Ezek közül néhányat közzétehetnél, cím, web stb.
Főleg, amik nem a világ végén vannak.
Ezek közül néhányat közzétehetnél, cím, web stb.

Ha az téged megnyugtat, én együtt érzek veled, de ez nem változtat semmin, a lemezek ennyibe kerülnek, el kell fogadni, vagy nem kell megvenni.Coldplay írta: ↑2021.01.04., hétf. 23:21igen majd az ido eldonti mi legyen, ha igy megy tovabb lassan oda jutunk, hogy egy jobb lemezert ujonan 20-25 ezer ft-ot akarnak elkerni. en annyiert nem veszek, hasznalt de nm allapotu lemezekert nyilvan adok 6 - 8 vagy akar 10 eurot is, de akkor mar inkabb komplett gyujtemenyeket probalok levadaszni.. mert az orulet beindult ugy latom, es persze vannak olyanok szep szammal. akiknek semmi se draga. ertem en h audiofil meg minden de ne kelljen mar egy lemezert ami raadasul ugye hasznalt, 8 ezret adni, csak mert "bakelit" .. erted ugye a dilemmamat? szerintetek is k.. va dragak a lemezek? most tenyleg ennyire divatos h felhajtjak az arakat?
discogsrol szomott rendelni valaki kozuletek?
Sajnos igaz, amit itt írtak a hozzáértők, a lemezek alapvetően drágák. Az ócskapiacokon lehet kifogni nagy szerencsével jó lemezeket jó áron, de ahhoz nagy szerencse kell. Ott is kétféle árus van: akik a 70-es évek német diszkólemezeit, nótalemezeket, esetleg komoly zenét árulnak bagóért (de nem veszed meg, mert az előadóról sosem hallottál)

Attól függ, melyik MediaMarkt (TÉNYLEG attől függ). A budaörsi MediaMarktban nagyon jóminőségű, “full analóg” audiofil új lemezeket is árulnak, persze olyan árakon, amik szóba sem jöhetnek olyan valakinél, aki 2500-3000 forintot is sokall egy lemezért. - ott konkrétan legalább a kezedbe vehetsz 20ezer forint feletti árú lemeztzoli73 írta: ↑2021.01.04., hétf. 22:17Az új lemezek árán is megmutatkozik ez a tendencia. Őszinte leszek, új lemezek eladásával foglalkozó boltot nem nagyon ismerek, hacsak nem a MediaMarkt. Ott árulnak Lp lemezeket, átlagos minőségűek, és sajnos ehhez képest az árak már eleggé elrugaszkodtak.
Ritkán szoktam rendelni, a "Bakelitfutár"-tól, náluk elég nagy a választék, bár az árak itt is elszaladtak.

Nos, először is egy kérdéssel kezdeném, hol laksz?Coldplay írta: ↑2021.01.04., hétf. 21:25sziasztok, most kezdtem el lemezekkel foglalkozni, a kezdo gepem egy project debut karbon :) azt szdretnrm megkerdezni, hogy ti honnan szerzitek be a lemezeiteket? Voltam bolhapiacon es meglepodve tapasztaltam hogy egy egy lemezert 2500-3000 ft-ot is elkernek, es ugye akkor meg nem is tudod h milyen allapotu a lemez :(
szoval neztem a discogs-ot is, ott mar van olcsobban is lemez, de ott meg a postakoltseg draga, neha 15, de van hogy 20 euro is... ha egy eladotol rendelek akkor minden lemezre raszamolja a postakoltseget vagy csak egyszeri dijat szamol fel? most tapasztalom hogy mennyire dragak a lemezek :(
Coldplay írta: ↑2021.01.04., hétf. 21:25sziasztok, most kezdtem el lemezekkel foglalkozni, a kezdo gepem egy project debut karbon :) azt szdretnrm megkerdezni, hogy ti honnan szerzitek be a lemezeiteket? Voltam bolhapiacon es meglepodve tapasztaltam hogy egy egy lemezert 2500-3000 ft-ot is elkernek, es ugye akkor meg nem is tudod h milyen allapotu a lemez :(
szoval neztem a discogs-ot is, ott mar van olcsobban is lemez, de ott meg a postakoltseg draga, neha 15, de van hogy 20 euro is... ha egy eladotol rendelek akkor minden lemezre raszamolja a postakoltseget vagy csak egyszeri dijat szamol fel? most tapasztalom hogy mennyire dragak a lemezek :(
Igen, én is kb. így csinálom, csak minden mosás után cserélek belső borítót.zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 16:24Az új lemezek a kibontásuk után ajánlott azonnal lemosni, mielőtt "használatba" vesszük őket. A gyárilag kapott belső borító, sokszor elég silány minőségű, szimpla papír.
Az antisztatikus(két rétegű) belső borító, sokkal jobb a lemezeknek, nem porlad, mint a papír.
A port teljesen kizárni lehetetlen, ezért ajánlott a lemezeket idönként újra mosni(én 5-6 lejátszás utan), és az antisztatikus belső tok sem örök életre szól, egy idő után azt is cserélni kell.

