Oke, a szokasos integraltakrol beszeltem, amik felvezetösök. Amiket a medimarktban meg a hifiboltokban ugy alatalaban meg lehet venni. Nyilvan tökmas egy csöves erősítő.dixie-chicken írta: ↑2020.12.28., hétf. 13:11honnét tudod más konyhában mit kotyvasztanak,és hogy azok hogyan muzsikálnak.?...tesó,mit szivsz,elárulnád?sutemenyx írta: ↑2020.12.28., hétf. 10:14“Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.”
Ugyan nem gyártok kereskedelmi céllal erősítőt, de ha úgynézzük a TMP nekem kvàzi konkurencia lenne. Én mégis azt javaslom, mert ilyen hangot soha senki nem fog összerakni mostansag 3-4x ennyiért sem.
A kimenete ugyan nem univerzális annyira, hogy a legproblémásabb dobozokat is elhajtsa, de bőven univerzálisabb mint egy csöves Single Ended, a hangja pedig mègis közelítgeti azt.
Ha nagyon szemléletesen akarom hasonlitani, akkor a szokásos (pl marantz) gyári integráltak csak leképzik a bejövő jelet a hangszorokra. A TMP-kből viszont zene jön, megőrzik és közvetítik a zene finom szövetét.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Re: Sztereó erősitők
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2772
honnét tudod más konyhában mit kotyvasztanak,és hogy azok hogyan muzsikálnak.?...tesó,mit szivsz,elárulnád?sutemenyx írta: ↑2020.12.28., hétf. 10:14“Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.”
Ugyan nem gyártok kereskedelmi céllal erősítőt, de ha úgynézzük a TMP nekem kvàzi konkurencia lenne. Én mégis azt javaslom, mert ilyen hangot soha senki nem fog összerakni mostansag 3-4x ennyiért sem.
A kimenete ugyan nem univerzális annyira, hogy a legproblémásabb dobozokat is elhajtsa, de bőven univerzálisabb mint egy csöves Single Ended, a hangja pedig mègis közelítgeti azt.
Ha nagyon szemléletesen akarom hasonlitani, akkor a szokásos (pl marantz) gyári integráltak csak leképzik a bejövő jelet a hangszorokra. A TMP-kből viszont zene jön, megőrzik és közvetítik a zene finom szövetét.
- Csatolmányok
-
- Pointe 300B.jpg (74.96 KiB) Megtekintve 1806 alkalommal
-
- Pointe premium.jpg (223.01 KiB) Megtekintve 1806 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Upsz.., akkor ezt benéztem.Alex_Aston írta: ↑2020.12.28., hétf. 10:26A kérdéses Mission 3 utas, mert az oldalában van egy 20cm-es mély, 120Hz-nél levágva. Ezért (is) nagyon kellemes basszussal rendelkezik.sutemenyx írta: ↑2020.12.28., hétf. 10:14“Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.”
Igen, mert az enyém is hibrid, gyakorlatilag hasonló elven működik, csak egy kicsit más megközelítéssel, a maximális általam kivitelezhető hangminőség mellett fontos volt az is, hogy lehetőleg barmilyen sugarzoval jo legyen a szelessavutol a 4utasig.
A tárgyalt Mission hangfalak pedig nem problémásak egyaltalan, sima egyszeru ketutas, nagyon jo partnere lehet mondjuk az ANT-nak.
A Gryphon is már megcsillant ebből valamit a nonfb-jével meg A-osztályával, de még bőven lenne hova fejlődni. Igaz amúgymeg egy erőmű.
Meg kéne hallgatnod![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Egyébként az objektív megítéléshez jó lenne nem érzelmi alapon viszonyulni technikai berendezésekhez, de végülis azért vannak, hogy pont ezekre hassunk velük, másrészt olyan jó "szerelembe esni" 1 -1 eszközzel, és ebben a tekintetben ez a Classic nagyon jó lehet, kifejezetten alkalmas rá, de van ugye ennek az éremnek egy másik oldala is, és jó ha azt is ismerjük.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7966
Hát azt nem tudom, mennyire klasszul (köszönöm ha szerinted tényleg), biztos sok minden kimaradt még, lehetnek benne tévedések és sajnos a szubjektumot én sem tudom kiiktatni, pedig én szeretném ilyenkor. Minden esetre igyekszem a legrosszabb - legjobb skáláról elmozdulni és máshogy megközelíteni ezeket a dolgokat.
