Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Picabia írta:
2021.03.04., csüt. 15:22
Csak remélem, hogy a Tidal nagyvonalúsága kitart azután is, hogy Jay-Z eladta a többségi részesedését a Square-nek. Mindenesetre a "zenészek saját stream platformja" jelző sajnos a múlté...
Halkan kérdezem... Miért pont a streaming miatt aggódunk a zenészek megélhetéséért? A magnós másolgatás, az olcsó és írható CD, az ingyenes torrentezés és a szintén ingyenes Youtube apropóján nem voltak ilyen félelmek. Most, mikor egyre többen térnek át a legális műsorforrásra és még fizetni is hajlandók érte, ezzel párhuzamosan visszaszorulnak az illegális források, hirtelen védeni kezdjük a művészeket? Valaki megindokolhatná ezt a pálfordulást, mert tényleg nem értem.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

fapaci írta:
2021.03.04., csüt. 13:17
Mert csak a felszínt kapargatod, a lényeget nem érted, a tényekről meg nincs információd. Próbálsz mindent mindennel összemosni, csak hogy védd az álláspontodat. A kép viszont jóval árnyaltabb, mint gondolod. Pl. az általad idecitált, elsősorban amatőr zenészeknek kitalált Sound Cloud más célokat szolgál, mint a hifisták által használt szolgáltatások. Továbbá az egyes streaming szolgáltatók erősen eltérő összegeket fizetnek a zenészeknek, alkotóknak, jogbirtokosoknak, a köreinkben népszerű Tidal kiemelten magas díjakat:
Csak remélem, hogy a Tidal nagyvonalúsága kitart azután is, hogy Jay-Z eladta a többségi részesedését a Square-nek.
Mindenesetre a "zenészek saját stream platformja" jelző sajnos a múlté...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2021.03.04., csüt. 13:17
Javaslom, ez a beszélgetés kerüljön át a megfelelő topikba, hogy itt tovább lehessen beszélgetni a bicikli pumpákról. :D
Megtörtént.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
2021.03.04., csüt. 10:55
Azt nem egészen értem, hogy ha mindenki átáll steaming zenehallgatásra, akkor miért értelmetlen egy annak gazdasági hátterét érintő hír felvetése.
Mert csak a felszínt kapargatod, a lényeget nem érted, a tényekről meg nincs információd. Próbálsz mindent mindennel összemosni, csak hogy védd az álláspontodat. A kép viszont jóval árnyaltabb, mint gondolod. Pl. az általad idecitált, elsősorban amatőr zenészeknek kitalált Sound Cloud más célokat szolgál, mint a hifisták által használt szolgáltatások. Továbbá az egyes streaming szolgáltatók erősen eltérő összegeket fizetnek a zenészeknek, alkotóknak, jogbirtokosoknak, a köreinkben népszerű Tidal kiemelten magas díjakat:

Kép

Javaslom, ez a beszélgetés kerüljön át a megfelelő topikba, hogy itt tovább lehessen beszélgetni a bicikli pumpákról. :D

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1234

Hozzászólás Szerző: -CB- »

cables írta:
2021.03.04., csüt. 10:55
Azt nem egészen értem, hogy ha mindenki átáll steaming zenehallgatásra, akkor miért értelmetlen egy annak gazdasági hátterét érintő hír felvetése. De ha értelmetlen, akkor kérem a modikat töröljék az alábbi beírásaimat.
Ez nem egy gazdasági topik. Továbbá milyen értelemről akarsz beszélni egy olyan világban, ahol a javak kb. 90 %-a kb. 10% kezében van?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

Azt nem egészen értem, hogy ha mindenki átáll steaming zenehallgatásra, akkor miért értelmetlen egy annak gazdasági hátterét érintő hír felvetése. De ha értelmetlen, akkor kérem a modikat töröljék az alábbi beírásaimat.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

cables írta:
2021.03.04., csüt. 09:53
Most aztán egyértelműen kiderült, amit eddig is tudtunk: mindig a gazdagok járnak jól. Még a letöltés pénzekkel is!
Lesz ennek következménye a többi streaming szolgáltatónál?

