Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
Re: Elektroncső topik {___]=
Üdvözlet!
A kérdésem, hogy mennyi üzemórát bír ki az EL34 (mullard) illetve a KT77 (JJ) végfokcsövek, illetve élettartamuk végén, van-e valamilyen árulkodó jel a közeli halálukra? Olvastam olyat is, hogy egyes erősítőknél magukkal tudják vinni a kimenő trafót is a valhallába? Valamint mullard ecc82-es (kizárólag új) előfok csöveket valaki forgalmaz kis hazánkban, ecc83-ast találtam.
A kérdésem, hogy mennyi üzemórát bír ki az EL34 (mullard) illetve a KT77 (JJ) végfokcsövek, illetve élettartamuk végén, van-e valamilyen árulkodó jel a közeli halálukra? Olvastam olyat is, hogy egyes erősítőknél magukkal tudják vinni a kimenő trafót is a valhallába? Valamint mullard ecc82-es (kizárólag új) előfok csöveket valaki forgalmaz kis hazánkban, ecc83-ast találtam.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.
Ott a pont Sütinél,
Amúgy volt szerencsém az EI EL34-hez (gondolom arról beszélünk, mivel jugoszláv lett említve), nálam sem igazán vált be, de azért próbálj meghallgatni egy Mullard XF2-es EL34-et, vagy Teslát, vagy Valvót, vagy akár Sylvania 6CA7-et.
sanszos, hogy jobb lesz egy picivel

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
Ok, de nem egy jugoszlavnal, hanem egy usa vagy angol csőhöz képest.kende írta: ↑2020.12.02., szer. 22:38Hellosutemenyx írta: ↑2020.09.27., vas. 21:30És olyan volt már, hogy valamiben kínai vagy ruszki cső szólt legjobban?tonya írta: ↑2020.09.27., vas. 20:55Na legalább pörög a topik, elővettem a mai beírások hatására a kis Primalunát, fellapoztam amit anno felírtam a kis könyvecskémbe, hogy nekem mivel és milyen csövekkel tetszett anno a rendszer, összeraktam és számomra ismét hozta így azt amit odaírtam megjegyzésbe "ez így Ok!"![]()
Ja a csőkészlet nem kínai, nem amerikai, nem német, hanem angol, Mullard ECC83, Mullard ECC82, Mullard EL34 XF2-es dupla getteres, ez itt ebben az összeállításban számomra, de ha másik dobozokat, DAC-ot veszek elő akkor már nem biztos, hogy ez a nyerő. Ja és szerettem az amerikai csöveket is van is belőlük egy pár darab, de a Tungsramokat is csípem, meg a német csöveket is főleg a Siemenseket, de szerintem, hogy mi hol szól jó az rendszer függő eléggé, ezt próbáljuk már elfogadni. (szerintem)
IMG_20200927_202217.jpg
Igen, van az én esetemben . Se erősítőbe használok jelenleg a meghajtó orosz Tungsol 7581A csövet, azelőtt Psvane T mark2 6ca7 használtam és el34 yugot.Hangzásban jobb mindenféle szempontból,árban is. Persze ez rendszer függő is.
István
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- kende
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Hellosutemenyx írta: ↑2020.09.27., vas. 21:30És olyan volt már, hogy valamiben kínai vagy ruszki cső szólt legjobban?tonya írta: ↑2020.09.27., vas. 20:55Na legalább pörög a topik, elővettem a mai beírások hatására a kis Primalunát, fellapoztam amit anno felírtam a kis könyvecskémbe, hogy nekem mivel és milyen csövekkel tetszett anno a rendszer, összeraktam és számomra ismét hozta így azt amit odaírtam megjegyzésbe "ez így Ok!"![]()
Ja a csőkészlet nem kínai, nem amerikai, nem német, hanem angol, Mullard ECC83, Mullard ECC82, Mullard EL34 XF2-es dupla getteres, ez itt ebben az összeállításban számomra, de ha másik dobozokat, DAC-ot veszek elő akkor már nem biztos, hogy ez a nyerő. Ja és szerettem az amerikai csöveket is van is belőlük egy pár darab, de a Tungsramokat is csípem, meg a német csöveket is főleg a Siemenseket, de szerintem, hogy mi hol szól jó az rendszer függő eléggé, ezt próbáljuk már elfogadni. (szerintem)
IMG_20200927_202217.jpg
Igen, van az én esetemben . Se erősítőbe használok jelenleg a meghajtó orosz Tungsol 7581A csövet, azelőtt Psvane T mark2 6ca7 használtam és el34 yugot.Hangzásban jobb mindenféle szempontból,árban is. Persze ez rendszer függő is.
