Én pontosan emiatt választottam azt az utat, amit, hogy jóval kisebb helyen, nappalibarátabb, igényesebb megjelenéssel, viszont közel azonos hangnyomásszinttel tudjak mozizni, ha arra vágynék, mindamellett, zenét is élvezettel tudjak hallgatni. Semmi varázslat nincs benne, csinálni kell, haladni előre.TSanyi írta: ↑2021.02.25., csüt. 19:03Cutlernél hallott hanggal ki is lehetne egyezni (esetleg kicsit lágyabb, zeneibb, hifisebb elférne, de ez már csak szőrszál hasogatás) ott a méret a “hiba”. Mint írtam oldalt nekem szűkös a hely.
Ha a DIY nem lesz, valószínű PA vonalból választok.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Cutlernél hallott hanggal ki is lehetne egyezni (esetleg kicsit lágyabb, zeneibb, hifisebb elférne, de ez már csak szőrszál hasogatás) ott a méret a “hiba”. Mint írtam oldalt nekem szűkös a hely.
Ha a DIY nem lesz, valószínű PA vonalból választok.
Semmivel sem kevesebbet, mint a többi betegágy. Nincs olyan, hogy tökéletes, legalábbis itt a földi fizikában, anyagokban nincs.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmilyen hátránnyal nem indul egy szélessávú projekt, mint bármelyik. Szívesen olvasnék észérvekről , főleg, hogy én sokáig foglalkoztam, és még zenéltem is ilyenekkel, OB falakkal, amikkel itt nincs senkinek tapasztalata.
Nem szeretnék ebből itt hitvitát folytatni!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Minden út járható, kérdés, hogy neked az az út-e a legmegfelelőbb, ja meg, hogy mivel akarsz ráhajtani arra az útra.

Amennyi hibalehetőséget nélkülözhet egy széllessávú, pont annyi másfajta buktatót vethet fel.
Köszönöm az aggódást!
Természetesen olyat szeretnék ami nekem tetszik, és a "szavazást" sem kell szó szerint venni.
Ez egy fórum, így lehet rajta beszélgetni, akár erről is. Sokszor nincs mit olvasni itt.
Több szem, fül többet lát, hall. Miért ne lehetne kikérdezni a fórumtársak véleményét?
Ha zsákutca, és már többén megjöttek egy-egy ötletből miért fussak bele.
Számomra "tökéletes" rendszert nem láttam, hallottam. Valami "baj" volt velük. Vagy méret vagy ár, akármi.
DIY azért lenne mert a doboz méretét lehetne jobban személyre szabni. A hibák minimalizálása miatt lett volna a szélessávú, de ha nem járható akkor elvetem.

Természetesen olyat szeretnék ami nekem tetszik, és a "szavazást" sem kell szó szerint venni.
Ez egy fórum, így lehet rajta beszélgetni, akár erről is. Sokszor nincs mit olvasni itt.
Több szem, fül többet lát, hall. Miért ne lehetne kikérdezni a fórumtársak véleményét?
Ha zsákutca, és már többén megjöttek egy-egy ötletből miért fussak bele.
Számomra "tökéletes" rendszert nem láttam, hallottam. Valami "baj" volt velük. Vagy méret vagy ár, akármi.
DIY azért lenne mert a doboz méretét lehetne jobban személyre szabni. A hibák minimalizálása miatt lett volna a szélessávú, de ha nem járható akkor elvetem.
Én 12"-os szélessávú hangsugárzókra építettem a mozim, de amiket itt olvasok, az egyszerűen 