Egyébként az objektív megítéléshez jó lenne nem érzelmi alapon viszonyulni technikai berendezésekhez, de végülis azért vannak, hogy pont ezekre hassunk velük, másrészt olyan jó "szerelembe esni" 1 -1 eszközzel, és ebben a tekintetben ez a Classic nagyon jó lehet, kifejezetten alkalmas rá, de van ugye ennek az éremnek egy másik oldala is, és jó ha azt is ismerjük.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Meg kéne hallgatnod
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3858
A kérdéses Mission 3 utas, mert az oldalában van egy 20cm-es mély, 120Hz-nél levágva. Ezért (is) nagyon kellemes basszussal rendelkezik.sutemenyx írta: ↑2020.12.28., hétf. 10:14“Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.”
Igen, mert az enyém is hibrid, gyakorlatilag hasonló elven működik, csak egy kicsit más megközelítéssel, a maximális általam kivitelezhető hangminőség mellett fontos volt az is, hogy lehetőleg barmilyen sugarzoval jo legyen a szelessavutol a 4utasig.
A tárgyalt Mission hangfalak pedig nem problémásak egyaltalan, sima egyszeru ketutas, nagyon jo partnere lehet mondjuk az ANT-nak.
A Gryphon is már megcsillant ebből valamit a nonfb-jével meg A-osztályával, de még bőven lenne hova fejlődni. Igaz amúgymeg egy erőmű.
Meg kéne hallgatnod
Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
“Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.”
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Ez tetszik ....asebestyen írta: ↑2020.12.28., hétf. 09:32Nálam még a legelején volt egy TMP Classic hetekig. Be akarjátok vinni ezzel az erősítővel szegény kollégát a nagy hifi erdőbe.
Node kezdjük az elején, se Gryphon-t, se a többi TMP terméket nem hallottam, viszont a Classicot hallottam Andrásnál is és itthon is néhány hétig még a legelején, mikor a hengerőszabályzó programja huncutkodott, tehát ez tényleg az eleje. Mondhatjuk, hogy tesztember voltam.
Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.
Tamás, a tervezője, készítője nagyon korrekt ember. Csodálatosan van megépítve ez az erősítő, gyönyörű még a belseje is és persze ízlések és pofonok, de kívülről is nagyon szép szerintem. A hangja nagyon tiszta, de...
- Nagyon érzékeny mindenre ez a gép, a kábelekre, az elcsatolásra és pláne a terhelés jellegére. Ha a tápkábelek hatását akarja tesztelni szegény, ez az erősítő ideális partner benne.
- Én elsősorban szélessávú és OB hangsugárzókhoz ajánlanám, azokkal működik a legoptimálisabban. De ha van egy hagyományos felépítésű dobozod és nagyon kiabálós, ez meg tudja szelídíteni.
- Felbontás a mély frekvenciáktól a magasak felé egyre növekszik. A mélyeket hanyag eleganciával kezeli, a teteje kristály tiszta.
- Nem a gyorsaság az erőssége, pláne a mélyeknél.
- Igazi hifi erősítő (nem a szokásos hifi - audiophile - highend skálán, hanem a hangreprodukció megközelítését tekintve) annak minden pozitív és negatív hozadékával.
Azt gondolom, hogy ez egy nagyon valamilyen erősítő. Semmiképp nem univerzális és nem is kezdőknek való, inkább olyannak, aki pontosan tudja mit szeretne és ez az irány tetszik neki. Marantz után/helyett, ha az tetszik, semmiképp sem ajánlanám. Ha viszont meg szeretné tudni valaki, miről írnak itt a kollégák a kábelezés, csatlakozók, rezgéscsillapítás, állványok, egyéb hifi kiegészítők terén, ez az erősítő segít felfedezni ezt a világot. A döntés és annak következményei mindenkinek saját dolga.![]()
Én szeretem az ilyen jellegű írásokat olvasni.