István
Ha tetszett a szett, talán hasonló jó hangot elérsz vele majd otthon is, de sajnos nem biztos, ohgy az ilyen "kényelmes" megoldás, hogy tetszett ezért "hazaviszem" be fog jönni.
Na mindenesetre én a dobozzal kezdeném a "tervezést" . Nagy érzékenység, széles hangtartomány, nagy méretű dobozok..... 300B-hez 93dB-s doboz elég lakásban. Pl, Audio Note J vagy E, Altec-hatalmas dobozai akár 100dB-vel,
Nekem 94dB-s van 30 cm-es méllyel és kb 3-4 wattal nekem elég, olyan 24nm-en..... Klipsch dobozok között is vannak érzékenyek és legendásak, de Tannoyok is. Nem olcsók, de olcsón sajnos nehéz jól triódázni , a "járulékos " költségek miatt. Aztn ezekhez jöhetne egy kézbentarthatóbb 2A3-as SE vagy akár PSE a 300B helyett. Vagy a még "nagyobb" csőnyalánkságok, persze még kisebb teljesítményekkel. :) De itt a Takman, már "downgrade"..... :)
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1229
Meishuban a 300B csere nagyon kijön! Nem gondolom , hogy ebben az említettben ne hozná kb azt a különbséget, csak az erősítő ugye aminek az ára már összemérhető lenne akkor a csövekkel..... :) De láttam hogy Takman ellenállás már upgrad-nek számít nála. Mondanám, hogy szerezz ízelítőt a jó csövekkel úgy, hogy a meghajtókat cseréled valami jóféle USA csőkészletre, mert azt még egész olcsón megúszni . De jóféle 300B az eleve nem a filléres kategória és elég háklis cső. 5V fűtés miatt már hajlamos brummogni". :) Egyenfűtéssel meg jó lenne nem fűteni a közvetlenfűtésű katód miatt..... Szóval .... lehet azzal a csővel is jó erősítőt is csinálni, de valamiért mégsem szoktak.svan írta: ↑2020.11.05., csüt. 11:14
Elekit TU-8600 erősítőbe keresgélek. Abba lehet, hogy a Sophia Princess már overkill lenne. Eddig nehezen hajtható dobozaim voltak, gondoltam 300B-vel is kipróbálom az együttélést :) Az Elekit-et hallottam 2018(?)-ban a Hifi Show-n, SB Acoustics Ara dobozokkal és Human Audio Drakit+ -al egy rendszerben. Akkor nagyon tetszett. Ennek a triónak az utolsó eleme a napokban fog megérkezni![]()
Te milyen érzékeny dobozokat tudnál figyelmembe ajánlani?
Ha tetszett a szett, talán hasonló jó hangot elérsz vele majd otthon is, de sajnos nem biztos, ohgy az ilyen "kényelmes" megoldás, hogy tetszett ezért "hazaviszem" be fog jönni.
