Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2005-ös Philips DVD lejátszók

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

DVP 9000S
fórumtársunk hívta fel rá a figyelmet. Programozható táv, no mpeg4.
info magyarul
teszt angolul

system

close652
Beköltözött
Beköltözött

A mostani Centerben tesztelt 9000SA-vall kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? úúúúgy megtetszett a kicsike :kiraly:
nem vagy egyedül.
cikk alapján per pill. csak egy bajom van vele

mi az az egy?

asszem az ár volt
system

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Gordon, Robotk@.. nem piszkálásképp, de szerintem ez nem teljesen ennek a topicnak a témája!  
ráadásul így sose kapok választ a kérdésemre

OFFTOPIC:

Bocs ex(Cat) Jogos!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Gordon, Robotk@.. nem piszkálásképp, de szerintem ez nem teljesen ennek a topicnak a témája!

ráadásul így sose kapok választ a kérdésemre

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Off 
Robotk@

nem érted teljesen miről papolok! hatalmas zenei különbség van egy házimozi végfokai és egy sztereó erősítő végfokai között (mégha mondjuk a h/k 230-asé az AV erősítők között még a legjobbak között is van, akkor is). Sokkal kisebb a különbség az h/k 230 192 kHz/24 bit-es DAC-ja és a Technics 1 bites razformálásos módszerrel dolgozó MASH DAC-ja zenei hangja között......

Off

Gordon!

Ugyanarról beszélünk!

Akkor min megy a vita, ill. diskurzus?
Én már tényleg nem tudom.

Egyértelmű, hogy csak a saját fülemmel, a saját rendszeremben tudnám ezt tesztelni, de ahhoz kéne egy külső dac. Mert kanyarodjunk már vissza a kiindulási kérdésemhez.
Az meg nincs.

Mindenképpen előrelépés, ha a dvd ha a cd lesz is a futómű.
Átgondoltam és abban igazad van, hogy a cd-t érdemes megtartani amíg a dac meg nem lesz és akkor lehet tesztelni a 2 futómű közti különbséget, úgyhogy addig valszeg marad a cd.

De a dvd csere meglesz mindenképpen. De 720sa val kapcsolatban még mindig nincs konkrét infóm, pio 585-el meg nem akarok próbálkozni az új firmware miatt.
Valszeg megpróbálok kajtatni 575-öt mert ahhoz legalább van módosított, korrekt firmware.
Pedig a phillips jobban tetszik.
Tegnap megnéztem élőben az MM-ben is.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Off

Robotk@

nem érted teljesen miről papolok! hatalmas zenei különbség van egy házimozi végfokai és egy sztereó erősítő végfokai között (mégha mondjuk a h/k 230-asé az AV erősítők között még a legjobbak között is van, akkor is). Sokkal kisebb a különbség az h/k 230 192 kHz/24 bit-es DAC-ja és a Technics 1 bites razformálásos módszerrel dolgozó MASH DAC-ja zenei hangja között.
Persze itt is van különbség, de ha éppen azzal van az agyad elfoglalva, hogy szokja az új végfokok hangját, akkor nem nagyon fognak feltünni az apró különbségek. Kb olyan, mintha egy Golfból átülsz egy 5-ös BMW-be, vagy egy 6-osba. A Golfhoz képest mindegyik sokkal jobb lesz, de ahhoz, hogy értékelni tudd az 5-ös és 6-os közti különbségeket, megkell szoknod az egyiket (5-öst vagy 6-ost).

Sajnos sokan nem rendszerben gondolkodnak, hanem az elemek közti különbségek hangját akarják kihallani. Pedig egy elem nem szól sehogy. Csak rendszereket hallgattál te is:
rendszer 1: kábeleket nem sorolom mert gondolom hasonlóak voltak, CD futómű Technics, optikai kábel, DAC h/k ARV230, előfok h/k ARV 230, végfok sztereo h/k, hangsugárzók PolkAudioRti
rendszer 2: CD futómű Technics, DAC Technics, analog bekötés, előfok h/k AVR230, végfok sztereo h/k, hangsugárzok PolkAudio Rti

A különbség a DAC-ban és a bekötés módjában volt (optikai kábel a futómű és a DAC között, vagy analog a DAC és az előfok között).

