Olyasmi mondjuk mint ez az Oehlbach: https://www.oehlbach.com/de/audio-equip ... r=D1C17042 csak sima fapados "PC"-s fekete alap kivitelben.
Ti láttatok valahol ilyesmit?

Amit ez a fószer állít .. kár is értelmezni. Nem is értem, miért akkor inkább 10m-ben javasolja azt az SPDIF kábelt?pali923 írta: ↑2021.02.16., kedd 14:33Keresgélés közben futottam bele ebbe a cikkbe: http://hangzasvilag.hu/altalaban-miert- ... lis-kabel/
Ezzel kezdődik: "A hifi-rajongók sokan hallottak vagy olvastak már arról, hogy előnyös legalább 1,5 m hosszúságú digitális koax-kábelt használni a forráskészülék és a DAC között."
Nyilván a műveletlenségem az oka, hogy erről eddig nem hallottam, de ti biztosan meg tudjátok mondani, van-e valóban alapja ennek a dolognak. Igazából nem az elmélet érdekel, itt van róla leírás, inkább a gyakorlati, fülelésen alapuló tapasztalatok.
Sztem ez kicsit sincs így. Minél rövidebb, 1 m alatti kábelt érdemes használni, ekkor már nem, vagy nagyon kicsit zavar bele az átvitelbe a hullámimpedancia. A kábelezzünk topikban István 1-2-3 hónapja pontos számításokkal is levezetve magyarázta el, keress rá.

Van különbség az SPX-380 és az SPX-800 között, szerintem ár/érték arányban a 800-ast éri megvenni, van annyival jobb, mint amennyivel drágább. Nem annyira hülyék a gyártók, főleg márkán belül nem véletlen, mi mennyibekerül...sutemenyx írta: ↑2021.02.16., kedd 11:43Nos kiprobaltam az SPX-800-ast. Tényleg jó! Hogy ezt hogy csinaljak sima merev 1mm atmeroju ezust szalakkal, arrol fogalmam sincs, de tenyleg jo. Most hogy a HiDiamondhoz kepest milyen azt nemtudom, de minimum az árához arányosítva legalább van olyan jó. Mit tud az SPX-380 az SPX-800-hoz képest?
Csak azért kérdem, mert mondjuk volna még legalabb 3db forraskeszulek is.
A HiDiamondbol a D3 nem annyira tetszett. Annal szerintem a nanofolyadekos furutechem az en rendszeremben jobb.

Nos kiprobaltam az SPX-800-ast. Tényleg jó! Hogy ezt hogy csinaljak sima merev 1mm atmeroju ezust szalakkal, arrol fogalmam sincs, de tenyleg jo. Most hogy a HiDiamondhoz kepest milyen azt nemtudom, de minimum az árához arányosítva legalább van olyan jó. Mit tud az SPX-380 az SPX-800-hoz képest?
Simán lehet, viszont azért az szerintem kicsit sem meglepő, hogy egy pont 42%-kal drágább kábel szerinted jobb.

Igen, ott ahová írtad off volt-itt talán majd kapsz választ.kovacskajudit írta: ↑2021.02.08., hétf. 18:05off, de ha wifit használok ethernet helyett akkor mindegy hogy van e lineár táp meg miliós eternet kábnel a ruter között mert nincs elektronikusan összekötve a lejátszó meg a router ?

Igen, a D3 az egy erotlen probalkozas a D4-hez kepest. Hat ez van sajnos.viri írta: ↑2021.02.07., vas. 12:57Volt D4-em, ilyen amilyennek írod, a D3-nak ehhez semmi köze. Szerintem nem nagyon fogsz ilyet találni, ami ezt tudja, én legalábbis nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok ilyen árkategóriájú tápkábelem volt. De, ez a lenyűgözés egy kicsit becsapós, hosszabb távon kicsit technicistának találtam, pedig elsőre az árnyéka sem vetült rá, aztán azt hiszem talán Taralabs The One-ra váltottam. De az sincs kizárva, hogy az akkori ATC rendszerbe nem passzolt, ezt már sosem tudom meg :) Mindenesetre emlékezetes maradt a D4 az biztos, egy tiszta energia bomba.sutemenyx írta: ↑2021.02.07., vas. 00:10“A dinamikusabb, az mi? A hangos hangosabb, a halk meg halkabb?”
Veretősebb!Najó, ez csak vicc.
De amúgy igen, olyasmi. Ugyanazon láncban egyszerűen stabilabb és erőteljesebb, energikusabb lesz a hang. De nem azért, mert torzit, hanem talan inkabb epp ellenkezoleg.
Nah mindegy, ez tenyleg nem ide tartozik.

