béres-jános írta: ↑2021.01.29., pén. 18:55
Kedves Fórumtagok!
Sajnos még mindíg nem tudok magamhoz térni a mai napon történtek miatt ezért le is írom ide is hogy sajnos milyen emberekkel lehet itt összefutni!
A történet az itt említett Nad 326 os erősítővel kapcsolatosak! Felajánlottam az erősítő tulajdonosának hogy megnézem az erősítőét,ez idáig rendben is ment kérdésére hogy van e nálam bevizsgálási díj ,leírtam hogy általában 4 -5 ezer forintott szoktam kérni ami szerintem nagyon korrektnek mondható,mindezt elfogadva bele is mentünk a dologba mivel igyekszem rugalmas lenni már szerda este 19 óra után el is hozta az erősítőt.Másnap meg is tudtam nézni az erősítőt,nem is kellett keresgélni mert a fő hiba egyenesen az arcomba vágódott,a tápkondenzátorok olyan rossz állapotban vannak hogy már látható jelek vannak,akkora púp van rajtuk hogy még egy teve is megirigyelné! További szemrevételezéssel arra jutottam hogy a többi kisebb kondenzátor is a kínai ipar remekműve,ráadásul tele tervezési hibákkal ,rengeteg kondenzátor jóformán a hűtőbordákra szerelve stb.. Irtam is rögtön a tulajdonosnak hogy érdemes lenne az egész erősítőn egy nagy felújjítást csinálni amennyiben hosszabb távon meg szeretné tartani,de ennek sajnos ára van,mivel én, aki ismer tudja hogy nem használok gagyi alkatrészeket csak is minőségi alkatrészekkel dolgozom.Hogy mégis mondjak valami árat megírtam neki hogy hasraütés szerüen olyan 70 -80 000 Ft ból egy teljes felújjítást meg lehetne csinálni de pontosabb árat csak akkor tudok mondani ha mindent összeírok és megnézem a pontos árakat,továbbá felajánlottam azt is hogy akár két részben csináljuk meg ,elsőkörben a hibás ,illetve azokat az alkatrészeket amiket feltétlen cserélni kell,a többi később is ráér.Ezt tudtam neki ajánlani vagy pedig adja el hibásként,mert így csak további problémák lesznek. Jelezte felém hogy ne is írjam össze a dolgokat nem szeretne rá ennyit költeni inkább eladja! Idáig rendben is ment a dolog,megbeszéltük hogy a mai nap eljön érte és elviszi,puszta jóindulatból írtam neki mint ahogy az elején meg is beszéltük a bevizsgálás összegét közöltem vele mivel viszonylag az arcomba ugrott a fő hiba egyezzünk meg 3000 Ft ban ami szerintem végtelenül egy korrekt dolog! Erre ki volt kelve magából a tulajdonos hogy én nagyon jól ismerem ezeket az erősítőket hogy milyen silányak stb....nem is mértem ki és egyebek,úgy jött ki az egész hogy nem is csináltam semmit és azért mondok neki egy óriási összeget hogy megkapjam a 3000 FT os a semmiért.Mondtam is neki hogy hadjuk a fenébe ezt a 3000 Ft ot mit gondol ,3000 Ft ért eladom magam.Ezek után érdemes elgondolkodni hogy kinek segít az ember,dolgoztam már egy jó pár embernek itt a fórumon,nagyon jól tudják hogy nem a "pénzért" csinálom ,hanem azért mert szeretem és szeretek segíteni ha tudok! Nyílván ingyen nem csinálhtom,bár volt már rá példa! Azért nem kevés költséggel jár ez a hobby!
Röviden ennyi lenne ez a 3000FT os történet!
Esküszöm ha azzal állt volna elő hogy nincs pénze,vagy inkább a barátnőjének vesz egy szál virágot meg sem említettem volna ezt a 3000Ft ot.
Nem szeretem amikor lehúzzák az embert pénzzel. Írtad, hogy elvállalod az erősítőm javítását, örültem is neki mert nem szerettem volna nélkülözni több hétre az erősítőt mivel minden szerviz hetekre vállal.
Recseg az egyik hangfalam... így vittem el az erősítőt, hogy ezt szeretném megoldani. Erre leírod, hogy “Találtam is hibát BŐVEN! Sajnos a tápkondenzátorok már szemre is rosszak minden bizonnyal ez okozza hibát is! Kimérni még nem mértem ki mert ki kell szedni a panelt.De felesleges is mert szemmel láthatóan hibás.... 70 80k a javítás”
Így megköszöntem és mondtam, hogy köszönöm nem kérnék semmilyen javítást, hozzányúlást, beavatkozást.(inkább tuningolást), elhozom az erősítőt, inkább veszek egy újat. Nem kértél semmit a “bevizsgálásért” ami ránézés volt, de mivel idődet rászántad és foglalkoztál vele, így vittem volna egy üveg bort (több mint 3000ft ért). Mikor elindultunk akkor írtad, hogy ja az elfelejtettem mondani, hogy 3000ft a ránézés. Végképp a lehúzásról szólt számomra az egész. Azt írod, hogy ennyi meg annyi hiba van benne, ennek ára van stb. Nem voltál korrekt. Ha megírod azt hogy valószínűleg a tápkondi miatt recseg a hangfal mert az meg van duzzadva és ezt megcsinalom neked szívesen ennyiért, de ha még szeretnéd, hogy jobb legyen, több évre erősítő maradjon és rám hallgatsz akkor ezt meg azt kicseréljük mert szar minőségű stb stb... nem hogy ennyi annyi hiba van. Mondtam, hogy köszönöm nem veszek egy újat és te próbálod még eladni a sajátodat nekem mert az jó. Azért mert az ember odajön egy jobb autóval, majd lehúzom. Parasztvakítás. Azt javasoltad, hogy be sem dugnád mert felrobban:DD
AZ EGÉSZBEN AZ A PLÁNE, HOGY MIVEL MINKET IS IDEGESÍTETT, HOGY AZ EGÉSZ ÉS HOGY MI LEHET A HIBA EGY 2018-as EROSITŐBEN, EZÉRT ELVITTEM A TOTEL SZERVIZBE, AHOL MONDTÁK, HOGY NINCS MEGDUZZADVA A TÁPKONDI, DE MÉG HA MEG IS LENNE NEM CSINÁL ILYEN RECSEGÉST TŐLE. Hozzáértően elmondták, hogy valószínűleg mi lesz a hiba, de majd bevizsgálják(mérés, szétszerelés stb, nem egy ránézés)
Így én nem tudom ajánlani Béres Jánost szervizre. Megbízhatatlan. Ez az én tapasztalatom volt!