Ehhez képest az általad ismert rendszer a következő szolgáltatta:

CD futómű Technics, DAC Technics bekötés analog, előfok AVR230, végfok AVR230 hangsugárzók PolkAudio Rti

A különbség az előző rendszerekhez képest drasztikusabb: más a végfok, ráadásul ez egy integrált rendszer, ezért nincs külön tápellátása az elő végfoknak, egy dobozban vannak és nem is külső IC köti össze őket. Ehhez képest mind a rendszer 1, mind a rendszer 2 hangja alapjaiban más lehet.

Egyébként, hogy mennyire jó futómű egy dvd lejátszó, az persze típustól is függ sokban, de ki is tudod otthon próbálni: kösd be digitálisan a CD-t is és a dvd-t is lehetőleg mindkettőt optikaival vagy mindkettőt koax-szal és hallgasd őket.
Bár lehet, hogy pár perc alatt nem fogsz különbségeket felfedezni.
gordon314.fw.hu

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

A mostani Centerben tesztelt 9000SA-vall kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? úúúúgy megtetszett a kicsike
nem vagy egyedül.

mi az az egy?

close652
Beköltözött
Beköltözött

A mostani Centerben tesztelt 9000SA-vall kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? úúúúgy megtetszett a kicsike
nem vagy egyedül.
system

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

szoval akkor hol lehet ezt nalunk beszerezni?

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Na visszakanyarodva:

Van valakinek konkrét tapasztalata 720SA típusú lejátszóval??
Igaz itt offtopik, mert tavalyi modell, de ha már itt kezdtem el érdeklődni róla itt is folytatnám.

Most kicsit elbizonytalanodtam, ugyanis a speier fórumon végigrágtam a játékos topikját.
68 oldal, kicsit elfáradtam...

Állítólag a mostani lejátszóknak más a szervója (Mármint ha mos vesz az ember 720-ast)! (Ez a mechanika, vagy mi? mert ott se derült ki, de mindenki így nevezte.)

Na a lényeg, hogy erre a "szervóra" nem lehet felrakni a módosított firmware-t, mert tönkreteheti a lejátszót, és lemez olvasási problémákat okoz.

Az újakban az ottaniak szerint v35 firmware van, most valami v37 a legújabb az van módosítva.

Vett valaki a közelmúltban ilyen játékost??? (Régebbi nem jó, a szervó miatt)
Ha esetleg igen rendesen müxik a felratkezelés ebben a v35-ös hivatalos firmware-el?
Gondolok itt, méret, szín, háttér, stb...

Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata szívesen venném.
Előre is köszi...

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Robotk@ 
Akkor írhattam volna úgy is, hogy nem ér többet neked a CD annál, mint amiért el tudod adni?

3 perc vagy 3 óra ha nem is mindegy de a lényeg ugyanaz: szinte azonnali eltéréseket lehet felfedezni. Nagyon apró különbségek értékeléséhez a hallásnak is idomulnia kell a rendszerhez.
Az természetes, hogy egy külön sztereó és egy AVR végfokai között azonnal lehet hallani a különbséget. Emiatt tényleg felesleges is visszakötnöd. No de egy számodra is új rendszeren (az új végfokkal) nem véltél nagy különbséget felfedezni az AVR DAC-ja+dvd és a CD lejátszó között. Persze, hogy nem volt olyan számottevő, mert a megszokotthoz képes hatalmas különbség volt, ami a végfokcseréből adódott. Emelett tényleg eltörpülhetett a DAC-ok, futóművek közötti eltérés.

Én attól tudok rosszul lenni, amikor pár perces vaktesztel akar valaki olyan különbségeket, ami pl egyes kábelek hangja között van. Nyilván szélsőséges esetekben lehet is hallani, no de azért ne döntsünk ilyen dolgokban így!

Dvd nem szerepelt, futóműként sem a tesztben.

A cd analog volt bekötve a pm 665-be, és otikai digit kábellel az avr-be.

A futómű ugyanaz, a cd volt mindkét esetben.

