Minden lejátszó rendszerben mi szabjuk meg a teljesítményt a hangerő gomb tekergetésével.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Moziszoba építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11184
- Kapcsolat:
Re: Moziszoba építés
Azt tanácsolnám mindenképpen vonj be valakit a teremakusztika tervezésébe. Egy moziszoba projekt elég nagy falat és költséges anélkül is első nekifutásra, hogy kitanulnád a sok minden mellett a teremakusztika tervezést is. Ha nem sikerül jól, azt javítani sokkal macerásabb, mint kicserélni egy hangfalat vagy projektort.Xtras5 írta: ↑2021.01.11., hétf. 20:00Szia, igazából nem tudom mi az, de leguglizom, köszönöm!
antz írta: ↑2021.01.11., hétf. 19:30Szobát vidd fel REW-be, tervezett üléspozícióval tudod szimulálni a mélysugárzók viselkedését.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
- mély hangot mennyire kell szigetelni ha 40cm beton van felettem? szükséges egyáltalán?
- egyelőre az előtétfalba szeretnék tenni sub-ot. Viszont jobb-e nekem ha 2 sub esetén variálok: 2 elől, vagy 2 hátul, vagy elől 1 és hátul1?
Köszönöm!
Köszönöm :) na majd mondom mi jött ki belőle
TSanyi írta: ↑2021.01.11., hétf. 22:22Legalább lesz mit olvasni!!!!![]()
Nem, egyáltalán nem rosszak, mozihoz tutik, “kis” pénzből nagy, ütős basszus, ami bírja is a terhelést. Hogy kinek milyen basszus tetszik az már ízlés kérdése.
Egy biztos! Kevésbé szépek és kompaktok. Így ha szoba design elem is lenne akkor nem ez az út a tied!
Legalább lesz mit olvasni!!!!
Nem, egyáltalán nem rosszak, mozihoz tutik, “kis” pénzből nagy, ütős basszus, ami bírja is a terhelést. Hogy kinek milyen basszus tetszik az már ízlés kérdése.
Egy biztos! Kevésbé szépek és kompaktok. Így ha szoba design elem is lenne akkor nem ez az út a tied!
Köszönöm a válaszod. Nem feltétlen szeretném elrejteni, az sem zavar ha látszik, de ha épp rejtve van, az is oké. Kettőben gondolkodom, talán mert azt hiszem, hogy az jobb minden szempontból nekem. Az, hogy PA cucc, jó vagy rossz nekem? Minőségileg nem feltétlen rossz annyira, vagy nem jól gondolom?
TSanyi írta: ↑2021.01.11., hétf. 20:31Passzív előnye hogy pl. a teljesítményt te “szabod” meg. Másik hogy pláne az előtétfalba beépített, elrejtett, beburkolt láda esetében egyszerűbb a beállítás egy külső végfokon... ha besz@rik a végfok egyszerűbb cserélni( bár remélhetőleg nem lesz ilyen bajod). Viszont ezek inkább PA cuccok.
Passzív előnye hogy pl. a teljesítményt te “szabod” meg. Másik hogy pláne az előtétfalba beépített, elrejtett, beburkolt láda esetében egyszerűbb a beállítás egy külső végfokon... ha besz@rik a végfok egyszerűbb cserélni( bár remélhetőleg nem lesz ilyen bajod). Viszont ezek inkább PA cuccok.
Szia, köszönöm a válaszaid, gondoltam, hogy nem egy séma alapján készül minden, nincsenek úgymond kötelező törvényszerűségek, méregetni kell és az megmond mindent. Hamarosan kezdődik a projekt, újra izgatott lettem, és bár lesz mellettem egy jó szaki, tele vagyok kérdésekkel...apropó, aktív vagy passzív ládán gondolkodjak? Köszönöm
fapaci írta: ↑2021.01.11., hétf. 10:21- Semmire sincs szükség minden esetben. A szükséges akusztikai eszközöket a szoba jellemzői és a felhasználás célja alapján kell megválasztani. Egyszerűen butaság mások szobáit másolni, mert nálad biztosan más a helyzet.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
- mély hangot mennyire kell szigetelni ha 40cm beton van felettem? szükséges egyáltalán?
- egyelőre az előtétfalba szeretnék tenni sub-ot. Viszont jobb-e nekem ha 2 sub esetén variálok: 2 elől, vagy 2 hátul, vagy elől 1 és hátul1?
- Talán te is sejted, hogy a válasz nagyon erősen múlik azon, mi van a 40 cm beton felett. Mert ha 6 méter mélyen a föld alatt mozizol egy beton bunkerben, nem igazán kell foglalkoznod a hangszigeteléssel, de egy társasházban igencsak.
- A szimmetrikus elhelyezés ritkán szokott jól működni.
Szia, igazából nem tudom mi az, de leguglizom, köszönöm!
antz írta: ↑2021.01.11., hétf. 19:30Szobát vidd fel REW-be, tervezett üléspozícióval tudod szimulálni a mélysugárzók viselkedését.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
Köszönöm!
