Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3991
Re: Sztereó erősitők
Megjött a TMP, hívott a feleségem. Akkor ma este meló után teszt lesz, nem a gyerekekkel játszok :)
Szerk.
Nagy teszt lesz, mert jön a Marantz nagyvas is ma :)
Szerk.
Nagy teszt lesz, mert jön a Marantz nagyvas is ma :)
Csak a Marantz! :-D
TMP úton, talán holnap megjön, és lehet, hogy a PM-16-ot is meg tudom holnap hallgatni, vagy csütörtökön, mert előbb tudja hozni az eladó, úgy néz ki.
Kiderült közben, hogy Bese Attila ismerőse árulja
, és azt ajánlotta Attila, hogy a hangszóró reléket érdemes rajta kicserélni zártakra, mert jobb lesz tőle sokkal a hangja, ugyanis így nem keletkezik oxid réteg rajta. Ezt szerintem megcsináltatom, ha úgy adódik, hogy ez marad. Így tényleg hihető, hogy megkímélt termékről van szó, és ha ő meg átnézi a relé cserével egy időben, akkor gondolom nagyon sokáig jó szolgálatot tehet.
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a fülem mit hall majd különbséget, a két (három) erősítő között...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Még nem tudom.
TMP úton, talán holnap megjön, és lehet, hogy a PM-16-ot is meg tudom holnap hallgatni, vagy csütörtökön, mert előbb tudja hozni az eladó, úgy néz ki.
Kiderült közben, hogy Bese Attila ismerőse árulja
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a fülem mit hall majd különbséget, a két (három) erősítő között...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2915
- Kapcsolat:
Na milyenek az erősítők?Alex_Aston írta: ↑2021.01.03., vas. 19:31Jópofa kis doksi. De a legtöbb helyen jó ott elől, nem?juliush írta: ↑2021.01.03., vas. 15:18Mielőtt ebbe így belenyugodnál, vess egy(-két) pillantást az alábbi dokumentumra és linkre!![]()
SubwooferPlacementGuide.pdf
https://rel.net/room-setup/
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jópofa kis doksi. De a legtöbb helyen jó ott elől, nem?juliush írta: ↑2021.01.03., vas. 15:18Mielőtt ebbe így belenyugodnál, vess egy(-két) pillantást az alábbi dokumentumra és linkre!![]()
SubwooferPlacementGuide.pdf
https://rel.net/room-setup/
Mielőtt ebbe így belenyugodnál, vess egy(-két) pillantást az alábbi dokumentumra és linkre!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Sziasztok!
Sziasztok! Költözés miatt mozgatnom kellene a házimozit, amit most sem használunk. Kicsi gyerek mellett inkább csak zenét hallgatunk, vagy néha 1-1 film, sorozat. Egy 25 nm-es, 5*5-ös nappaliból egy kisebb területre kerülne át a Dali Concept 6-os front pár a B&W ASW650 zárt subbal. Az 5.1-ből a Dali Concept 6 centert és a Concept 1-es háttérsugárzókat valószínűleg eladom és 2.1-es szettel megyek tovább. Jellemzően Bogyó és babóca most ami megszólal rajtuk, a sorozatainkhoz pedig jó lesz a sztereó rendszer is, inkább (a harmatos Denon 1306) erősítőn fejlesztenék...
A rajzon jelöltem a rövidebb fal (220 cm) mentén a TV és a hangfalak helyét. Sajnos éppen csak elférnek egymás mellett, nagyon passzos, de a lehallgató távolság kb 2.5 - 3 méterre lesz a kanapén. Mögötte egy fix ablak van padlótól 240 cm-es magasságig, rajta fényáteresztő függöny, oldalt dekor csíkokkal sötétítő függöny anyagból, a kanapé és a TV között a padlón egy hosszabb szálú szőnyeg (ha ez számít).
A hosszabbik falon maximum egy elektromos kandalló lesz, esetleg felette egy kép, de más, csillapító anyag nem. Tudom, hogy nem a legideálisabb berendezés ez így, hifis szempontok szerint, de a lakás használhatósága ezt engedi meg.
A sub a sarokban várakozásaim szerint ronthat a hangzáson annyit, hogy inkább azt is kivegyem a képből.
Most viszont ha már eladom a háttereket, centert, sub-ot, akkor lecserélném az erősítőt is, mert azt gondolom, hogy a Dali Concept 6-osok tudásának töredékét sem tudja előcsalogatni a mostani.
Kérlek javasoljatok olyan erősítőt, ami megfelelő lehet a fenti felhasználásra.(most UPC, később Telekom TV box kerül rá, és mellette egy mediaplayer is van. Mindegyik optikai kábelen csatlakozik az erősítőhöz. Ez is homályos folt...NAD c356 pl. szimpi lenne, de azon csak koax bemenet van. Vagy nem kell félni az optikai/koax átalakítótól?
Sziasztok! Költözés miatt mozgatnom kellene a házimozit, amit most sem használunk. Kicsi gyerek mellett inkább csak zenét hallgatunk, vagy néha 1-1 film, sorozat. Egy 25 nm-es, 5*5-ös nappaliból egy kisebb területre kerülne át a Dali Concept 6-os front pár a B&W ASW650 zárt subbal. Az 5.1-ből a Dali Concept 6 centert és a Concept 1-es háttérsugárzókat valószínűleg eladom és 2.1-es szettel megyek tovább. Jellemzően Bogyó és babóca most ami megszólal rajtuk, a sorozatainkhoz pedig jó lesz a sztereó rendszer is, inkább (a harmatos Denon 1306) erősítőn fejlesztenék...
A rajzon jelöltem a rövidebb fal (220 cm) mentén a TV és a hangfalak helyét. Sajnos éppen csak elférnek egymás mellett, nagyon passzos, de a lehallgató távolság kb 2.5 - 3 méterre lesz a kanapén. Mögötte egy fix ablak van padlótól 240 cm-es magasságig, rajta fényáteresztő függöny, oldalt dekor csíkokkal sötétítő függöny anyagból, a kanapé és a TV között a padlón egy hosszabb szálú szőnyeg (ha ez számít).
A hosszabbik falon maximum egy elektromos kandalló lesz, esetleg felette egy kép, de más, csillapító anyag nem. Tudom, hogy nem a legideálisabb berendezés ez így, hifis szempontok szerint, de a lakás használhatósága ezt engedi meg.
A sub a sarokban várakozásaim szerint ronthat a hangzáson annyit, hogy inkább azt is kivegyem a képből.
Most viszont ha már eladom a háttereket, centert, sub-ot, akkor lecserélném az erősítőt is, mert azt gondolom, hogy a Dali Concept 6-osok tudásának töredékét sem tudja előcsalogatni a mostani.
Kérlek javasoljatok olyan erősítőt, ami megfelelő lehet a fenti felhasználásra.(most UPC, később Telekom TV box kerül rá, és mellette egy mediaplayer is van. Mindegyik optikai kábelen csatlakozik az erősítőhöz. Ez is homályos folt...NAD c356 pl. szimpi lenne, de azon csak koax bemenet van. Vagy nem kell félni az optikai/koax átalakítótól?
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3390
Mindkető nagyon üdvözítő volna.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