A végfok és integrált közti különbséggel így a 2 előfok és a dac-ok közti különbség volt mérhető/hallható.
Ami sok esetben számomra elveszett, ha volt egyáltalán. (elméletileg kellett lennie)
Magyarul nem hallottam semmit.

A teszt elején a hangfalkábeleket dugdostuk át (no meg persze a cd-t) és az avr (előfok+végfok) volt szemben a pm 665-el. (előfok+végfok)

Ott sokkal drasztikusabb különbséget hallottunk.
De a dugdosás egy 3 óra után fárasztó volt. (jó lett volna egy hfk! ) Akkor került bekötésre digitálisan a cd az avr-be, hangfalak véglegesen a pm 665-be.

Így akár végfok, akár main in állásban zeneibbnek éreztük a megszólalást mintha az avr önmagában (elő+végfok) zenélt.

De a kettő között itt már nem volt akkora a különbség mint az avr230 és a pm 665 között. (Logikus a jobb végfok mindkét esetben dolgozott) Sok esetben meg se tudtuk különböztetni, pedig az egyikünk kapcsolt a másik azt nem látta.

Nem kell ahhoz szvsz több hétig együttélni, ilyen esetben hogy ezt a különbséget megállapítsa valaki. Az avr 230 és a pm 665 között bizonyos felvételeknél (érdekes, hogy zenei stílustól függően (Lehet ez csak számomra érdekes)) azonnal hallható különbség mutatkozott.

A kérdés nem ebben van, hanem abban, hogy a jelenlegi cd+saját dac-ja, ill. egy átlagos (azért nem valami dzsunkás verzió) dvd játszó, mint futómű + külső dac páros ad e jobb eredményt.
Ez csak akkor lehetne igazolni, ha saját rendszeremben próbálhatnám ki. De van egy tippem.

Érdekes máskor mindenki arról papol, hogy a dvd játszók nem is olyan rossz futóművek...

No persze mihez képest...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Robotk@

Akkor írhattam volna úgy is, hogy nem ér többet neked a CD annál, mint amiért el tudod adni?

3 perc vagy 3 óra ha nem is mindegy de a lényeg ugyanaz: szinte azonnali eltéréseket lehet felfedezni. Nagyon apró különbségek értékeléséhez a hallásnak is idomulnia kell a rendszerhez.
Az természetes, hogy egy külön sztereó és egy AVR végfokai között azonnal lehet hallani a különbséget. Emiatt tényleg felesleges is visszakötnöd. No de egy számodra is új rendszeren (az új végfokkal) nem véltél nagy különbséget felfedezni az AVR DAC-ja+dvd és a CD lejátszó között. Persze, hogy nem volt olyan számottevő, mert a megszokotthoz képes hatalmas különbség volt, ami a végfokcseréből adódott. Emelett tényleg eltörpülhetett a DAC-ok, futóművek közötti eltérés.

Én attól tudok rosszul lenni, amikor pár perces vaktesztel akar valaki olyan különbségeket, ami pl egyes kábelek hangja között van. Nyilván szélsőséges esetekben lehet is hallani, no de azért ne döntsünk ilyen dolgokban így!
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Folytatva:

-mindenképpen két készüléked lesz: vagy DVD és DAC, vagy DVD és CD

Vagy 3, ha megtartom a cd-t is futóműnek.

És azt se felejtsük el, hogy így megjelenik az sacd mint új formátum, és a divx is, amire úgy érzem egyre inkább van igényem.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszi az instrukciókat!

Ez így igaz. Ezzel ez a kérdés lezárva, ezt sem előnyként sem hátrányként nem lehet felhozni szőszálhasogatás nélkül.

-ha x összegből DAC-ot veszel, akkor valószínű jobb DAC-od lesz, mintha x összegből CD-t vettél volna, viszont a DVD rosszabb futómű lesz, mint a vásárolt CD

Ez is igaz. Kérdés: melyik a kevésbé rossz/jó megoldás. Gyanítom izlésfüggő és csak saját rendszerben hallgatva lehetne eldönteni. Ha hosszútávon gondolkodok, akkor állhatok úgy hozzá ha van már egy jó dac-om akkor ahhoz még vehetek jó/jobb futóművet. Ha cd játékost veszek, megint bajlódhatok az eladással.

nem igen használnád másra a DAC-ot, mint CD hallgatásra

Nem is akarom, pont ez a célom. Nem is kell másra.

