Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Ha nincs lehetőség lejjebb rakni a back sugárzókat, de a surroundot se ártana kicsit, akkor sok értelme nincs az atmos kiépítésének. Így gyakorlatilag egybefolynának az alsó és felső hangok.
91596Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Szeretnék atmost kiépíteni mennyezetbe építhető hangszórókkal.
A kérdés a hátsó hangsugárzók.Magasan vannak és nem tudom mennyire szólnának bele a felső hangképbe.
A másik kérdés hogy kiépíthető-e a 4 atmos sugarzó.A halgatási pont a bal hátsó ülés.]
- Csatolmányok
-
- 20180606_182249.jpg (3.54 MiB) Megtekintve 2012 alkalommal
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Spare change - RYTHMIK F18 Subwoofer
youtu.be/mPuH1aIiWcw
youtu.be/mPuH1aIiWcw
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Re: 46571Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Itt el lehetne helyezni a gerenda mellett is és a kábel is gondolom felvihető a mennyezetről lefúrva a hangfal háta mögött. De, akár egy lambéria dobozolást is lehetne csinálni ugyanabból az anyagból, ami a mennyezeten van és, akkor inceiling hangzsugázó is megoldható. 06703225308 írj rám viberen és elmondom hogy gondolom, meg te is, hogy mit engednek a lehetőségek.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Itt kellene elhelyezni a két első Atmost... (remélem a kép átmegy)szepi0808 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:35Kb. semmit nem ér, vagy a mennyezeti, vagy a mennyezet-oldalfal találkozásában van értelme szerelni.zx07 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:08Én is most építek 4 Atmos-os kiépítést. Nálam az első kettőt a front hangfal tetejére terveztem. Ott nem lenne jó? Sok gyártó a front hangfalait már eleve beépített Atmos-hangszóróval építi... amúgy Atmoshoz milyen hangfal-kábelt javasoltok? Gondolom oda azért nem kell olyan minőségű mint a front hangfalakhoz...
Hangfalkábel a hosszúságtól is függ, 10m felett mát 2x2mm átmérő már ajánlott.

Itt kellene elhelyezni a két első Atmost... (remélem a kép átmegy)szepi0808 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:35Kb. semmit nem ér, vagy a mennyezeti, vagy a mennyezet-oldalfal találkozásában van értelme szerelni.zx07 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:08Én is most építek 4 Atmos-os kiépítést. Nálam az első kettőt a front hangfal tetejére terveztem. Ott nem lenne jó? Sok gyártó a front hangfalait már eleve beépített Atmos-hangszóróval építi... amúgy Atmoshoz milyen hangfal-kábelt javasoltok? Gondolom oda azért nem kell olyan minőségű mint a front hangfalakhoz...
Konzumidiótáknak szánt totálisan felesleges "ál atmos" termék. Elnézést akit esetleg megsértek vele, de egy lehúzásnak tartom. Az erre szánt pénz sokkal értelmesebben el lehet költeni.zx07 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:08Én is most építek 4 Atmos-os kiépítést. Nálam az első kettőt a front hangfal tetejére terveztem. Ott nem lenne jó? Sok gyártó a front hangfalait már eleve beépített Atmos-hangszóróval építi... amúgy Atmoshoz milyen hangfal-kábelt javasoltok? Gondolom oda azért nem kell olyan minőségű mint a front hangfalakhoz...
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Kb. semmit nem ér, vagy a mennyezeti, vagy a mennyezet-oldalfal találkozásában van értelme szerelni.zx07 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:08Én is most építek 4 Atmos-os kiépítést. Nálam az első kettőt a front hangfal tetejére terveztem. Ott nem lenne jó? Sok gyártó a front hangfalait már eleve beépített Atmos-hangszóróval építi... amúgy Atmoshoz milyen hangfal-kábelt javasoltok? Gondolom oda azért nem kell olyan minőségű mint a front hangfalakhoz...
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Nagyjából semmit nem érnek a frontok tetejére tett vackok. Nem elég hogy nem hozzák a kívánt hatást, cserébe általában még méregdrágák is. Szvsz vagy tedd fel a falra magasra, vagy ha nem lehetséges én inkább maradnék a 7.1-nél akkor.zx07 írta: ↑2021.03.04., csüt. 07:08Én is most építek 4 Atmos-os kiépítést. Nálam az első kettőt a front hangfal tetejére terveztem. Ott nem lenne jó? Sok gyártó a front hangfalait már eleve beépített Atmos-hangszóróval építi... amúgy Atmoshoz milyen hangfal-kábelt javasoltok? Gondolom oda azért nem kell olyan minőségű mint a front hangfalakhoz...Emotiva írta: ↑2021.03.03., szer. 13:15A tervem az lenne hogy 4 db atmos sugárzót helyeznék el a mennyezeten.Hiccusz írta: ↑2021.03.03., szer. 12:57
Akár meg is felelhet, de már maga a kérdés nincs jól megfogalmazva. Éppen ezért a válasz sem lehet egyértelmű. Nem tudjuk a nézők számát, nem tudjuk, hány sorban foglalnak helyet, nem tudjuk, a sorok között mekkora a távolság, nem tudjuk, mekkora a belmagasság, Nem tudjuk az atmos sugárzók mennyiségét, Nem tudjuk, csak ezekkel akarod-e megoldani vagy hibrid lesz az atmos rendszer, ahogy azt sem, milyen erősítő fogja ezeket meghajtani.