Mi van akkor, ha pl. kicsi a szoba?
Oda felesleges nagy hangfal.
És tudtommal általában ilyen esetekben veszik a kisebb hangfalakat.
Vagy csak valakinek egyszerűen ez tetszik?
Oda felesleges nagy hangfal.
És tudtommal általában ilyen esetekben veszik a kisebb hangfalakat.
Vagy csak valakinek egyszerűen ez tetszik?
Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 21:04alto írta: ↑2021.01.02., szomb. 20:29zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06
Hallgattam egy ilyen márkájú, új hangfalat, ami a két utas változat, és nagyon jó hangja volt. "Minden a helyén" érzés volt közben. Persze pincébe nem mentek le a mélyek, de azt nem is tudja semyik hasonló hangfal. És nem is hiányzott akkor ott annyira..
[/quote
Ezért nem értem, hogy ennyi pénzért sokan nem egy normális álló hangsugárzót vesznek,hiszen ha hiányzik a hangszerek teste, akkor miről beszélünk?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ilyen apróságokon ne akadjunk fenntrane írta: ↑2021.01.02., szomb. 22:291. kép alatti bekezdés végeAlex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 22:13Há' már mikó'![]()
https://www.av-online.hu/hifi/uj-helyen ... rlang_1644: "...de továbbra is egy pincében üzemel"
![]()
https://www.av-online.hu/hifi/uj-helyen ... rlang_1644
- Alex_Aston
- V.I.P.