Na mindenesetre én a dobozzal kezdeném a "tervezést" . Nagy érzékenység, széles hangtartomány, nagy méretű dobozok..... 300B-hez 93dB-s doboz elég lakásban. Pl, Audio Note J vagy E, Altec-hatalmas dobozai akár 100dB-vel,
Nekem 94dB-s van 30 cm-es méllyel és kb 3-4 wattal nekem elég, olyan 24nm-en..... Klipsch dobozok között is vannak érzékenyek és legendásak, de Tannoyok is. Nem olcsók, de olcsón sajnos nehéz jól triódázni , a "járulékos " költségek miatt. Aztn ezekhez jöhetne egy kézbentarthatóbb 2A3-as SE vagy akár PSE a 300B helyett. Vagy a még "nagyobb" csőnyalánkságok, persze még kisebb teljesítményekkel. :) De itt a Takman, már "downgrade"..... :)
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Elekit TU-8600 erősítőbe keresgélek. Abba lehet, hogy a Sophia Princess már overkill lenne. Eddig nehezen hajtható dobozaim voltak, gondoltam 300B-vel is kipróbálom az együttélést :) Az Elekit-et hallottam 2018(?)-ban a Hifi Show-n, SB Acoustics Ara dobozokkal és Human Audio Drakit+ -al egy rendszerben. Akkor nagyon tetszett. Ennek a triónak az utolsó eleme a napokban fog megérkezniSoundMania írta: ↑2020.11.04., szer. 16:10Forrást ugyan nem tudok mondani, de az olcsó gyártmányok hangját hallva nem javasolnám őket. Sajnos nagyon drágán lehet megkapni a jó hangúakat viszont. Kb a Sophia Carbon Princess lenne sztem amit már vállalható belépő szintnek mondanék, de igazán eddig egy usa Super Silvertone teszett, mindamellett, hogy olcsóbban lehet jobb csöveket is kapni mint a 300B.
Kell inkább egy érzékeny dobozt venni és más csövet hallgatni. Amúgy is innen érdemes megkezdeni a gondolkodást, hogy milyen hangterjedelemre van szüksége a tulajdonosnak. (Szerintem)
A párba válogatás szerintem szintén nem túlzottan szükségszerű, néhány speciális eset kivételével. És elég kevés csőtípus és gyártmány van szerintem , ami 1 hét után még mindig azonos értékeket fog mutatni.

Te milyen érzékeny dobozokat tudnál figyelmembe ajánlani?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3207
Szerintem keresd Wittao kollégát...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kell inkább egy érzékeny dobozt venni és más csövet hallgatni. Amúgy is innen érdemes megkezdeni a gondolkodást, hogy milyen hangterjedelemre van szüksége a tulajdonosnak. (Szerintem)
A párba válogatás szerintem szintén nem túlzottan szükségszerű, néhány speciális eset kivételével. És elég kevés csőtípus és gyártmány van szerintem , ami 1 hét után még mindig azonos értékeket fog mutatni.
- SoundMania
- V.I.P.
Forrást ugyan nem tudok mondani, de az olcsó gyártmányok hangját hallva nem javasolnám őket. Sajnos nagyon drágán lehet megkapni a jó hangúakat viszont. Kb a Sophia Carbon Princess lenne sztem amit már vállalható belépő szintnek mondanék, de igazán eddig egy usa Super Silvertone teszett, mindamellett, hogy olcsóbban lehet jobb csöveket is kapni mint a 300B.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Eu-n belül szeretnék egy pár JJ 300B és/vagy Genalex Gold Lion PX300B csöveket beszerezni. Milyen megbízható forrást javasoltok? Illetve ha nem Push/Pull erősítőbe kerülnének, akkor is szükséges párba válogatni őket?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Gyors rákereséssel pontos összefüggést én sem találtam, de valami azért van. Fel-fel bukkan az ISO minősítés tárgykörében ez a PPM, mint mérőszám.Aszpirin írta: ↑2020.09.28., hétf. 08:40OFF
Nem emlékszem, hogy bármi ilyen konkrét szám lenne az ISO9001 szabványban. Nem is nagyon lenne értelme, mert ez terméktípustól függően akár több nagyságrendi eltérést is kellene mutasson. Ha van ilyen érték szabványosítva valamelyik terméktípusra, akkor azt nem az ISO9001 tartalmazza...
