Ez így nem állja meg a helyét. Azonos anyagsűrűség esetén hasonló elnyelést produkálnak, nem ez az oka az ásványgyapot elterjedésének és az üveggyapot visszaszorulásának, hanem a felhasználáshoz és beépítéshez kötött egészségügyi és munkavédelmi előírások változása.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10995
- Kapcsolat:
Re: Moziszoba építés
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.02.01., hétf. 11:33-kor.
Neger írta: ↑2021.01.31., vas. 20:58E-02 Tetőtér (2).pdfSziasztok, dedikált moziszoba épitésbe kezdünk a tetőtér beépítéssel együtt, ehhez szeretnék tanácsokat hangszigetelés szempontjából. A szoba egyik fala néz a ház közepe felé, eredetileg dupla gipszkarton, üveggyapot szigeteléssel volt a terven, de még nincsenek meg a válaszfalak, illetve csak a váz áll, a kérdés h. elég lehet-e rigips blue acustic lapja ,vagy gondolkozzak inkább csendlapban, továbbá a 10cm üveggyapot jó-e vagy valami teljesen mást keressek? Ugyanezen a szinten lesznek a gyerekszobák is, nem közvetelenül a mellette. Ssatolok egy alaprajzot, itt még szét van választva az a szoba amiből a mozi szoba lesz. A lépcsőtől balra található 2 szobáról van szó.
köszi a tanácsokat.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Csak jó tanácsként, a neved-címed levehetted volna az alaprajzról.
(Szerintem kérj meg egy moderátort, hogy cserélje ki.)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
CK vagy Betonyp lap nem jó a belső rétegnek? Az elég nehéz? Persze dolgozni is vele gondolom. 

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A ház belseje felé dupla dupla gipszkarton a legjobb megoldás:

A gipszkarton legyen minél nehezebb, pl 15mm-es tűzgátló kivitel. A párnafák felöli réteg lehet 22mm-es OSB is, ekkor egyszerűbb lesz felfogatni a falra dolgokat. A külső falaknál ugyancsak kell légrés a tartószerkezet és a házfal között. A felhasznált anyagokról itt találsz részletes dokumentációt: IR 761 report A kőzetgyapot szerencsésebb választás, mert táblásított és könnyebb dolgozni vele.
Érdemes még elolvasni a hangszigetelés 101-t, illetve "Home Recording Studio: Build It Like the Pros 2nd Edition" könyvet.
Csendlapra és egyébb woodoo dolgokra nem lesz szükséged, viszont a mennyezetet és a padlót is szigetelned kellene, mert a hang mindenütt terjed.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A 2x9.5 m2 szobáról beszélünk?
Az üveggyapot nem jó hangszigetelő, inkább kőzetgyapotot használj.
Csendlapra nekem is szükségem lenne (lett volna), de csak az aljzatra a lépéshangok ellen. Sajnos a kapott árajánlat igencsak borsosra sikerült.
Esetleg érdeklődj a Home Movie-tól felhasználandó anyagokról, nagyon segítőkészek.
[/quote]
igen azokról beszélünk. köszi, megkérdezem
Csendlapra nekem is szükségem lenne (lett volna), de csak az aljzatra a lépéshangok ellen. Sajnos a kapott árajánlat igencsak borsosra sikerült.
Esetleg érdeklődj a Home Movie-tól felhasználandó anyagokról, nagyon segítőkészek.

[/quote]
igen azokról beszélünk. köszi, megkérdezem
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 831
A 2x9.5 m2 szobáról beszélünk?

