Koko21 írta: ↑2020.12.30., szer. 17:15
Annyira nem vagyok tapasztalt a csöves erősítőkben de köszönöm a segítő jellegű hozzászólásokat. Egy Pointe Platinum erősítővel rendelkezem, ami alapból EL34 végcsövekkel rendelkezik de KT77 készlettel helyettesíthető a gyártó szerint minden probléma nélkül. Ezt a második lehetőséget szerettem volna kipróbálni... de hallgatok rátok, akkor ezt elengedem és maradok az EL34 csöveknél. Milyen csöveket ajánlanátok még az eddig említetteken kívül? Az árban mehetünk kicsit feljebb, engem csak a hangminőség érdekel. Pár típust írjatok légyszíves mit keressek....
Némiképp ellentmondva az előttem szólónak, de hát nagyon ízlés kérdése..
Tavaly decemberben a Core Audio csöves napján volt alkalmam hallani egy Pointe Platinum-ot elől Telefunken E80CF, hátul RFT EL34 csövekkel, és
számomra NAGYON meggyőző volt. Az RFT-k ráadásul nem is horror árúak, és még könnyen beszerezhetőek.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szekeres István (Pointe) szerint nem lett volna szabad belerakni a Telefunken E80CF-et a Platinumba (én sem igazán értettem, hogy miért, de ez a “hivatalos” álláspont), szóval ha ezt is terveznéd (“zsebbenyúlós” történet), akkor egyeztess vele mmindenképp, de a “gyári” ECF80-asaival és ar RFT EL34-esekkel is nagyon szépen szólt.
A Platinum eredetileg tudtommal orosz (új) Tung-Sol EL34-esekkel érkezik, azokhoz képest nem vagyok biztos, hogy előrelépést jelentene a JJ KT77, szóval én inkabb javasolnám az RFT-ket).
Tesla EL34-ből van nekem is (nem eladók), tényleg nem rosszak, és korrekt árban adják őket most is, viszont azokat nem hallottam Pointe Platinumban (megkockáztatom, hogy nem járnál rosszul azokkal sem ár/érték arányban).
Próbálj meg úgy vásárolni, hogy előtte ki is próbálhatod a saját erősítőben, mert úgy magad tudsz meggyőződni, hogy számodra milyen.