vt05 írta: ↑2021.02.28., vas. 14:43
Az MC210CS csak 1000Mbps SC/UPC csatlakozóval rendelkezik.
Ennek ellenére jobb lehet SFP+ modullal indulni a swichből ha, MC210CS -el állunk vissza rj45-re?
Vagy szerinted érdemes a Tp-Link MC210CS -t leváltani a Lumin előtt pl egy CRS305-1G-4S+IN -re?
A TP-link-nél megáll a tudomány, nagyon alját kínálja az SFP üveg technikának, nem is látok nála SFP+ képes modulokat, média konvertereket. A nagyobb házméretű és kapacitásra képes modul technika eszközökből már semmit. (SFP modul forma max 25Gbps technikáig használatos)
Az MC210CS ráadásul nem SFP slotos, hanem bele van építve a "modul" fixen, tehát az csak azt tudja. Végül is költség takaros, tehát az fixen 1Gbps SC/UPC csatlakozós, ezt a kábel végződést, 1310nm OS kábelt fogadja. A kábel mindkét végén 1310nm OS kábel fogadó eszköz kell.
Arra én nem tudok határozott választ, hogy ha TP-Link média konverter helyett beraksz egy Mikrotik CRS305-öt, azzal biztosan jobb lesz nálad a hangi végeredmény. Technika háttere ennek a Mikrotik megoldásnak lányegesen komolyabb, szerintem. Abba épített Marvell hálózati proci 24db 1Gbps RJ45 és 4db SFP+ port kezelésre képes, az SRC305-ben csak a 4db SFP+ portot kezeli.
A hangzás minőségben fekete öves high-endesek azonos protokoll és forma, eltérő márka-gyártmány (vagy csupán modulon cimke(?) modulok között "hallják" azok hangzás minőségi eltéréseit is. Talán ez is tényező, ellenben az SFP (1Gpbs) és SFP+ (10Gbps) lépés technikai, zaj és jitter szempontból előre lépés. Olvasok olyanokat is, próbálkoznak 25-100Gbps modulokkal is, nem csak SFP+-al, de egyértelmű véleményt nem látok az írásaikból.
Abban nem vagyok jártas, hogy többféle, márkájú, rendszerű hálózati útválasztók, router, média konverterek, hubok stb szeretik-e egymást, a sokféle eszköz egymás felé konfigurálása, főleg finom hangolása nehézségekbe ütközhet. Ezt LAN hálózat építős emberkétől kéne megkérdezni. Igaz, az otthoni struktúra nem bonyolult, felesleges bonyolítani, ellenben falba mégis lehet ütközni.