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Ha a fórumtársaknak építi az új mozit, akkor jó megoldás lehet a szavazás és az ajánlások befogadása. De ha esetleg önmagának építi, akkor a "nálam jó", meg az "én ezt használom" kezdetű információk teljesen értéktelenek.Cutler írta: ↑2021.02.25., csüt. 14:38Csak azért említettem, mert akár erre is lehetne szavazatokat leadni, ahogy egy csomó másfélére is. Arra akartam célozni, hogy igazaból Tsanyinak kellene valami konkrét elképzelésének meglennie, mert ez a fórumosok ajánlgatására építkezés, véleményem szerint zsákutca.
Persze, hogy nem kell feltétlenül 15”-os.denesdr írta: ↑2021.02.25., csüt. 13:41Tudom, hogy nem nekem céloztad, de a 12-es koaxot mondjuk ki lehet egészíteni még 2db 12-es méllyel, így már azért egy elég szép membránfelüleletű 3 utas sugárzót kaphatunk, szal nem feltétlen "kell" a 15-ös.![]()
![]()
Csak azért említettem, mert akár erre is lehetne szavazatokat leadni, ahogy egy csomó másfélére is.
Arra akartam célozni, hogy igazaból Tsanyinak kellene valami konkrét elképzelésének meglennie, mert ez a fórumosok ajánlgatására építkezés, véleményem szerint zsákutca.
Tudom, hogy nem nekem céloztad, de a 12-es koaxot mondjuk ki lehet egészíteni még 2db 12-es méllyel, így már azért egy elég szép membránfelüleletű 3 utas sugárzót kaphatunk, szal nem feltétlen "kell" a 15-ös.

Szerintem meg kell 15”-os a frontoldalra, valószínűleg más is fogja ezt írni.
Akkor majd 15”-os lesz? Fórumos szavazatok alapján fogod megépíteni?
Nem igazán értem, hogy ennyi év tapasztalás után(az egyik legtöbb helyen megforduló fórumos lehetsz, így az egyik olyan vagy, aki a lehető legnagyobb skálán levő rendszereket fülelhetett meg), miért nincs határozott elképzelésed, hogy mit szeretnél.
Most kitaláltad ezt a szélessávú verziót, meg ribbon magasakat, amik valószínűleg neked se mondanak túl sokat. De kérdezem én, miért?
Amennyi rendszert eddig hallottál egyik se felel meg számodra?
Nekem úgy tűnik, hogy alapvetően fogalmad sincs, hogy milyen irányba indulj el. Ennek tükrében meg még inkább túlontúl optimista gondolat, hogy az 50.-re kész lesz a mozid.
De cáfolj rám.
Annyit tanácsolnék, hogy valami konkrét tervnek azért ki kellene kristályosodnia, mert csak így tudsz előre gondolkodni.
Ha ez nem megy magadtól, akkor kérj meg olyat, aki ért is ehhez, de ne szavazatokat gyüjts itt a fórumon
A Faital 12"-es koaxok közül az új 12HX500 a legkomolyabb, 1kHz alatt váltható, mondjuk nemépp olcsó:
https://en.toutlehautparleur.com/coaxia ... -inch.html
Köszi!denesdr írta: ↑2021.02.25., csüt. 08:47
Erre itt egy példa, elég komoly hangszóróval, jó váltóval:
http://www.dibirama.altervista.org/home ... -wmax.html
Ribbon (vagy bármilyen) magas + mélyközéphez is természetesen kell váltó, vannak kitek persze, itt egy példa, bár talán nem túl pénztárcabarát:
http://www.troelsgravesen.dk/ATiRi.htm
Már KP is ajánlottá a Faital 8HX200-at, akkor van már 2 szavazata!

Ez akár még jó is lehet moziszobába.
A másikra nem találtam hirtelen árat, bár ilyen doboz külcsín sem érdekes, még ez sem lapos szerintem. Biztos van nagyobb mélyközéppel is.
Faitalban jó hogy van 12"-os is szerintem az nekem elég, nem kell oda 15" frontoknak.
Koax mellett szól, hogy gyakorlatilag egy pontban van a magas- és a mélyhangszóró akusztikus kiindulópontja, tehát nem lesz semmilyen crossover lobingod off-axisban (magyarán nem leszenek kioltások a fő tengelyen kívül eső hallgatói pozícióban, illetve a visszaverődési pontokból érkező hangban a keresztváltás miatt). Előnye még, hogy egy hangszóróhelyet foglal el, hasonlóan mint egy szélessávú.
Hátránya a szélessávúval szemben, hogy mindenképp kell hangváltó hozzá.
Erre itt egy példa, elég komoly hangszóróval, jó váltóval:
http://www.dibirama.altervista.org/home ... -wmax.html
Ribbon (vagy bármilyen) magas + mélyközéphez is természetesen kell váltó, vannak kitek persze, itt egy példa, bár talán nem túl pénztárcabarát

http://www.troelsgravesen.dk/ATiRi.htm
Nem egészen így gondoltam a dédelgetett álmot! De most így a kép láttán azok a surroundok is laposak! Sajna az Aurea és társai kategóriába esik, így diszkvalifikálva vannak! (Ha bejön az 5 szám újra tárgyalom magammal a játékszabályokat!)Fish írta: ↑2021.02.24., szer. 23:34nekem van, de azt úgy sem lépnéd meg![]()
pld:![]()
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... -rendszer/
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Ötletelés megy, mindent szívesen veszek, hátha van valakinek egy régóta dédelgetett álma, csak eddig nem valósította meg, elfojtotta magában...!