Az elképzelés szerintem jó, de pár kérdéssel megzavarnálak:- érdemes eladni a mostani CD lejátszódat azért a pénzért, amiért elmenne?

Annyira szerencsém volt, és gyári állapotban vettem szinte fillérekért, hogy nagyon megérte. Bukni nem fogok rajta semmit az tuti.

- a CD lejátszót ugyanúgy be tudnád kötni a sztereó erősítő elé, mint a DAC-ot!

Ez most így is van.

- nem lenne eredményesebb megoldás, ha megtartanád a CD-t és vennél mellé egy DAC-ot?

Jó ötlet, elgondolkodtató.

- elférne? 

Nem, már most sem fér el minden az állványom. Asszony meg megöl mert olyan a lakás lassan mint egy mediamarkt. Úgyhogy ez nem tényező, Nekem már lőttek otthon.

.....Ahhoz képest persze drága, hogy mennyiért lehet CD-t másolni!

PL. másolt dvd-m alig van, de ez akkor is egy fontos szempont. Nekem.

Ui: egyébként amit irtál Nekem fura vagy én vagyok ebben más gondolkodású. Mégpedig: nem 3 perc alatt döntöttem el, hogy a végfokkal javult-e, és ha igen mennyit a rendszerem hangja.
Egy elég kemény kb 3 órás vaktesztben barátommal egyértelműen megállapítottuk, hogy a pm 665 miben miért jobb. SZVSZ. Lehet, hogy ez is kevés, de azóta egy hete "vele" élek és ennyi idő nekem elég hogy meggyőzzön. Nem fogom csak azért visszakötni az avr-t, hogy halljam, tényleg rosszabb e és miben.
Egyébként tegnap újra az avr-en hallgattam zenét is mert a pm 665 nincs otthon. Volt aminél fel se tünt, megvallom őszintén.
De lehet, hogy ma bekerül olyan lemez aminél, egyből előjön, hogy ez most "csak" az avr. Lehet, hogy ehhez bőven kevés volt az egy hét. Én nem tulajdonítok ennek ekkora jelentőséget. Annyira nem vagyok elvakult e témában, hogy megállapítsam, hogy az avr-en márpedig nem is bírom meghallgatni a kedvenc zenéimet ezután. Ehhez sem a rendszerem sem az igényeim nem eléggé kifinomultak.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Robotk@

Összegzem akkor kicsit:
-ha x összegből DAC-ot veszel, akkor valószínű jobb DAC-od lesz, mintha x összegből CD-t vettél volna, viszont a DVD rosszabb futómű lesz, mint a vásárolt CD
-nem igen használnád másra a DAC-ot, mint CD hallgatásra

Az elképzelés szerintem jó, de pár kérdéssel megzavarnálak:
- érdemes eladni a mostani CD lejátszódat azért a pénzért, amiért elmenne?
- a CD lejátszót ugyanúgy be tudnád kötni a sztereó erősítő elé, mint a DAC-ot!
- nem lenne eredményesebb megoldás, ha megtartanád a CD-t és vennél mellé egy DAC-ot?
- elférne?

A SACD, DVD-Audio nem különösebben drága! Általában a zene drága. Én a SACD-m, DVD-Audio-im 3-6 eFt között vettem. Van ennél drágább DVD-Video filmem és Audio CD-m is. Ahhoz képest persze drága, hogy mennyiért lehet CD-t másolni!
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Robotk@ 
Érdekes dolog ez a DAC-os megoldás dvd-ről. Én azért azt tapasztaltam, hogy csak futőműként használva is jobban szól a CD.......

Gordon!

Köszi az instrukciókat.

Na akkor sorban.