igazságtalan a világ.jpg
Addíg erőlteted amíg el nem indul megint egy értelmetlen lavina? :napsut:
Az előző hozzászólásodra nem reagált senki, most elmagyarázod hátha így beindul?
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Most aztán egyértelműen kiderült, amit eddig is tudtunk: mindig a gazdagok járnak jól. Még a letöltés pénzekkel is!
Lesz ennek következménye a többi streaming szolgáltatónál?

igazságtalan a világ.jpg
igazságtalan a világ.jpg (53.55 KiB) Megtekintve 3946 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Vinkler írta:
2021.03.03., szer. 18:08
Mindenkit szeretnék megkérni, hogy legalább nyomokban térjünk vissza a témában megjelölt tartalomhoz.
Köszi! :smile53:
Ma kaptam ezt a mailt.
Feladó: SoundCloud

Today we're introducing fan-powered royalties — a fairer and more transparent way for artists to earn money on SoundCloud. Under this game-changing model, we are leveling the playing field for independent artists and allowing fans' dedicated listenership to directly support the artists they love.

With fan-powered royalties, money made from listeners goes directly to the artists they listen to. This equitable payout model is what independent artists across the industry have been asking for, and as an artist-first platform, we're excited to be the first music company to roll it out.

Fan-powered royalties go into effect April 1, 2021 for our Pro Unlimited subscribers in the Premier monetization program and Repost by SoundCloud artists, including those in Repost Select. Learn how it all works here.
Learn more
(https://community.soundcloud.com/fanpow ... ies-launch)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nem szégyen az okosabbtól tanulni :fekverohog:

“HIGH QUALITY AUDIO MEANS MORE INFO, THERE ARE THINGS YOU WILL NOT HEAR IF YOU DON’T HAVE A GOOD SOUND SYSTEM.”

BILLIE EILISH

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1115

Hozzászólás Szerző: denesdr »

vlaca írta:
2021.02.26., pén. 22:38
Ja az is egy másik album :napsut:
De ez nem tidal specifikus, van olyan albumom ami online formában jelent meg, a cd verzión össze keverték a trackeket, meg lehagytak belőle párat hogy ráferjen 1-re. Van olyanom is ami eredetileg cd-n jelent meg, lp-n meg lemaradt pár track. Ráadasul nem is “töltelék” track :rolleyes:

Amúgy ezt nem a tidal kavarja össze, ők így kapják a kiadóktól. A többi streamen is így van fent elvileg.(Ja van hibás track is , konkrétan “rossz az adat”, azt pl valaki írta hogy spotify-on is ugyanígy van fent.) :smile29:
De pont az online verzióról lehagyni egy tracket, ahol amúgysem korlátoz a hordozó média, na mind1.
Ja, végülis logikus lehet, hogy nem a Tidal kavar be, csak egy kis túlzással fogalmazva "sokkoló" volt hallani a különbséget. :smile53:

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

denesdr írta:
2021.02.26., pén. 22:03
vlaca írta:
2021.02.26., pén. 21:02
denesdr írta:
2021.02.26., pén. 20:34
Találkozott már valaki olyannal, hogy Tidalon lassabb (vagy gyorsabb) egy zene mint mondjuk CD-ről?
Darren Price, Blueprints című száma szólt épp és arra lettem figyelmes, hogy valami nem stimmel Tidalon hallgatva. Be is raktam gyorsan a CD-t, hát tényleg elég más volt. A CD verzó sokkal gyorsabb volt és a számok hozza is ezt mutatta, a CD-s 6:25 míg a Tidalos 7:12. Ebből a trackből egy verzió készült, és az pedig a CD-n is szereplő 6:25 hosszúságú. De mondom, ugyanaz volt a két track csak a Tidal kevesebb BPM-el és alacsonyabb pitch-el szólt. Érdekes.
Hi!