Nem értek a lovakhoz, ezért kérdeztem meg. Pro sem volt itt nagyon pár éve, és mégis járható út (tudom hogy moziban máshol járatos, nem úgy mint a szélessávú...).
Koax mellett, ellene mi szól? Ott is elég egy hangszóró, talán hangváltó sem kell oda?
Ha pl. ribbon magas+ mélyközép oda hangváltót kell építeni, esetleg vannak kész DIY kitek ilyen felállással?
Bár egy koax meg egy széllessávú egész más elv, de helytakarékosság szempontjából hasonlóak tudnak lenni, csak ezért említettem.
Milyen legyen, drága, alacsony terhelhetőségű vagy sávhatárolt?Tamoo írta: ↑2021.02.24., szer. 07:28Gondolom nem sokan hallottunk szélessávút házimoziban és szvsz nem véletlenül nem használják őket.TSanyi írta: ↑2021.02.23., kedd 21:50Azt hittem nagyobb diskurzust vált ki a szélessávú hangszóró gondolata, de csak KP reagált rá. Bíztam benne hogy lesz itt érv/ellenérv felhozatal, típusok hogy melyik lehet jobb, frekimenet, egyéb adatok alapján... de a hangfal guruk még javarészt dolgozhatnak, nem értek rá olvasgatni!![]()
Vagy drága vagy alacsony a terhelhetősége vagy sávhatárolt ... vagy ezek variációja.
De ha tud valaki valami jót surround célra, ne tartsa magában.![]()

Inkább koax akkor már, szvsz.
Gondolom nem sokan hallottunk szélessávút házimoziban és szvsz nem véletlenül nem használják őket.TSanyi írta: ↑2021.02.23., kedd 21:50Azt hittem nagyobb diskurzust vált ki a szélessávú hangszóró gondolata, de csak KP reagált rá. Bíztam benne hogy lesz itt érv/ellenérv felhozatal, típusok hogy melyik lehet jobb, frekimenet, egyéb adatok alapján... de a hangfal guruk még javarészt dolgozhatnak, nem értek rá olvasgatni!![]()
Vagy drága vagy alacsony a terhelhetősége vagy sávhatárolt ... vagy ezek variációja.
De ha tud valaki valami jót surround célra, ne tartsa magában.

PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Ja, így lehet.DeLorean írta: ↑2021.02.23., kedd 22:43Van neki vagy négy surround, két surround back és négy atmos, plusz az első három és két szub.
Ha megy a mozi nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki ilyesmit észrevesz ennyi és ekkora hangfalaknál.
Ha kizárólag két surround hangfalra küldenél sztereó jelet, akkor talán észre lehetne venni.
SZVSZ.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
JBL 3677, JBL C211 28-30centi mélyek. KCS S1500,S2000/2001 szintén mind 28centisek.
A surroundok valóban 25-28 centi mélyek többnyire, de biztos lehet találni kisebbeket, ahogy már neked sikerült is.
Ha saját magának építteti, csinálhatja 20-25 centi mélyre is az LCR-eket. Surroundokat meg akár 15-17 centisre is.
Túl korán lett átalakítva a DC nagy terme, ha az idén év vége fele vagy jövőre lett volna, meg is oldódott volna a hangszóró kérdésem a ML Edge-ekkel!!!Farkinca71 írta: ↑2021.02.23., kedd 21:58mint pl amit a DC-ben hallottam, de hát az legalább 10 szeres áron van a használt kcs-hez képest.![]()
Aztán ha jön a matek az ember szépen átalakitja/alábbadja sajnos a korábbi terveit. Ez meg személyes tapasztalat.![]()

Mivel a ha-val kezdődő mondatoknak nincs értelmük.....
Az Aurea-k lecseréléséig remèlem nem kell várnom a mozimmal!