóvásárláshoz... Aki meg tud venni egy 8-10 milliós kocsit és tankol bele havi 50-80 ezerért, meg fizeti az évi 100-200-300 ezres szervizköltséget, az miért nevezi vérlázítóan drágának a 12 milliós árú, minimális pénzből fenntartható elektromos autót? Ez is egy tipikus példa arra, mikor nem látunk messzebb az orrunk hegyénél.
Sajnos én is ebben az országban élek. Kereskedelmi-szolgáltató vállalkozásom van. Már régóta nincs az embereknek büszkeségük, csak nagy pofájuk. Egy fillért nem képesek félretenni, amikor kell valami, az azonnal, és olcsón kell. Aztán pár hónap múlva tönkremegy de szinte mindegy, mert már mást akar helyette. Igaz ez műszaki cikkre, ruhára, bármire is. Vigyázni sem tudunk a "drágán" megszerzett jószágainkra. Sokszor 30-40 éves megvigyázott, minőségi jószágokat szerzek a sógoroktól, nyugodt lelkiismerettel adom el valakinek, hogy neki is sokáig jó szolgálatot tesz. Többnyire fél-1 év múlva tökéletesen hazavágnak mindent a Magyarok. Javarészt fingjuk nincs egy eszköz rendeltetésszerű használatáról, karbantartás igényéről. Nagyon sok drága kocsi is az utolsó pénzből, hitelből van, hogy kifelé többnek láttassunk...
Ez így van.
És az ilyen helyzetek, mint amikor jön egy válság, vagy a mostani pandémia, mutatja, hogy mennyi minden dől, mint egy kártyavár, ha nincs mögötte tartalom.
Mit csinál az egyszeri magyar ember? Kiszámolja, hogy a hitel, meg minden, pont kijön a fizetéséből, és már veszi is fel. Aztán, ha csak egy havi fizetés kiesik valamiért, már megy a sírás, rívás.
Tartalék? Mi az?

Kb. 15 éve voltam egy pénzügyi előadáson. Ott volt egy jó gondolatébresztő arról, hogy miben érdemes mérni a gazdagságot. Itt az volt a mérce, hogy azzal, miszerint, ha egy ember bevételét egyik napról a másikra elzárjuk, akkor UGYANAZON az életszínvonalon, mennyi ideig tud élni. A Magyar átlag 2005 körül 2, azaz KETTŐ nap volt. Persze azt nem tudom megmondani, hogy mennyire reprezentatív volt ez a dolog, de el tudom hinni. Vannak/voltak kollégáim, akik remegve várták a fizetés napot, pedig nem nettó 200e Ft-ot kerestek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 13:29
A professzionális dolgoknak mi köze a pár száz, pár ezer forintos igazából felesleges kütyükhöz...?
Ugyanott készülnek, ugyanúgy ide kell őket szállítani, tehát ugyanazt a káros folyamatot erősítik.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 11:00
Aszpirin írta:
Az viszont tényleg durva, hogy ha el is tekintünk a "kütyüktől", Magyarországon rengeteg Kínából ill. a Táviol-Keletről származó ruhaneműt, cipőt, műanyag játékot, stb. lehet kapni, és még élelmiszert is (ld. kínai fokhagyma, kínai méz, stb).
Az én szememben ez harácsolás, nem más. Pár forintos árelőnyért feladjuk a büszkeségünket és beáldozzuk a környezetünket is. És akkor visszakanyarodnék az autóvásárláshoz... Aki meg tud venni egy 8-10 milliós kocsit és tankol bele havi 50-80 ezerért, meg fizeti az évi 100-200-300 ezres szervizköltséget, az miért nevezi vérlázítóan drágának a 12 milliós árú, minimális pénzből fenntartható elektromos autót? Ez is egy tipikus példa arra, mikor nem látunk messzebb az orrunk hegyénél.
Sajnos én is ebben az országban élek. Kereskedelmi-szolgáltató vállalkozásom van. Már régóta nincs az embereknek büszkeségük, csak nagy pofájuk. Egy fillért nem képesek félretenni, amikor kell valami, az azonnal, és olcsón kell. Aztán pár hónap múlva tönkremegy de szinte mindegy, mert már mást akar helyette. Igaz ez műszaki cikkre, ruhára, bármire is. Vigyázni sem tudunk a "drágán" megszerzett jószágainkra. Sokszor 30-40 éves megvigyázott, minőségi jószágokat szerzek a sógoroktól, nyugodt lelkiismerettel adom el valakinek, hogy neki is sokáig jó szolgálatot tesz. Többnyire fél-1 év múlva tökéletesen hazavágnak mindent a Magyarok. Javarészt fingjuk nincs egy eszköz rendeltetésszerű használatáról, karbantartás igényéről. Nagyon sok drága kocsi is az utolsó pénzből, hitelből van, hogy kifelé többnek láttassunk...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

