Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1067

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

Sima "PC"-s tápkábelből, 3x1,5mm2-eset honnan rendelnétek?

Olyasmi mondjuk mint ez az Oehlbach: https://www.oehlbach.com/de/audio-equip ... r=D1C17042 csak sima fapados "PC"-s fekete alap kivitelben.

Ti láttatok valahol ilyesmit?

:smile53:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1289

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Köszönöm, bíztam benne (már csak az anyagiak miatt is), :D hogy valami hasonló választ kapok. Lehet, hogy nem is a műveletlenségem az oka, hogy nem olvastam ilyenről, hanem csak a hifisták valójában nem is irkálnak ilyesmiket. :rolleyes: :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3675

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

pali923 írta:
2021.02.16., kedd 14:33
Keresgélés közben futottam bele ebbe a cikkbe: http://hangzasvilag.hu/altalaban-miert- ... lis-kabel/
Ezzel kezdődik: "A hifi-rajongók sokan hallottak vagy olvastak már arról, hogy előnyös legalább 1,5 m hosszúságú digitális koax-kábelt használni a forráskészülék és a DAC között."
Nyilván a műveletlenségem az oka, hogy erről eddig nem hallottam, de ti biztosan meg tudjátok mondani, van-e valóban alapja ennek a dolognak. Igazából nem az elmélet érdekel, itt van róla leírás, inkább a gyakorlati, fülelésen alapuló tapasztalatok.
Amit ez a fószer állít .. kár is értelmezni. Nem is értem, miért akkor inkább 10m-ben javasolja azt az SPDIF kábelt?
Fogalma sincs mi a hullámimpedancia jelenség .. na mindegy.
De ha tovább mennék ezen a barom elméleten, nem is értem, NYÁK-on belül hogy merészelnek 10-50mm hosszan digitális jeleket vezetni?

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

pali923 írta:
2021.02.16., kedd 14:33
Ezzel kezdődik: "A hifi-rajongók sokan hallottak vagy olvastak már arról, hogy előnyös legalább 1,5 m hosszúságú digitális koax-kábelt használni a forráskészülék és a DAC között."
Sztem ez kicsit sincs így. Minél rövidebb, 1 m alatti kábelt érdemes használni, ekkor már nem, vagy nagyon kicsit zavar bele az átvitelbe a hullámimpedancia. A kábelezzünk topikban István 1-2-3 hónapja pontos számításokkal is levezetve magyarázta el, keress rá.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1289

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Keresgélés közben futottam bele ebbe a cikkbe: http://hangzasvilag.hu/altalaban-miert- ... lis-kabel/
Nyilván a műveletlenségem az oka, hogy erről eddig nem hallottam, de ti biztosan meg tudjátok mondani, van-e valóban alapja ennek a dolognak. Igazából nem az elmélet érdekel, itt van róla leírás, inkább a gyakorlati, fülelésen alapuló tapasztalatok.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1604

Hozzászólás Szerző: Szalon »

sutemenyx írta:
2021.02.16., kedd 11:43
Indy írta:
2021.02.07., vas. 10:30
Bár szerintem sok mindenre nem lehet következtetni abból, hogy leírom: nálam a D3-nál egy SPX-380 is jobban tetszett, az SPX-800 pedig sokkal jobb volt. Forrásban. Azért leírtam. :smile29:
Nos kiprobaltam az SPX-800-ast. Tényleg jó! Hogy ezt hogy csinaljak sima merev 1mm atmeroju ezust szalakkal, arrol fogalmam sincs, de tenyleg jo. Most hogy a HiDiamondhoz kepest milyen azt nemtudom, de minimum az árához arányosítva legalább van olyan jó. Mit tud az SPX-380 az SPX-800-hoz képest?
Csak azért kérdem, mert mondjuk volna még legalabb 3db forraskeszulek is.

A HiDiamondbol a D3 nem annyira tetszett. Annal szerintem a nanofolyadekos furutechem az en rendszeremben jobb.
Van különbség az SPX-380 és az SPX-800 között, szerintem ár/érték arányban a 800-ast éri megvenni, van annyival jobb, mint amennyivel drágább. Nem annyira hülyék a gyártók, főleg márkán belül nem véletlen, mi mennyibekerül...
Ha olcsóbban akarod megúszni, akkor akár az SPX-20 is jó választás lehet, esetleg jó áron egy SPX-30 is... Én vagy megelégednék az SPX-20-al, vagy, ha anyagilag belefér, akkor SPX-800... A közteseket csak nagyon nyomott áron választanám. :rolleyes:
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2912
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Indy írta:
Bár szerintem sok mindenre nem lehet következtetni abból, hogy leírom: nálam a D3-nál egy SPX-380 is jobban tetszett, az SPX-800 pedig sokkal jobb volt. Forrásban. Azért leírtam. :smile29:
Nos kiprobaltam az SPX-800-ast. Tényleg jó! Hogy ezt hogy csinaljak sima merev 1mm atmeroju ezust szalakkal, arrol fogalmam sincs, de tenyleg jo. Most hogy a HiDiamondhoz kepest milyen azt nemtudom, de minimum az árához arányosítva legalább van olyan jó. Mit tud az SPX-380 az SPX-800-hoz képest?
Csak azért kérdem, mert mondjuk volna még legalabb 3db forraskeszulek is.