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
köszi a tanácsokat.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Hatha ide is befer
Ajánlani szeretnek valamit azoknak akik HDMI jelet akarnak osztani. Tobbet is probaltam mar, de valami bibi mindig volt.
Ez teljesen megfelelo szamomra. Nagyon egyszeru es kicsi. Kezbe veve igen minosegi, szep darab. Ettol a kinai gyatrotol mar tobb termeket is hasznalok es meg nem volt gondom egyikkel sem. Semmilyen minosegi panaszom sincs "meg"
Hatha valakinek ez segit mert hasonlo cipoben jart mint en
https://www.vention.cn/product/2-port-h ... -switcher/
Ajánlani szeretnek valamit azoknak akik HDMI jelet akarnak osztani. Tobbet is probaltam mar, de valami bibi mindig volt.
Ez teljesen megfelelo szamomra. Nagyon egyszeru es kicsi. Kezbe veve igen minosegi, szep darab. Ettol a kinai gyatrotol mar tobb termeket is hasznalok es meg nem volt gondom egyikkel sem. Semmilyen minosegi panaszom sincs "meg"
Hatha valakinek ez segit mert hasonlo cipoben jart mint en
https://www.vention.cn/product/2-port-h ... -switcher/
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Egy rack szekrényt szeretnék a moziszobába úgy elhelyezve, hogy maga a szekrény kilóg az előtérbe, és így síkban lesz az eleje a falammal, a villanyszerelőt kértem, hogy tegyen nekem oda ennek megfelelően rendesen villanyt, a meleg levegőt a szellőztető rendszer kiszívja, kértem oda külön egy elszívást. Van valami olyan dolog amit javasolnátok, és figyelembe kell még vennem? Köszönöm
Ez így van már kezdetek óta ami az akusztikai részt illeti, lesz mellettem egy profi szakember és az Ő szaktanácsai alapján valósulnak meg majd az elképzeléseim, csak néha megfogalmazódnak bennem kérdések, gondoltam beszélgetek veletek róluk... :)
" Azt tanácsolnám mindenképpen vonj be valakit a teremakusztika tervezésébe. Egy moziszoba projekt elég nagy falat és költséges anélkül is első nekifutásra, hogy kitanulnád a sok minden mellett a teremakusztika tervezést is. Ha nem sikerül jól, azt javítani sokkal macerásabb, mint kicserélni egy hangfalat vagy projektort."
" Azt tanácsolnám mindenképpen vonj be valakit a teremakusztika tervezésébe. Egy moziszoba projekt elég nagy falat és költséges anélkül is első nekifutásra, hogy kitanulnád a sok minden mellett a teremakusztika tervezést is. Ha nem sikerül jól, azt javítani sokkal macerásabb, mint kicserélni egy hangfalat vagy projektort."
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Minden lejátszó rendszerben mi szabjuk meg a teljesítményt a hangerő gomb tekergetésével.

Azt tanácsolnám mindenképpen vonj be valakit a teremakusztika tervezésébe. Egy moziszoba projekt elég nagy falat és költséges anélkül is első nekifutásra, hogy kitanulnád a sok minden mellett a teremakusztika tervezést is. Ha nem sikerül jól, azt javítani sokkal macerásabb, mint kicserélni egy hangfalat vagy projektort.Xtras5 írta: ↑2021.01.11., hétf. 20:00Szia, igazából nem tudom mi az, de leguglizom, köszönöm!
antz írta: ↑2021.01.11., hétf. 19:30Szobát vidd fel REW-be, tervezett üléspozícióval tudod szimulálni a mélysugárzók viselkedését.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
- mély hangot mennyire kell szigetelni ha 40cm beton van felettem? szükséges egyáltalán?
- egyelőre az előtétfalba szeretnék tenni sub-ot. Viszont jobb-e nekem ha 2 sub esetén variálok: 2 elől, vagy 2 hátul, vagy elől 1 és hátul1?
Köszönöm!
Köszönöm :) na majd mondom mi jött ki belőle
TSanyi írta: ↑2021.01.11., hétf. 22:22Legalább lesz mit olvasni!!!!![]()
Nem, egyáltalán nem rosszak, mozihoz tutik, “kis” pénzből nagy, ütős basszus, ami bírja is a terhelést. Hogy kinek milyen basszus tetszik az már ízlés kérdése.
Egy biztos! Kevésbé szépek és kompaktok. Így ha szoba design elem is lenne akkor nem ez az út a tied!
Legalább lesz mit olvasni!!!!