Há' már mikó'
https://www.av-online.hu/hifi/uj-helyen ... rlang_1644
Hallgattam egy ilyen márkájú, új hangfalat, ami a két utas változat, és nagyon jó hangja volt. "Minden a helyén" érzés volt közben. Persze pincébe nem mentek le a mélyek, de azt nem is tudja semyik hasonló hangfal. És nem is hiányzott akkor ott annyira..
- Alex_Aston
- V.I.P.

Most már abból főzünk, ami vanalto írta: ↑2021.01.02., szomb. 20:29Én is ezt szoktam ajánlani a vevőimnek, a kettős kábelezés árából inkább vegyenek egy jobb single kábelt. A biamp valóban más tészta, annak van értelme. És valóban, pl. a Harbeth az új XD szériában elhagyta a kettős hangfalterminálokat:zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18
Sznobságból természetesen![]()
Neeem, persze nem amiatt. A hallható RCA kábel csere után jött ez is. Kipróbáltam, és bevált. 2x4mm-es (KS-1034M) lapos megy a mélyhez, és 2x1,5mm (KS-1515M) a magashoz. Csak nem egy csatlakozóból indul az erősítőtől, hanem külön az A és B csatornából, a hangfal gyári réz, meg nem tudom, már hol van, így 17 év után... :)
Ha már kettős a kábelezés akkor az erősítésnek is kettősnek illene lennie, annak van/látok értelmét, de ez így nem az. Én inkább az egy pár jobb hangsugárzó kábel híve vagyok, mint a két pár középszerűnek. Próbáltam ezt is, azt is de nekem inkabb ez az út vált be.
Az már más lapra tartozik, hogy a hangsugárzó gyártók sem gondolják ma már úgy, mint a 90' években, hogy a kettős kábelezhetőség, a minőség szinonímája. Több gyártó felhagyott már ezzel a megoldással.
Már csak egy kérdésem van, mi az a "gyári réz"?
M403XD.gif
De most, hogy kaptam ilyen kis madzagokat, ez megoldódott, csak ugye a bi kábel miatt, melyikkel jobb próbálni majd az erősítőt...?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jaja. Csak nekem forrszatott dugós mind a két oldal, nem tudok lecsípni belőle. Vagyis le tudok, csak utána vissza forrasztani jól nem :)zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 20:13Általában a rendszerben használt hangsugárzó kabelből készült darabbal helyettesíthető, ami rend szerint jobb is, mint az a lemezdarab.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 20:04Akko' az :)
Sosem gondoltam, hogy kelleni fog még valaha is. Hát most jól jönne![]()
Sok kábelgyártó kínal is ilyen jumpereket, nem kell barkácsolnunk sem.
De most, hogy kaptam ilyen kis madzagokat, ez megoldódott, csak ugye a bi kábel miatt, melyikkel jobb próbálni majd az erősítőt...?
Én is ezt szoktam ajánlani a vevőimnek, a kettős kábelezés árából inkább vegyenek egy jobb single kábelt. A biamp valóban más tészta, annak van értelme. És valóban, pl. a Harbeth az új XD szériában elhagyta a kettős hangfalterminálokat:zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18Sznobságból természetesen![]()
Neeem, persze nem amiatt. A hallható RCA kábel csere után jött ez is. Kipróbáltam, és bevált. 2x4mm-es (KS-1034M) lapos megy a mélyhez, és 2x1,5mm (KS-1515M) a magashoz. Csak nem egy csatlakozóból indul az erősítőtől, hanem külön az A és B csatornából, a hangfal gyári réz, meg nem tudom, már hol van, így 17 év után... :)
Ha már kettős a kábelezés akkor az erősítésnek is kettősnek illene lennie, annak van/látok értelmét, de ez így nem az. Én inkább az egy pár jobb hangsugárzó kábel híve vagyok, mint a két pár középszerűnek. Próbáltam ezt is, azt is de nekem inkabb ez az út vált be.
Az már más lapra tartozik, hogy a hangsugárzó gyártók sem gondolják ma már úgy, mint a 90' években, hogy a kettős kábelezhetőség, a minőség szinonímája. Több gyártó felhagyott már ezzel a megoldással.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- zoli73
- V.I.P.

