Ha a vezetékeket akarasz tesztelni akkor illene egyforma hosszúságú vezetékeket használni a teszthez, nem beszélve a csatlakozók sem egyformák. Ilyenkor tulajdonképpen a csatlakozók hangját fogod éppen hallani mert a vezeték anyaga jobb minőségű a csatlakozótól. Ebben a formában én nem tudom elfogadni ezt a tesztet. A Neotech már régi motoros a kábelgyártásban.sutemenyx írta: ↑2021.02.27., szomb. 14:53Úgy kezdődött a dolog, hogy nekem eddig a Habia vezetékem volt, azt használtam interconnect gyanánt. Előtte volt mindenfèle AudioQuest interconnectem úgy a King Cobra / McKenzie vonalig, ezeknél nagyonsokkal jobb volt ez a Habia, valószínűleg mert régi és mert nem spóroltak az ezüsttel rajta.
Első körben vettem egy darab HGC vezetéket, s ezt hasonlítottam hozzá.
Egyértelműen mindenben jobb. Jobb mèlyek, ráadásaul a mélyben megjelenő új részletekkel. A magas és közèptartomány is jobb, többet mutat a zenéből, közelebb enged hozzá, új részletek kerulnek elő, természetesebb, magától értetődőbb a megszólalás. Jó a ritmus is, visz a zene. Nem fényes, nem brummog, nem üvölt! Határozottan elégedett voltam vele, pedig ránézésre nem tetszett.
Ez után jött az AN/Mundorf/Duelund trió.
-Az Audio Note madzag nagyon középhangsúlyos, a teteje le van nagyon kerekítve, mint ha egy szög hegyét levernék kalapáccsal. Részletes, de valahogy mégis tompa. Ráadásul lassú a zene, nemjó a ritmus, szèt van esve a zene. Nemjó, vegyük ki!
- jött a Mundorf. Na ez jó. Van részlet, közel enged, természetes, ritmus jó, zeneiseg rendben, teteje-közepe rendben. Mèlye is jó, de valami fura. Néha mintha arconverne, fura a mélybalansz. Kb mindene jó, de hosszútávon kérdéses. Vegyük ki!
- jöhet a Duelund. Hát ennek kb nincs semmi olyan hangja, mint az előbbieknek. Nincs meg az extra textúrázottság, laposabb az előadás. Az ugrott be, mintha a Habiat hallgatnám. A ritmus és a zeneiség nagyonjó, az jobb mint a Habianak, de ennyi, semmi különös nincs ebben a vezetékben.
Ezek a vezetékek mind bejáratottak voltak, ez utàn jött a Neotech, ami viszont 0 perces vezeték volt.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Re: Kábelezzünk
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Érdekes, hogy nekem is ilyen a csatlakozóm az RCA kábelen, mint itt te képeken több esetben is.
Itt vannak a madzagjaim.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3992
És ez milyen volt? Vagy ez csak most van hallgatás alatt?
Érdekes, hogy nekem is ilyen a csatlakozóm az RCA kábelen, mint itt te képeken több esetben is.
Itt vannak a madzagjaim.
Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2915
- Kapcsolat:
Összeraktam tehát a Neotech-et. Nekem maga a márka unszimpatikus volt. Hülye neve van, meg amugyis fura legószínű vezetékeket gyárt.
Mégis nagyon furdalt a dolog, mert azért nem lehet elmenni amellett, hogy ez már egy monokristályos OCC vezető.
Betettem, és leesett az állam. Ez egy új minőség! Először is elsőre a kevés mélyet leszámítva mindenben tökéletes. Hibátlan a balansz, ez mutatja a legtöbb részletet, ennek legjobb a ritmusa, folyik belőle a zene. Olyan mélységeit mutatja a zenének, amiről eddig fogalmam sem volt. Az egészet annyira jó és addiktív hallgatni, mintha legalábbis valamilyen más tudatállapotba kerültem volna. Egyszerűen fantasztikus!
A mélyet keveselltem kicsit.
3-4óra után lett mély is. Az eddigi megszokott szint, gyakorlatilag olyanná javult a dolog, hogy már a mélybe sem tudok belekötni!
Beszéltem ezután marconi fórumtárssal, tőle jött ugyanis a kábelek nagyrésze, és megegyeztünk abban, hogy akkor elhozom még tőle a Van Den Hul MCS-1000-es eddigi csúcstartó nagyágyú interconnectjet.
Egész éjjel járt a Neotech, és ma, 20óra járatás után összehasonlitottam őket.
Folyt köv...