Neked ez az album van meg cd-n?
6FD6BC0A-F006-4D1A-9460-44F331E7786C.jpeg

Mert rákerestem, a discogs-on van egy Blueprints single 1996-ból(3 track).
A fenti album-ra (Under the flight pats) azt írja a tidal hogy 2020-as és 8 track van rajta.
Az oké hogy ugyanaz a track(Blueprint), de ez egy másik “kiadvány”, újra masterelték, meg lelassították, a fene se tudja miért.(Talán hogy jobban passzoljon mostani set-ekbe/mixekbe?) gondolkodik.gif
Hali!
Nekem ez a CD van meg: https://www.discogs.com/Various-NovaMut ... ster/61231
Megnéztem, a Tidalos albumon minden szám hosszabb mint az eredeti kiadáson (magyarán lassabb mind). A Discogs nem említ 2020-as kiadást ebből az albumból, a single-n meg 3 különböző track van amúgy. Az Intermission track valamiért hiányzik a Tidalos verzóról ahogy látom, azért van csak 8 szám.
Nem olyan sokat hallgatok Tidalról, de még így is nagyon könnyű belefutni furcsaságokba. Pl többször találkoztam olyannal is, hogy egy-egy albumon belül némelyik track más masterről lett felrakva, egész máshogy szólt, nem passzolt össze a többivel, volt, hogy még a mintavételezési freki is más volt egy albumon belül. :D Mondjuk azt meg nem mondom már melyik album volt.
Ja az is egy másik album :napsut:
De ez nem tidal specifikus, van olyan albumom ami online formában jelent meg, a cd verzión össze keverték a trackeket, meg lehagytak belőle párat hogy ráferjen 1-re. Van olyanom is ami eredetileg cd-n jelent meg, lp-n meg lemaradt pár track. Ráadasul nem is “töltelék” track :rolleyes:

Amúgy ezt nem a tidal kavarja össze, ők így kapják a kiadóktól. A többi streamen is így van fent elvileg.(Ja van hibás track is , konkrétan “rossz az adat”, azt pl valaki írta hogy spotify-on is ugyanígy van fent.) :smile29:
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

vlaca írta:
2021.02.26., pén. 21:02
denesdr írta:
Találkozott már valaki olyannal, hogy Tidalon lassabb (vagy gyorsabb) egy zene mint mondjuk CD-ről?
Darren Price, Blueprints című száma szólt épp és arra lettem figyelmes, hogy valami nem stimmel Tidalon hallgatva. Be is raktam gyorsan a CD-t, hát tényleg elég más volt. A CD verzó sokkal gyorsabb volt és a számok hozza is ezt mutatta, a CD-s 6:25 míg a Tidalos 7:12. Ebből a trackből egy verzió készült, és az pedig a CD-n is szereplő 6:25 hosszúságú. De mondom, ugyanaz volt a két track csak a Tidal kevesebb BPM-el és alacsonyabb pitch-el szólt. Érdekes.
Hi!

A fenti album-ra (Under the flight pats) azt írja a tidal hogy 2020-as és 8 track van rajta.
Az oké hogy ugyanaz a track(Blueprint), de ez egy másik “kiadvány”, újra masterelték, meg lelassították, a fene se tudja miért.(Talán hogy jobban passzoljon mostani set-ekbe/mixekbe?) gondolkodik.gif
Hali!
Nekem ez a CD van meg: https://www.discogs.com/Various-NovaMut ... ster/61231
Megnéztem, a Tidalos albumon minden szám hosszabb mint az eredeti kiadáson (magyarán lassabb mind). A Discogs nem említ 2020-as kiadást ebből az albumból, a single-n meg 3 különböző track van amúgy. Az Intermission track valamiért hiányzik a Tidalos verzóról ahogy látom, azért van csak 8 szám.
Nem olyan sokat hallgatok Tidalról, de még így is nagyon könnyű belefutni furcsaságokba. Pl többször találkoztam olyannal is, hogy egy-egy albumon belül némelyik track más masterről lett felrakva, egész máshogy szólt, nem passzolt össze a többivel, volt, hogy még a mintavételezési freki is más volt egy albumon belül. :D Mondjuk azt meg nem mondom már melyik album volt.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

denesdr írta:
Hi!

