Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1717

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kolyok1206 írta:
2021.02.03., szer. 10:28
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni töletek. Vászon mögött helyeznék el két centersugárzót, és olyan vászonra lenne szükségem ami perfolált (hangáteresztő) és motoros. Kb 90 col lenne a vetített kép és kb 3 méterről néznénk. Kérdésem az lenne, milyen vászonba kellene gondolkodnom (vetítő Epson ehtw 7300) és lehet ilyen távolságból látni a perforációt? Mennyire befolyásolja a kapott hangot a vászon?
Ha van valakinek ötlete és megosztaná velem azt megköszönném.🤗

Üdv

István
Hangáteresztő vászon mögé minek két darab center?

Szerintem nézelődj a Grandview háza táján. Van motoros vásznuk és kérheted az AW6 azaz szőtt hangáteresztő felülettel is. A perforált felület szerintem kerülendő, és sokkal jobb tőle a szőtt.

kolyok1206
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: kolyok1206 »

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni töletek. Vászon mögött helyeznék el két centersugárzót, és olyan vászonra lenne szükségem ami perfolált (hangáteresztő) és motoros. Kb 90 col lenne a vetített kép és kb 3 méterről néznénk. Kérdésem az lenne, milyen vászonba kellene gondolkodnom (vetítő Epson ehtw 7300) és lehet ilyen távolságból látni a perforációt? Mennyire befolyásolja a kapott hangot a vászon?
Ha van valakinek ötlete és megosztaná velem azt megköszönném.🤗

Üdv

István

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1020

Hozzászólás Szerző: Zozi »

A pro cinema topikban említést tettem egy vászonról... a következő összefoglalót fogadjátok egy lelkes amatőrtől...

Egy német mozis fórumon találkoztam ezzel a mikroperforált vászonnal, amit a német kollégák a közelmúltban kezdtek el egyre többen használni. 2019 nyarán az xyscreen szőtt vásznamat is itt találtam, de azt vakon megrendeltem a kínaiaktól, gondoltam ennyi ember nem tévedhet.

A vászonról

Nagy nyereségű, a beszámolók szerint minimális hotspottal, 2,5-3 méterről már nem látható perforációval, 70-80% extra fényerővel…

erre azért én is felkaptam a fejem és megmozgattam pár követ, hogy egy minta hozzám kerüljön és a saját mozimban, saját környezetben ki tudjam próbálni.
A vászon mindkét oldala egyaránt használható, az egyik oldala Gain 1.0, a másik Gain 2.0 erősítésű.
A vászon a Gerriets terméke. A Gerriets piacvezető cég a színpadi technológiákban, kellékanyagokban, nagyon sokrétű termék portfólióval.

https://www.gerriets.com/de/?gst=1

A vászon becsületes neve: Gerriets Opera High Gain
Sajnos csak „ipari mennyiségben” kapható, de látva benne a fantáziát Stefan Becker és Andreas felkarolta és kihasználta a lehetőséget. Stefan Becker az atyja a Beckersound Follhank hangsugárzóknak. Németországban elég jól cseng a neve a mozis berkekben.

Egy komplett szál foglalkozik a vászonnal a heimkinoverein mozis fórumon. Aki érez hozzá kedvet, olvasgathat a beszámolók között.

https://www.heimkinoverein.de/forum/thr ... /?pageNo=1

A csomag tegnap délelőtt landolt az irodámban, így délután neki is fogtam a tesztelésnek.
A mikroperforált vászon felépítése hasonló a Stewart vásznakéhoz.
A Stewart 320.000 perforáció / m2, az opera kb 300.000 perforáció / m2 (tehát ebben eléggé hasonlóak)

csomag0.jpg
csomag0.jpg (6.95 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal

Első körben a vásznam elé helyeztem és az xyscreen-re kalibrált beállításokkal meglőttem a vásznat.
Néhány képet csináltam a különbség szemléltetése végett. Elsőre látszik, hogy a high gain vásznon sokkal nagyobb a fényerő, szerintem élesebb a kép, mint a szőtt vásznon, viszont a színek elmásztak a helyükről. Azonban ez könnyen leküzdhető akadály. A nagyobb probléma, hogy 3 méterről (ami az én nézési távolságom) még láttam a perforációkat a vásznon világos jelenetek esetén. Sajnos ez az a pont amivel nem sok mindent lehet kezdeni. Túl jó a szemem… 😊 A második sorból már nem érzékelhető ez az anomália. Én valahol 3,5-3,8 méter környékén húztam meg azt a távolságot, ahol én már nem láttam a lyukakat. A „kis” darabon hotspotot nem véltem felfedezni, de ez nem jelenti azt, hogy közel 4-5 m2-en különböző betekintési szögeknél sem jönnek elő.

kép1.jpg
kép1.jpg (1.98 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép2.jpg
kép2.jpg (1.99 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép3.jpg
kép3.jpg (1.43 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép4.jpg
kép4.jpg (1.56 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép44.jpg
kép44.jpg (1.39 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép5.jpg
kép5.jpg (1.9 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép6.jpg
kép6.jpg (2.15 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép7.jpg
kép7.jpg (2.4 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal
kép8.jpg
kép8.jpg (1.41 MiB) Megtekintve 2190 alkalommal

Ez egy kicsit a kedvemet szegte, ennek ellenére kíváncsian vettem elő az idisplay pro-t, hogy számokkal is alá tudjam támasztani, amit láttam. Elsőként kikapcsolt realcolor mellett mértem egy maximális fényerőt 100% fehér tesztábrával… Sokkolt. 81 fL-t mutatott a HCFR. Ez a szőtt vásznamon 47 fL.

Gyorsan elvégeztem egy rec709 kalibrációt. A színek a helyükre kerültek. A D65 fehérpont 0.1 dE-vel szinte tökéletesre sikerült. A kalibrált fényerő 39.6 fL lett. Ez kb 80% fényerő növekedés az xyscreen vásznon mért maximális fényerőhöz képest (22 fL). A kontraszt is érdekesen alakult. A fekete szint szinte nem változott, viszont a magasabb fényerő miatt nyílt az olló és dinamikus írisz mellett 7034:1 kontrasztot mértem.

max fényerő.jpg
max fényerő.jpg (59.3 KiB) Megtekintve 2190 alkalommal
szürkeskála.jpg
szürkeskála.jpg (158.93 KiB) Megtekintve 2190 alkalommal

A nagy fényerejű kép igazán impozáns, nagyon jól nézett ki a vásznon. Kipróbáltam manuális írisszel csökkenteni a fényerőt 22 fL-ig, amit most tud a projektor a régi vászonnal és mértem. Sajnos ez messze elmaradt a dinamikus írisszel mért kontraszthoz képest. Ezt nem jegyeztem fel, de talán 1800:1 körüli volt.

Nagyon érdekes és tanulságos délután volt. A perforáció láthatósága miatt nekem sajnos nem jöhet számításba. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy az xyscreen szőtt soundmax 4k felülete nagyon jó minőséget képvisel nagyon jó áron. Ennek ellenére látok fantáziát az opera high gain vászonban.

Hogy kiknek lehet megfelelő? Aki nagy képet néz 3,5-4 méteres távolságról és nem akar, illetve nem tud „ipari gépekkel” vetíteni, nekik jó alternatíva lehet. Vagy az „egylámpásított” Barco-khoz is. A lényeg, hogy nem szabad hozzá túlságosan közel ülni. De az is lehet, hogy másnak a szeme kevésbé kritikus és kevésbé érzékeny erre az „effektre”.
Hangelnyelésről nem tudok nyilatkozni, azt nem mértem, nem is akartam. A beszámolók szerint nem rosszabb, mint a forgalomban lévő akusztikailag transzparens vásznak.