Lehet vele egyetérteni és nem is de ez egy határozott "szubjektív "vélemény.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7966
Nálam még a legelején volt egy TMP Classic hetekig. Be akarjátok vinni ezzel az erősítővel szegény kollégát a nagy hifi erdőbe.
Node kezdjük az elején, se Gryphon-t, se a többi TMP terméket nem hallottam, viszont a Classicot hallottam Andrásnál is és itthon is néhány hétig még a legelején, mikor a hengerőszabályzó programja huncutkodott, tehát ez tényleg az eleje. Mondhatjuk, hogy tesztember voltam.
Amit szeretnék az elején leszögezni, ez nem rossz erősítő, hanem nagyon nem való mindenkinek. Hogy Sütinek tetszik, abban biztos voltam, mivel meghallgatva az utolsó OB-ről készített felvételét, ugyanaz a karakter.
Tamás, a tervezője, készítője nagyon korrekt ember. Csodálatosan van megépítve ez az erősítő, gyönyörű még a belseje is és persze ízlések és pofonok, de kívülről is nagyon szép szerintem. A hangja nagyon tiszta, de...
- Nagyon érzékeny mindenre ez a gép, a kábelekre, az elcsatolásra és pláne a terhelés jellegére. Ha a tápkábelek hatását akarja tesztelni szegény, ez az erősítő ideális partner benne.
- Én elsősorban szélessávú és OB hangsugárzókhoz ajánlanám, azokkal működik a legoptimálisabban. De ha van egy hagyományos felépítésű dobozod és nagyon kiabálós, ez meg tudja szelídíteni.
- Felbontás a mély frekvenciáktól a magasak felé egyre növekszik. A mélyeket hanyag eleganciával kezeli, a teteje kristály tiszta.
- Igazi hifi erősítő (nem a szokásos hifi - audiophile - highend skálán, hanem a hangreprodukció megközelítését tekintve) annak minden pozitív és negatív hozadékával.
Azt gondolom, hogy ez egy nagyon valamilyen erősítő. Semmiképp nem univerzális és nem is kezdőknek való, inkább olyannak, aki pontosan tudja mit szeretne és ez az irány tetszik neki. Marantz után/helyett, ha az tetszik, semmiképp sem ajánlanám. Ha viszont meg szeretné tudni valaki, miről írnak itt a kollégák a kábelezés, csatlakozók, rezgéscsillapítás, állványok, egyéb hifi kiegészítők terén, ez az erősítő segít felfedezni ezt a világot. A döntés és annak következményei mindenkinek saját dolga.
Azt gondolom, hogy ez egy nagyon valamilyen erősítő. Semmiképp nem univerzális és nem is kezdőknek való, inkább olyannak, aki pontosan tudja mit szeretne és ez az irány tetszik neki. Marantz után/helyett, ha az tetszik, semmiképp sem ajánlanám. Ha viszont meg szeretné tudni valaki, miről írnak itt a kollégák a kábelezés, csatlakozók, rezgéscsillapítás, állványok, egyéb hifi kiegészítők terén, ez az erősítő segít felfedezni ezt a világot. A döntés és annak következményei mindenkinek saját dolga.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Majd kiderül
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
“ Na, de most akkor almát hasonlítasz köréhez, nem? Ennek szerintem nincs sok értelme.”
Nem, mert mindegyik erősítő. Az a dolguk, hogy a vonal szintű jelet a hangsugárzó meghajtásához szükséges szintre emeljék mind feszültségben, mind pedig áramban. Ezt kell minél jobban csinálni, mindegyiknek ez a célja, erre használjuk őket.
Hogy eltérő elven működnek, az igazából a gyártók dolga, de azért lehet alapvető következtetéseket levonni belőle.