pali923 írta:
2021.03.10., szer. 10:26
fapaci írta:
2021.03.10., szer. 09:11
Megértem, hogy az emberek többsége imád olcsón vásárolni, de aki ebben éli ki magát, azt próbálom messzire elkerülni.
Nagyon jellemző a mai hozzáállásra, amiket a wishről olvasok, sőt, rokonom is belesétált már ebbe a csapdába. Nagyon olcsón lehet venni kütyüket, aztán kiderül, hogy a marha olcsón megvásárolt irodabútor vagy ruha gyerekjáték méretű (konkrét eset!) :rolleyes: Fel sem merül már emberekben, hogy ez vajon miért is kerül tényleg ennyibe, hiszen kínai, ott meg minden olcsó.

Vettem cd-t pár éve. Németországból, a kiadótól megkaptam 10€-ért, de 15€ lett volna a szállítás. Ezért megvettem ugyanazt egy kínai webshopból, és ideküldték valami piti postai költséggel. Ezer példám van, amikor 40Ft-os csavart akartak elküldeni 1400-as postai díjjal, ezért inkább Kínából vettem 100 db-os csomagot 2000 Ft-ért, ingyenes szállítással.
Ez nem normális így.

A kínai állam támogatja a szállítást a kínai cégeknek, ezért tudnak ideküldeni filléres apróságokat is ingyen. Itt meg nincs vám és áfa, egyelőre. Ez változni fog majd júliustól, kíváncsi vagyok, mennyire lesz hatással ez a vásárlási kedvünkre.
Az megvan, hogy a "Magyar" Posta kínai tulajdonban van?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 09:36
Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 09:25
Pedig a legtöbb kínai kütyü = sok f@szság
Te ezt látod, pedig ez a kérdés is komplexebb. A hétköznapi használati tárgyak, pl. a műszaki termékek túlnyomó többsége is Kínában, Indiában készül. Pár hete adtunk át egy új videó stúdiót professzionális technikával, aminek 85 %-a Kínából és Japánból érkezett. Vannak ám ott elég komoly cégek is, mint a Canon, Nikon, Sony, Panasonic, DGI, de az amerikai cégek nagy része is a távol-keleten gyártat, sőt a lélegeztetőgépek nagy része is ott készül. De változik a világ, a kínai gyártás egyre drágább, ahogy emelkednek az ottani munkabérek, ezért a cégek lassan visszaszervezik a gyártást Kelet-Európába, Amerikába. Sőt egyre több távol-keleti cég épít gyártóüzemet Európában, a brutális állami támogatás miatt Magyarországra is szívesen jönnek. Ez hosszú távon csökkenti a nemzetközi fuvarozás volumenét, de a mi térségünkben inkább növekedést okoz majd. Nagyon nem mindegy, milyen megoldásokkal szolgáljuk ki a megnövekedett igényeket.
Én ezekről beszélek, amit inkább megvesznek az emberek 3x, mert olcsó, és nem baj, ha bedöglik, mint egyszer egy rendesen összerakottat.

Persze ebben a "fejlett" nyugati társadalom is hibás, mert az utóbbi évtizedekben minden kiment Kínába, mert olcsó, és nem itt szennyez, de közben meg ez egy strucc politika, és most kezd láthatóan visszacsapni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6206

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 09:36
A hétköznapi használati tárgyak, pl. a műszaki termékek túlnyomó többsége is Kínában, Indiában készül.
...és akkor még azt is tegyük hozzá, hogy a "Made in XY" felirat is nagyon félrevezető lehet esetenként, mert a legtöbbször csak a készre szerelés/csomagolás helyét jelöli, de az, hogy a kész termék alkotóelemeinek (pl. elektronikus cikkek esetében a doboz, NYÁK, elektronikai alkatrészek, belső kábelek, csavarok, gombok, stb) hány %-a készül a Távol-Keleten, arról sajnos XY-tól függően többé vagy kevésbé nem sokat mond. Az órákon pl a "Swiss Made" feliratot hatóságilag szabályozzák, de a szabályokat az elmúlt évtizedekben folyamatosan lazították, ma már a "valódi" svájci manufaktúrák némelyike bojkottálja ezt a feliratot.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1244

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 09:11
Megértem, hogy az emberek többsége imád olcsón vásárolni, de aki ebben éli ki magát, azt próbálom messzire elkerülni.
Nagyon jellemző a mai hozzáállásra, amiket a wishről olvasok, sőt, rokonom is belesétált már ebbe a csapdába. Nagyon olcsón lehet venni kütyüket, aztán kiderül, hogy a marha olcsón megvásárolt irodabútor vagy ruha gyerekjáték méretű (konkrét eset!) :rolleyes: Fel sem merül már emberekben, hogy ez vajon miért is kerül tényleg ennyibe, hiszen kínai, ott meg minden olcsó.