Érdekem nincs az eladásban, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek hasznos lehet. Az árról sincsenek egyelőre információim. Kértem árajánlatot egy 3 méter széles cinemascope-ra, de egyelőre még nem kaptam meg. Ha lesz több infóm róla, akkor jelzem. A gyártás egyéni igények alapján, egyéni méretre történik.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: DirtyMashine »

Kishaver írta:
2021.01.05., kedd 01:18
DirtyMashine írta:
2020.12.19., szomb. 21:56
Nem tudjátok, hogy hol lehet kapni öntapadós plüss kárpitot amit a fix vásznak keretére szoktak húzni? köszi
A flokkolás profi megoldás erre. Bp.-en biztos csinálják, mert néha a munkámhoz kell. Nagyon egyedi módon, szinte mindent meg tudnak csinálni. Nem kókány, nem fog lejönni, nem te kínlódsz és nem kell kitalálni a tökéletes technológiát. Ez már működik.

Ki kell szedni a vásznat a keretből, kimaszkolják azt a részt, ahová nem szeretnél kapni a "plüss"-ből és lefújják, kész.
nem vászonra kell. Viszont nézelődtem és a beuhausban is van.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626

Hozzászólás Szerző: Morph »

Kishaver írta:
2021.01.05., kedd 18:30
Morph írta:
2021.01.05., kedd 16:00
A flokkolás örök, nem szedi le, ha megunta, vagy eladja.
Igen, abban igazad van, hogy az örök. No de miért kéne leszedni, ha jó, meg igazából kell is oda valami fekete.... Na mind1. Most már van 2 lehetőség is. Körbejárja és dönt a kérdező.... (Én flokkoltatni fogom a sajátomat, ez biztos. Nem kínlódok obi-s verziókkal, ami lehet, hogy jó, de nem szeretem azt a szót, hogy "lehet".)
Nem. Az is jó! Nálam a mozi kuckóban, van mindkettőből. Bármelyik sokkal jobb eredményt ad fényvisszaverés szempontjából, mint a matt fekete festés. A flokkolás sötétebb, de mozi körülmények között, nem igazán állapítod meg, melyik, melyik. Szuper fekete az is!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Kishaver »

Morph írta:
2021.01.05., kedd 16:00
A flokkolás örök, nem szedi le, ha megunta, vagy eladja.
Igen, abban igazad van, hogy az örök. No de miért kéne leszedni, ha jó, meg igazából kell is oda valami fekete.... Na mind1. Most már van 2 lehetőség is. Körbejárja és dönt a kérdező.... (Én flokkoltatni fogom a sajátomat, ez biztos. Nem kínlódok obi-s verziókkal, ami lehet, hogy jó, de nem szeretem azt a szót, hogy "lehet".)

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Kishaver írta:
2021.01.05., kedd 01:18
DirtyMashine írta:
Nem tudjátok, hogy hol lehet kapni öntapadós plüss kárpitot amit a fix vásznak keretére szoktak húzni? köszi
A flokkolás profi megoldás erre. Bp.-en biztos csinálják, mert néha a munkámhoz kell. Nagyon egyedi módon, szinte mindent meg tudnak csinálni. Nem kókány, nem fog lejönni, nem te kínlódsz és nem kell kitalálni a tökéletes technológiát. Ez már működik.

Ki kell szedni a vásznat a keretből, kimaszkolják azt a részt, ahová nem szeretnél kapni a "plüss"-ből és lefújják, kész.
A flokkolás örök, nem szedi le, ha megunta, vagy eladja. A bársony hatású tapéta meg mozgatható. Jól mondták, előttem . Kapható Obi-ban eég sokféle színben, de gondolom itt a fekete lenne a nyerő!
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Kishaver »

DirtyMashine írta:

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

upetat2 írta:
2020.12.20., vas. 09:17
DirtyMashine írta:
Szia!
Az öntapadós az inkább tapéta és az obiban lehet kapni tekercsben . Kicsit merev .
A másikkal méteráruboltban találkoztam de rendelésre csak.Ez nagyon hasonlított az SI vásznamon levőhöz
Köszi, nem baj hogy merev, hangfal oldalára kellene (közel van a vászonhoz és hiába fekete, nagyon veri vissza a fényt)

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

DirtyMashine írta:
Szia!
Az öntapadós az inkább tapéta és az obiban lehet kapni tekercsben . Kicsit merev .
A másikkal méteráruboltban találkoztam de rendelésre csak.Ez nagyon hasonlított az SI vásznamon levőhöz
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

DirtyMashine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

motorgyilkos írta:
2020.12.19., szomb. 18:52
Nem szeretnek kukacoskodni, de ha a laptopomon kalibralom be a projectort akkor hogyan lehetek biztos benne hogy mas forrassal peldaul medialejatszoval is ugyanazokat az ertekeket kapnam mint laptoprol?
médialejátszó esetén le kell tölteni a rec 709 test pattern-t az avforum-ról. Ezzel ez pipa.
HTPC esetén van még egy második lehetőség a madvr test pattern generátora.

Így a tesztképek a forráskészülékről mennek.
Ezt be lehet állítani HCFR esetén is és Calman esetén is.
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

motorgyilkos írta:
Nem szeretnek kukacoskodni, de ha a laptopomon kalibralom be a projectort akkor hogyan lehetek biztos benne hogy mas forrassal peldaul medialejatszoval is ugyanazokat az ertekeket kapnam mint laptoprol?
Adott szìntèrre kalibrálsz, nem mèdialejátszòra vagy pc-re. pl. Rec 709
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

motorgyilkos írta:

Persze más lesz az végeremény 🤐 a helyi kalibrálás a legjobb 😂😂😁
"Az igazi barát szemből támad."

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Quetz írta:
2020.12.15., kedd 23:48
Kedves barátaim küldték nekem :D

youtu.be/YfvTjQ9MCwY
Működik, nem? :D

Mondjuk Gyulai Pali már az óvodában a technika foglalkozáson is ilyeneket rakott össze. :D

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: Ijk »

HSRT8 írta:
2020.11.28., szomb. 16:59
És hangsúlyoznám, hogy a felhasználók 90% -nak fontosak pl. 4db hdmi, net kapcsolat, wifi, bluetooth, usb játszási képesség (mkv,4k), beépített kliensek (Netflix, Youtube...) stb.....
Azt sohasem szabad elfelejteni, hogy a kemény vonalas mozisok (mint itt a fórumon) nagyon kevesen vannak. Természetesen ez nem az ő vadászterületük. De másoknak ne mondjuk már azt, hogy ez "ficsör vadász" stb.....mert nem igaz.
Olyan, mintha azt mondanád vkinek, hogy ne vegyél kompakt mozi hangrendszert vagy soundbart mert az egy sz...r!
Nem mindenkit érdekel, vagy akar kiépíteni vagy nincs helye hozzá, hogy kiépítsen dedikált moziszobát. A kényelmi funkciók pedig az átlag felhasználóknál a legfontosabbak. (kompakt ide vagy oda)
Ahhoz nem kell fórumozni hogy az első konzumer tucatbiszbaszt megvegye a paraszt a médiamárktban. Aki már fórumon érdeklődik annak valószínűleg számít az ár/érték arány, minőség. Az utánajárás, tervezés meg ugye eleve nem kényelmi szempont. Soundbar árából hangfalszettet vesz az ember ami 20 év múlva is szólni fog, az UST kínai projektor árából használt házimozi gépet vesz, amivel 2 év múlva is élvezettel fog filmezni mert lesz élessége, kontrasztja nem csak nagy képe.
Kb. 200 ezerből ki lehet hozni használt HD (720p) nagycsipes gépet egy jó használt szetereó rendszerrel ami kenterbe ver egymilliós árú UST+Soundbar rendszert.
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 740