Nem, mert mindegyik erősítő. Az a dolguk, hogy a vonal szintű jelet a hangsugárzó meghajtásához szükséges szintre emeljék mind feszültségben, mind pedig áramban. Ezt kell minél jobban csinálni, mindegyiknek ez a célja, erre használjuk őket.
Hogy eltérő elven működnek, az igazából a gyártók dolga, de azért lehet alapvető következtetéseket levonni belőle.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Elvileg igen. Legutóbb úgy volt, hogy elmész érte, kifizeted az árát, hazaviszed. Ha nem tetszik és sértetlenül visszaviszed, akkor visszaadják a 91%-át. Én erről tudok.Alex_Aston írta: ↑2020.12.28., hétf. 08:19Na, de most akkor almát hasonlítasz köréhez, nem? Ennek szerintem nincs sok értelme.sutemenyx írta: ↑2020.12.27., vas. 22:47
Nem érzek. A Gryphon 175W-ot tud A-osztalyban és amugy 1400W-ot csatornankent tartosan. Ehhez kell 20-30x annyi alkatresz, egy 20x akkora trafo, sulyos nagy hűtőbordák. Mindezt azert, hogy ki lehessen irni, hogy 1400W. Köszönjük, igazán hasznos feature. Nagy, nehéz, összességében viszonylag sokba kerül legyártani tök feleslegesen. És ne higyje am senki, hogy szuperhajend cuccokkal van telistele.. lofgggszt, piros WIMA kockak ameddig a szem ellát. Ráadásul mire a gyárból eljut hozzád addigra rákerült jó sok% kereskedelmi árrés, ami önmagában legalabb annyi, mint amennyiert a gyarbol kijött. De már a gyártó árképzésében is benne van a marketing tevékenység és egyéb hülyeségek.
A TMP-nél nincs benne semmi felesleges hulyeseg, sem marketing, es valszeg most még elég pici a saját haszon és a kereskedelmi árrés is rajta. Ezért olcsó, viszont az a 20x annyi alkatresz nem is cseszi el a hangját. Igaz nem tud 1,5kilowatott, de nem is kell...minek, hova, kinek? Ennyivel esztergagépet meg porszívót meg hajszárítóz szokás hajtani, nem hangfalat.
De kár is túlmagyarázni, mert én mindkettőt hallottam, ráadásul ugy, hogy nekem tökmindegy volt hogyan szolnak, csak érdekességképpen hallgattam meg őket. Elfogultság egyik irányban sincs.
Az ellátási lánc haszon ügyében egyet értek. Én pálinkát is a legtöbb esetben, ha a "legjobbat" szeretném, közvetlen forrásból szerzek, kb. 40%-al a bolti ár alatt. Ha meg elegendő a jó is, akkor meg ott a főzés a baratomnál, ami nagyon kiforrotta már magát, és elég sok "boltit" lepipál, persze tökéletes sosem lesz.
Egy ilyen TMP erősítőt bizományba ki lehet próbálni? Azért meghallgatnám, hogy mit tud.
A vinil.hu a kvázi forgalmazó. Hivd fel őket, nagyon készségesek, Halásztelken vannak.
Szóval most itt tartok.
De mint írtam korábban, szívesen meghívok bárkit, aki ebben kedvet érez (nem a fikázáshoz
), hogy meghallgassa milyen, és talán mi lehet még ésszerű módosítás.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Igazából nem keresek semmit, tulajdonképpen elégedett vagyok. Ez a CD csere elég nagyot dobott a rendszeren, vagy legalább is számomra hallható különbséget, amire mondható, hogy már tényleg nagyon jó így. Viszont pont ez az, ami felvetette bennem a kérdést, hogy mennyit dobhat ezen felül egy másik erősítő? És kiindulási a CD-ből, ha az erosítők is hasonló színvonalon állnak, akkor a PM-14/PM16 is megfelelő lehet számomra, hogy formailag is passzoljanak. De persze nem minden áron.pärt írta: ↑2020.12.27., vas. 23:30
Egy szintén (viszonylag) ritkán csereberélő ember tanácsa:
Ha - mint írod - tényleg teljesen elégedett vagy, akkor ne cserélj le semmit. Soha nem lesz vége a dolognak. Ha a nagy álmodás áhított végállomása nem egy megnyugvást adó hangzás, hanem a cég hierarchiája alapján vélelmezett "jobb" hang, akkor vakvágányon vagy. Amennyiben tudod, mit nem szeretsz a rendszeredben, vagy sejted, hogy mik a korlátai (ez a nehezebb feladat), miben vágysz jobbra, többre, akkor már lehet értelme irányokat keresni. Addig nem több az egész annál, mint mikor gyerekkorunkban az orronkat sóvárogva a játékbolt kirakatüvegének nyomtuk.