Általában a rendszerben használt hangsugárzó kabelből készült darabbal helyettesíthető, ami rend szerint jobb is, mint az a lemezdarab.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 20:04Akko' az :)
Sosem gondoltam, hogy kelleni fog még valaha is. Hát most jól jönne![]()
Sok kábelgyártó kínal is ilyen jumpereket, nem kell barkácsolnunk sem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Sosem gondoltam, hogy kelleni fog még valaha is. Hát most jól jönne
- Alex_Aston
- V.I.P.

Akko' az :)
Sosem gondoltam, hogy kelleni fog még valaha is. Hát most jól jönne
- zoli73
- V.I.P.

így már értem, az az "összekötő fix cucc", az a jumper(dzsámper), amit szerintem sosem csináltak rézből, inkább acéllemez, valamilyen arany ötvözettel(pl. cobalt) fémgőzölve.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:14Jobb lett, mint előtte volt, egy 2x2,5-ös kábellel. Az is ofc volt, valami svájci, nem tudom pontosan a márkát, 2000-ben volt 500Ft/m körül az ára.zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18
Sznobságból természetesen![]()
A gyári réz a hangfal csatlakozójának összekötő fix cucca :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jobb lett, mint előtte volt, egy 2x2,5-ös kábellel. Az is ofc volt, valami svájci, nem tudom pontosan a márkát, 2000-ben volt 500Ft/m körül az ára.zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 19:06Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18Sznobságból természetesen![]()
- zoli73
- V.I.P.

Azért kérdeztem, mert én személy szerint nem vagyok híve, a kettős kábelezésnek.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:18Sznobságból természetesenzoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:00Had kérdezzem meg, annak idelyén, mikor megvetted a rendszered, egyből a kettős kábelezéssel vetted?Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
Meg el kell döntenem, a bi kábel melyik felét használjam![]()
Miért döntöttél mellette?![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

Sznobságból természetesenzoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 18:00Had kérdezzem meg, annak idelyén, mikor megvetted a rendszered, egyből a kettős kábelezéssel vetted?Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
Miért döntöttél mellette?
- Alex_Aston
- V.I.P.

De ez még változni fog remélhetőleg :)sutemenyx írta: ↑2021.01.02., szomb. 17:35Csak jelzem neked, hogy már a fórummotor is rájött, hogy neked már nincs visszaút.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
![]()
- zoli73
- V.I.P.

Had kérdezzem meg, annak idelyén, mikor megvetted a rendszered, egyből a kettős kábelezéssel vetted?Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
Miért döntöttél mellette?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Csak jelzem neked, hogy már a fórummotor is rájött, hogy neked már nincs visszaút.Alex_Aston írta: ↑2021.01.02., szomb. 13:21Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

Egy nagyon kedves fórum társtól kaptam jumper kábeleket, úgyhogy már csak az erősítő érkezése kell a nagy teszthez :)
Meg el kell döntenem, a bi kábel melyik felét használjam
Meg el kell döntenem, a bi kábel melyik felét használjam