Nem, egyáltalán nem rosszak, mozihoz tutik, “kis” pénzből nagy, ütős basszus, ami bírja is a terhelést. Hogy kinek milyen basszus tetszik az már ízlés kérdése.
Egy biztos! Kevésbé szépek és kompaktok. Így ha szoba design elem is lenne akkor nem ez az út a tied!
Köszönöm a válaszod. Nem feltétlen szeretném elrejteni, az sem zavar ha látszik, de ha épp rejtve van, az is oké. Kettőben gondolkodom, talán mert azt hiszem, hogy az jobb minden szempontból nekem. Az, hogy PA cucc, jó vagy rossz nekem? Minőségileg nem feltétlen rossz annyira, vagy nem jól gondolom?
TSanyi írta: ↑2021.01.11., hétf. 20:31Passzív előnye hogy pl. a teljesítményt te “szabod” meg. Másik hogy pláne az előtétfalba beépített, elrejtett, beburkolt láda esetében egyszerűbb a beállítás egy külső végfokon... ha besz@rik a végfok egyszerűbb cserélni( bár remélhetőleg nem lesz ilyen bajod). Viszont ezek inkább PA cuccok.
Passzív előnye hogy pl. a teljesítményt te “szabod” meg. Másik hogy pláne az előtétfalba beépített, elrejtett, beburkolt láda esetében egyszerűbb a beállítás egy külső végfokon... ha besz@rik a végfok egyszerűbb cserélni( bár remélhetőleg nem lesz ilyen bajod). Viszont ezek inkább PA cuccok.
Szia, köszönöm a válaszaid, gondoltam, hogy nem egy séma alapján készül minden, nincsenek úgymond kötelező törvényszerűségek, méregetni kell és az megmond mindent. Hamarosan kezdődik a projekt, újra izgatott lettem, és bár lesz mellettem egy jó szaki, tele vagyok kérdésekkel...apropó, aktív vagy passzív ládán gondolkodjak? Köszönöm
fapaci írta: ↑2021.01.11., hétf. 10:21- Semmire sincs szükség minden esetben. A szükséges akusztikai eszközöket a szoba jellemzői és a felhasználás célja alapján kell megválasztani. Egyszerűen butaság mások szobáit másolni, mert nálad biztosan más a helyzet.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
- mély hangot mennyire kell szigetelni ha 40cm beton van felettem? szükséges egyáltalán?
- egyelőre az előtétfalba szeretnék tenni sub-ot. Viszont jobb-e nekem ha 2 sub esetén variálok: 2 elől, vagy 2 hátul, vagy elől 1 és hátul1?
- Talán te is sejted, hogy a válasz nagyon erősen múlik azon, mi van a 40 cm beton felett. Mert ha 6 méter mélyen a föld alatt mozizol egy beton bunkerben, nem igazán kell foglalkoznod a hangszigeteléssel, de egy társasházban igencsak.
- A szimmetrikus elhelyezés ritkán szokott jól működni.
Szia, igazából nem tudom mi az, de leguglizom, köszönöm!
antz írta: ↑2021.01.11., hétf. 19:30Szobát vidd fel REW-be, tervezett üléspozícióval tudod szimulálni a mélysugárzók viselkedését.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
Köszönöm!
Szobát vidd fel REW-be, tervezett üléspozícióval tudod szimulálni a mélysugárzók viselkedését.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
Köszönöm!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
- Semmire sincs szükség minden esetben. A szükséges akusztikai eszközöket a szoba jellemzői és a felhasználás célja alapján kell megválasztani. Egyszerűen butaság mások szobáit másolni, mert nálad biztosan más a helyzet.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
- Talán te is sejted, hogy a válasz nagyon erősen múlik azon, mi van a 40 cm beton felett. Mert ha 6 méter mélyen a föld alatt mozizol egy beton bunkerben, nem igazán kell foglalkoznod a hangszigeteléssel, de egy társasházban igencsak.
- A szimmetrikus elhelyezés ritkán szokott jól működni.
Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
Köszönöm!
Köszönöm!
Köszi urak a remek ötleteket. Azt hiszem hamarabb kellett volna feltennem a kérdést.escorial írta: ↑2020.12.17., csüt. 19:05Én a helyedben felkeresném a narum-ot. Segítőkészek, aranyosak, kissebb mennyiségű rendelést is kiszolgálnak és nagyon jó áraik vannak.antz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
Írd meg nekik mit szeretnél, ingyenes termékmintát is küldenek.
Találtam én is közben egy színpadtechnikával foglalkozó céget, ők is küldenek egy mintát ami még mindig nem olcsó, de legalább már 4000/m alatt van.