A Wattokat szerintem is felejtsd el. A mostani a valaha birtokolt "leggyengébb" erősítőm. A hangzásbeli javulást a feleségem is szóvá tette - anélkül, hogy kérdeztem volna - pedig felőle egy cséplőgép is állhatna a kütyük helyén.
Szóval most itt tartok.
De mint írtam korábban, szívesen meghívok bárkit, aki ebben kedvet érez (nem a fikázáshoz
Az ellátási lánc haszon ügyében egyet értek. Én pálinkát is a legtöbb esetben, ha a "legjobbat" szeretném, közvetlen forrásból szerzek, kb. 40%-al a bolti ár alatt. Ha meg elegendő a jó is, akkor meg ott a főzés a baratomnál, ami nagyon kiforrotta már magát, és elég sok "boltit" lepipál, persze tökéletes sosem lesz.
Egy ilyen TMP erősítőt bizományba ki lehet próbálni? Azért meghallgatnám, hogy mit tud.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, de most akkor almát hasonlítasz köréhez, nem? Ennek szerintem nincs sok értelme.sutemenyx írta: ↑2020.12.27., vas. 22:47
Nem érzek. A Gryphon 175W-ot tud A-osztalyban és amugy 1400W-ot csatornankent tartosan. Ehhez kell 20-30x annyi alkatresz, egy 20x akkora trafo, sulyos nagy hűtőbordák. Mindezt azert, hogy ki lehessen irni, hogy 1400W. Köszönjük, igazán hasznos feature. Nagy, nehéz, összességében viszonylag sokba kerül legyártani tök feleslegesen. És ne higyje am senki, hogy szuperhajend cuccokkal van telistele.. lofgggszt, piros WIMA kockak ameddig a szem ellát. Ráadásul mire a gyárból eljut hozzád addigra rákerült jó sok% kereskedelmi árrés, ami önmagában legalabb annyi, mint amennyiert a gyarbol kijött. De már a gyártó árképzésében is benne van a marketing tevékenység és egyéb hülyeségek.
A TMP-nél nincs benne semmi felesleges hulyeseg, sem marketing, es valszeg most még elég pici a saját haszon és a kereskedelmi árrés is rajta. Ezért olcsó, viszont az a 20x annyi alkatresz nem is cseszi el a hangját. Igaz nem tud 1,5kilowatott, de nem is kell...minek, hova, kinek? Ennyivel esztergagépet meg porszívót meg hajszárítóz szokás hajtani, nem hangfalat.
De kár is túlmagyarázni, mert én mindkettőt hallottam, ráadásul ugy, hogy nekem tökmindegy volt hogyan szolnak, csak érdekességképpen hallgattam meg őket. Elfogultság egyik irányban sincs.
Ha - mint írod - tényleg teljesen elégedett vagy, akkor ne cserélj le semmit. Soha nem lesz vége a dolognak. Ha a nagy álmodás áhított végállomása nem egy megnyugvást adó hangzás, hanem a cég hierarchiája alapján vélelmezett "jobb" hang, akkor vakvágányon vagy. Amennyiben tudod, mit nem szeretsz a rendszeredben, vagy sejted, hogy mik a korlátai (ez a nehezebb feladat), miben vágysz jobbra, többre, akkor már lehet értelme irányokat keresni. Addig nem több az egész annál, mint mikor gyerekkorunkban az orronkat sóvárogva a játékbolt kirakatüvegének nyomtuk.