2 sor ülés van a helyiségben ahol az esetek 90 százalékában egyedül én mozizok
Az a bal hátsó ülés.A helyiség 370cm széles 520 cm hosszú.A belmagasság 245 és 260 cm.Ahova a hangszórókat be tudom építeni ott 245 cm.
A hátsó fal a halgatási ponttól 80-90 cm-re van.A hátsó falon van a sb hangfal 2 méter magasan mivel ott egy ajtó van.
A processzor Xmc2 az erősítő is szintén emo.
Én is most építek 4 Atmos-os kiépítést. Nálam az első kettőt a front hangfal tetejére terveztem. Ott nem lenne jó? Sok gyártó a front hangfalait már eleve beépített Atmos-hangszóróval építi... amúgy Atmoshoz milyen hangfal-kábelt javasoltok? Gondolom oda azért nem kell olyan minőségű mint a front hangfalakhoz...Emotiva írta: ↑2021.03.03., szer. 13:15A tervem az lenne hogy 4 db atmos sugárzót helyeznék el a mennyezeten.Hiccusz írta: ↑2021.03.03., szer. 12:57Akár meg is felelhet, de már maga a kérdés nincs jól megfogalmazva. Éppen ezért a válasz sem lehet egyértelmű. Nem tudjuk a nézők számát, nem tudjuk, hány sorban foglalnak helyet, nem tudjuk, a sorok között mekkora a távolság, nem tudjuk, mekkora a belmagasság, Nem tudjuk az atmos sugárzók mennyiségét, Nem tudjuk, csak ezekkel akarod-e megoldani vagy hibrid lesz az atmos rendszer, ahogy azt sem, milyen erősítő fogja ezeket meghajtani.
Az a bal hátsó ülés.A helyiség 370cm széles 520 cm hosszú.A belmagasság 245 és 260 cm.Ahova a hangszórókat be tudom építeni ott 245 cm.
A hátsó fal a halgatási ponttól 80-90 cm-re van.A hátsó falon van a sb hangfal 2 méter magasan mivel ott egy ajtó van.
46571Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
A tervem az lenne hogy 4 db atmos sugárzót helyeznék el a mennyezeten.Hiccusz írta: ↑2021.03.03., szer. 12:57Akár meg is felelhet, de már maga a kérdés nincs jól megfogalmazva. Éppen ezért a válasz sem lehet egyértelmű. Nem tudjuk a nézők számát, nem tudjuk, hány sorban foglalnak helyet, nem tudjuk, a sorok között mekkora a távolság, nem tudjuk, mekkora a belmagasság, Nem tudjuk az atmos sugárzók mennyiségét, Nem tudjuk, csak ezekkel akarod-e megoldani vagy hibrid lesz az atmos rendszer, ahogy azt sem, milyen erősítő fogja ezeket meghajtani.
Akár meg is felelhet, de már maga a kérdés nincs jól megfogalmazva. Éppen ezért a válasz sem lehet egyértelmű. Nem tudjuk a nézők számát, nem tudjuk, hány sorban foglalnak helyet, nem tudjuk, a sorok között mekkora a távolság, nem tudjuk, mekkora a belmagasság, Nem tudjuk az atmos sugárzók mennyiségét, Nem tudjuk, csak ezekkel akarod-e megoldani vagy hibrid lesz az atmos rendszer, ahogy azt sem, milyen erősítő fogja ezeket meghajtani.
Szerintetek atmos sugárzónak megfelelne?
Monitor audio c180
Monitor audio c180
Ez mind igaz is lehet ha az ember jól el tudja helyezni a két subwoofert és a hallgatói pozíciót a szobában. Nappaliban ez szvsz nagyon ritkán valósul meg sajnos.DeLorean írta: ↑2021.03.02., kedd 10:36Smoother frequency response at more listening positions
Greater overall dynamic output/headroom
Enhances imaging for stereo bass in 2-channel systems
Harder to localize and pinpoint specific location of subwoofer based on placement
Two smaller subwoofers can often fit in a room better than one large one
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
hasonlóan mint te
nappali, egybe konyha, nagy üveg felület stb.....
