Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

TSanyi írta:
2021.02.25., csüt. 19:03
DeLorean írta:
2021.02.25., csüt. 18:54
TSanyi írta:
2021.02.25., csüt. 17:46
Számomra "tökéletes" rendszert nem láttam, hallottam. Valami "baj" volt velük. Vagy méret vagy ár, akármi.
Tettem fel egy kérdést, arra ez a válasz OK.
Elolvastam mit írtál Cutler szobájáról. Tetszett a kép és a hang. Ez csak egy "eset".
Akkor nem értem a mostani írásodat?
Akkor nem akartad megbántani és mégsem volt jó, vagy mi a szitu? Mi volt a baj?
gondolkodik.gif
Cutlernél hallott hanggal ki is lehetne egyezni (esetleg kicsit lágyabb, zeneibb, hifisebb elférne, de ez már csak szőrszál hasogatás) ott a méret a “hiba”. Mint írtam oldalt nekem szűkös a hely.

Ha a DIY nem lesz, valószínű PA vonalból választok.
Én pontosan emiatt választottam azt az utat, amit, hogy jóval kisebb helyen, nappalibarátabb, igényesebb megjelenéssel, viszont közel azonos hangnyomásszinttel tudjak mozizni, ha arra vágynék, mindamellett, zenét is élvezettel tudjak hallgatni. Semmi varázslat nincs benne, csinálni kell, haladni előre.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
2021.02.25., csüt. 18:54
TSanyi írta:
Számomra "tökéletes" rendszert nem láttam, hallottam. Valami "baj" volt velük. Vagy méret vagy ár, akármi.
Tettem fel egy kérdést, arra ez a válasz OK.
Elolvastam mit írtál Cutler szobájáról. Tetszett a kép és a hang. Ez csak egy "eset".
Akkor nem értem a mostani írásodat?
Akkor nem akartad megbántani és mégsem volt jó, vagy mi a szitu? Mi volt a baj?
gondolkodik.gif
Cutlernél hallott hanggal ki is lehetne egyezni (esetleg kicsit lágyabb, zeneibb, hifisebb elférne, de ez már csak szőrszál hasogatás) ott a méret a “hiba”. Mint írtam oldalt nekem szűkös a hely.

Ha a DIY nem lesz, valószínű PA vonalból választok.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2021.02.25., csüt. 18:36
TSanyi írta:
A hibák minimalizálása miatt lett volna a szélessávú, de ha nem járható akkor elvetem.
Minden út járható, kérdés, hogy neked az az út-e a legmegfelelőbb, ja meg, hogy mivel akarsz ráhajtani arra az útra. :smile29:
Amennyi hibalehetőséget nélkülözhet egy széllessávú, pont annyi másfajta buktatót vethet fel.
Semmivel sem kevesebbet, mint a többi betegágy. Nincs olyan, hogy tökéletes, legalábbis itt a földi fizikában, anyagokban nincs.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmilyen hátránnyal nem indul egy szélessávú projekt, mint bármelyik. Szívesen olvasnék észérvekről , főleg, hogy én sokáig foglalkoztam, és még zenéltem is ilyenekkel, OB falakkal, amikkel itt nincs senkinek tapasztalata.
Nem szeretnék ebből itt hitvitát folytatni!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1115

Hozzászólás Szerző: denesdr »

TSanyi írta:
A hibák minimalizálása miatt lett volna a szélessávú, de ha nem járható akkor elvetem.
Minden út járható, kérdés, hogy neked az az út-e a legmegfelelőbb, ja meg, hogy mivel akarsz ráhajtani arra az útra. :smile29:
Amennyi hibalehetőséget nélkülözhet egy széllessávú, pont annyi másfajta buktatót vethet fel.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Köszönöm az aggódást! :D

Természetesen olyat szeretnék ami nekem tetszik, és a "szavazást" sem kell szó szerint venni.
Ez egy fórum, így lehet rajta beszélgetni, akár erről is. Sokszor nincs mit olvasni itt.
Több szem, fül többet lát, hall. Miért ne lehetne kikérdezni a fórumtársak véleményét?

Ha zsákutca, és már többén megjöttek egy-egy ötletből miért fussak bele.