A Wattokat szerintem is felejtsd el. A mostani a valaha birtokolt "leggyengébb" erősítőm. A hangzásbeli javulást a feleségem is szóvá tette - anélkül, hogy kérdeztem volna - pedig felőle egy cséplőgép is állhatna a kütyük helyén.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5253
Egy szintén (viszonylag) ritkán csereberélő ember tanácsa:Alex_Aston írta: ↑2020.12.27., vas. 17:28
...Mivel már így is jobb, vagy legalább is tisztább a hangzása a rendszeremnek, ezért gondoltam, hogy a PM1x széria erősítővel esetleg tovább javulhat a hangzás...
...De már most is bőven elégedett vagyok, szóval nem létszükség, csak a bugi kicsit beindult bennem. Ezért is gondolkodtam, hogy PM16, vagy, ha merek nagyot álmodni akkor PM14 "végállomás" lehetne nekem...
...De mivel már ezzel (az amúgy szerintem egyáltalán nem rossz, dual mono blokk) PM68-al sincs hiány érzetem, lehet nem is kell már más erősítő...
...Csak hát ugye, az a kisördög ott motoszkál bennem..
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem érzek. A Gryphon 175W-ot tud A-osztalyban és amugy 1400W-ot csatornankent tartosan. Ehhez kell 20-30x annyi alkatresz, egy 20x akkora trafo, sulyos nagy hűtőbordák. Mindezt azert, hogy ki lehessen irni, hogy 1400W. Köszönjük, igazán hasznos feature. Nagy, nehéz, összességében viszonylag sokba kerül legyártani tök feleslegesen. És ne higyje am senki, hogy szuperhajend cuccokkal van telistele.. lofgggszt, piros WIMA kockak ameddig a szem ellát. Ráadásul mire a gyárból eljut hozzád addigra rákerült jó sok% kereskedelmi árrés, ami önmagában legalabb annyi, mint amennyiert a gyarbol kijött. De már a gyártó árképzésében is benne van a marketing tevékenység és egyéb hülyeségek.Alex_Aston írta: ↑2020.12.27., vas. 22:11Nem érzel ellentmondást abban, hogy egy 2-300e Ft-os erősítő jobban szól, mint a 20-30x annyiba kerülő, méghozzá nem is kicsivel?sutemenyx írta: ↑2020.12.27., vas. 21:07
Na szoval TMP Audio. Kisebb vagy nagyobb, tökmindegy. De a nagyobbat is megkapod 200-bol. Teljesen realisan és biztosan mondom, hogy bőségesen lezenél egy mostani 6millios Gryphon Mephistot is, de nagyon nagy ívben. Mindkettőt hallottam, nem csak mesélte aizé valaki. Nonfb csöves hibrideket csinál a TMP, nincs is vele közelítőleg sem rokonságban, sem elvi szinten egy nagyobb gyártó félvezetős integráltja. Semelyik! Az arany rácsú katonai ceruzacsövek pedig elérik, hogy ne csak jól szóljon, hanem durván addiktív legyen és hallgatni AKARD!
Ha ezeknél fontosabb a Marantz felirat, akkor hajrá.
Ha ez valóban így lenne, akkor nem mindenki TMP-t venne, aki ért hozzá, vagy nem emelt volna már rég árat a TMP gyártója?
Tudom, hogy nem mindent az árával kell nézni, nagyon nem. De ekkora eltérésnél azért már lehet valami különbség drágább javára, nem?
Ha ez valóban így lenne, akkor nem mindenki TMP-t venne, aki ért hozzá, vagy nem emelt volna már rég árat a TMP gyártója?
