Nem, azért az AVX-en túl is van élet! Én személy szerint már többször is vásároltam más oldalakról(pl. Hifi piac, Jófogás), és minden rendben volt.R.G. írta: ↑2021.01.03., vas. 16:45Kb ha jol ertem akkor ezen a forumon kivul nem szabad semmit venni,meet a kockazat igen nagy, higy at fognak verni? Itt is elofirdul neha ahogy latjuk, de itt azertszokott lenni legalabb szembesites vagy kizaras. Akkor sem egy masik apros forum, sem a facebookos csoportok nem hasznalhatok komolyabb portekakra? Ez a helyzet?Titan írta: ↑2021.01.03., vas. 16:12ne legyen igazam de ez is ott van
viewtopic.php?f=32&t=146794&p=2546795&h ... E#p2546795
Van néhány dolog, kritérium amit be kell tartani, hogy minél alacsonyabbra szorítsuk a kockázatot.
1. Tudd, hogy mi az amit készülsz megvenni. Ismerd meg, olvass róla, legyél tisztában, mik lehetnek a buktatói, magyarúl legyél felkészült a konkrét készülékből, mikor elmész meghallgatni/szemrevételezni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a konkrét készülek átlagárával is tisztában legyél, nehogy belefuss egy ilyen irreális ajánlatba, mert utána már verheted a fejed a falba.
2. Törekedj a személyes átvételre. Én, ha csak tehetem így veszek mindent. Inkább autózom egy készülékért akár több száz kilómétert, rászánva azt a 10-15e-res üzemanyag költséget, de akkor sem veszek zsákbamacskát. Jártam már úgy, hogy hasonló út után, nem azt láttam, amit a készülékről kapott képeken láttam. Szándékosan úgy fotózták, hogy a hiba, sérülés ne látszódjon. Persze magyarázkodás volt, de nem hoztam el a készüléket. Meg is lepődött az eladó, abban reménykedett, hogy ha már ilyen sokat utaztam miatta, akkor tuti nem akarok üres kézzel hazamenni. Tévedett.
Igen, kidobott pénz volt az út, de a szerzett tapasztalat majdnem, hogy megérte.
3. Csak úgy veszek meg bármit is, ha van lehetőség saját rendszerben kipróbálni, meghallgatni. Egy bizonyos szint felett ez az "eljárás" szinte kötelező. Volt több olyan esetem is, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően visszavihettem a készüléket, kábelt, stb., mert nem vált be.
De volt olyan esetem is, hogy ezen lehetőség hianya miatt nem tudtam megvenni egy készüléket, de nagyon rá voltam kattanva. Inkább nem kockáztattam.
Végül a 4. Az eladó személye. Ha nem ismerős, vagy ismert(pl. innen a fórumról), az eladó, akkor nem árt picit imformálódni, pl. itt ebben a topic-ban.
Előre utalni én, csak tényleg általam ismert megbízható eladónak utalnék, azért a feltételes mód, mert én így nem szoktam fizetni, mert nem, vagy csak nagyon körülményesen tudom megoldani.
Én mindíg törekszem a személyesen lefolytatott adás-vételre, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem éri meg(pl. egy 20e-res kábel-300km-re), akkor kihagyom, nem küzdök feleslegesen, majd jön másik.
Különben is, ez csak egy hobby, nem szabad görcsölni rajta.
A fent említett "szabályokat" betartva, viszonylag alacsony szintre redukálhatjuk a csalódást.
Köszönöm, hogy elolvastad!