Én ennek örülök....végre egy fórumtárs csinált egy jobb erősítőt !!!
Tudom tudom rendszer és rendszer között is más lehet a végeredmény ..de akkor is ...le a kalappal.

Én ezt nem is mertem felhozni, hogy süteményes erősítője nem tiszta csöves, egyik fajtája a hibridnek. Ami úgy is tekinthető, hogy csöves előfokkal hajtott egyszerű (együtemű??) félvezetős erősítő. A hibrid csövesek legtöbbje éppen fordított felállású szokott lenni, vagyis félvezetős eleje és csöves vége van. Ez inkább a nagy bumszli power csövekkel szokásos (lásd KR Audio Kronzillák), mert a nagy végcsövek meghajtás sokkal nagyobb művészet meghajtó csövekkel, mint teljesítmény szilíciummal.fülelek írta: ↑2020.11.28., szomb. 21:05Süti Tamás erősítője hibrid és nem csöves, mert az erősítési folyamatban félvezető és elektroncső is komoly szerepet kap.
Léteznek szép számmal különféle hibrid erősítők, vagy az eleje csöves, vége félvezetős, vagy épp pont fordítva.
Mindegyik szólhat jól, meg kevésbé jól, nem az alapelven múlik, hanem főleg a kapcsolástechnikán, és persze a megvalósításon.
A lényeg, hogy aki hallgatja, az a hangjával legyen elégedett, ne a spéci alkatrész halmaz birtoklási tudatával![]()
Ez egy kicsit az én bátyám erősebb a te bátyádnál beírás... : (istvan01 írta: ↑2020.11.28., szomb. 14:41
Akkor próbáld elképzelni egy kevéssel feljebb, szintén visszacsatolatlan, sem helyi, sem fokozat, sem átfogó, sem kimenőtrafó szekunderről, három fokozat mind EML DHT teljesítmény trióda, fokozatok között Lundahl IT trafó, tehát nem csatolókondis, monoblokk PP 50W végteljesítménnyel, kimenőtrafó Plitron, lábtól-lábig huzalozott, huzalok ezüst, foglalatok Yamamato teflon, csöves táp CLC a végcsővekhez, HEXFRED táp a bemeneti és meghajtó csövek táphoz, elkók mind blackgate kivéve DC fűtések elkóit, WBT terminálok.
Nálam ez zenél.
Szerintem lehet. Pl. rossz hálózati kábelekkel. Azzal viszont nagyon egyetértek, hogy a csőcsere ingoványos terület.

Valóban nagyon nem vagyok járatos a csöves világban, nem azért mert nem hallottam jó-pár csöves erősítőt itt-ott az évek folyamán, hanem azért mert eddig még egyik sem fogott meg igazán. Ebben az erősítőbe se azért szerettem bele, mert csöves, hanem mert a hangja nagyon jól egyesíti a csöves és félvezetősök előnyeit szerintem. A fülemnek nagyon kedves. A prototípus hangzása annyira megfogott, hogy a sok cső közül amit kaptam tesztelésre (úgy hogy nem tudtam) mit ad Isten az tetszett a legjobban ami a prototípusban volt (Mullard GZ34) Az előfok csőnek is volt pl Gold Brand Sylvania 5687 ami elvileg jobb de nekem a GE ami benne van jobban tetszett pl. Hasonlóan a végfok csöveknél. Egyszer végigpróbáltam a csöveket kíváncsiságból, de nem tervezem cserélgetni őket. Nekem ez így jó ahogy van. Nyilván másnak lehet más cső lenne a jobb.

Az előbbi posztomat kiegészítem csövezés pár nyűgjével:
gratula a keszitönek, nem semmi !

Valóban az csak dióda, valamiért fetnek gondoltam.istvan01 írta: ↑2020.11.28., szomb. 14:59Azt miből vezetted le, hogy stabilizált az anód táp táp? egyik sem az. DC fűtés egyértelmű a bemenetnél és meghajtónál, a végcső AC fűtésű, ez mind letesztelt. Te mennyi EML csövest hallottál? És olyat, amiben mindhárom fokozat teljesítmény DHT trióda?
Amikor dys-cus erre járt hallgatni, hümmögött hogy biz ez is jó, annak ellenére hogy ő mindent visszacsatol ahova csak lehet. Másik végén fogja meg a csöves elvet, pláne nem épít manapság direktfűtésűt, amivel eleinte nem boldogult.
Azt miből vezetted le, hogy stabilizált az anód táp táp? egyik sem az. DC fűtés egyértelmű a bemenetnél és meghajtónál, a végcső AC fűtésű, ez mind letesztelt. Te mennyi EML csövest hallottál? És olyat, amiben mindhárom fokozat teljesítmény DHT trióda?