Tudom, hogy nem mindent az árával kell nézni, nagyon nem. De ekkora eltérésnél azért már lehet valami különbség drágább javára, nem?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem érzel ellentmondást abban, hogy egy 2-300e Ft-os erősítő jobban szól, mint a 20-30x annyiba kerülő, méghozzá nem is kicsivel?sutemenyx írta: ↑2020.12.27., vas. 21:07
Na szoval TMP Audio. Kisebb vagy nagyobb, tökmindegy. De a nagyobbat is megkapod 200-bol. Teljesen realisan és biztosan mondom, hogy bőségesen lezenél egy mostani 6millios Gryphon Mephistot is, de nagyon nagy ívben. Mindkettőt hallottam, nem csak mesélte aizé valaki. Nonfb csöves hibrideket csinál a TMP, nincs is vele közelítőleg sem rokonságban, sem elvi szinten egy nagyobb gyártó félvezetős integráltja. Semelyik! Az arany rácsú katonai ceruzacsövek pedig elérik, hogy ne csak jól szóljon, hanem durván addiktív legyen és hallgatni AKARD!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Jo igaz a Tritont nem. De a classic nem sokkal több. Kis szerencsével, vagy valami..
De mindegy, mert az ANT is nagyonjo es 140krumpli.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A kinézetük miatt sem kell szégyenkezni:
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Na szoval TMP Audio. Kisebb vagy nagyobb, tökmindegy. De a nagyobbat is megkapod 200-bol. Teljesen realisan és biztosan mondom, hogy bőségesen lezenél egy mostani 6millios Gryphon Mephistot is, de nagyon nagy ívben. Mindkettőt hallottam, nem csak mesélte aizé valaki. Nonfb csöves hibrideket csinál a TMP, nincs is vele közelítőleg sem rokonságban, sem elvi szinten egy nagyobb gyártó félvezetős integráltja. Semelyik! Az arany rácsú katonai ceruzacsövek pedig elérik, hogy ne csak jól szóljon, hanem durván addiktív legyen és hallgatni AKARD!Alex_Aston írta: ↑2020.12.27., vas. 20:57tonee73 írta: ↑2020.12.27., vas. 19:54
Valamennyivel biztos jobban szól, viszont ezeket a kissé túlhájpolt PM14 / 16 vasakat nem fogod megvenni 200-ért.Ehhez a kerethez legközelebb az általam linkelt Electrocompaniet áll (igen, tudom: nincs táv, nem Marantz, stb...) viszont sokkal több zene lakik benne.Már ha ez a fontos.
A dual monoblokkot ott sem (és máshol sem) írja senki, csak azt hogy "twin monophonic construction"-ami messze nem ugyanaz.Hangsugárzót nem ajánlanék (ha igen akkor sem az általad írtakat).
Egyébként ha megfogadsz még egy tanácsot-az itt látható:
viewtopic.php?p=2562935#p2562935
"rack"-et szüntesd meg, szedj le mindent az erősítő tetejéről és lehetőség szerint tedd őket egy külön állványra, külön polcokra.Egy Söund Arts állvány már megteszi-s az is hoz majd majd annyit a konyhára,mint a 67mkII --> 17mkIII csere.
Az utolsó modatoddal maximálisan egyet tudok érteni:család rulez!Pláne ha elviseli a "hóbortunkat"...
Láttam PM16-ost 180 körüli induló árral. A PM-14 drágább, igen. De ha hangban nem ad többet nekem, akkor nem ragaszkodom hozzá. XLR csati van pluszban, ami nekem nem kell, meg a távirányító funkciók is többet adnak, azt is lesz@rom, nekem csak a hang a lényeg, abban meg akkor elvileg nagyon hasonlóak? Ennyit meg esetleg rászánok most, vagy majd költözés után, amikor meglátjuk, esetleg mennyi pluszt enged a családi béke... most igazából elég nekem az a plusz is, amit a CD ad. Tényleg. Mondanám, hogy gyertek el bármikor, hallgassátok meg. Szívesen látok bárkit. Pálinkám is van 30 fajta kb.![]()
Hangsugárzót nem akarok cserélni, mert az felteszem az erősítőnél is vagy 2x többe kerülne, a Missionért meg messze nem adnának annyit, amennyit ér.