Mégis nagyon furdalt a dolog, mert azért nem lehet elmenni amellett, hogy ez már egy monokristályos OCC vezető.
Betettem, és leesett az állam. Ez egy új minőség! Először is elsőre a kevés mélyet leszámítva mindenben tökéletes. Hibátlan a balansz, ez mutatja a legtöbb részletet, ennek legjobb a ritmusa, folyik belőle a zene. Olyan mélységeit mutatja a zenének, amiről eddig fogalmam sem volt. Az egészet annyira jó és addiktív hallgatni, mintha legalábbis valamilyen más tudatállapotba kerültem volna. Egyszerűen fantasztikus!
A mélyet keveselltem kicsit.
3-4óra után lett mély is. Az eddigi megszokott szint, gyakorlatilag olyanná javult a dolog, hogy már a mélybe sem tudok belekötni!
Beszéltem ezután marconi fórumtárssal, tőle jött ugyanis a kábelek nagyrésze, és megegyeztünk abban, hogy akkor elhozom még tőle a Van Den Hul MCS-1000-es eddigi csúcstartó nagyágyú interconnectjet.
Egész éjjel járt a Neotech, és ma, 20óra járatás után összehasonlitottam őket.
Folyt köv...
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Úgy kezdődött a dolog, hogy nekem eddig a Habia vezetékem volt, azt használtam interconnect gyanánt. Előtte volt mindenfèle AudioQuest interconnectem úgy a King Cobra / McKenzie vonalig, ezeknél nagyonsokkal jobb volt ez a Habia, valószínűleg mert régi és mert nem spóroltak az ezüsttel rajta.
Egyértelműen mindenben jobb. Jobb mèlyek, ráadásaul a mélyben megjelenő új részletekkel. A magas és közèptartomány is jobb, többet mutat a zenéből, közelebb enged hozzá, új részletek kerulnek elő, természetesebb, magától értetődőbb a megszólalás. Jó a ritmus is, visz a zene. Nem fényes, nem brummog, nem üvölt! Határozottan elégedett voltam vele, pedig ránézésre nem tetszett.
-Az Audio Note madzag nagyon középhangsúlyos, a teteje le van nagyon kerekítve, mint ha egy szög hegyét levernék kalapáccsal. Részletes, de valahogy mégis tompa. Ráadásul lassú a zene, nemjó a ritmus, szèt van esve a zene. Nemjó, vegyük ki!
- jött a Mundorf. Na ez jó. Van részlet, közel enged, természetes, ritmus jó, zeneiseg rendben, teteje-közepe rendben. Mèlye is jó, de valami fura. Néha mintha arconverne, fura a mélybalansz. Kb mindene jó, de hosszútávon kérdéses. Vegyük ki!
- jöhet a Duelund. Hát ennek kb nincs semmi olyan hangja, mint az előbbieknek. Nincs meg az extra textúrázottság, laposabb az előadás. Az ugrott be, mintha a Habiat hallgatnám. A ritmus és a zeneiség nagyonjó, az jobb mint a Habianak, de ennyi, semmi különös nincs ebben a vezetékben.
Ezek a vezetékek mind bejáratottak voltak, ez utàn jött a Neotech, ami viszont 0 perces vezeték volt.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Hova írtad a tapasztalatodat ?
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Megosztanám a tapasztalataimat az elmúlt 2 nap történéseivel kapcsolatban. Van nekem is és járt nálam a most megvásárolható merev 1eres ezüstvezetékekből sokféle.
A képen föntről lefelé:
- Van Den Hul MCS-1000 monokristályos nagytisztaságú OCC ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- Neotech SOST-20 monokristályos nagytisztaságú OCC ezüst (d=0.81mm) hármasfonat
- HGC 99.9% ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- Mundorf SGW110 ezüst/arany (d=1.00mm) hármasfonat
- Duelund 1.0 silver foil&silk in oil 99.999% ezüst (2.5x0.25mm) hármasfonat
- Habia (NOS) vastagon ezüstözött réz teflon szigeteléssel, (d=0.50mm) 3-3ér összesodorva
- Audio Note AN-WIRE-030 99.999% ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
A képen föntről lefelé:
- Van Den Hul MCS-1000 monokristályos nagytisztaságú OCC ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- Neotech SOST-20 monokristályos nagytisztaságú OCC ezüst (d=0.81mm) hármasfonat
- HGC 99.9% ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- Mundorf SGW110 ezüst/arany (d=1.00mm) hármasfonat
- Duelund 1.0 silver foil&silk in oil 99.999% ezüst (2.5x0.25mm) hármasfonat
- Habia (NOS) vastagon ezüstözött réz teflon szigeteléssel, (d=0.50mm) 3-3ér összesodorva
- Audio Note AN-WIRE-030 99.999% ezüst (d=1.00mm) hármasfonat
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 52
Úgy látom sikerül (1 újabb) magas labdát dobnom....akkor marad jó öreg megérzéscat7505 írta: ↑2021.02.19., pén. 09:44Sziasztok, HDMI kábelt készülök venni abból is 2.1-es (no de nem 1 vagyont ráköltve)
igazából "csak" 4K/60hz kell, de én biztosra mennék a 8K/60Hz-el
Tehát a kérdés az hogy melyen /hogy néz ki/ a jó kábel? lapos/kerek/fémházas dugó/réz/ezüstözött/optikai/
48Gb/s esetén combos ferrit gyűrűk a kábelen/és még láttam 6x árnyékolt "csodákat" is...