(De persze lehet, hogy rosszul emlékszem, régen sokat foglalkoztam az ISO9001-gyel és konkrét implementációjával egy adott területen, de annak már több, mint 15 éve...)
Mindegy, azért abban talán egyet fog érteni bárki, hogy a 10% feletti hibaráta kereskedelmi, de főleg orvosi készülékeknél nem elfogadható, márpedig vastagon előfordul mostanság.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
OFF
Nem emlékszem, hogy bármi ilyen konkrét szám lenne az ISO9001 szabványban. Nem is nagyon lenne értelme, mert ez terméktípustól függően akár több nagyságrendi eltérést is kellene mutasson. Ha van ilyen érték szabványosítva valamelyik terméktípusra, akkor azt nem az ISO9001 tartalmazza...
(De persze lehet, hogy rosszul emlékszem, régen sokat foglalkoztam az ISO9001-gyel és konkrét implementációjával egy adott területen, de annak már több, mint 15 éve...)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Sok minden lehetséges, de saját példát hozva, ez a kis fos kínai Primaluna jobbnak bizonyult egy Audio Research D70-nél például, a gazdája eladta és vett egy Lunát, de bizony Mcintosh erősítőt is nyugdíjazott, a gazdája ott is Lunára váltott, az igaz nem az eredeti csőkészletével, de mindenki azt hisz és gondol amit akar, természetesen nem ez a legjobb erősítő a világon, de azért annyira nem is szar (főleg ha át van csövezve), amit a gyártó is támogat.
Igen Wittao Tonya

Igen Wittao Tonya

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
“- és akkor a legfrissebb.. orvosi eszkozok, amik fele-ketharmada nem mukodik.. wtf???”
Bocsánat ezt elírtam, fele-harmada nem működik.
Nade ízlelgessük ezt egy kicsit...
Fele-Harmada..
Hogyan is van az az ISO9001 szabvány?
Hány db selejt / MILLION-ban van meghatározva a felső határa a lehetséges gyártási hibának?
Fele-Harmada.... ha a hentes ilyen arányban ad romlott húst vajon bemegyünk-e hozzá legközelebb?
Bocsánat ezt elírtam, fele-harmada nem működik.
Nade ízlelgessük ezt egy kicsit...
Fele-Harmada..
Hogyan is van az az ISO9001 szabvány?
Hány db selejt / MILLION-ban van meghatározva a felső határa a lehetséges gyártási hibának?
Fele-Harmada.... ha a hentes ilyen arányban ad romlott húst vajon bemegyünk-e hozzá legközelebb?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Wittao<—>Fülelek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.09.28., hétf. 08:31-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Ok: elrontott idézetszint javítása
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Elhiszem, hogy tetszik és szívesen hallgatod. Valószínűleg sokkal jobb, mint az előző készüléked. Nem is kedvét szegni akarom senkinek, de tényszerűen igaz az, hogy ezekbe a mostani gyártású erősítőkbe az alap alkatrészminőség az a kínai. Régebben az alap alkatrészminőség európában a Philips, Plessey, Le Clanché előd, Siemens vagy ROE volt. Ahogyan amerikában meg a Cornell Dubilier, Sprague, Allen Bradley, Illinois Capacitor, Ohmite és egyebek. Japánban pedig a még régi japán Nipponok, Elnák. Ezek önmagukban alapszintjükön ott voltak, ahol a mostani csúcs audiofil alkatreszek, csak nem keritettek neki ekkora feneket és árat. De az alternativ igazság az is lehet, hogy az áruk hasonlo volt, mint a mostani jobb cuccoknak, viszont nem volt kinai, amihez tized-huszadáron nyulni lehetett volna. Amiota van, azota az a felallas, hogy jo lesz bele az is, kiterdekel ugysem szamit. Csakhogy de! Nagyon is számít!Aszpirin írta: ↑2020.09.27., vas. 19:35Erre nem tudok, mit valaszolni, mert nem erről szólt a hozzászólásom (direkt leírtam kicsit korábban, hogy “marketing ízű” a szöveg, és nem foglalok állást abban, hogy mekkora a PrimaLuna állításanak igazságtartalma - azaz pl. hogy valóban a jelútban van vagy sem - ezért engem nem kell erről győzködnisutemenyx írta: ↑2020.09.27., vas. 19:10Az a műveleti erősítôs kínai zöldpaneles izé az egy katódkörbe betett 10ohmos ellenallason méri a jelet. Tehát be van téve a jelútba az is, de legfőképp a 10ohmos ellenallas is. Mellesleg jelút a teljes tápvonal is, gondolom nincs külön tápcsatlakozó a biaszáramkörhöz.Aszpirin írta: ↑2020.09.27., vas. 19:35Ha pl. egy bemenetváltó áramkörben (ami nek annyi a dolga, hogy be/kikapcsolja a bemenetválasztó reléket) vagy egy motoros poti motorvezérlő áramkörében félvezető van (távirányítható csöves erősítőknél ugye mindkettő eléggé valószínű), az rontani fog a csöves hangján, mert van benne félvezető?