DIY azért lenne mert a doboz méretét lehetne jobban személyre szabni. A hibák minimalizálása miatt lett volna a szélessávú, de ha nem járható akkor elvetem.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Én 12"-os szélessávú hangsugárzókra építettem a mozim, de amiket itt olvasok, az egyszerűen :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Cutler írta:
2021.02.25., csüt. 14:38
Csak azért említettem, mert akár erre is lehetne szavazatokat leadni, ahogy egy csomó másfélére is. Arra akartam célozni, hogy igazaból Tsanyinak kellene valami konkrét elképzelésének meglennie, mert ez a fórumosok ajánlgatására építkezés, véleményem szerint zsákutca.
Ha a fórumtársaknak építi az új mozit, akkor jó megoldás lehet a szavazás és az ajánlások befogadása. De ha esetleg önmagának építi, akkor a "nálam jó", meg az "én ezt használom" kezdetű információk teljesen értéktelenek.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

denesdr írta:
2021.02.25., csüt. 13:41
Cutler írta:
2021.02.25., csüt. 13:13
TSanyi írta:
2021.02.25., csüt. 11:41
Már KP is ajánlottá a Faital 8HX200-at, akkor van már 2 szavazata! :D

..Faitalban jó hogy van 12"-os is szerintem az nekem elég, nem kell oda 15" frontoknak.
Szerintem meg kell 15”-os a frontoldalra, valószínűleg más is fogja ezt írni.
Akkor majd 15”-os lesz? Fórumos szavazatok alapján fogod megépíteni?
Tudom, hogy nem nekem céloztad, de a 12-es koaxot mondjuk ki lehet egészíteni még 2db 12-es méllyel, így már azért egy elég szép membránfelüleletű 3 utas sugárzót kaphatunk, szal nem feltétlen "kell" a 15-ös. ;) :smile53:
Persze, hogy nem kell feltétlenül 15”-os.
Csak azért említettem, mert akár erre is lehetne szavazatokat leadni, ahogy egy csomó másfélére is.
Arra akartam célozni, hogy igazaból Tsanyinak kellene valami konkrét elképzelésének meglennie, mert ez a fórumosok ajánlgatására építkezés, véleményem szerint zsákutca.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Cutler írta:
2021.02.25., csüt. 13:13
TSanyi írta:

..Faitalban jó hogy van 12"-os is szerintem az nekem elég, nem kell oda 15" frontoknak.
Tudom, hogy nem nekem céloztad, de a 12-es koaxot mondjuk ki lehet egészíteni még 2db 12-es méllyel, így már azért egy elég szép membránfelüleletű 3 utas sugárzót kaphatunk, szal nem feltétlen "kell" a 15-ös. ;) :smile53:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

TSanyi írta:

Nem igazán értem, hogy ennyi év tapasztalás után(az egyik legtöbb helyen megforduló fórumos lehetsz, így az egyik olyan vagy, aki a lehető legnagyobb skálán levő rendszereket fülelhetett meg), miért nincs határozott elképzelésed, hogy mit szeretnél.
Most kitaláltad ezt a szélessávú verziót, meg ribbon magasakat, amik valószínűleg neked se mondanak túl sokat. De kérdezem én, miért?
Amennyi rendszert eddig hallottál egyik se felel meg számodra?
Nekem úgy tűnik, hogy alapvetően fogalmad sincs, hogy milyen irányba indulj el. Ennek tükrében meg még inkább túlontúl optimista gondolat, hogy az 50.-re kész lesz a mozid.
De cáfolj rám.
Annyit tanácsolnék, hogy valami konkrét tervnek azért ki kellene kristályosodnia, mert csak így tudsz előre gondolkodni.
Ha ez nem megy magadtól, akkor kérj meg olyat, aki ért is ehhez, de ne szavazatokat gyüjts itt a fórumon🤷‍♂️

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

TSanyi írta:
Faitalban jó hogy van 12"-os is szerintem az nekem elég, nem kell oda 15" frontoknak.
A Faital 12"-es koaxok közül az új 12HX500 a legkomolyabb, 1kHz alatt váltható, mondjuk nemépp olcsó:
https://en.toutlehautparleur.com/coaxia ... -inch.html

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
2021.02.25., csüt. 08:47

Erre itt egy példa, elég komoly hangszóróval, jó váltóval:
http://www.dibirama.altervista.org/home ... -wmax.html

Ribbon (vagy bármilyen) magas + mélyközéphez is természetesen kell váltó, vannak kitek persze, itt egy példa, bár talán nem túl pénztárcabarát :D :
http://www.troelsgravesen.dk/ATiRi.htm
Köszi!