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
egyetmoki írta: ↑2021.03.01., hétf. 13:061db, vagy 2db subot használsz?R.G. írta: ↑2021.03.01., hétf. 12:32többen is használunk Ultimaxot
én zártban használom
a gyári terveket megnézed, akkor tudsz a gyári ajánlalással számolni mint igeális méret ha számodra az megfelelő
https://www.daytonaudio.com/images/reso ... ations.pdf
https://www.soundimports.eu/en/denovo-a ... -7082.html
hasonlóan mint te
nappali, egybe konyha, nagy üveg felület stb.....

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Pontosan ezért veszélyes az egy mondatba zanzásított ajánlás.
1db, vagy 2db subot használsz?R.G. írta: ↑2021.03.01., hétf. 12:32többen is használunk Ultimaxot
én zártban használom
a gyári terveket megnézed, akkor tudsz a gyári ajánlalással számolni mint igeális méret ha számodra az megfelelő
https://www.daytonaudio.com/images/reso ... ations.pdf
https://www.soundimports.eu/en/denovo-a ... -7082.html
Persze, ez igaz is lehet sok esetben, csak azokat az apróságokat nem teszik hozzá amiket leírtam.

+1 mélynyomó ha minőségről van szó nem kis beruházás és ha nem tudod jól megvalósítani a duplaszubos rendszert akkor ez rosszul elköltött pénz is lehet...
Nem akarlak lebeszélni, csak mérlegeld, hogy mennyire van megkötve a kezed amikor az elhelyezésről lesz szó. Esetleg a mostanit mérd meg több pozícióban ahol szóba jöhet.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamoo 2021.03.01., hétf. 13:07-kor.
Hmm.
Azért gondolkodtam a 2x subban, mert kb minden fórumon azt olvasom, hogy a 2 sub segít kisimítani a frekvenciamenetet.
Persze, azért a kioltás is összejöhet. Sajnos, mivel nappali és persze akusztika szempontjából a legrosszabb(amerikai konyhás, kemény padló, nagy üveg felületek, bőr ülőgarnitúra, gipszkarton mennyezet, nagy radiátorok) nem vagyok elégedett a hangzással. Nem mérve (csak fülre). Van olyan pontja a szobának, ahol a sub totális kioltásban van.
Köszönöm a jó tanácsokat.
Azért gondolkodtam a 2x subban, mert kb minden fórumon azt olvasom, hogy a 2 sub segít kisimítani a frekvenciamenetet.
Persze, azért a kioltás is összejöhet. Sajnos, mivel nappali és persze akusztika szempontjából a legrosszabb(amerikai konyhás, kemény padló, nagy üveg felületek, bőr ülőgarnitúra, gipszkarton mennyezet, nagy radiátorok) nem vagyok elégedett a hangzással. Nem mérve (csak fülre). Van olyan pontja a szobának, ahol a sub totális kioltásban van.
Köszönöm a jó tanácsokat.
Az a HX380D kivételesen egész korrekt hangszórónak tűnik autós szubhoz képest. Egy UM15-höz viszonyítva mondjuk egy kicsivel kisebb az xmax és valamivel magasabb az Fs, de cserébe nagyobb a motorerő, magasabb az érzékenység, és a 4+4 Ohm tekercs miatt kisebb teher az erősítőnek, illetve kisebb doboz is jó hozzá.moki írta: ↑2021.03.01., hétf. 09:27Az eddig szóba kerültek:
- Daytonaudio: Ultimax 15" (kicsit nehézkes beszerezni, és 110eFt körül mozog darabja)
- Daytonaudio: RSS390HO-4 (kicsit nehézkes beszerezni, valamivel olcsóbb, nagyobb az érzékenysége, FS elég küzel van az UM15 höz, kisebb Xmax.
- Hertz: HX380D Valamivel olcsóbb
Szia!
A két szub véleményem szerint csak akkor több mint az egy ha megfelelően el tudod helyezni (nem oda ahol elfér hanem oda ahol nincs kioltás) és megfelelően össze tudod hangolni őket amihez kell egy mérőmikrofon és külön EQ, késleltetés.
Persze egy szub csak 1-2 üléspozícióra lehet jó általában.
Múlthéten vettem én is egy második szubot, hajtott a kütyüzés-kíváncsiság, már túl vagyok 3-4 nap próbálgatáson-méregetésen. Nekem is nappaliban van, így az egyik kompromisszumos helyre került, csak ott nincs útban, 40-50Hz közt van egy nagy völgy sajnos...
Ha őszinte akarok lenni magammal, akkor lehet maradnom kellett volna az egy szubnál.... de ki kellett próbálnom. De még ízlelgetem a dolgot. Korábban volt már két szubos felállásom, de akkor csak le voltak rakva, nem tudtam mérni, EQ-zni ... hát az olyan is volt.
Én a Ref series-t nem venném ha elsősorban mozira kell, két UM15 jó választás. Ha maradsz egynél akkor pedig UM18. Tovább terhelhető, többet elbír Xmax-ig és nem is kell sokkal nagyobb doboz hozzá zártban. Én most ezt venném meg magamnak.