Inkább maradjunk abban, hogy szerinted ha a jelútban van félvezető, attól nem lesz jobb. És nem hiszed, amit a PrimaLuna határozottan állít (“Period”), hogy az Adaptive Autobias nincs a jelútban. Ez így korrekt.).
(egyébként épp élvezettel hallgatom a PrimaLuna erősítőmön a Duo Tartini par napja megjelent Tartini-szonett-albumátElőtte még meghallgattam két vadiúj albumot, és nagyon élveztem - Tungsram ECC82 előfokcsövekkel, pedig van 6189-esem is, hogy ontopik maradjak - és számomra ez a lényeg. Hogy élvezem. A zenét. Ezzel a vacakkal.)
Csak az emberek szep lassan elfelejtik, hogy milyen az, amikor valami tenyleg jo es megbizhato, ezert egy ido utan nem is keresik, nem is lesz ember, aki tudná.
Hogy ez a degradációs folyamat vajon annak köszönhető, hogy nem tudnak jobbat ott távol keleten vagy annak, hogy nincs jobbra igény, azt nemtudom, de a tendencia egyértelmű.
Érdemes körülnézni nemcsak a hifi terén, de máshol is:
- Bosch kávéfőző, amiben az üzemmódválasztó tekerentyűt egyirányba tekered, de 2-t elore, 1-et hatra lepked
- remek tv-k, monitorok, amik ugy mennek tönkre mint a huzat par ev utan. Mikozben a csaladi crt-s videoton precision 2000 vagy az ITT tévé még mindig megy immár 30-40éve
- Salgópolc utánzat, amit összeraksz és ujjal lökdösve rezeg, mint a kocsonya
- maxwell markaju multimeter, ami 20megohm allasban mérőzsinor nelkul 3megohmot mutat, és az induktivitasmeroje se jot mutat, de az is tonkremegy a garancia lejarta utan
- autoba valo fenyszoroizzo 1hónapos elettartammal
- Hoover porszivo, amit megveszel és 2het mulva kidobod a szemetbe, mert egyetlen dolga lenne, hogy szivjon de azt nem tudja
- autoipar, amirol kozmegegyezes, hogy 2000ota egyre megbizhatatlanabb es kevesbe tartos dolgokat gyartanak.. na vajon miert?
- és akkor a legfrissebb.. orvosi eszkozok, amik fele-ketharmada nem mukodik.. wtf???
Na ezeken érdemes elgondolkozni, és hogy ez hogyan korrelálhat a kapott hangminőséggel.