Ez akár még jó is lehet moziszobába.
A másikra nem találtam hirtelen árat, bár ilyen doboz külcsín sem érdekes, még ez sem lapos szerintem. Biztos van nagyobb mélyközéppel is.

Faitalban jó hogy van 12"-os is szerintem az nekem elég, nem kell oda 15" frontoknak.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

TSanyi írta:
2021.02.24., szer. 22:19
Koax mellett, ellene mi szól? Ott is elég egy hangszóró, talán hangváltó sem kell oda?
Ha pl. ribbon magas+ mélyközép oda hangváltót kell építeni, esetleg vannak kész DIY kitek ilyen felállással?
Koax mellett szól, hogy gyakorlatilag egy pontban van a magas- és a mélyhangszóró akusztikus kiindulópontja, tehát nem lesz semmilyen crossover lobingod off-axisban (magyarán nem leszenek kioltások a fő tengelyen kívül eső hallgatói pozícióban, illetve a visszaverődési pontokból érkező hangban a keresztváltás miatt). Előnye még, hogy egy hangszóróhelyet foglal el, hasonlóan mint egy szélessávú.
Hátránya a szélessávúval szemben, hogy mindenképp kell hangváltó hozzá.
Erre itt egy példa, elég komoly hangszóróval, jó váltóval:
http://www.dibirama.altervista.org/home ... -wmax.html

Ribbon (vagy bármilyen) magas + mélyközéphez is természetesen kell váltó, vannak kitek persze, itt egy példa, bár talán nem túl pénztárcabarát :D :
http://www.troelsgravesen.dk/ATiRi.htm

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2021.02.24., szer. 23:34
TSanyi írta:
2021.02.24., szer. 22:22
hátha van valakinek egy régóta dédelgetett álma, csak eddig nem valósította meg, elfojtotta magában...! :D
nekem van, de azt úgy sem lépnéd meg :D
pld: :D
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... -rendszer/
Nem egészen így gondoltam a dédelgetett álmot! De most így a kép láttán azok a surroundok is laposak! Sajna az Aurea és társai kategóriába esik, így diszkvalifikálva vannak! (Ha bejön az 5 szám újra tárgyalom magammal a játékszabályokat!)

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

TSanyi írta:
2021.02.24., szer. 22:22
hátha van valakinek egy régóta dédelgetett álma, csak eddig nem valósította meg, elfojtotta magában...! :D
nekem van, de azt úgy sem lépnéd meg :D
pld: :D
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... -rendszer/
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

denesdr írta:
2021.02.24., szer. 14:20
Bár egy koax meg egy széllessávú egész más elv, de helytakarékosság szempontjából hasonlóak tudnak lenni, csak ezért említettem.
Ötletelés megy, mindent szívesen veszek, hátha van valakinek egy régóta dédelgetett álma, csak eddig nem valósította meg, elfojtotta magában...! :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Tamoo írta:
2021.02.24., szer. 07:28

Gondolom nem sokan hallottunk szélessávút házimoziban és szvsz nem véletlenül nem használják őket.
Vagy drága vagy alacsony a terhelhetősége vagy sávhatárolt ... vagy ezek variációja.
De ha tud valaki valami jót surround célra, ne tartsa magában. :smile29:
Nem értek a lovakhoz, ezért kérdeztem meg. Pro sem volt itt nagyon pár éve, és mégis járható út (tudom hogy moziban máshol járatos, nem úgy mint a szélessávú...).