Igazából a többcsatornás zene most nem vonz. Egyenlőre, de ez még változhat nyitott vagyok ezen a téren.
Egyenlőre belekóstolásnak megteszi az sacd, mindkét formátumra (dvd-a is) nincs szükségem.
Okok: kevés könnyen beszerezhető lemez, drága...
Egyébként ha már a 2 formátum között vagyunk ki tudja megmarad e hosszútávon valamelyik, és ha igen melyik. Ezért ez irányba nem kötelezem el magam, de belekóstolásnak egy sacd-t tudó dvd játékossal megelégednék. Bőven.
Külön SACD játszóban kizárt, hogy pénzt öljek. Egyenlőre, és valszeg hosszútávon se.

Dvd-a nem érdekel így kiesett, és a dac-os kérdésben sem játszik így szerepet.

A dvd játszót csak futóműnek használnám, kizárólag sztereó zenehallgatásra. Az egyik digit kimenet, menne a dac-ba onnan az analóg jel a pm 665-be, ami main in állásban integráltként funkciónálna.
A dac-ot más helyzetben nem akarom használni.

SACD egyértelmű úgyis csak analóg jön ki a 6 csatornás jel, ami az avr analog 6ch inputjába megy és kész.

DVD esetén a másik digit kimenet az avr-be, az erölködőben ott van minden dekóder ebben az esetben a pm 665 pre/out állásban végfokként hajtaná a frontokat, a többi az avr-é.

Egyenlőre ez az elképzelésem.
Ahhoz hogy jóval jobb sztereó hangot kapjak egy elég drága cd játszóba kéne invesztálnom. Igaz, hogy egy jó dac sem olcsó és nem is biztos hogy kisebb helyet foglal.
DVD játszót az új formátumok megjelenése előtt még amúgy is cseréltem volna.
Így ezt tartom most e legkisebb befektetéssel elérhető legjárhatóbb útnak.

De várom a további észrevételeket, mindig tanul az ember.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

SajtiPont ez az ördögi kör: azért van a receiveren optikai bemenet, mert egy csomó lejátszón csak az van szerelve. Műszakilag nagyon kevés esetben lenne indokolt Toshlinket alkalmazni. Én két ilyen esetet tudok: nagy távolság, elektromos elszigeteltség a jelforrás és a DAC készülék között.

Na ja. Én nekem 2.5méteres optikai kábel kellene, de másfél méter fölött csak kevés helyen árulnak

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Robotk@

Érdekes dolog ez a DAC-os megoldás dvd-ről. Én azért azt tapasztaltam, hogy csak futőműként használva is jobban szól a CD. Igaz mostanában helyzeti előnyben is van a koax-os bekötés miatt, de régebben, amikor még h/k AVrecivert nyúztam, akkor pont fordítva volt. dts audio CD-vel próbáltam ki és a CD optikai kábelen át is jobbnak tűnt. A különbség persze árnyalatnyi volt.
Elméletileg egy dvd lejátszó éppen úgy megfelelne futóműnek, de sajnos az általunk használt elérhető áru dvd-k jitter értéke elég rossz, így a DAC-on kívül is van különbség a muzikalitásban.
Persze kompromusszumokkal teli világban élünk és ha azt kell eldönteni, hogy dvd DAC-kal vagy két készülék, amiből az egyik egy olcsóbb CD játékos, akkor elgondolkodtató. Persze a jó DAC nem olcsó, sőt nem is feltétlenül kisebb, mint egy CD lejátszó!

Ezt csak azért írom, mert most tettél egy lépést a jobb zenei produkció felé (végfok) de lehet, hogy picit visszalépnél ha a CD helyett a dvd-ről hallgatnál zenét.
Félre ne értsed nem akarlak lebeszélni a DAC-ról, mert szerintem is sok minden szól mellette: - nem használódik el, mint egy CD lejátszó, használható más digitális forráshoz is (dvd, PC...)
Viszont érdemes átgondolnod, hogy te mire és hogyan fogod használni! DVD-nél valóban fogod majd használni? Ha ott lesz a h/k mellette, akkor nem inkább majd azon hallgatod a felvételeket? Vagy a zenés lemezeknél megelégszer a sztereóval? Ez dícséretes, de ne felejtsed el majd, hogy minden váltáskor bele kell merülnöd a lejátszód menüjébe, hogy DD, dts esetén is PCM-et küldjön ki a DAC-ra! Sőt a dts->pcm átalakításhoz dts dekóderes dvd lejátszóra lesz majd szükséged.
Ha sztereo dvd-audio miatt is akarsz DAC-ot, akkor olyan DAC-ot érdemes venni, ami tudja a 96 kHz-et is. A legtöbb 44,1 kHz illetve a 48 kHz kezelésére képes.
SACD esetén meg ugye hiába van DAC-od.