![]()
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 52
Sziasztok, HDMI kábelt készülök venni abból is 2.1-es (no de nem 1 vagyont ráköltve)
Tehát a kérdés az hogy melyen /hogy néz ki/ a jó kábel? lapos/kerek/fémházas dugó/réz/ezüstözött/optikai/
48Gb/s esetén combos ferrit gyűrűk a kábelen
/és még láttam 6x árnyékolt "csodákat" is... 
48Gb/s esetén combos ferrit gyűrűk a kábelen
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
- mgus
- Törzsvendég

A leírásban 16A van megadva max terhelésnek ami biztosan el van írva az csak 10A lehet, az iec csatlakozó max anyit bír.John írta: ↑2021.02.18., csüt. 21:15Elnèzèst, ezt akartam belinkelni:![]()
https://www.mall.hu/eloszto-hosszabito- ... el-mpc2501
- John
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 43
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1069
Köszönöm a tippeket és a linkeket.
Új esetében, nem márkás, sima 3x1,5mm2-es "PC-s" tápkábelt hol vennétek?
Oehlbach is érdekes lehet, de a sima kommersz no name vonalnak is utána néznék.
Ezekből eddig csak 3x0,75mm2-es vagy 3x1mm2-es bukkant fel.
Új esetében, nem márkás, sima 3x1,5mm2-es "PC-s" tápkábelt hol vennétek?
Oehlbach is érdekes lehet, de a sima kommersz no name vonalnak is utána néznék.
Ezekből eddig csak 3x0,75mm2-es vagy 3x1mm2-es bukkant fel.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6597
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=64&t=157957BLX írta: ↑2021.02.17., szer. 22:32Sima "PC"-s tápkábelből, 3x1,5mm2-eset honnan rendelnétek?
Olyasmi mondjuk mint ez az Oehlbach: https://www.oehlbach.com/de/audio-equip ... r=D1C17042 csak sima fapados "PC"-s fekete alap kivitelben.
Ti láttatok valahol ilyesmit?
![]()
Ha 1 kell és fehér is megteszi:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=64&t=157997
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Shimano épp árul is mostBLX írta: ↑2021.02.17., szer. 22:32Sima "PC"-s tápkábelből, 3x1,5mm2-eset honnan rendelnétek?
Olyasmi mondjuk mint ez az Oehlbach: https://www.oehlbach.com/de/audio-equip ... r=D1C17042 csak sima fapados "PC"-s fekete alap kivitelben.
![]()
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- mgus
- Törzsvendég

https://www.hififutar.hu/index.php?page ... k&id=16085BLX írta: ↑2021.02.17., szer. 22:32Sima "PC"-s tápkábelből, 3x1,5mm2-eset honnan rendelnétek?
![]()
https://aqua.hu/premium-kabelek/oehlbac ... 40-t458804
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1069
Sima "PC"-s tápkábelből, 3x1,5mm2-eset honnan rendelnétek?

Köszönöm, bíztam benne (már csak az anyagiak miatt is),
hogy valami hasonló választ kapok. Lehet, hogy nem is a műveletlenségem az oka, hogy nem olvastam ilyenről, hanem csak a hifisták valójában nem is irkálnak ilyesmiket.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Amit ez a fószer állít .. kár is értelmezni. Nem is értem, miért akkor inkább 10m-ben javasolja azt az SPDIF kábelt?pali923 írta: ↑2021.02.16., kedd 14:33Keresgélés közben futottam bele ebbe a cikkbe: http://hangzasvilag.hu/altalaban-miert- ... lis-kabel/
Ezzel kezdődik: "A hifi-rajongók sokan hallottak vagy olvastak már arról, hogy előnyös legalább 1,5 m hosszúságú digitális koax-kábelt használni a forráskészülék és a DAC között."