Szobát vidd fel REW-be, tervezett üléspozícióval tudod szimulálni a mélysugárzók viselkedését.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
Köszönöm!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11184
- Kapcsolat:
- Semmire sincs szükség minden esetben. A szükséges akusztikai eszközöket a szoba jellemzői és a felhasználás célja alapján kell megválasztani. Egyszerűen butaság mások szobáit másolni, mert nálad biztosan más a helyzet.Xtras5 írta: ↑2021.01.10., vas. 16:59- a sokszor emlegetett sarokba épített basszuscsapdákat alig-alig látom fényképeken. Ennek mi az oka, nincs mindig rá szükség?
- Talán te is sejted, hogy a válasz nagyon erősen múlik azon, mi van a 40 cm beton felett. Mert ha 6 méter mélyen a föld alatt mozizol egy beton bunkerben, nem igazán kell foglalkoznod a hangszigeteléssel, de egy társasházban igencsak.
- A szimmetrikus elhelyezés ritkán szokott jól működni.
Sziasztok, 3 kérdésem lenne felétek:
Köszönöm!
Köszönöm!
Köszi urak a remek ötleteket. Azt hiszem hamarabb kellett volna feltennem a kérdést.escorial írta: ↑2020.12.17., csüt. 19:05Én a helyedben felkeresném a narum-ot. Segítőkészek, aranyosak, kissebb mennyiségű rendelést is kiszolgálnak és nagyon jó áraik vannak.antz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
Írd meg nekik mit szeretnél, ingyenes termékmintát is küldenek.
Találtam én is közben egy színpadtechnikával foglalkozó céget, ők is küldenek egy mintát ami még mindig nem olcsó, de legalább már 4000/m alatt van.
Én a helyedben felkeresném a narum-ot. Segítőkészek, aranyosak, kissebb mennyiségű rendelést is kiszolgálnak és nagyon jó áraik vannak.antz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
Írd meg nekik mit szeretnél, ingyenes termékmintát is küldenek.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
https://www.camirafabrics.com/en/fabrics/contract/caraantz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
Ezt használja a Gik Acoustics is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
Akkor, nincs más a drágát kell venni. 1x kell megvenni...antz írta: ↑2020.12.17., csüt. 16:18Keretre feszíteni, akusztikát eltakarniMorph írta: ↑2020.12.17., csüt. 15:56Mire szeretnéd használni? Mire kellene átrakni?antz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Keretre feszíteni, akusztikát eltakarniMorph írta: ↑2020.12.17., csüt. 15:56Mire szeretnéd használni? Mire kellene átrakni?antz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
Mire szeretnéd használni? Mire kellene átrakni?antz írta: ↑2020.12.16., szer. 07:49Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag.![]()
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Elővettem, ami van itthon. Egymás mellé téve a "rusztikus" valóban csillog egy kicsit. A "fekete sima" viszont teljesen matt.antz írta: ↑2020.12.16., szer. 09:13Az ötlet jó csak sajnos csillog az az anyag is (legalábbis amit nekem raktak fel 2 éve). Leírás, kép alapján ugyanarról beszélünk.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Az ötlet jó csak sajnos csillog az az anyag is (legalábbis amit nekem raktak fel 2 éve). Leírás, kép alapján ugyanarról beszélünk.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Hangfal szövet esetleg nem volna jó? Régebben a H2000/Logotech árulta őket méterben. Többféle is volt, én is vettem belőle.
Erős, könnyű vele dolgozni, keretre feszíteni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Mélyfekete szövetet keresek ami matt, nem fénylik, jól nyeli a fényt, légáteresztő és elég merev, hogy keretre lehessen feszíteni. Egy textilüzletben ahol segítőkészek voltak végignéztem mindent de a legjobb anyag (valami bútorszövet) horror áron volt, 7500/m. Nekem meg kellene vagy 20-30m attól függően milyen széles az anyag. 
Sziasztok!
Még sok minden hátra van, függöny, szövetes képeket szeretnék feltenni, csillapítást a hátsó hangsugárzók mögé, de már készül a szoba :)
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC (amd alap), Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek -audioqest - DIY kábelek
Valamint MARANTZ és PHILIPS szteró elemek (tunerek, deck, cd lejátszók)
söund arts állvány, monitor audio GX hangsugárzó állvány, HUBAUDIO hátsó állvány

Még sok minden hátra van, függöny, szövetes képeket szeretnék feltenni, csillapítást a hátsó hangsugárzók mögé, de már készül a szoba :)
Hang: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC (amd alap), Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek -audioqest - DIY kábelek
Valamint MARANTZ és PHILIPS szteró elemek (tunerek, deck, cd lejátszók)
söund arts állvány, monitor audio GX hangsugárzó állvány, HUBAUDIO hátsó állvány

Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
https://www.boredpanda.com/amazing-home ... gn=organic
A #2 nagyon kreatív, még nem is láttam hasonlót.
A #2 nagyon kreatív, még nem is láttam hasonlót.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Jópofa szoba! Tetszik az egyszerűsége is. Lehet a korral jár, de a mozi székeket fotelekre cserélném. A maketten még előrébb voltak a surroundok oldalt, a rajzon meg hárrább helyezkednek el. Vajon miért e mellett döntött?
Ha egy vonalba lett volna a fülével akkor kisebb lenne az “űr” a frontok és a surrondok között. Vagy lehet hogy front wide-okat akar később?
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.