Koax mellett, ellene mi szól? Ott is elég egy hangszóró, talán hangváltó sem kell oda?
Ha pl. ribbon magas+ mélyközép oda hangváltót kell építeni, esetleg vannak kész DIY kitek ilyen felállással?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Bár egy koax meg egy széllessávú egész más elv, de helytakarékosság szempontjából hasonlóak tudnak lenni, csak ezért említettem.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Tamoo írta:
2021.02.24., szer. 07:28
TSanyi írta:
2021.02.23., kedd 21:50
Azt hittem nagyobb diskurzust vált ki a szélessávú hangszóró gondolata, de csak KP reagált rá. Bíztam benne hogy lesz itt érv/ellenérv felhozatal, típusok hogy melyik lehet jobb, frekimenet, egyéb adatok alapján... de a hangfal guruk még javarészt dolgozhatnak, nem értek rá olvasgatni! :D
Gondolom nem sokan hallottunk szélessávút házimoziban és szvsz nem véletlenül nem használják őket.
Vagy drága vagy alacsony a terhelhetősége vagy sávhatárolt ... vagy ezek variációja.
Milyen legyen, drága, alacsony terhelhetőségű vagy sávhatárolt? :D
Inkább koax akkor már, szvsz.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

TSanyi írta:
2021.02.23., kedd 21:50
Azt hittem nagyobb diskurzust vált ki a szélessávú hangszóró gondolata, de csak KP reagált rá. Bíztam benne hogy lesz itt érv/ellenérv felhozatal, típusok hogy melyik lehet jobb, frekimenet, egyéb adatok alapján... de a hangfal guruk még javarészt dolgozhatnak, nem értek rá olvasgatni! :D
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2021.02.23., kedd 22:21

Ha saját magának építteti, csinálhatja 20-25 centi mélyre is az LCR-eket. Surroundokat meg akár 15-17 centisre is.
Ezért is gondoltam DIY-re. Széltében, magasságban ki lehetne hozni a szükséges litert.

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: qti »

DeLorean írta:
2021.02.23., kedd 22:43
qti írta:
2021.02.23., kedd 21:44
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha ilyen közel vannak az SR12-ők, nem hallani ki, hogy a bal és jobb oldalon a hallgatóhoz képest a magassugárzók máshol vannak? Bal oldalon előre, jobb oldalon hátra esik. Nem jobb ilyen helyzetben az SR10?
Van neki vagy négy surround, két surround back és négy atmos, plusz az első három és két szub.
Ha megy a mozi nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki ilyesmit észrevesz ennyi és ekkora hangfalaknál.
Ha kizárólag két surround hangfalra küldenél sztereó jelet, akkor talán észre lehetne venni.
SZVSZ.
Ja, így lehet.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2021.02.23., kedd 20:46
-KP- írta:
2021.02.23., kedd 20:31
Tsanyi ez így nagyon nem igaz. 28-30 centi a mélység igen gyakran. Diy 20-25 centire is ki tudod hozni. A legisebb hifis állódobozok sem kevésbé mélyek ettől.
Talán a KCS surround-ra gondolt, ami b*szott nagy és mély és ormótlan és csúnya.
Most pont van mellettem egy - hát, ritka randa. :D
De van a szobában a falon és úgy fel sem tűnik.
JBL 3677, JBL C211 28-30centi mélyek. KCS S1500,S2000/2001 szintén mind 28centisek.
A surroundok valóban 25-28 centi mélyek többnyire, de biztos lehet találni kisebbeket, ahogy már neked sikerült is.

Ha saját magának építteti, csinálhatja 20-25 centi mélyre is az LCR-eket. Surroundokat meg akár 15-17 centisre is.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Farkinca71 írta:
2021.02.23., kedd 21:58
mint pl amit a DC-ben hallottam, de hát az legalább 10 szeres áron van a használt kcs-hez képest. sad.gif
Aztán ha jön a matek az ember szépen átalakitja/alábbadja sajnos a korábbi terveit. Ez meg személyes tapasztalat. :D
Túl korán lett átalakítva a DC nagy terme, ha az idén év vége fele vagy jövőre lett volna, meg is oldódott volna a hangszóró kérdésem a ML Edge-ekkel!!! ;peace;

Mivel a ha-val kezdődő mondatoknak nincs értelmük.....

Az Aurea-k lecseréléséig remèlem nem kell várnom a mozimmal!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”