Kérdés nem rontod-e el a hangot egy nem odaillő lemezalátéttel ? Miért nem gondolkodsz a hangkar és hangszedő közé megfelelő spacer-en? Bár nekem az a tapasztalatom, hogy a jó filc tányérra az kb 5mm szokott lenni . A szimpatikus hangszedők is elég magasak. Subtányér is vegyes méretezés, de ami jót ismerek szintén magas. ( Ehhez egyébként nem javasolnám a motorolajokat ! ) Szóval szerintem a legjobb megoldás, ha egyszer veszel egy jó VTA állítót a karhoz, ami minden helyzetben később egyszerűen használható lesz és marad! Ez adja a legnagyobb szabadságot a lemezjátszó használhatóságát illetően.Vacsatti írta: ↑2020.12.15., kedd 15:16Szia Hifimad!Hifimad írta: ↑2020.12.15., kedd 15:00Szia Vacsatti!
A Rega & AT-vel kapcsolatban jól gondolod, a lemezalátét vastagságával is lehet játszani. Sajnos a különbözô hangszedôk magasságához nem tudok hozzászólni, de én lemezalátétbôl még nem láttam 1mm-est, az egyszerû filcek is min. 2mm vastagok. Persze ez nem jelenti, hogy nem létezik. A spacer-ek viszont több méretben készülnek, talán könnyebben találsz megfelelô vastagságút.
Üdv!
Elvileg van a Pro-Ject Cork & Rubber it van 1mm méretben. Nem szívesen bontanám meg a hangkarnál, csak ha nagyon muszáj. :)
Nem érdemes szerintem toldozni-foltozni. Egyszer kell áldozni a legjobb megoldásra és le van a gond.