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Kedves barátaim küldték nekem :D

youtu.be/YfvTjQ9MCwY
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

motorgyilkos írta:
2020.12.15., kedd 13:26
Milyen video kalibralo szettet ajanlanatok amit kezdokent erdemben hasznalni tudnek? (ti mit hasznaltok?)
Szoftveres hardver egyben.
Koszi.
Az ingyenes HCFR szoftver és egy xrite idisplay pro vagy pro plus

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Milyen video kalibralo szettet ajanlanatok amit kezdokent erdemben hasznalni tudnek? (ti mit hasznaltok?)
Szoftveres hardver egyben.
Koszi.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Ellentmondásokkal teli világban élünk, ugye... :-)

GyP
[/quote]

Ugye! :D

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

gyulaipal írta:
2020.11.30., hétf. 10:36
HSRT8 írta:
2020.11.27., pén. 19:05
... A képminőség megítélése pedig mindenkinek más. ...
Ezzel tiszteletteljesen, de vitatkoznék. A képátviteli szabványok és a műszeres mérések egyértelműen megmondják, hogy milyennek kell lenni a képnek és hogy az valóban olyan-e. A képminőség tehát nem szubjektív, az egy műszerrel mérhető tény.

Az persze más kérdés, hogy kinek mi tetszik.
Erre gondoltam mikor írtam, csak nem jól fejeztem (pontosan) ki magam. :smile32:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.11.30., hétf. 16:00-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

HSRT8 írta:
2020.11.27., pén. 19:05
... A képminőség megítélése pedig mindenkinek más. ...
Ezzel tiszteletteljesen, de vitatkoznék. A képátviteli szabványok és a műszeres mérések egyértelműen megmondják, hogy milyennek kell lenni a képnek és hogy az valóban olyan-e. A képminőség tehát nem szubjektív, az egy műszerrel mérhető tény.

Az persze más kérdés, hogy kinek mi tetszik. Pl. a mérnökök mennyit dolgoztak azon, hogy lineáris legyen a hangfalak átvitele, azután a user maximumig "tekeri" a mélyet- meg a magasat, mert ez tetszik neki, a moziban meg X-curve-öt használnak ... a kalibrálásnál meg a target curve tipikusan egy nagy puklit mutat mély tartományban ... és ebbe még csak bele sem szólhat a user.

Ellentmondásokkal teli világban élünk, ugye... :-)

GyP

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1717

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Morph írta:
2020.11.29., vas. 06:53
-KP- írta:
2020.11.29., vas. 00:42
Morph írta:
2020.11.28., szomb. 19:10

Nem tudom... Volt már Neked radiance vásznad. Ugyanakkor a linkelt videón tökéletesen látszik, hogy kékbe húz az egész kép
Gondolom kalibráció kérdése az egész.
Vagy nem... Ezeken a gépeken általában nem lehet segíteni, mert a Cms nem működik. Amúgy meg, így review-t csinálni, hogy be sincs kalibrálva... No comment. Ordít a képről, hogy szar, pedig lézeres és ott nem kell utánaállítgatni, ha 1X be volt lőve.(persze a felvételi kamera is torzíthat)
Ja én nem ezekre a gépekre gondoltam, hanem egy értelmes vetítőre. Láttam Projectiondesign vetítőt ALR vászonnal és teljesen rendben volt a kép.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

-KP- írta:
2020.11.29., vas. 00:42
Morph írta:
2020.11.28., szomb. 19:10

Nem tudom... Volt már Neked radiance vásznad. Ugyanakkor a linkelt videón tökéletesen látszik, hogy kékbe húz az egész kép
Gondolom kalibráció kérdése az egész.
Mivel a gyártók többsége felturbózza a kontrasztot, a megadott értéknél csak rosszabb lesz a végeredmény. De ugyanez a helyzet a fénykibocsátással.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”