Biztosan jó, és nem is akarok belemenni nagyon, mert ez nem a diy topic, de ki kéne dobnod a stabilizált tápot és a dc fűtést, megaztán az EML-nél akad jobb hangú cső.istvan01 írta: ↑2020.11.28., szomb. 14:41Üdv a csöves világban .. :)
Akkor próbáld elképzelni egy kevéssel feljebb, szintén visszacsatolatlan, sem helyi, sem fokozat, sem átfogó, sem kimenőtrafó szekunderről, három fokozat mind EML DHT teljesítmény trióda, fokozatok között Lundahl IT trafó, tehát nem csatolókondis, monoblokk PP 50W végteljesítménnyel, kimenőtrafó Plitron, lábtól-lábig huzalozott, huzalok ezüst, foglalatok Yamamato teflon, csöves táp CLC a végcsővekhez, HEXFRED táp a bemeneti és meghajtó csövek táphoz, elkók mind blackgate kivéve DC fűtések elkóit, WBT terminálok.
Nálam ez zenél.
Üdv a csöves világban .. :)

Nem kicsit, úgyhogy átraktam a helyére.
Nagyon örülök, hogy hasznosnak bizonyult a tanácsom!macdroog írta: ↑2020.11.15., vas. 16:52Koszonom a tippet, meghallgattam elhoztam aranylag egyben van, egy atnezesre azert elviszem egy muszereszhez. Kivulrol sincs komolyabb problema, nem recseg-ropog egyik potmetere sem. A helyszinen jobb minosegu hangfalakon hallgattam, mint ami nekem jelenleg van, de ugy tunik nalam sem kell szegyenkeznie, jonnek a melyek rendesen.

Koszonom a tippet, meghallgattam elhoztam aranylag egyben van, egy atnezesre azert elviszem egy muszereszhez. Kivulrol sincs komolyabb problema, nem recseg-ropog egyik potmetere sem. A helyszinen jobb minosegu hangfalakon hallgattam, mint ami nekem jelenleg van, de ugy tunik nalam sem kell szegyenkeznie, jonnek a melyek rendesen.juliush írta: ↑2020.11.05., csüt. 15:16Amennyire fel tudom idézni, életem egyik legkellemesebb zenei emlékeivel teli időszaka az alábbi erősítő kortárs rokondarabjával eltöltött idő volt (nyilván a jelent leszámítva), egy pár Mission 753-at hajtva. Ha most kellene limitált büdzséből összeraknom magamnak egy rendszert, jó eséllyel ilyesmi köré építeném! Az ára a kereteden belül bőven, még arra is marad, hogy átnézesd, ha szükséges, a kondicserét is megejtheted, sőt a forrás oldalon is picit mélyebben a zsebedbe nyúlhatsz.
https://www.jofogas.hu/pest/Harman_kard ... 069075.htm
Sok sikert a vadászathoz!

Ha kifolyt de megszaradt es szaraz helyen van, akkor mindegy. De ha valamelyik nem, akkor nem erdemes halogatni. Kitudja mit muvel a forrasztasokkal/foliaval/alkatreszekkel a kifolyt elektrolit.
ugy érted minel hamarabb megjavíttatni érdemes ? nehany éve már el van téve

Igen, azt erdemes mindenkepp.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:48köszi.sutemenyx írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:06Marantz PM62. Gyárilag ugy jo, amennyire egy ilyen lehet. Távos is.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 16:47van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.
max. 100e Ft, megbízható típus, müszaki problémák nélkül
kisebb szobába, Kolibrihez, esetleg Jungson LS3/5A-hoz.
nem gondolom, hogy sok ilyen hemzseg, de hátha valamit elfelejtettem, nem jut eszembe
korabban volt: AA X-i60-am, Jungson JA-66R-em, Kenwood KA-3020SE-m, Rotel RA-935BX-em, Creek Evo-m
A Rotelnel pl biztosan jobb.
Amugy mi baja a Rotelnek?
nem tudom mi baja, volt hogy mindket csatorna szolt, volt hogy csak az egyik, latok benne pupos kondi(ka)t. de amig van 3 müködö jo erösitöm, nincs nagy kesztetes megjavittatni. illetve: pupos kondi miatt erdemes (pl. mert kifolyhat, es nagyobb bajt tehet) ?
köszi.sutemenyx írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:06Marantz PM62. Gyárilag ugy jo, amennyire egy ilyen lehet. Távos is.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 16:47van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.
nem gondolom, hogy sok ilyen hemzseg, de hátha valamit elfelejtettem, nem jut eszembe
korabban volt: AA X-i60-am, Jungson JA-66R-em, Kenwood KA-3020SE-m, Rotel RA-935BX-em, Creek Evo-m
A Rotelnel pl biztosan jobb.
Amugy mi baja a Rotelnek?

Marantz PM62. Gyárilag ugy jo, amennyire egy ilyen lehet. Távos is.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 16:47van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.