Volt D4-em, ilyen amilyennek írod, a D3-nak ehhez semmi köze. Szerintem nem nagyon fogsz ilyet találni, ami ezt tudja, én legalábbis nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok ilyen árkategóriájú tápkábelem volt. De, ez a lenyűgözés egy kicsit becsapós, hosszabb távon kicsit technicistának találtam, pedig elsőre az árnyéka sem vetült rá, aztán azt hiszem talán Taralabs The One-ra váltottam. De az sincs kizárva, hogy az akkori ATC rendszerbe nem passzolt, ezt már sosem tudom meg :) Mindenesetre emlékezetes maradt a D4 az biztos, egy tiszta energia bomba.sutemenyx írta: ↑2021.02.07., vas. 00:10“A dinamikusabb, az mi? A hangos hangosabb, a halk meg halkabb?”
Veretősebb!Najó, ez csak vicc.
De amúgy igen, olyasmi. Ugyanazon láncban egyszerűen stabilabb és erőteljesebb, energikusabb lesz a hang. De nem azért, mert torzit, hanem talan inkabb epp ellenkezoleg.
Nah mindegy, ez tenyleg nem ide tartozik.
fülelek írta: ↑2021.02.07., vas. 00:02Na ennyit én egy dugóért sose fogok kiadni, az biztos.
A dinamikusabb, az mi? A hangos hangosabb, a halk meg halkabb?
Úgy dobálóztok evvel a dzsolidzsóker szóval, hogy nem vagyok biztos abban, hogy tisztában vagytok a műszaki jelentésével.
Van még pár ilyen hifiben használatos kifejezés, de itt off lenne ezekről beszélni.

Már repült is kérdés a Bartimex audiohoz

Az évek 2 biztos hogy rendszerbe van kötve és élvezem a muzsikát rajta, holmi netes infókra én sem hagyatkozom gyakorlat teszi a mestert.

Akkor úgy fogalmazok hogy hangzás ideál, vagy hangkép tisztaság nyilván a DeoxIT G100L is sokat javít a hangzáson hisz te is használod. Ugyan ilyen folyadék a Nano liquid csak kicsit drágább, bár van hogy állítólag színez mint általában a Furutech. A diemond 4 kábel minőségét kétlem hogy el tudnád érni holmi klón dugók alkalmazásával, és még a kábel anyagszerkezetéről nincs is semmilyen infó.fülelek írta: ↑2021.02.07., vas. 00:02Na ennyit én egy dugóért sose fogok kiadni, az biztos.
A dinamikusabb, az mi? A hangos hangosabb, a halk meg halkabb?
Úgy dobálóztok evvel a dzsolidzsóker szóval, hogy nem vagyok biztos abban, hogy tisztában vagytok a műszaki jelentésével.
Van még pár ilyen hifiben használatos kifejezés, de itt off lenne ezekről beszélni.

Na ennyit én egy dugóért sose fogok kiadni, az biztos.

Én hallgattam még az eredeti Oyaide dugó is gyenge volt, nem hogy a klónok. A Fi-38 jó választás nekem is azok vannak most felszerelve. Bár nyugodtságon nem hozott inkább dinamikusabb lett tőle a rendszer rangja.sutemenyx írta: ↑2021.02.06., szomb. 23:32Akkormár inkabb viszek FI-38R-t!fülelek írta: ↑2021.02.06., szomb. 23:28Még nem érdemes, mert elvitték a prototípust, így a jövő héten meg kell csinálnom, mindjárt kettőt is, majd' két napom rámegy, és még jó dugót is kell addig szerezni...mert nincs több Oyaide klónomViborg is megteszi?
![]()
De addig is szerezd be ezt, megéri... elég soká tart, nincs jobb ebben a témában: https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Persze ez nemcsak SütiTamásnak szól...![]()

Van rola valami publikus informacio, hogy mirol van szo? Anyag, struktura, barmi?fülelek írta: ↑2021.02.06., szomb. 23:28Még nem érdemes, mert elvitték a prototípust, így a jövő héten meg kell csinálnom, mindjárt kettőt is, majd' két napom rámegy, és még jó dugót is kell addig szerezni...mert nincs több Oyaide klónomViborg is megteszi?
![]()
De addig is szerezd be ezt, megéri... elég soká tart, nincs jobb ebben a témában: https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml

Akkormár inkabb viszek FI-38R-t!fülelek írta: ↑2021.02.06., szomb. 23:28Még nem érdemes, mert elvitték a prototípust, így a jövő héten meg kell csinálnom, mindjárt kettőt is, majd' két napom rámegy, és még jó dugót is kell addig szerezni...mert nincs több Oyaide klónomViborg is megteszi?
![]()

Ugye tudod, hogy holnap meglatogatlak?