6FD6BC0A-F006-4D1A-9460-44F331E7786C.jpeg (40.75 KiB) Megtekintve 4309 alkalommal
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Frogged írta:
2021.02.24., szer. 10:53
Ha már lentebb szóba került az amazon, azért csak mp3 formátumban látok megvehető albumokat mert nincs előfizetve a
amazon prime music hd?

Van egy fiatal zenekar akiknek sehol nincs jelenleg fent az új albuma csak amazonon, de mp3-ért pénzt ki adni nem szeretnék.
Nekem volt amazon prime előfizetésem, de emlékeim szerint akkor is csak mp3-akat láttam az Amazonon.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Frogged
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Frogged »

Ha már lentebb szóba került az amazon, azért csak mp3 formátumban látok megvehető albumokat mert nincs előfizetve a
amazon prime music hd?

Van egy fiatal zenekar akiknek sehol nincs jelenleg fent az új albuma csak amazonon, de mp3-ért pénzt ki adni nem szeretnék.
Musician Audio Mdp-2 - Musician Audio Pegasus Dac - Musician Audio Monoceros Előerősítő -
DIY Satori Aktiv Hangfalpár - fejes erősítő: Gustard H16 - Fejhallgató: Denon D5200
KR Acustic panelek - Kábelek: Luxor Audio - Rezgés csillapítás: Vibra-R

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Ja. Csak felületesen néztem rá, sorry.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cannonball írta:
2021.02.23., kedd 11:56
Mondjuk a 13 dollár picit több, mint a Tidal, de én ennek ellenére visszaváltanék, mert sokkal jobb az alkalmazása.
De honnan jön ez a 13 dollár? Mert a cikk csak annyit mond, hogy ha sikerül azt az árat elérni, vagy akár olcsóbbá tenni, mint az Amazon Music HD Amazon Prime-tagoknak szóló 12,99$-ja, akkor a zene-streamelés piaca “érdekessé válhat”. De ez csak a cikkíró spekulációja, ő maga is kiemeli, hogy az árazásról nincs infó.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

vkz írta:
2021.02.23., kedd 22:18
És tényleg nem vállalhatatlan, ahhoz képest amit “papíron” várnánk tőle, meglepően jól tud szólni egy jó DAC-on keresztül.
Épp most fejeztem be a The Best of Enemies c. filmet. Ebben egy szekta vezetője nyilvánosan elismeri, hogy tévedett és ezzel a lendülettel ki is lép a klánból.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: vkz »

Vinkler írta:
2021.02.23., kedd 21:27
dbrnsk írta:
2021.02.23., kedd 12:14
Ha ez így lesz, akkor főhet a Tidal feje. :)
Én mostanában amúgy is 70/30 százalékban Spotify-t hallgatok. Elég jó az algoritmusa, nem vállalhatatlan. :rolleyes:
Nálam fordított az arány, de a Spotify-t háttérzenére pl jobban szeretem, mert tök jó zenéket dobál egymás után. Ilyen szempontból sokkal jobb. Ha egyszer tényleg veszteség mentes lesz, akkor komoly kihívója nálam a TIDAL-nak. Persze pl Audirvana sem kompatibilis vele...
És tényleg nem vállalhatatlan, ahhoz képest amit “papíron” várnánk tőle, meglepően jól tud szólni egy jó DAC-on keresztül.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9146

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

dbrnsk írta:
2021.02.23., kedd 12:14
Én mostanában amúgy is 70/30 százalékban Spotify-t hallgatok. Elég jó az algoritmusa, nem vállalhatatlan. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Ez örömteli, de itt a Balkánon is? meg oké, hogy az év folyamán, de mikortól? Mondjuk a 13 dollár picit több, mint a Tidal, de én ennek ellenére visszaváltanék, mert sokkal jobb az alkalmazása.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”