Nálam sem mindennapos, hogy kettő pár Draco - Reference V2 állomásozik egyszerre.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8118
Re: ValhallA világa
Legyen egy "kis" kábel...
Nálam sem mindennapos, hogy kettő pár Draco - Reference V2 állomásozik egyszerre.
- Csatolmányok
-
- DRACO REFERENCE V2 3.jpg (166.24 KiB) Megtekintve 3628 alkalommal
-
- DRACO REFERENCE V2 4.jpg (164.98 KiB) Megtekintve 3628 alkalommal
-
- DRACO REFERENCE V2 1.jpg (186.97 KiB) Megtekintve 3628 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Kíváncsi vagyok fognak-e még együtt dolgozni. Esetleg visszatérnek-e idővel Daft Punk néven. Nem bánnám.ValhallA írta: ↑2021.02.28., vas. 01:52Mivel mindig újítók voltak, szerintem nem akarnak önismétlésbe bonyolódni a műfajon belül. Az igazi újítókat, gúzsba kötik, fojtogatják a műfaji korlátok!Sok jó zenét csinált a Daft Punk. Kár, hogy nem folytatják már.
Üde színfolt volt a kortárs, elektropop palettán. Bár nem az általuk művelt stílus, zene a kedvencem, meghajlok a munkásságuk előtt.
A Daft Punk képes volt, addig soha nem tapasztaltan újszerű dolgokat alkotni, értéket teremtve, méghozzá egyetlen alkalommal sem bocsátkozva önismétlésbe!
Kedvencem talán a Get Lucky, mert kevésbé elektronikus. Persze abban a számban vastagon benne van a Chic főnök, mega Funk gitár félisten Nile Rodgers, zeneszerző, producer és a session mester Nathan East, aki írta, feljátszotta a basszustémát.
Ők ketten, kb. mindenkivel dolgoztak a szakmán belül aki valaha is számított!
youtu.be/JaO1TNW-wKo
Nathan egy Daft Punk ihletésű számot föl is pakolt a saját lemezére.:
youtu.be/07GgekHHud8
Daft Punk hiány esetén bátran fogyasztható!
Nile, pár éve a Duran Duran-nak is összepakolt egy a Get Lucky-hoz hasonló, abszolút A-listás slágert, amivel ismét feltette őket a popzene térképére!
youtu.be/5qFhSWA9Cz4
A klip induló képsoraiban az első pár Nile Rodgers funk akkord után mi olvasható le John Taylor basszusgitáros szájáról...?![]()
![]()
A helyes megfejtéseket az arra érdemes személy(ek)nek adjátok tovább!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Üde színfolt volt a kortárs, elektropop palettán. Bár nem az általuk művelt stílus, zene a kedvencem, meghajlok a munkásságuk előtt.
A Daft Punk képes volt, addig soha nem tapasztaltan újszerű dolgokat alkotni, értéket teremtve, méghozzá egyetlen alkalommal sem bocsátkozva önismétlésbe!
Kedvencem talán a Get Lucky, mert kevésbé elektronikus. Persze abban a számban vastagon benne van a Chic főnök, mega Funk gitár félisten Nile Rodgers, zeneszerző, producer és a session mester Nathan East, aki írta, feljátszotta a basszustémát.
youtu.be/JaO1TNW-wKo
youtu.be/07GgekHHud8
Nile, pár éve a Duran Duran-nak is összepakolt egy a Get Lucky-hoz hasonló, abszolút A-listás slágert, amivel ismét feltette őket a popzene térképére!
youtu.be/5qFhSWA9Cz4
A klip induló képsoraiban az első pár Nile Rodgers funk akkord után mi olvasható le John Taylor basszusgitáros szájáról...?
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Mivel mindig újítók voltak, szerintem nem akarnak önismétlésbe bonyolódni a műfajon belül. Az igazi újítókat, gúzsba kötik, fojtogatják a műfaji korlátok!Sok jó zenét csinált a Daft Punk. Kár, hogy nem folytatják már.
youtu.be/JaO1TNW-wKo
youtu.be/07GgekHHud8
youtu.be/5qFhSWA9Cz4
A klip induló képsoraiban az első pár Nile Rodgers funk akkord után mi olvasható le John Taylor basszusgitáros szájáról...?
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

"A kommunista időkben szinte mindenkit megfigyeltek, így a zenekarokat is. Ezzel kapcsolatban milyen emlékei vannak?
Kettő ugrik be hirtelen. 1978-ban a Megyeri úti Dózsa stadionban lépett fel a Piramis, s ránk volt állítva egy belügyes, hiszen a Dózsa a rendőrség csapata volt. Az volt a dolga, hogy figyeljen. Aztán a koncert után eljött velünk kocsmázni, meg egy házibuliba. Mindenki azt gondolta, hogy valakihez tartozik, de aztán hajnalban, egy házibuliban már piásan elmesélte, hogy belügyi összekötő, de ne irigyeljük, mert most hajnali öt óra van, neki pedig reggel nyolckor józan állapotban, egyenruhában jelentenie kell, hogy mi történt az éjszaka. Aztán mondott egy olyat, amin mindnyájan ledöbbentünk.
Mi volt az?
Lazán közölte, hogy különben sem lesz már ez sokáig így, készül egy törvénytervezet, ami alapján az állam kiválaszt három-négy zenekart, azokat támogatja, segíti, népszerűsíti, a többieket pedig betiltja, leradírozza a színpadról. Rettenetes volt hallgatni, főleg, hogy nem az ötvenes éveket írtuk, hanem 1978-at.
„Én egyetlen slágert sem írtam, sláger csak az lehet, amit a közönség azzá tesz.” Olykor tízezrek éneklik sorait, ám kevesen ismerik, pedig lassan ötven éve írja a legnevesebb előadók emlékezetes dalszövegeit. És jól érzi magát ebben a szerepben.
Mandiner nagyinterjú Horváth Attilával, aki sosem felejti el, amikor a hetvenes években egy rendőr azt mondta neki, legszívesebben lelőné a zenészeket és a huligánokat."
https://bit.ly/2NBHu45
Kettő ugrik be hirtelen. 1978-ban a Megyeri úti Dózsa stadionban lépett fel a Piramis, s ránk volt állítva egy belügyes, hiszen a Dózsa a rendőrség csapata volt. Az volt a dolga, hogy figyeljen. Aztán a koncert után eljött velünk kocsmázni, meg egy házibuliba. Mindenki azt gondolta, hogy valakihez tartozik, de aztán hajnalban, egy házibuliban már piásan elmesélte, hogy belügyi összekötő, de ne irigyeljük, mert most hajnali öt óra van, neki pedig reggel nyolckor józan állapotban, egyenruhában jelentenie kell, hogy mi történt az éjszaka. Aztán mondott egy olyat, amin mindnyájan ledöbbentünk.
Mi volt az?
Lazán közölte, hogy különben sem lesz már ez sokáig így, készül egy törvénytervezet, ami alapján az állam kiválaszt három-négy zenekart, azokat támogatja, segíti, népszerűsíti, a többieket pedig betiltja, leradírozza a színpadról. Rettenetes volt hallgatni, főleg, hogy nem az ötvenes éveket írtuk, hanem 1978-at.
„Én egyetlen slágert sem írtam, sláger csak az lehet, amit a közönség azzá tesz.” Olykor tízezrek éneklik sorait, ám kevesen ismerik, pedig lassan ötven éve írja a legnevesebb előadók emlékezetes dalszövegeit. És jól érzi magát ebben a szerepben.
Mandiner nagyinterjú Horváth Attilával, aki sosem felejti el, amikor a hetvenes években egy rendőr azt mondta neki, legszívesebben lelőné a zenészeket és a huligánokat."
https://bit.ly/2NBHu45
- Csatolmányok
-
- Horváth Attila.jpg (69.63 KiB) Megtekintve 3495 alkalommal
A Tron örökség című film záró zenéjével búcsúznék:Palm írta: ↑2021.02.24., szer. 20:39Nagyon kár. A Homework a kedvenc albumom a Daft Punk-tól. A kedvenc zeném tőlük még mindig a Da Funk című szám:ValhallA írta: ↑2021.02.24., szer. 14:15"A a két robotfejű francia, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo nagy hatású popzenei duója nem készít több zenét.
Around The World, Da Funk, One More Time, Get Lucky vagy Harder, Better, Faster, Stronger – csak hogy a legismertebb slágereket soroljuk a francia Daft Punk elektronikus zenei duó karrierjéből. És most vége. Az 1993-ban indult, a világ popzenéjére hatalmas hatást gyakorló duó hétfőn egy tőlük egyáltalán nem szokatlan videóval jelentette be, hogy – legalábbis ezen a néven – befejezik a közös munkát."
youtu.be/DuDX6wNfjqc
youtu.be/mmi60Bd4jSs
youtu.be/G6tuvKE6_lA
Sok jó zenét csinált a Daft Punk. Kár, hogy nem folytatják már.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- 153040480_5086888924685848_6746324774791527324_n.jpg (17.78 KiB) Megtekintve 3513 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- 153132418_415930252834435_5790215028724343066_o.jpg (139.95 KiB) Megtekintve 3619 alkalommal
Nagyon kár. A Homework a kedvenc albumom a Daft Punk-tól. A kedvenc zeném tőlük még mindig a Da Funk című szám:ValhallA írta: ↑2021.02.24., szer. 14:15"A a két robotfejű francia, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo nagy hatású popzenei duója nem készít több zenét.
Around The World, Da Funk, One More Time, Get Lucky vagy Harder, Better, Faster, Stronger – csak hogy a legismertebb slágereket soroljuk a francia Daft Punk elektronikus zenei duó karrierjéből. És most vége. Az 1993-ban indult, a világ popzenéjére hatalmas hatást gyakorló duó hétfőn egy tőlük egyáltalán nem szokatlan videóval jelentette be, hogy – legalábbis ezen a néven – befejezik a közös munkát."
youtu.be/DuDX6wNfjqc
youtu.be/mmi60Bd4jSs
- ValhallA
- Tizezresek klubja

"A a két robotfejű francia, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo nagy hatású popzenei duója nem készít több zenét.
youtu.be/DuDX6wNfjqc
youtu.be/DuDX6wNfjqc
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Pár "szakértői" írás az 1982-es Poptika lap-ból...
- Csatolmányok
-
- Scorpions.jpg (7.89 KiB) Megtekintve 3585 alkalommal
-
- kritika.jpg (50.3 KiB) Megtekintve 3596 alkalommal
Budapest más világ. A "vidék" nagyon beszűkült lehetőségek terén, pedig igény lenne sokmindenre. Sokakat ezért vonz Budapest.zoli73 írta: ↑2021.02.23., kedd 21:20Én nem is mondtam, hogy Veszprémben voltam.![]()
A viccet félre téve, 10 évig laktam Székesfehérváron, szintén egy megye székhely, de a Media markt egyre jobban zsugorodó, és az antikvárium maroknyi kínálatán kívűl, már sajnos ott sincs semmi.
Jelenleg Budapesttől alig 40 km-re lakom, és nemegyszer előfordul, hogy csak azért megyek, hogy meglátogassak 1-2 lemezboltot. Szerencsére Budapesten még található néhány.
Az igazság kedvéért azért hozzá kell tennem, hogy szerencsém is van, mert a munkám miatt, felfedeztem pár lemezboltot Bécsben is. A múlt héten is ezek egyikében jártam.
Kicsit offolás, de nagyon igaz:

És hányan élnek hitelből, hogy fedezni tudják azt a látszatot amit a külvilág felé mutatnak (drága telefon, autó, nyaralás, stb.).
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Csatolmányok
-
- 151665414_4196622270361517_7845469063590664032_n.jpg (55.22 KiB) Megtekintve 3477 alkalommal
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3427
Én nem is mondtam, hogy Veszprémben voltam.Palm írta: ↑2021.02.23., kedd 20:46Veszprémben az Underground Records bezárt. Nincs helyette más Veszprémben. Budapesten ritkán járok és elektronikus zenéket hallgatok főleg.zoli73 írta: ↑2021.02.23., kedd 20:25Semmi gond nincs azokkal a lemez boltokkal, én havonta 1-2 alkalommal biztos megyek, csak tudni kell hol keressük őket.Palm írta: ↑2021.02.23., kedd 14:00
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nagyon hiányoznak a lemez boltok.
Volt kedvenc lemezboltom, ahová minden héten beugrottam. Vettem lemezt vagy CD-t, találkoztam sok emberrel, kapcsolatok is születtek. Kicsit klub jellege volt.
A szórakozóhelyek hiánya is említésre méltó dolog. Sok nagy szórakozóhely végleg bezárt és nincs helyettük más. Ez főleg a Balatonon szembetűnő. Nincs akkora élet már a Balatonon, mint a 80-as és a 90-es években, meg a 2000-res évek elején. Elmúlt már a Balatoni láz.![]()
Amikor van egy hely és megvan a törzs közönsége és ez álltal egy hangulata is azt nem pótolja semmi más.
Más elmenni pénteken és szombaton este bulizni egy klubba és más fesztiválra menni. A fesztiválok csak szezonális rendezvények, nem pótolják a törzshelyet, sem a következő fesztiválig a szórakozási lehetőséget. Mindkettőnek más a (és megvan a maga) hangulata. Az egyiken sok ismeretlen van, a másik pedig családias jellegű (mint amikor haza megy az ember a szeretteihez).
A kultúrált helyek, megfizethető szórakozás sajnos ma már ritkaság számba megy. Igény pedig szerintem lenne rá és hatalmas. Sokminden olyan személytelen lett. Sajnos.
Legutóbb pont egy hete voltam...
A viccet félre téve, 10 évig laktam Székesfehérváron, szintén egy megye székhely, de a Media markt egyre jobban zsugorodó, és az antikvárium maroknyi kínálatán kívűl, már sajnos ott sincs semmi.
Jelenleg Budapesttől alig 40 km-re lakom, és nemegyszer előfordul, hogy csak azért megyek, hogy meglátogassak 1-2 lemezboltot. Szerencsére Budapesten még található néhány.
Az igazság kedvéért azért hozzá kell tennem, hogy szerencsém is van, mert a munkám miatt, felfedeztem pár lemezboltot Bécsben is. A múlt héten is ezek egyikében jártam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Veszprémben az Underground Records bezárt. Nincs helyette más Veszprémben. Budapesten ritkán járok és elektronikus zenéket hallgatok főleg.zoli73 írta: ↑2021.02.23., kedd 20:25Semmi gond nincs azokkal a lemez boltokkal, én havonta 1-2 alkalommal biztos megyek, csak tudni kell hol keressük őket.Palm írta: ↑2021.02.23., kedd 14:00Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nagyon hiányoznak a lemez boltok.
Volt kedvenc lemezboltom, ahová minden héten beugrottam. Vettem lemezt vagy CD-t, találkoztam sok emberrel, kapcsolatok is születtek. Kicsit klub jellege volt.
A szórakozóhelyek hiánya is említésre méltó dolog. Sok nagy szórakozóhely végleg bezárt és nincs helyettük más. Ez főleg a Balatonon szembetűnő. Nincs akkora élet már a Balatonon, mint a 80-as és a 90-es években, meg a 2000-res évek elején. Elmúlt már a Balatoni láz.![]()
Amikor van egy hely és megvan a törzs közönsége és ez álltal egy hangulata is azt nem pótolja semmi más.
Más elmenni pénteken és szombaton este bulizni egy klubba és más fesztiválra menni. A fesztiválok csak szezonális rendezvények, nem pótolják a törzshelyet, sem a következő fesztiválig a szórakozási lehetőséget. Mindkettőnek más a (és megvan a maga) hangulata. Az egyiken sok ismeretlen van, a másik pedig családias jellegű (mint amikor haza megy az ember a szeretteihez).
A kultúrált helyek, megfizethető szórakozás sajnos ma már ritkaság számba megy. Igény pedig szerintem lenne rá és hatalmas. Sokminden olyan személytelen lett. Sajnos.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3427
Semmi gond nincs azokkal a lemez boltokkal, én havonta 1-2 alkalommal biztos megyek, csak tudni kell hol keressük őket.Palm írta: ↑2021.02.23., kedd 14:00Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nagyon hiányoznak a lemez boltok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Usher - Valhalla - Emotiva
Saccra úgy 30 éve mivel Björk 55 éves.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Baromi jó fotó..
Mikor készülhetett?
Nagyon fiatalos.
Remélem "inspirálódik"
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nagyon hiányoznak a lemez boltok.
A szórakozóhelyek hiánya is említésre méltó dolog. Sok nagy szórakozóhely végleg bezárt és nincs helyettük más. Ez főleg a Balatonon szembetűnő. Nincs akkora élet már a Balatonon, mint a 80-as és a 90-es években, meg a 2000-res évek elején. Elmúlt már a Balatoni láz.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- Björk.jpg (167.81 KiB) Megtekintve 3216 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- nap képe5.jpg (85.67 KiB) Megtekintve 3290 alkalommal
Ma öt éve távozott közülünk a kiváló lengyel prog banda, a Riverside gitárosa, Piotr Grudzinski.
A zenekar remek érzékkel formálta saját nyelvére a progressive rock jegyeit, ezzel kialakítva méltán népszerű stílusukat.
A banda két motorja volt az énekes/basszusgitáros Mariusz Duda kellemesen melankólius orgánumával, és aktív dallamos basszusjátékával, valamint Piotr, fenomenális gitárjátékával. Piotr stílusáról nekem az intelligens, fenséges és varázslatos szavak jutnak eszembe, nagyon szerettem a játékát. :(
A gitáros halála után a zenekar hosszabb szünetet tartott, végül egy másik gitárossal folytatják útjukat, ki is adtak egy nagyszerű albumot. Persze ezt már más füllel hallgatja az ember, mert nem az az íz van a zenében, amit megszoktunk, ettől függetlenül sok kiváló albumot kívánok nekik.
youtu.be/eDxj1naJZtQ
youtu.be/yNuPf8siX_8
A zenekar remek érzékkel formálta saját nyelvére a progressive rock jegyeit, ezzel kialakítva méltán népszerű stílusukat.
A banda két motorja volt az énekes/basszusgitáros Mariusz Duda kellemesen melankólius orgánumával, és aktív dallamos basszusjátékával, valamint Piotr, fenomenális gitárjátékával. Piotr stílusáról nekem az intelligens, fenséges és varázslatos szavak jutnak eszembe, nagyon szerettem a játékát. :(
A gitáros halála után a zenekar hosszabb szünetet tartott, végül egy másik gitárossal folytatják útjukat, ki is adtak egy nagyszerű albumot. Persze ezt már más füllel hallgatja az ember, mert nem az az íz van a zenében, amit megszoktunk, ettől függetlenül sok kiváló albumot kívánok nekik.
youtu.be/eDxj1naJZtQ
youtu.be/yNuPf8siX_8
- Csatolmányok
-
- 4902146-orig.jpg (214.7 KiB) Megtekintve 3255 alkalommal
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ibrahim Ferrer (Feb 20, 1927 – Aug 6, 2005)
- Csatolmányok
-
- 152264182_3471939876250006_7702868558164275988_o.jpg (58.68 KiB) Megtekintve 3222 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
"Dave Wilson's hand-sketches of the original Wilson Audio WAMM speakers dated 5/17/81."
"Dave Wilson's hand-sketches of the original Wilson Audio WAMM speakers dated 5/17/81."
- Csatolmányok
-
- WAMM.jpg (169.29 KiB) Megtekintve 3296 alkalommal
Tibusz fantasztikus zenész, nagyszerű ember!