A HiDiamondbol a D3 nem annyira tetszett. Annal szerintem a nanofolyadekos furutechem az en rendszeremben jobb.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Indy írta:
Simán lehet, viszont azért az szerintem kicsit sem meglepő, hogy egy pont 42%-kal drágább kábel szerinted jobb.
Ha számít valamit, akkor én pedig azt tapasztaltam, hogy az egységes kábelezés sokkal többet tud hozni, mint egy darab más, akár jelentősen jobb kábel rendszerbe helyezése.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6590

Re: Audioquest Vodka Ethernet 1.5m kácsás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kovacskajudit írta:
2021.02.08., hétf. 18:05
off, de ha wifit használok ethernet helyett akkor mindegy hogy van e lineár táp meg miliós eternet kábnel a ruter között mert nincs elektronikusan összekötve a lejátszó meg a router ?
Igen, ott ahová írtad off volt-itt talán majd kapsz választ.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

seban24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Re: Audioquest Vodka Ethernet 1.5m kácsás

Hozzászólás Szerző: seban24 »

off, de ha wifit használok ethernet helyett akkor mindegy hogy van e lineár táp meg miliós eternet kábnel a ruter között mert nincs elektronikusan összekötve a lejátszó meg a router ?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

viri írta:
2021.02.07., vas. 12:57
sutemenyx írta:
2021.02.07., vas. 00:10
“A dinamikusabb, az mi? A hangos hangosabb, a halk meg halkabb?”

Veretősebb! :D Najó, ez csak vicc.
De amúgy igen, olyasmi. Ugyanazon láncban egyszerűen stabilabb és erőteljesebb, energikusabb lesz a hang. De nem azért, mert torzit, hanem talan inkabb epp ellenkezoleg.
Nah mindegy, ez tenyleg nem ide tartozik.
Volt D4-em, ilyen amilyennek írod, a D3-nak ehhez semmi köze. Szerintem nem nagyon fogsz ilyet találni, ami ezt tudja, én legalábbis nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok ilyen árkategóriájú tápkábelem volt. De, ez a lenyűgözés egy kicsit becsapós, hosszabb távon kicsit technicistának találtam, pedig elsőre az árnyéka sem vetült rá, aztán azt hiszem talán Taralabs The One-ra váltottam. De az sincs kizárva, hogy az akkori ATC rendszerbe nem passzolt, ezt már sosem tudom meg :) Mindenesetre emlékezetes maradt a D4 az biztos, egy tiszta energia bomba.
Igen, a D3 az egy erotlen probalkozas a D4-hez kepest. Hat ez van sajnos.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Hozzászólás Szerző: viri »

sutemenyx írta:
2021.02.07., vas. 00:10

De amúgy igen, olyasmi. Ugyanazon láncban egyszerűen stabilabb és erőteljesebb, energikusabb lesz a hang. De nem azért, mert torzit, hanem talan inkabb epp ellenkezoleg.
Volt D4-em, ilyen amilyennek írod, a D3-nak ehhez semmi köze. Szerintem nem nagyon fogsz ilyet találni, ami ezt tudja, én legalábbis nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok ilyen árkategóriájú tápkábelem volt. De, ez a lenyűgözés egy kicsit becsapós, hosszabb távon kicsit technicistának találtam, pedig elsőre az árnyéka sem vetült rá, aztán azt hiszem talán Taralabs The One-ra váltottam. De az sincs kizárva, hogy az akkori ATC rendszerbe nem passzolt, ezt már sosem tudom meg :) Mindenesetre emlékezetes maradt a D4 az biztos, egy tiszta energia bomba.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, WW Platinum digi, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 165

Hozzászólás Szerző: Block »

fülelek írta:
2021.02.07., vas. 00:02
mgus írta:
2021.02.06., szomb. 23:47

Én hallgattam még az eredeti Oyaide dugó is gyenge volt, nem hogy a klónok. A Fi-38 jó választás nekem is azok vannak most felszerelve. Bár nyugodtságon nem hozott inkább dinamikusabb lett tőle a rendszer rangja.
Na ennyit én egy dugóért sose fogok kiadni, az biztos.
A dinamikusabb, az mi? A hangos hangosabb, a halk meg halkabb?
Úgy dobálóztok evvel a dzsolidzsóker szóval, hogy nem vagyok biztos abban, hogy tisztában vagytok a műszaki jelentésével.
Van még pár ilyen hifiben használatos kifejezés, de itt off lenne ezekről beszélni.