Ja még a teszteléshez annyit, hogy pár perc alatt nem lehet ilyen apró eltérésekről dönteni. A végfok belépésével annyira újszerűen szólt minden, hogy leginkább csak a végfok hatására tudtál figyelni. Használd így egy jó ideig, majd ismételd meg a próbát! Sőt egy csomó dolgot úgy lehet igazán éreztetni, ha megszoktad már és kiveszed a rendszerből.

Sajti
Pont ez az ördögi kör: azért van a receiveren optikai bemenet, mert egy csomó lejátszón csak az van szerelve. Műszakilag nagyon kevés esetben lenne indokolt Toshlinket alkalmazni. Én két ilyen esetet tudok: nagy távolság, elektromos elszigeteltség a jelforrás és a DAC készülék között.
gordon314.fw.hu

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

Nem sokan használják ám a Toshlink kimenetet. A koax olcsóbb és a legtöbb esetben jobb is. Optikai ott hiányzik, ahol nagyobb távolságba akarják vinni a jelet.Most egy otthoni rendszerben jellemzően a receiver és a dvd közel van egymáshoz.

Vagy ha csak optikai van.... Mint nekem az írón...

sajti

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

... nekem most kell a 2 digit kimenet...
mire akarod kötni a 2.-at? minidisk? dac? CD-R?

dac.

Hosszutávon úgyis ezen a megoldáson törtem a fejem, így nyerek egy lejátszónyi helyet az állványon. Meg asszonybaráti lépés ez az egy lejátszóval kevesebb.

A dvd-t használnám futóműként.
Komoly futóműre ugyse áldoznék, meg nem is lenne rá pénzem.

A pm 665-öt tesztelve (akkor le is irtam) amikor digit kötöttem be a cd játszót, és az avr volt előfok a pm 665 meg végfok, sok esetben nem tudtam különbséget tenni hogy épp mi szól, azaz a pro-out/main in állás közül épp melyik van kapcsolva a pm 665-ön.. Egyformán jó eredményt kaptam, nüansznyi különbséggel, no persze voltak olyan lemezek ahol egyértelmű volt, de ez volt a kevesebb. (avr230 dac + avr 230 előfok + pm6665 végfok versus technics dac + pm665 előfok+ pm 665 végfok esetén)
Mindenképpen javult a zenei megszólalás, ahogy írtam melegebb, zeneibb lett, és mivel ez mindkét előfok és bekötés esetén jelentkezett egyértelműen a pm665 végfokainak köszönhető.
Ami így is úgy is marad, mert elégedett vagyok vele. Hasonló de drágább megoldásra nincs pénzem, és annyit már nem is szánnék rá. (Gondolok itt MF és társaira, direct home cinema bemenet...)

Így most első lépésként a 2 lejátszó helyett jönne a phillips, majd idővel egy külső dac. Addig az avr dacja szolgáltatja a zenét, amivel szintén elégedett voltam.

Dacra most úgy sincs pénzem, de őszre remélem meglesz rá a keret, addig meg picit félmegoldás, de nem lehet mindent egyszerre.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

... nekem most kell a 2 digit kimenet...
mire akarod kötni a 2.-at? minidisk? dac? CD-R?
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem sokan használják ám a Toshlink kimenetet. A koax olcsóbb és a legtöbb esetben jobb is. Optikai ott hiányzik, ahol nagyobb távolságba akarják vinni a jelet.Most egy otthoni rendszerben jellemzően a receiver és a dvd közel van egymáshoz.

