vlaca írta: ↑2021.02.26., pén. 21:02
denesdr írta: ↑2021.02.26., pén. 20:34
Találkozott már valaki olyannal, hogy Tidalon lassabb (vagy gyorsabb) egy zene mint mondjuk CD-ről?
Darren Price, Blueprints című száma szólt épp és arra lettem figyelmes, hogy valami nem stimmel Tidalon hallgatva. Be is raktam gyorsan a CD-t, hát tényleg elég más volt. A CD verzó sokkal gyorsabb volt és a számok hozza is ezt mutatta, a CD-s 6:25 míg a Tidalos 7:12. Ebből a trackből egy verzió készült, és az pedig a CD-n is szereplő 6:25 hosszúságú. De mondom, ugyanaz volt a két track csak a Tidal kevesebb BPM-el és alacsonyabb pitch-el szólt. Érdekes.
Hi!
Neked ez az album van meg cd-n?
6FD6BC0A-F006-4D1A-9460-44F331E7786C.jpeg
Mert rákerestem, a discogs-on van egy Blueprints single 1996-ból(3 track).
A fenti album-ra (Under the flight pats) azt írja a tidal hogy 2020-as és 8 track van rajta.
Az oké hogy ugyanaz a track(Blueprint), de ez egy másik “kiadvány”, újra masterelték, meg lelassították, a fene se tudja miért.(Talán hogy jobban passzoljon mostani set-ekbe/mixekbe?)
Hali!
Nekem ez a CD van meg:
https://www.discogs.com/Various-NovaMut ... ster/61231
Megnéztem, a Tidalos albumon minden szám hosszabb mint az eredeti kiadáson (magyarán lassabb mind). A Discogs nem említ 2020-as kiadást ebből az albumból, a single-n meg 3 különböző track van amúgy. Az Intermission track valamiért hiányzik a Tidalos verzóról ahogy látom, azért van csak 8 szám.
Nem olyan sokat hallgatok Tidalról, de még így is nagyon könnyű belefutni furcsaságokba. Pl többször találkoztam olyannal is, hogy egy-egy albumon belül némelyik track más masterről lett felrakva, egész máshogy szólt, nem passzolt össze a többivel, volt, hogy még a mintavételezési freki is más volt egy albumon belül.

Mondjuk azt meg nem mondom már melyik album volt.