? ?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Ajjaj.. mi ez a kibèkíthetetlen ellentét?wittao írta: ↑2020.09.27., vas. 22:47Ahelyett, hogy a bias-t beallitanad rendesen :)tonya írta: ↑2020.09.27., vas. 20:55Na legalább pörög a topik, elővettem a mai beírások hatására a kis Primalunát, fellapoztam amit anno felírtam a kis könyvecskémbe, hogy nekem mivel és milyen csövekkel tetszett anno a rendszer, összeraktam és számomra ismét hozta így azt amit odaírtam megjegyzésbe "ez így Ok!"![]()
IMG_20200927_202217.jpg
Volt igen, a 300B SE erősítőmben, igaz ott csak mai gyártásúakat tudtam kipróbálni 300B csövekből, ott például a Psvane 300B szerepelt a legjobban a számomra, a kis Pointe Simában az E88CC-k helyén az 1975-ös gyártsú 6N23P-EV-k váltak be a legjobban, azért itt már voltak más régi játékosok is a
ringben. Természetesen az én rendszeremben az én rossz hallásomnak.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
És olyan volt már, hogy valamiben kínai vagy ruszki cső szólt legjobban?tonya írta: ↑2020.09.27., vas. 20:55Na legalább pörög a topik, elővettem a mai beírások hatására a kis Primalunát, fellapoztam amit anno felírtam a kis könyvecskémbe, hogy nekem mivel és milyen csövekkel tetszett anno a rendszer, összeraktam és számomra ismét hozta így azt amit odaírtam megjegyzésbe "ez így Ok!"![]()
IMG_20200927_202217.jpg
Na legalább pörög a topik, elővettem a mai beírások hatására a kis Primalunát, fellapoztam amit anno felírtam a kis könyvecskémbe, hogy nekem mivel és milyen csövekkel tetszett anno a rendszer, összeraktam és számomra ismét hozta így azt amit odaírtam megjegyzésbe "ez így Ok!"
Ja a csőkészlet nem kínai, nem amerikai, nem német, hanem angol, Mullard ECC83, Mullard ECC82, Mullard EL34 XF2-es dupla getteres, ez itt ebben az összeállításban számomra
, de ha másik dobozokat, DAC-ot veszek elő akkor már nem biztos, hogy ez a nyerő. Ja és szerettem az amerikai csöveket is van is belőlük egy pár darab, de a Tungsramokat is csípem, meg a német csöveket is főleg a Siemenseket, de szerintem, hogy mi hol szól jó az rendszer függő eléggé, ezt próbáljuk már elfogadni. (szerintem)

Ja a csőkészlet nem kínai, nem amerikai, nem német, hanem angol, Mullard ECC83, Mullard ECC82, Mullard EL34 XF2-es dupla getteres, ez itt ebben az összeállításban számomra

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nagybani 20Ft-os kondenzator ár, 30Ft-os opa ár és 2Ft-os ellenállás ár mellett pedig ez siman lehet realis. Ezek az alkatreszek pedig tenyleg kb ennyibe kerulnek. Persze ottvan még a nyák, kabelezes, de ezek is nagy tetelben azert nem dragak.wittao írta: ↑2020.09.27., vas. 19:482 dollar... szerintem ennyiert barkitol megveszi a PL, ha megkuldik neki.fülelek írta: ↑2020.09.27., vas. 19:45"Having the bias settings in real time increase the distortion and don’t reduce it has stated by P.L and we consider as nothing else than a marketing argument, to make potential buyers feel safe they won’t need to do any setting. "
"The total cost of this Adaptive auto-bias is then less than a $2 including all components and any DIY’er can duplicate it."
Ettől persze még jól szólhat -hiszen sok mindentől függ a hangminőség megelégedettségi szint.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5160
"Having the bias settings in real time increase the distortion and don’t reduce it has stated by P.L and we consider as nothing else than a marketing argument, to make potential buyers feel safe they won’t need to do any setting. "
"The total cost of this Adaptive auto-bias is then less than a $2 including all components and any DIY’er can duplicate it."