Most csak ideiglenes a 2 CD. Ott hagyom, mert máshol nem fér el :)
Ha majd költözünk, akkor jöhet a hifi saját sarok, de addig csak így tudom elhelyezni. Abból kell főzni, ami van :)
Láttam PM16-ost 180 körüli induló árral. A PM-14 drágább, igen. De ha hangban nem ad többet nekem, akkor nem ragaszkodom hozzá. XLR csati van pluszban, ami nekem nem kell, meg a távirányító funkciók is többet adnak, azt is lesz@rom, nekem csak a hang a lényeg, abban meg akkor elvileg nagyon hasonlóak? Ennyit meg esetleg rászánok most, vagy majd költözés után, amikor meglátjuk, esetleg mennyi pluszt enged a családi béke... most igazából elég nekem az a plusz is, amit a CD ad. Tényleg. Mondanám, hogy gyertek el bármikor, hallgassátok meg. Szívesen látok bárkit. Pálinkám is van 30 fajta kb.
Hangsugárzót nem akarok cserélni, mert az felteszem az erősítőnél is vagy 2x többe kerülne, a Missionért meg messze nem adnának annyit, amennyit ér.
Ha majd költözünk, akkor jöhet a hifi saját sarok, de addig csak így tudom elhelyezni. Abból kell főzni, ami van :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

tonee73 írta: ↑2020.12.27., vas. 19:54
Valamennyivel biztos jobban szól, viszont ezeket a kissé túlhájpolt PM14 / 16 vasakat nem fogod megvenni 200-ért.Ehhez a kerethez legközelebb az általam linkelt Electrocompaniet áll (igen, tudom: nincs táv, nem Marantz, stb...) viszont sokkal több zene lakik benne.Már ha ez a fontos.
A dual monoblokkot ott sem (és máshol sem) írja senki, csak azt hogy "twin monophonic construction"-ami messze nem ugyanaz.Hangsugárzót nem ajánlanék (ha igen akkor sem az általad írtakat).
Egyébként ha megfogadsz még egy tanácsot-az itt látható:
viewtopic.php?p=2562935#p2562935
"rack"-et szüntesd meg, szedj le mindent az erősítő tetejéről és lehetőség szerint tedd őket egy külön állványra, külön polcokra.Egy Söund Arts állvány már megteszi-s az is hoz majd majd annyit a konyhára,mint a 67mkII --> 17mkIII csere.
Az utolsó modatoddal maximálisan egyet tudok érteni:család rulez!Pláne ha elviseli a "hóbortunkat"...
Láttam PM16-ost 180 körüli induló árral. A PM-14 drágább, igen. De ha hangban nem ad többet nekem, akkor nem ragaszkodom hozzá. XLR csati van pluszban, ami nekem nem kell, meg a távirányító funkciók is többet adnak, azt is lesz@rom, nekem csak a hang a lényeg, abban meg akkor elvileg nagyon hasonlóak? Ennyit meg esetleg rászánok most, vagy majd költözés után, amikor meglátjuk, esetleg mennyi pluszt enged a családi béke... most igazából elég nekem az a plusz is, amit a CD ad. Tényleg. Mondanám, hogy gyertek el bármikor, hallgassátok meg. Szívesen látok bárkit. Pálinkám is van 30 fajta kb.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Csak a szokásos bejgli meg gerbeaud volt (ja, 23.án gomba volt ebédre, lehet hogy az a ludas...)
Egyébként ha van jobb ötleted, tanácsod nyugodtan megoszthatod ám.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Én nem tudom milyen sütit ettetek az ünnepek alatt, de amiket írtok... ez kész... 
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Én az általa jelenleg is használt integrált vas okán ajánlottam azt amit (mivel gondolom az maradna a vonal), tényleg sok jó vas fordult meg mostanában az apróban, beleértve az általad ajánlott végfokokat is.bitrograde írta: ↑2020.12.27., vas. 20:07
Én még ezt is felvenném a meghallgatási listára. Meg ezt, midenképp.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII