Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Van aki már hallotta együtt vagy külön-külön is a Heed Audio Enigma 5-öst és a Shahinian Obelisk hangfalakat?

Mekkora az előre lépés előbbi után az utóbbi, ha egyáltalán van-e?

Azt tudom, hogy hasonló iskola a kettő, de pl. engem nem nyűgözött le az Enigma. Aztán lehet a körítéssel volt a gond (Himedia Q10 forrás, Vincent Audio SV-500 erősítő, beépített DAC).

Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kaposi1 írta:
2021.02.28., vas. 15:38
Sziasztok Kedves Kollégák!
Szakértő segítségeteket , tapasztalatokat szeretném igénybe venni!

Végre valahára nekem is összeállt egy kisebb torony amihez szeretnék egy klassz hangfalat kiválasztani.
Mivel az erősítő egész jó kis specifikációkkal bír (szerintem) ezért szeretnék egy olyat ami nagyjából passzol is hozzá és kihasználja a SU-VX 720-ban rejlő lehetőségeket.

Adatlap itt : https://www.hifiengine.com/manual_libra ... x720.shtml

Ami fontos lenne hogy szépen szóljon kis hangerőn is , nem törekszem lebontani a házat azok az idők már elmúltak! 🙂
Mivel egy 630X400-as szobának a hosszú falán van a torony középen, ezért elhelyezés vagy a szekrény tetején vagy vagy a torony állvány két oldalán lehetséges , álló vagy polc rendszerben állványon.
Bár torony melletti elhelyezéstől kissé félek hogy milyen lenne úgy a stereo hangkép , de sok képen láttam már ilyen elhelyezést.
Fontos hogy a hangfal max 22cm széles lehet!!!Ennyi hely van a torony és a szekrény között a két oldalon.
Magasságban Max 90-95cm !

Ami szólna rajta: 90%-ban 80-as évek ill. New Generations Italo Disco zenék kizárólag Lossless minőségben Vinyl ill CD forrásból PC-ről az erősítőn keresztül.!!!!!!
Illetve Celine Dion és Sarah Brightman stílusú zenék.
Ami biztos nem fog megszólalni rajta az komoly zene ill Jazz .
Nem mintha utalnám ezeket de így talán könnyebb behatárolni hogy milyen kritériumoknak nem kell annyira megfelelnie a hangképzésnek a hangfalnál!

Elég sokat nézelődöm , tájékozódom de minél több információt szerzek annál jobban megyek az erdőbe úgy érzem.
Bődületes a választék és jó lenne ha egy kis mankót tudnátok nyújtani a vásárlásban.
És akkor a legfontosabb : árban 100-150 ezer forintot szánnék rá elképzelésem szerint.
Jelenleg ezzel a polc hangfallal "barátkozom, szimpatizálok" de minden más ötletet szívesen fogadok.
https://www.av-online.hu/hangfal/dali-o ... szt_2876/1

Ja és bár minden Technics a rendszerben de a hangfalat inkább valami más márkából választanám ki.
Polc : KEF, Dali, Klipsch,
Álló : Magnat, Jamo, ezek jöttek idáig látókörbe!

A Dali Oberon 1 Polcra kerülne csak félek hogy kicsi lenne a szoba mérete alapján.
Bár idáig egy Genius SP-HF 1255A PC hangfallal is bőven elvoltam annál azért biztos nagyobbat és szebben szól! :)

Érzékenység :86 dB
Frekvencia Átvitel : Minimum 51 Hz
Frekvencia Átvitel : Maximum 26.000Hz

Az álló hangfalakból a Jamo S807-es férne be az állvány mellé
Érzékenység : 90 dB
Frekvencia Átvitel : maximum 26.000 Hz

ill a Magnat Supreme 1002-es (sajnos az nagyobb 2002-es már nem)
Érzékenység : 92 dB
Frekvencia Átvitel : Minimum 19 Hz
Frekvencia Átvitel : Maximum 38.000 Hz

Szóval a kérdésem az lenne felétek hogy a szűk lehetőségek közül melyik lenne számomra a logikusabb az erősítő tudását is mérlegelve. gondolkodik.gif
De ha más márkából más típust ajánlotok esetleg azt is szívesen megnézem! leborulok.gif

Itt van egy kép a torony melletti helyről!
Kép

Köszönöm szépen ha megtiszteltél hogy végig olvastad! :smile53:
Nos, ilyen kompromisszumos, "szoros" elhelyezést figyelembe véve, semmiféle sztereó képalkotásra ne számíts. Nagyjából mindegy milyen hangsugárzót veszel, így "bepréselve" a bútorok közé, szólni éppen fog, de jó hangzás nem lesz. Ekkora helyiségbe(kb. 25m2) állódoboz lenne talán a megfelelő, de így elhelyezni, hangsugárzót nem szabad.
A lehetőségekhez mértem, minél szadadabban kell a hangsugárzókat felállítani, de ez az általad felvázolt hely, maximum tárolásra megfelelő, zenehallgatásra nem. Ha esetleg a zenehallgatás idelyére kihúzod őket abból az "üregből", és megfelelően felállítod őket, akkor talan még sztereó zenehallgatásban is részed lehet.
Ha majd elmész meghallgatni, az általad kiválasztott hangsugárzót, akkor biztos, hogy nem így eldugva kell meghallgatnod, majd eldöntened melyik tetszik. Ami a kereskedőnél tetszett, az otthon így bepréselve, biztosan csalódást kelt majd, és becsapva érzed majd magad. Pedig csak nem megfelelő az elhelyezés.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3333

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

kaposi1 írta:
2021.02.28., vas. 15:59
Magnat és Jamo helyett Missiont tudok javasolni. Hallgasd meg. Szerintem sokk jobb náluk.
Itt a fórumon is volt, vagy talán van is több eladó 703-as modell.
Technics Class A erősítővel hajottam ilyet, és ilyesmi zenékkel jó volt nekem anno, amiket írtál. Elég mélyre is lemegy (40Hz), kis hangerő mellett is élvezhető. Ár/érték arányban kiváló.
[/quote]

Szia!
Talán elkerülte a figyelmedet amit a szélesség méretéről írtam.

max 22cm helyem van a két oldalon a Misssion 703-Méretek: 950 x 255!! x 370mm
Nagyon sajnálom de ez van!

Köszi azért a tippet! szia.gif
[/quote]

Hm. Nem is emlékeztem, hogy ennyire széles lett volna. Bár mondjuk 20-as mélye volt.
Akkor valami (akár dupla) 16-os méllyel rendelkező álló hangfalat nézz szerintem. Az bele fog férni a 22cm-be.
De hallgasd meg, hogy tetszik e.

Vahy csinálj pár centi helyet még :D

Vagy csinálj meg egy kis helyet
Csak a Marantz! :-D

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: kaposi1 »

[/quote]

Magnat és Jamo helyett Missiont tudok javasolni. Hallgasd meg. Szerintem sokk jobb náluk.
Technics Class A erősítővel hajottam ilyet, és ilyesmi zenékkel jó volt nekem anno, amiket írtál. Elég mélyre is lemegy (40Hz), kis hangerő mellett is élvezhető. Ár/érték arányban kiváló.
[/quote]

Szia!
Talán elkerülte a figyelmedet amit a szélesség méretéről írtam.

max 22cm helyem van a két oldalon a Misssion 703-Méretek: 950 x 255!! x 370mm
Nagyon sajnálom de ez van!

Köszi azért a tippet! szia.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

kaposi1 írta:
2021.02.28., vas. 15:38

Végre valahára nekem is összeállt egy kisebb torony amihez szeretnék egy klassz hangfalat kiválasztani.
Mivel az erősítő egész jó kis specifikációkkal bír (szerintem) ezért szeretnék egy olyat ami nagyjából passzol is hozzá és kihasználja a SU-VX 720-ban rejlő lehetőségeket.