Vettem cd-t pár éve. Németországból, a kiadótól megkaptam 10€-ért, de 15€ lett volna a szállítás. Ezért megvettem ugyanazt egy kínai webshopból, és ideküldték valami piti postai költséggel. Ezer példám van, amikor 40Ft-os csavart akartak elküldeni 1400-as postai díjjal, ezért inkább Kínából vettem 100 db-os csomagot 2000 Ft-ért, ingyenes szállítással.
Ez nem normális így.

A kínai állam támogatja a szállítást a kínai cégeknek, ezért tudnak ideküldeni filléres apróságokat is ingyen. Itt meg nincs vám és áfa, egyelőre. Ez változni fog majd júliustól, kíváncsi vagyok, mennyire lesz hatással ez a vásárlási kedvünkre.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 09:25
Te ezt látod, pedig ez a kérdés is komplexebb. A hétköznapi használati tárgyak, pl. a műszaki termékek túlnyomó többsége is Kínában, Indiában készül. Pár hete adtunk át egy új videó stúdiót professzionális technikával, aminek 85 %-a Kínából és Japánból érkezett. Vannak ám ott elég komoly cégek is, mint a Canon, Nikon, Sony, Panasonic, DGI, de az amerikai cégek nagy része is a távol-keleten gyártat, sőt a lélegeztetőgépek nagy része is ott készül. De változik a világ, a kínai gyártás egyre drágább, ahogy emelkednek az ottani munkabérek, ezért a cégek lassan visszaszervezik a gyártást Kelet-Európába, Amerikába. Sőt egyre több távol-keleti cég épít gyártóüzemet Európában, a brutális állami támogatás miatt Magyarországra is szívesen jönnek. Ez hosszú távon csökkenti a nemzetközi fuvarozás volumenét, de a mi térségünkben inkább növekedést okoz majd. Nagyon nem mindegy, milyen megoldásokkal szolgáljuk ki a megnövekedett igényeket.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.03.10., szer. 09:09
Alex_Aston írta:
2021.03.10., szer. 08:20
Amíg az emberek képesek rendszeresen kínai kütyüket rendelni, meg ebédelni repülni olasz a, nem hazai termékeket részesíteni előnyben, stb., ez nem fog változni.
Kínai kütyük nélkül megállna az élet, mivel a legtöbb terméket ott gyártják. Leszokni inkább a felesleges faszságok vásárlásáról kellene, amit én a nemzetközi kiskereskedelmi szállítási díjak megemelésével, adóztatásával fognék vissza. Jobb lenne az emberek hozzáállását megváltoztatni, hogy maguktól is rájöjjenek, lehet élni a 8. telefontok nélkül, de arra kevés esélyt látok.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2021.03.10., szer. 08:51
Alex_Aston írta:
Amíg az emberek képesek rendszeresen kínai kütyüket rendelni, meg ebédelni repülni olasz a, nem hazai termékeket részesíteni előnyben, stb., ez nem fog változni.
A kínai kütyüket még meg lehet érteni valamilyen szinten, de a héten éppen holland körtét vettem, és a 90-es évekig kibírtuk marokkói paradicsom és argentin marha nélkül is. Ezeket kellene leginkább újragondolni. Tudom, hogy erre nincs remény, de így sem lesz jó sokáig.
Pedig a 100Ft-os telefon fóliák, meg a fél évente újra rendelt dolgok pont ezt idézik elő. Tök jól meg lehet lenni nélkülük. Vagy meg lehet venni 200Ft-al drágábban, de az nem fotelból, nyomogatással történik, hanem esetleg a sarki boltba el kell sétálni érte...

De igen, a körte is jó példa. Én mindig nézem a boltban, hogy a tej, stb. helyi legyen, nem lengyel, meg felvidéki, stb. Ha kicsiben is, de talán ez is működik. És ugye sok kicsi, sokra megy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pali923 írta:
2021.03.10., szer. 08:51
A kínai kütyüket még meg lehet érteni valamilyen szinten...
Én a fasizmust és a gyilkosságot is megértem, de nem tartom őket helyesnek. Megértem, hogy az emberek többsége imád olcsón vásárolni, de aki ebben éli ki magát, azt próbálom messzire elkerülni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
Kínai kütyük nélkül megállna az élet, mivel a legtöbb terméket ott gyártják. Leszokni inkább a felesleges faszságok vásárlásáról kellene, amit én a nemzetközi kiskereskedelmi szállítási díjak megemelésével, adóztatásával fognék vissza. Jobb lenne az emberek hozzáállását megváltoztatni, hogy maguktól is rájöjjenek, lehet élni a 8. telefontok nélkül, de arra kevés esélyt látok.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”