Segítek...(nem biztos)
Van két madzagod. Az egyiket bedugod a "jónak hitt" rendszeredbe,és azt érzed róla,hogy ez a madzag egy mattabb rendszeren segítene és akár jót is mutathatna,de itt mintha kicsit túlfényezne. Azután bedugod a másikat és nem vitte el a hangodat semmilyen irányba csak simán jobb lett.Biztos te is tapasztaltál már ilyet amikor fejlesztesz. Na erre mondjál egy "dzsolidzsóker" szót ,és akkor majd lehet hogy azt fogják használni..

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Indy írta:
Már repült is kérdés a Bartimex audiohoz :D

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

fülelek írta:
2021.02.07., vas. 00:26
Mindent a maga idejében.
A kételkedés jogos, de nekem is jogomban áll :smile29:
Én nem hallgatok a neten fellelhető "állítólagos" információkra, hacsak nem olyan írja, akit ismerek, vagy akinek a munkásságát, készülékeit ismerem és pozitívan értékelem.
Az évek 2 biztos hogy rendszerbe van kötve és élvezem a muzsikát rajta, holmi netes infókra én sem hagyatkozom gyakorlat teszi a mestert.
Csatolmányok
Kábel.jpg
Kábel.jpg (208.9 KiB) Megtekintve 3168 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mindent a maga idejében.
A kételkedés jogos, de nekem is jogomban áll :smile29:
Én nem hallgatok a neten fellelhető "állítólagos" információkra, hacsak nem olyan írja, akit ismerek, vagy akinek a munkásságát, készülékeit ismerem és pozitívan értékelem.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

fülelek írta:
2021.02.07., vas. 00:02
mgus írta:

Én hallgattam még az eredeti Oyaide dugó is gyenge volt, nem hogy a klónok. A Fi-38 jó választás nekem is azok vannak most felszerelve. Bár nyugodtságon nem hozott inkább dinamikusabb lett tőle a rendszer rangja.
Úgy dobálóztok evvel a dzsolidzsóker szóval, hogy nem vagyok biztos abban, hogy tisztában vagytok a műszaki jelentésével.
Van még pár ilyen hifiben használatos kifejezés, de itt off lenne ezekről beszélni.
Akkor úgy fogalmazok hogy hangzás ideál, vagy hangkép tisztaság nyilván a DeoxIT G100L is sokat javít a hangzáson hisz te is használod. Ugyan ilyen folyadék a Nano liquid csak kicsit drágább, bár van hogy állítólag színez mint általában a Furutech. A diemond 4 kábel minőségét kétlem hogy el tudnád érni holmi klón dugók alkalmazásával, és még a kábel anyagszerkezetéről nincs is semmilyen infó.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

mgus írta:

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
2021.02.06., szomb. 23:32
fülelek írta:
2021.02.06., szomb. 23:28
Még nem érdemes, mert elvitték a prototípust, így a jövő héten meg kell csinálnom, mindjárt kettőt is, majd' két napom rámegy, és még jó dugót is kell addig szerezni...mert nincs több Oyaide klónom :D Viborg is megteszi? gondolkodik.gif
De addig is szerezd be ezt, megéri... elég soká tart, nincs jobb ebben a témában: https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Persze ez nemcsak SütiTamásnak szól... :smile29:
Akkormár inkabb viszek FI-38R-t!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
Még nem érdemes, mert elvitték a prototípust, így a jövő héten meg kell csinálnom, mindjárt kettőt is, majd' két napom rámegy, és még jó dugót is kell addig szerezni...mert nincs több Oyaide klónom :D Viborg is megteszi? gondolkodik.gif
De addig is szerezd be ezt, megéri... elég soká tart, nincs jobb ebben a témában: https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Van rola valami publikus informacio, hogy mirol van szo? Anyag, struktura, barmi?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
Akkormár inkabb viszek FI-38R-t!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
2021.02.06., szomb. 23:05
sutemenyx írta:
2021.02.06., szomb. 22:05
Elkövettem azt a hibát, hogy betettem az erősítőm elé próbának egy HiDiamond Diamond 4 tápkábelt.
Nincsen használtan. Újonnan pedig 680k. Tud valaki olyat, ami tudja ugyanazt, de olcsobban? :D
Persze hogy tudok. 27-én is lesz ilyen tápkábel. De előbb is odaadhatom majd kipróbálni.
Ugye tudod, hogy holnap meglatogatlak? :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”