A mai AVreciverek ráadásul jellemzően több koax bemenettel is rendelkeznek, így az sem lehet indok, hogy azért kell az optikai, mert a koax-ot valami másra használják (egyébként mire?).

Számomra logikus, hogy ezen spóroljanak. Sok ember azért lehetne felháborodott, hogy eddig a készülékekben kifizettek egy általuk soha nem használt funkciót.

Mondom ezt úgy, hogy nálam pont optikaival van a DAC-ra kötve a dvd lejátszó, mert a koax a CD-é és ugye csak egy koax-om és egy toshlink bemenetem van. Ha lenne 2 koax a DAC-on, onnantól kezdve nekem sem hiányozna a DVD lejátszó optikai kimenete.

Az viszont sokkal elgondolkodtatóbb számomra, hogy az olcsóbb készülékeknél miért van az, hogy csak optikai kimenet van, koax nincs? Az én paraszti logikám szerint egyszerűbb és olcsóbb is koax-ot gyártani. Valószínű ezzel is akarják ösztönözni a nagyobb modellek megvételét.

Nem ragaszkodom én sem az otikai kimenethez, bőven jó lenne, ha csak koax lenne de abból 2

Sőt az lenne a legjobb, de az a ritkább, vagy nincs is vagy csak a drága modelleken van.

Általában ha már 2 van akkor 1 otikai és 1 koax.

Mindegy a 720 úgy néz ki minden tud amit most elvárok egy játékostól.
Kicsit drágább, de ez van.
Meg jobban is tetszik.

Tehát amit mondasz, logikus és egyértelmű, de nekem most kell a 2 digit kimenet, ami mindegy hogy milyen, de az 5500-on így is úgy is csak 1 van.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Nem sokan használják ám a Toshlink kimenetet. A koax olcsóbb és a legtöbb esetben jobb is. Optikai ott hiányzik, ahol nagyobb távolságba akarják vinni a jelet.
Most egy otthoni rendszerben jellemzően a receiver és a dvd közel van egymáshoz.

A mai AVreciverek ráadásul jellemzően több koax bemenettel is rendelkeznek, így az sem lehet indok, hogy azért kell az optikai, mert a koax-ot valami másra használják (egyébként mire?).

Számomra logikus, hogy ezen spóroljanak. Sok ember azért lehetne felháborodott, hogy eddig a készülékekben kifizettek egy általuk soha nem használt funkciót.

Mondom ezt úgy, hogy nálam pont optikaival van a DAC-ra kötve a dvd lejátszó, mert a koax a CD-é és ugye csak egy koax-om és egy toshlink bemenetem van. Ha lenne 2 koax a DAC-on, onnantól kezdve nekem sem hiányozna a DVD lejátszó optikai kimenete.

Az viszont sokkal elgondolkodtatóbb számomra, hogy az olcsóbb készülékeknél miért van az, hogy csak optikai kimenet van, koax nincs? Az én paraszti logikám szerint egyszerűbb és olcsóbb is koax-ot gyártani. Valószínű ezzel is akarják ösztönözni a nagyobb modellek megvételét.
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Na tegnap végignyálaztam a netet, végigolvastam speier fórumon is az idevágó játékosok témáit.
Nem volt eccerű, mert rohadt hosszú.
Teljesen elkerülte a figyelmem, de az 5500 hiába szép és jó, meg új, ugyanazt tudja, mint a 720SA csak olcsóbb és ezért cserébe lespórolták róla az optikai digit kimenetet.
Úgyhogy így kiesett Nálam az 5500.
A 720-on megvan a 2 db digit kimenet, és ugyanúgy tudja az sacd-t is.
Ráadásul szerintem szebb.
De miért kell a lejátszókat még mindig egyre inkább butítani??
Nem fért volna rá az a rohadt kimenet?

Na így most Nálam a 720 a befutó.

Van valakinek konkrét tapasztalata vele?

A speier fórum szerint a módosított firmware-el minden funkció divx-nél is tökéletesen működik (ékezetes betűk, felirat támogatás, nagy olvasható feliratok, stb...)
Egyébként a kép és hangminőségéről is mindenfelé csak jókat olvasni.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”