Ami fontos lenne hogy szépen szóljon kis hangerőn is , nem törekszem lebontani a házat azok az idők már elmúltak! 🙂
Mivel egy 630X400-as szobának a hosszú falán van a torony középen, ezért elhelyezés vagy a szekrény tetején vagy vagy a torony állvány két oldalán lehetséges , álló vagy polc rendszerben állványon.
Bár torony melletti elhelyezéstől kissé félek hogy milyen lenne úgy a stereo hangkép , de sok képen láttam már ilyen elhelyezést.
Fontos hogy a hangfal max 22cm széles lehet!!!Ennyi hely van a torony és a szekrény között a két oldalon.

Ami szólna rajta: 90%-ban 80-as évek ill. New Generations Italo Disco zenék kizárólag Lossless minőségben Vinyl ill CD forrásból PC-ről az erősítőn keresztül.!!!!!!
Nem mintha utalnám ezeket de így talán könnyebb behatárolni hogy milyen kritériumoknak nem kell annyira megfelelnie a hangképzésnek a hangfalnál!

Elég sokat nézelődöm , tájékozódom de minél több információt szerzek annál jobban megyek az erdőbe úgy érzem.
Bődületes a választék és jó lenne ha egy kis mankót tudnátok nyújtani a vásárlásban.
És akkor a legfontosabb : árban 100-150 ezer forintot szánnék rá elképzelésem szerint.
Jelenleg ezzel a polc hangfallal "barátkozom, szimpatizálok" de minden más ötletet szívesen fogadok.

Ja és bár minden Technics a rendszerben de a hangfalat inkább valami más márkából választanám ki.

A Dali Oberon 1 Polcra kerülne csak félek hogy kicsi lenne a szoba mérete alapján.
Bár idáig egy Genius SP-HF 1255A PC hangfallal is bőven elvoltam annál azért biztos nagyobbat és szebben szól! :)

Szóval a kérdésem az lenne felétek hogy a szűk lehetőségek közül melyik lenne számomra a logikusabb az erősítő tudását is mérlegelve. gondolkodik.gif
De ha más márkából más típust ajánlotok esetleg azt is szívesen megnézem! leborulok.gif

Kép

kaposi1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: kaposi1 »

Kép

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

bitrograde írta:
2021.02.23., kedd 07:55
Érdekes, van ez a hifis mantra,amit igen gyakran szoktak emlegetni, hogy véleményt mondani meghallgatás után szokás. Ez egészen addig igaz, amíg nem igaz, hiszen szelektíven lehet alkalmazni, vagy nem alkalmazni. :rolleyes: A kérdező megadott szempontjai alapján érdemesnek tartottam bedobni a beszélgetésbe. Hiszen pont megfelelt a szempontjainak,árban is, színben is, valamint egész jó áron elég komoly hangszórókészlettel rendelkezik. Sőt, mondhatni más gyártók ilyen áron nem szoktak ilyen komoly hangszórókészlettel rendelkező termékeket árulni. Valamint minimális fájdalomdíj mellett saját rendszerben, otthon tesztelhető egy hónapig, vagy tovább. Ami a jelenlegi koronavírusos helyzet alatt nem mindenkinek mellékes szempont. Ez pedig kicsit több, mint az általad sugallt általános elállási jog, amit pár napon belül kell megejteni. Mégegyszer leírom, pont nem érdekel, hogy vesz-e olyan hangsugárzót vagy sem. Ha felkelti az érdeklődését, írhat a gyártónak, utánaolvas, belép az xtz facebook csoportjába konzultál tulajokkal stb. stb. Megteszi a szükséges lépéseket. Minden rajta múlik. Fülelek írására nem véletlen nem reagáltam (ahogy írásod további részére sem), mert nem akarom abba az irányba elvinni a beszélgetést, ahová vinné.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

-KP- írta:
2021.02.23., kedd 02:38
Nem vettem magamra, nem izgat, hogy vesz-e XTZ-t vagy sem. Csak egyszerűen a logika, ami mentén kapja az ívet a hangfal, számomra érthetetlen. Mivel valahol kapott egy marketing díjat a kistestvér, ami neked nem tetszik, innentől a nagy testvér csak rossz lehet. Ez ismét elég érdekes így. Egyébként szerinted van olyan gyártó a piacon, amelyik ne kapott volna valahol valakitől valamilyen "marketing" díjat? Mert szerintem nincs. Ez alapján kipécézni megint pont egy márkát az összes közül számomra szintén érthetetlen. De mindegy is. Egyre ritkábban írok a hifis részre, ígérem ezen a szokásomon nem fogok változtatni a jövőben sem.