Nyilván a műveletlenségem az oka, hogy erről eddig nem hallottam, de ti biztosan meg tudjátok mondani, van-e valóban alapja ennek a dolognak. Igazából nem az elmélet érdekel, itt van róla leírás, inkább a gyakorlati, fülelésen alapuló tapasztalatok.
Fogalma sincs mi a hullámimpedancia jelenség .. na mindegy.
De ha tovább mennék ezen a barom elméleten, nem is értem, NYÁK-on belül hogy merészelnek 10-50mm hosszan digitális jeleket vezetni?
Sztem ez kicsit sincs így. Minél rövidebb, 1 m alatti kábelt érdemes használni, ekkor már nem, vagy nagyon kicsit zavar bele az átvitelbe a hullámimpedancia. A kábelezzünk topikban István 1-2-3 hónapja pontos számításokkal is levezetve magyarázta el, keress rá.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Keresgélés közben futottam bele ebbe a cikkbe: http://hangzasvilag.hu/altalaban-miert- ... lis-kabel/
Ezzel kezdődik: "A hifi-rajongók sokan hallottak vagy olvastak már arról, hogy előnyös legalább 1,5 m hosszúságú digitális koax-kábelt használni a forráskészülék és a DAC között."
Nyilván a műveletlenségem az oka, hogy erről eddig nem hallottam, de ti biztosan meg tudjátok mondani, van-e valóban alapja ennek a dolognak. Igazából nem az elmélet érdekel, itt van róla leírás, inkább a gyakorlati, fülelésen alapuló tapasztalatok.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1605
Van különbség az SPX-380 és az SPX-800 között, szerintem ár/érték arányban a 800-ast éri megvenni, van annyival jobb, mint amennyivel drágább. Nem annyira hülyék a gyártók, főleg márkán belül nem véletlen, mi mennyibekerül...sutemenyx írta: ↑2021.02.16., kedd 11:43Nos kiprobaltam az SPX-800-ast. Tényleg jó! Hogy ezt hogy csinaljak sima merev 1mm atmeroju ezust szalakkal, arrol fogalmam sincs, de tenyleg jo. Most hogy a HiDiamondhoz kepest milyen azt nemtudom, de minimum az árához arányosítva legalább van olyan jó. Mit tud az SPX-380 az SPX-800-hoz képest?
Csak azért kérdem, mert mondjuk volna még legalabb 3db forraskeszulek is.
A HiDiamondbol a D3 nem annyira tetszett. Annal szerintem a nanofolyadekos furutechem az en rendszeremben jobb.
Ha olcsóbban akarod megúszni, akkor akár az SPX-20 is jó választás lehet, esetleg jó áron egy SPX-30 is... Én vagy megelégednék az SPX-20-al, vagy, ha anyagilag belefér, akkor SPX-800... A közteseket csak nagyon nyomott áron választanám.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nos kiprobaltam az SPX-800-ast. Tényleg jó! Hogy ezt hogy csinaljak sima merev 1mm atmeroju ezust szalakkal, arrol fogalmam sincs, de tenyleg jo. Most hogy a HiDiamondhoz kepest milyen azt nemtudom, de minimum az árához arányosítva legalább van olyan jó. Mit tud az SPX-380 az SPX-800-hoz képest?
Csak azért kérdem, mert mondjuk volna még legalabb 3db forraskeszulek is.
A HiDiamondbol a D3 nem annyira tetszett. Annal szerintem a nanofolyadekos furutechem az en rendszeremben jobb.
Simán lehet, viszont azért az szerintem kicsit sem meglepő, hogy egy pont 42%-kal drágább kábel szerinted jobb.
Ha számít valamit, akkor én pedig azt tapasztaltam, hogy az egységes kábelezés sokkal többet tud hozni, mint egy darab más, akár jelentősen jobb kábel rendszerbe helyezése.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6597
Re: Audioquest Vodka Ethernet 1.5m kácsás
Igen, ott ahová írtad off volt-itt talán majd kapsz választ.kovacskajudit írta: ↑2021.02.08., hétf. 18:05off, de ha wifit használok ethernet helyett akkor mindegy hogy van e lineár táp meg miliós eternet kábnel a ruter között mert nincs elektronikusan összekötve a lejátszó meg a router ?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- seban24
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Re: Audioquest Vodka Ethernet 1.5m kácsás
off, de ha wifit használok ethernet helyett akkor mindegy hogy van e lineár táp meg miliós eternet kábnel a ruter között mert nincs elektronikusan összekötve a lejátszó meg a router ?