Ja, így van.zoli73 írta: ↑2021.01.02., szomb. 16:24Az új lemezek a kibontásuk után ajánlott azonnal lemosni, mielőtt "használatba" vesszük őket. A gyárilag kapott belső borító, sokszor elég silány minőségű, szimpla papír.
Az antisztatikus(két rétegű) belső borító, sokkal jobb a lemezeknek, nem porlad, mint a papír.
A port teljesen kizárni lehetetlen, ezért ajánlott a lemezeket idönként újra mosni(én 5-6 lejátszás utan), és az antisztatikus belső tok sem örök életre szól, egy idő után azt is cserélni kell.

Az új lemezek a kibontásuk után ajánlott azonnal lemosni, mielőtt "használatba" vesszük őket. A gyárilag kapott belső borító, sokszor elég silány minőségű, szimpla papír.

A földelés nem rossz gondolat.
Lehet kísérletezni, de a VTA-ra vigyázni kell.kargidje írta: ↑2020.12.30., szer. 11:39Alu lemeztányérra mehetne közvetlenül egy 2mm-es akril alátét a gyári filc alátét helyett vagy inkább gumi alátét legyen az akril helyett?
Esetleg a filcre az akril alátét, de így meg kb. 2-3mm-el magasabban lesz a lemez. Tűnyomásnál nem gond, ha feljebb van a lemez?
A filc alátéttől nem lesz hamar szennyezett(apró szöszös) a lemez???

A nap kérdése és vita indító...:)kargidje írta: ↑2020.12.30., szer. 11:39Alu lemeztányérra mehetne közvetlenül egy 2mm-es akril alátét a gyári filc alátét helyett vagy inkább gumi alátét legyen az akril helyett?
Esetleg a filcre az akril alátét, de így meg kb. 2-3mm-el magasabban lesz a lemez. Tűnyomásnál nem gond, ha feljebb van a lemez?
A filc alátéttől nem lesz hamar szennyezett(apró szöszös) a lemez???

Ez egy Technics kópia. Szfehérváron Bartha András nagy Teka guru, talán tudna segíteni. A Fbookon megtalálod.zsmithkirov írta: ↑2020.12.29., kedd 19:55Dobálja a sebességet, sejtem a pitch fader rossz benne, sajnos nem értek hozzá ilyen mélyen, valami szakit keresnék/alkatrészt

Van épp most egy Rega P25 hirdetés, Heed táppal, RB600 karral. Mondjuk Rega még nem volt nálam, nem igazán ismerem őket, de nem tűnik rossz vételnek.SoundMania írta: ↑2020.12.29., kedd 23:12Az általunk ajánlották közül viszont mindegy mit hallgat rajtuk.kargidje írta: ↑2020.12.29., kedd 17:20Mivel az általa említett némelyik lemezjátszóban alapból van valamilyen hangszedő, így nem mindegy mit is hallgatna rajtuk(akusztikus prüncögést vagy nagyzenekari művet esetleg darálós metált) illetve ha egyből hangszedőt cserélne az megint csak pénzkidobás.zoli73 írta: ↑2020.12.29., kedd 12:37
Olyanról már hallottam, hogy egy hangsugárzó nem műfajfüggetlen, pl. a méreteiből adódóan. Olyanról is hallottam, hogy egy erősítő sem műfajfüggetlen, pl. egy 300B csöves nem éppen rock-ra, metal-ra, vagyis "zúzásra" termett.
De olyat még nem, hogy egy lemezjátszó, vagy akár egyébb forráskészülék, kategórizálható lenne e szempont szerint.
Véleményed szerint, az általam/általunk felsorolt lemezjátszók, zenei műfajok alapján, hogyan csoportosíthatóak?
A hangszedő, phono és erősítő kérdese viszont tényleg fontos, de majd a kérdező válaszol ezekre a kérdésekre. Remélhetőleg.
Eddig a jelenleg hirdetettekre tettem javaslatot ( arra az egy értelmes Heybrookra, mégha Rega karral is van)
Most bővítenék;
Pink Triangle Ltp akár Rega karral
Townshend Rock leginkább Excalibure karral, pláne Merlin táppal.
Heybrook TT2 szintén akár Rega karral, de Roksan Tabriz zi-vel is el tudnám képzelni.
Alulról egy Systemdek llx még elmenne.
Felül pedig mondjuk egy Roksan Xerxes ha lehet persze Artemiz karral. De ehhez egy Denon 103r kaliberű hangszedő már egyértelműen kevés bár még mindig egy nagyon szerethető hang. Az olcsóbb összeállításokhoz egy AI-MC800H trafóval legalább. Feljebb meg AI-MC1000H trafó. A legfelső szegmenshez már a legjobb ezüsttekercselésű trafók sem túlzás.