Ettől persze még jól szólhat -hiszen sok mindentől függ a hangminőség megelégedettségi szint.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
Erre nem tudok, mit valaszolni, mert nem erről szólt a hozzászólásom (direkt leírtam kicsit korábban, hogy “marketing ízű” a szöveg, és nem foglalok állást abban, hogy mekkora a PrimaLuna állításanak igazságtartalma - azaz pl. hogy valóban a jelútban van vagy sem - ezért engem nem kell erről győzködnisutemenyx írta: ↑2020.09.27., vas. 19:10Az a műveleti erősítôs kínai zöldpaneles izé az egy katódkörbe betett 10ohmos ellenallason méri a jelet. Tehát be van téve a jelútba az is, de legfőképp a 10ohmos ellenallas is. Mellesleg jelút a teljes tápvonal is, gondolom nincs külön tápcsatlakozó a biaszáramkörhöz.Aszpirin írta: ↑2020.09.27., vas. 19:35Ha pl. egy bemenetváltó áramkörben (ami nek annyi a dolga, hogy be/kikapcsolja a bemenetválasztó reléket) vagy egy motoros poti motorvezérlő áramkörében félvezető van (távirányítható csöves erősítőknél ugye mindkettő eléggé valószínű), az rontani fog a csöves hangján, mert van benne félvezető?
Inkább maradjunk abban, hogy szerinted ha a jelútban van félvezető, attól nem lesz jobb. És nem hiszed, amit a PrimaLuna határozottan állít (“Period”), hogy az Adaptive Autobias nincs a jelútban. Ez így korrekt.

(egyébként épp élvezettel hallgatom a PrimaLuna erősítőmön a Duo Tartini par napja megjelent Tartini-szonett-albumát

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Na nem idezek, hogy ne legyen kilometer hosszu.
Maradjunk akkor annyiban, ami az igazsag, jo?
A primalunasok ezt azert talaltak ki, mert a sima katodbiasz kifejezetten gyenge dolog. Így ugyan benn van egy ellenallas, de az erteke jo kicsi, kevesbe szol bele a hangba, mint egy normal katodbiasz ellenallas. Ettől függetlenül nem jobb, mint a manuális fixed biasz, de legalább intelligens és nem a user lustagára hagyja bizni a munkapontot.
Maradjunk akkor annyiban, ami az igazsag, jo?
A primalunasok ezt azert talaltak ki, mert a sima katodbiasz kifejezetten gyenge dolog. Így ugyan benn van egy ellenallas, de az erteke jo kicsi, kevesbe szol bele a hangba, mint egy normal katodbiasz ellenallas. Ettől függetlenül nem jobb, mint a manuális fixed biasz, de legalább intelligens és nem a user lustagára hagyja bizni a munkapontot.
- SoundMania
- V.I.P.
Az említett megoldásoknak is megvannak a negatív auditív hatásai. Ha az általam linkelthez hasonló a PL is akkor sztem hallható. Ugyan lehet jobb a kis katódellenállás és az elmaradó katódkondi hatása miatt, mint a hagyományos autobias de még így sem a legjobb. Sztem.Aszpirin írta: ↑2020.09.27., vas. 18:51Minden tiszteletem mellett, ez az utóbbi mondatod a lehetséges félreértelmezések miatt nekem egy picit demagógnak tűnik.SoundMania írta: ↑2020.09.27., vas. 18:29Ezt találtam ahol rajz is volt. http://doge.audio/pab-autobias-versus-a ... -autobias/
Hivatkoznak PL-ra. Kizártnak tartom, hogy nincs benne a hangzásban az ák. hangja.
És eddig nem hallottam olyan csövet ami azért volt jó mert volt benne félvezető.
Ha pl. egy bemenetváltó áramkörben (ami nek annyi a dolga, hogy be/kikapcsolja a bemenetválasztó reléket) vagy egy motoros poti motorvezérlő áramkörében félvezető van (távirányítható csöves erősítőknél ugye mindkettő eléggé valószínű), az rontani fog a csöves hangján, mert van benne félvezető?
Inkább maradjunk abban, hogy szerinted ha a jelútban van félvezető, attól nem lesz jobb. És nem hiszed, amit a PrimaLuna határozottan állít (“Period”), hogy az Adaptive Autobias nincs a jelútban. Ez így korrekt.