u.i.: ez a VIP - nem VIP, ilyen rang, olyan rang nagyon beakadt Pécsett. :D
Még egyszer, aztán jöhet a radír. A hangfal nem kapott "ívet". Le mertük ketten írni, hogy nem biztos, hogy a legjobb választás. Nem tudom, mit lehet ezen nem érteni. Van olyan gyártó a piacon, aki nem kap úton-útfélen díjakat, de az, hogy valami kapott és én egy teljesen egyszerű összehasonlításban is botrányosnak hallottam a hangját, elgondolkoztat. Nem hiszem, hogy ez kipécézés lenne. Elég sok gyártóról leírtam már a nem túl hízelgő véleményemet. Ha rémlik, én kértem a "legnagyobb hifis csalódásaim" téma megnyitását. És nem a kedvedet akartam elvenni attól, hogy bárhová írogass, ez szíved joga. De ha már írsz, akkor közölhetnél is valamit. Ami pedig a "rangkórságomat" illeti: egy időben boldog-boldogtalan mindenféle rangot és címet kapott itt az avx-en, teljesen érdemtelenül. Az ide frissen érkező, így Alex is, könnyen megtéveszthető, ha azt olvassa a kinyilatkoztatásszerű ajánlást tévő neve mellett, hogy VIP. Akár azt is gondolhatná, hogy mérhetetlen hifis tapasztalatot takar. De régen találkoztunk, azóta akár össze is szedhetted, nem kétlem. Így hát sajnálom, hogy most sem sikerült megosztani, sem velem, sem a fórum közönségével: füleleket válaszra sem méltattad. Talán megoszthatnád, te hogy hallottad, amiről ő ír.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Nem vettem magamra, nem izgat, hogy vesz-e XTZ-t vagy sem. Csak egyszerűen a logika, ami mentén kapja az ívet a hangfal, számomra érthetetlen. Mivel valahol kapott egy marketing díjat a kistestvér, ami neked nem tetszik, innentől a nagy testvér csak rossz lehet. Ez ismét elég érdekes így. Egyébként szerinted van olyan gyártó a piacon, amelyik ne kapott volna valahol valakitől valamilyen "marketing" díjat? Mert szerintem nincs. Ez alapján kipécézni megint pont egy márkát az összes közül számomra szintén érthetetlen. De mindegy is. Egyre ritkábban írok a hifis részre, ígérem ezen a szokásomon nem fogok változtatni a jövőben sem.

u.i.: ez a VIP - nem VIP, ilyen rang, olyan rang nagyon beakadt Pécsett. :D

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2021.02.22., hétf. 22:31
bitrograde írta:
2021.02.21., vas. 19:48
Én csak a 93-as kétutast hallottam anno. Azt a műanyag-megszólalást! 200 USD darabja, és "test winner in the budget price range". Megváltás volt utána bekötni egy Sonatát.
Ezért mondtam azt, hogy ne a bútorhoz vegyél hangsugárzót. Vidd el az asszonypajtást is hallgatózni!
Hallottad egy gyártó 200 eurós alapmodelljét, ami nem tetszett, ebből következtetsz hogy szól egy 4x annyiba kerülő. Nem semmi :smile33:
Kedves Péter!
Ne vedd magadra! Amúgy nem csak abból következtettem arra, hogy milyen lehet a nagy testvér, hogy hogyan szól a kicsi, hanem hogy a kisebb testvér esetében is milyen folyékonyan hazudik a marketing.
Gondolom, nagyobb segítséget jelentett volna a kérdezőnek, ha leírod, miért ajánlod neki a hangfalat, beszámolsz neki a saját tapasztalataidról, hogy ugyan nem fűződik ehhez anyagi érdeked, mert semmi közöd nincs sem a gyártóhoz, sem a forgalmazóhoz, de magad is birtokolsz/birtokoltál ilyeneket, jól ismered milyen akusztikai környezetben hogyan viselkednek, hogyan fognak együttműködni a Marantz elektronikával. Vagy hogy hány és milyen felállásban volt szerencséd hallani őket, és milyen típusú zenéken teljesít a legmeggyőzőbben, illetve hogyan viszonyul a kérdést feltevő elvárásaihoz. Ahogy egy VIP-hoz méltó.
Persze egy link is elegáns a maga egyszerűségében, ám a mutogatás nem már nem igazán.
Legyen szép napod!
U.i.: Amúgy az elállás nem csak az XTZ vásárlóit illeti meg.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.02.22., hétf. 21:55
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 20:43
Köszi. Írják is, hogy az elhelyezése nagyon nem mindegy.
De akkor hova lehet jól elhelyezni? gondolkodik.gif
A szoba "közepére"? 40-50cm a faltól tényleg kevés lenne?

Egy Audio Physics is meg lesz hallgatva, rajta van a listán.
Bár nekem csak belépő szintű Audio Physics-eim vannak, de azt a belépő szintet sok ismertebb hangfalgyártó nem belépőnek nevezné szerintem.

Az elhelyezésre tényleg kényesek, de ez azt jelenti, hogy otthon érdemes sokat kísérletezhgetni az elhelyezésükkel, és a beforgatásukkal, mert az eredmény alighanem felülmúlja majd a várakozásokat. Egyébként az elhelyezésre elég jó tippeket adnak a felhasználói kézikönyvükben, az kb. bejött nálam is. Igen, a 40-50 cm a faltól kevés lehet, de ha a 80-100 cm a faltól nálad már a szoba közepét jelenti, akkor az gond lehet...

Amint már felajánlottam, nálam hallhatsz "belépő szintű" AP hangfalakat. Aztán majd eldöntheted, hogy hogyan viszonyulnak az elképzeléseidhez.
Mindenképpen meg lesz ejtve, kíváncsi vagyok!

Mondjuk a belépő szint kérdés, hogy hova. Mert itt 2000 euro a kezdő lépcső, máshol meg a 200 ugye. Más az üzletpolitika.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2021.02.22., hétf. 20:48
bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 19:35
A Virgo jó.
...
nekem már önmagában a háromutas reflexes állódoboz mint konstrukció sem szimpatikus. Három úthoz minek még reflexnyílás? ...
gondolkodik.gif khm, azé' az ilyen sommás kijelentésekkel óvatosabb lennék :yingyang: > https://www.stereophile.com/floorloudsp ... index.html

:rolleyes:

"Description: Three-way, floorstanding, moving-coil loudspeaker: Drive-units: ¾" aluminum-dome tweeter, 4" treated paper-cone midrange unit, two 6" treated paper-cone, reflex-loaded woofers. Measured impedance: 4 ohms nominal. Measured sensitivity: 88.5dB/2.83V/m (B-weighted)."
A kivétel, ami erősíti szabályt :rolleyes:

Enyém is 3 utas bass reflex.... Mondjuk nem elől, és nem hátul, hanem oldalt van a mély és a reflex nyílás is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
Én csak a 93-as kétutast hallottam anno. Azt a műanyag-megszólalást! 200 USD darabja, és "test winner in the budget price range". Megváltás volt utána bekötni egy Sonatát.
Ezért mondtam azt, hogy ne a bútorhoz vegyél hangsugárzót. Vidd el az asszonypajtást is hallgatózni!
Hallottad egy gyártó 200 eurós alapmodelljét, ami nem tetszett, ebből következtetsz hogy szól egy 4x annyiba kerülő. Nem semmi :smile33:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Na látom jól le lett fikázva az XTZ. Ami engem persze cseppet sem érdekel. De van egy nagy előnye, meg lehet venni úgy, hogy a teljes vételár kifizetése mellett vissza lehet küldeni 1 hónapon belül. Nem kell féláron eladni, ha mégsem tetszik. Max. a postaköltség ára a bukó.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 20:43

Bár nekem csak belépő szintű Audio Physics-eim vannak, de azt a belépő szintet sok ismertebb hangfalgyártó nem belépőnek nevezné szerintem.

Az elhelyezésre tényleg kényesek, de ez azt jelenti, hogy otthon érdemes sokat kísérletezhgetni az elhelyezésükkel, és a beforgatásukkal, mert az eredmény alighanem felülmúlja majd a várakozásokat. Egyébként az elhelyezésre elég jó tippeket adnak a felhasználói kézikönyvükben, az kb. bejött nálam is. Igen, a 40-50 cm a faltól kevés lehet, de ha a 80-100 cm a faltól nálad már a szoba közepét jelenti, akkor az gond lehet...

Amint már felajánlottam, nálam hallhatsz "belépő szintű" AP hangfalakat. Aztán majd eldöntheted, hogy hogyan viszonyulnak az elképzeléseidhez.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

Szerintem tökéletlen akusztikai körülmények közé “fejleszteni” nem más, mint pénzégetés......

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.02.22., hétf. 20:34
A Canton se jó ötlet, pláne, ha oda tennéd, amit rajzoltál a leendő nappaliban. Irgalmatlan csúnya basszus lesz belőle, az már biztos... a laboros mérés mellékeltem, -aminél sokkal rosszabb lesz basszusban a nappalidban-, erős mélykiemelést mutat, igen irányfüggő magasakkal, szerintem ezt a típuts (is) el lehet felejteni.
Az Audio Physics hangsugárzók (bármelyik) sokkal jobb, mint amit a Dali/Canton/Magnat/stb. összesen valaha is csinált.
Egy kommersz hifit gyártó cég zászlóshajója is éppúgy kommersz, legfeljebb kicsit kevesebb nyűggel. A Jamo Concert sorozatainak minőségi hangszóróiból más gyártó sokkal jobb hangsugárzót tud eszkábálni.
33Hz-es átvitelű hangsugárzót nem lehet akárhogy elhelyezni, mert a fagyi alaposan visszanyal...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Canton se jó ötlet, pláne, ha oda tennéd, amit rajzoltál a leendő nappaliban. Irgalmatlan csúnya basszus lesz belőle, az már biztos... a laboros mérés mellékeltem, -aminél sokkal rosszabb lesz basszusban a nappalidban-, erős mélykiemelést mutat, igen irányfüggő magasakkal, szerintem ezt a típuts (is) el lehet felejteni.
Az Audio Physics hangsugárzók (bármelyik) sokkal jobb, mint amit a Dali/Canton/Magnat/stb. összesen valaha is csinált.
Egy kommersz hifit gyártó cég zászlóshajója is éppúgy kommersz, legfeljebb kicsit kevesebb nyűggel. A Jamo Concert sorozatainak minőségi hangszóróiból más gyártó sokkal jobb hangsugárzót tud eszkábálni.
33Hz-es átvitelű hangsugárzót nem lehet akárhogy elhelyezni, mert a fagyi alaposan visszanyal...
Csatolmányok
Canton ref8 messlabor.png
Canton ref8 messlabor.png (134.79 KiB) Megtekintve 2066 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 20:21
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:56
A méretet azért írtam, mert igazán mélyre nem tud lemenni, nekem az meg kell. Sőt, abban meg egy kis előrelépés a terv, ha már úgy alakul.
Mondom, hogy tapasztalatlan vagy. Még azt sem tudod (legalábbis nem árulod el), mekkora helyiségbe kellene, de már tudod, hogy annak a doboznak nem lesz elég mélye. És persze a gyári "mért" adatok fényében dobálódzol ezekkel a számokkal.
Ne válaszolj, kérlek, menj hallgatózni!
Elején írtam, hogy 34nm lesz az új nappali-étkező, bár nem itt volt, hanem másik topik.

Egy kis doboz, 1db 16cm-es mélyközép sugarzóval tudtommal fizikailag képtelen az "igazán" mély hangok megszólaltatásához, bármilyen szépen is szól. Mert akkor feleslegessé is válna a sok álló doboz. Ez nem azt jelenti, hogy valakinek nem bőven elég, sőt.

De mint írtam, nekem kell a telt és szinte pincébe lemenő basszus.

Nem gyári specifikáció az a 33Hz (a gyártó 22, vagy 24Hz-et "hazudik"), hanem egy angol teszt mérése.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... AeIBahIfMU

Természetesen lesz hallgatózás, nem is kérdés.

És köszönöm az ajánlásokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.02.22., hétf. 20:36-kor.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:56
A méretet azért írtam, mert igazán mélyre nem tud lemenni, nekem az meg kell. Sőt, abban meg egy kis előrelépés a terv, ha már úgy alakul.
Mondom, hogy tapasztalatlan vagy. Még azt sem tudod (legalábbis nem árulod el), mekkora helyiségbe kellene, de már tudod, hogy annak a doboznak nem lesz elég mélye. És persze a gyári "mért" adatok fényében dobálódzol ezekkel a számokkal.
Ne válaszolj, kérlek, menj hallgatózni!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1110

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fülelek írta:
2021.02.22., hétf. 18:45
Béna koncepció, az már biztos. De szépen hangzik a 40kHz-es átvitel, meg a Seas hangszórók használata (amik valóban jók -ha jól használják). És ketten is fognak csalódni benne, aki újonnan megveszi, meg az is, aki féláron ... :smile29:
A jó hangszórók alatt a Seas-okat értettem, a magasat nem ismerem személyesen, de való igaz, hogy egy (vagy több) jó 18 centis mélyközép nem elég a jó hanghoz.
Aki újonnan megveszi és csalódik benne, az visszaküldi a gyártónak a próbaidőn belül (30 nap), end of story, bár 2 postaköltség árával könnyebb lesz a pénztárcája, viszont azért ez mégsem félár bukás.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 19:35
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:03
200 és 2000 az 10x-es különbség, nem...? Én ilyen áron láttam őket újonnan.
A Virgo nem lehet rossz. Dícsérik külföldi oldalakon is, köszi a tippet.
A másik nem jön szóba, mert picike.
C terv meg esetleg Canton Reference 8, ha jó kedvezményt lehet rá esetleg kapni, és ÁFA sikálás is eszközölhető... :rolleyes:
200 USD darabja vs. 1600 EUR/pár, ami - mivel piacon vagyunk, más-más ÁFÁ-val, 1 USD=1EUR - pontosan négyszeres különbség.
A Virgo jó.
A méretre vonatkozó kijelentést nem kommentálnám. Süt belőle a tapasztalatlanságod. Ha nem lesz 45nm-es nappalid, és tudsz játszani az elhelyezéssel, akkor azt a monitort hallgasd meg. Lehet, hogy neked nem lesz jó, de hallgasd meg.
A Cantont nem hallottam. De 2000 EUR környékén egy pár állódobozt referenciának elnevezni szerintem ma már nagyképűség. Majd fülelek elmondja, mi valójában a baja, de nekem már önmagában a háromutas reflexes állódoboz mint konstrukció sem szimpatikus. Három úthoz minek még reflexnyílás? De - ismét csak - hallgasd meg. Még az is lehet, hogy a Marantzhoz jó lesz. :D
Ha a céldátum szeptember, akkor addig ne a fórumon éld ki magad, hanem fülelj meg annyi rendszert, amennyit csak tudsz.
Ja, hogy a 200 darab ár, az úgy más...

Cantont meghallgatni lenne jó természetesen, és a 2000 euro az darab ár amúgy. De már ez a belépő hangfal is lemegy 33Hz-ig -3dB-en, ami jól hangzik. De ez csak akkor jöhet szóba, ha a valami nagyo extra kedvezmény és Áfa buli sikerülne rá. No meg persze jó a hangja is, amennyire írják... :rolleyes:
Régebbi "nagy" Cantont már hallottam, az elég jól szólt. De ahogy nézem, ez a modell nem igazán raktári termék.

Két fórumtárs már ajánlott saját, fehér hangfalat, meg fogom őket hallgatni.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 19:03
C terv meg esetleg Canton Reference 8, ha jó kedvezményt lehet rá esetleg kapni, és ÁFA sikálás is eszközölhető... :rolleyes:
200 USD darabja vs. 1600 EUR/pár, ami - mivel piacon vagyunk, más-más ÁFÁ-val, 1 USD=1EUR - pontosan négyszeres különbség.
A Virgo jó.
A méretre vonatkozó kijelentést nem kommentálnám. Süt belőle a tapasztalatlanságod. Ha nem lesz 45nm-es nappalid, és tudsz játszani az elhelyezéssel, akkor azt a monitort hallgasd meg. Lehet, hogy neked nem lesz jó, de hallgasd meg.
A Cantont nem hallottam. De 2000 EUR környékén egy pár állódobozt referenciának elnevezni szerintem ma már nagyképűség. Majd fülelek elmondja, mi valójában a baja, de nekem már önmagában a háromutas reflexes állódoboz mint konstrukció sem szimpatikus. Három úthoz minek még reflexnyílás? De - ismét csak - hallgasd meg. Még az is lehet, hogy a Marantzhoz jó lesz. :D
Ha a céldátum szeptember, akkor addig ne a fórumon éld ki magad, hanem fülelj meg annyi rendszert, amennyit csak tudsz.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.02.22., hétf. 17:35
Alex_Aston írta:
2021.02.22., hétf. 10:06
bitrograde írta:
Ez egy olcsó alap, belépő modell, nem?
A 10x ennyibe kerülő akár jó is lehet ettől függetlenül. Természetesen próba nélkül nem fogok semmit sem venni, ez nem is kérdés. Időm van bőven szerencsére, nem kell kapkodni.

Asszony nem hallgatja (csak áttételesen), viszont látja, nekem meg fontos a családi béke :D
Az árkülönbség négyszeres. És a nagyobb doboz szólhat jobban is (a remény hal meg utoljára), de az ár a minőséggel exponenciálisan skálázódik az új cuccok esetében. Rövid fejszámolás után én nem az XTZ bemutatótermébe venném az irányt először.
Az asszonyt meg azért érdemes elvinni, mert nagy valószínűséggel sokkal jobb a füle, mint neked, ráadásul nem befolyásolják buta hifis prekoncepciók. Nem idézném őket megint. :D Ő nem hisztizte bele magát a hangfalcserébe, nem ezen pörög egy fél évet. Ha őneki valami tetszik majd, az nagy valószínűséggel jó is lesz.
Ezekre fülelj rá.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156169
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156477

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Hozzászólás Szerző: fülelek »

denesdr írta:
2021.02.21., vas. 18:34
Alex_Aston írta:
2021.02.21., vas. 15:29
Eladót nem is találok belőle. Meg nem is nagyon volt hirdetve sem, a Google szerint használtan.
Ez akár jó jel is lehet.
Bár én nem hallottam még ezeket az XTZ-ket, de elsőosztályú hangszórókból vannak építve az tény.
A ribbon magas a Fountek NeoCD3.0. Ha tiszta hangot szeretnénk belőle, 3,5kHz alatt nem váltható, az XTZ-nél pont itt váltják, de mivel? Egy 18cm-es középsugárzóval, aminek az iránykarakterisztikája már nem valami jó ezen a váltási frekvencián. Ez a ribbon magas ráadásul eléggé torzít teljes sávjában, lásd itt http://www.troelsgravesen.dk/Tweeters_dist-test.htm (a hasonló árú dómsugárzókhoz képest) igazi "dús" magasakat eredményez. És 10kHz felett ha nem pont szemben ülök vele, nagyon irányított. A mélyek 180Hz-en kapcsolódnak be, de valószínűleg a középsugárzó, ami tulajdonképpen mélyközépsugárzó, szintén sugározza a mélyeket, ami avval jár, hogy jócskán el kell húzni a falaktól, különben túl sok lesz a mélyhang.
Béna koncepció, az már biztos. De szépen hangzik a 40kHz-es átvitel, meg a Seas hangszórók használata (amik valóban jók -ha jól használják). És ketten is fognak csalódni benne, aki újonnan megveszi, meg az is, aki féláron ... :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”