Működik, nem?
Mondjuk Gyulai Pali már az óvodában a technika foglalkozáson is ilyeneket rakott össze.
Működik, nem?

Ahhoz nem kell fórumozni hogy az első konzumer tucatbiszbaszt megvegye a paraszt a médiamárktban. Aki már fórumon érdeklődik annak valószínűleg számít az ár/érték arány, minőség. Az utánajárás, tervezés meg ugye eleve nem kényelmi szempont. Soundbar árából hangfalszettet vesz az ember ami 20 év múlva is szólni fog, az UST kínai projektor árából használt házimozi gépet vesz, amivel 2 év múlva is élvezettel fog filmezni mert lesz élessége, kontrasztja nem csak nagy képe.HSRT8 írta: ↑2020.11.28., szomb. 16:59És hangsúlyoznám, hogy a felhasználók 90% -nak fontosak pl. 4db hdmi, net kapcsolat, wifi, bluetooth, usb játszási képesség (mkv,4k), beépített kliensek (Netflix, Youtube...) stb.....
Azt sohasem szabad elfelejteni, hogy a kemény vonalas mozisok (mint itt a fórumon) nagyon kevesen vannak. Természetesen ez nem az ő vadászterületük. De másoknak ne mondjuk már azt, hogy ez "ficsör vadász" stb.....mert nem igaz.
Olyan, mintha azt mondanád vkinek, hogy ne vegyél kompakt mozi hangrendszert vagy soundbart mert az egy sz...r!
Nem mindenkit érdekel, vagy akar kiépíteni vagy nincs helye hozzá, hogy kiépítsen dedikált moziszobát. A kényelmi funkciók pedig az átlag felhasználóknál a legfontosabbak. (kompakt ide vagy oda)

Az ingyenes HCFR szoftver és egy xrite idisplay pro vagy pro plusmotorgyilkos írta: ↑2020.12.15., kedd 13:26Milyen video kalibralo szettet ajanlanatok amit kezdokent erdemben hasznalni tudnek? (ti mit hasznaltok?)
Szoftveres hardver egyben.
Koszi.

[/quote]Ellentmondásokkal teli világban élünk, ugye... :-)
GyP
Erre gondoltam mikor írtam, csak nem jól fejeztem (pontosan) ki magam.gyulaipal írta: ↑2020.11.30., hétf. 10:36Ezzel tiszteletteljesen, de vitatkoznék. A képátviteli szabványok és a műszeres mérések egyértelműen megmondják, hogy milyennek kell lenni a képnek és hogy az valóban olyan-e. A képminőség tehát nem szubjektív, az egy műszerrel mérhető tény.
Az persze más kérdés, hogy kinek mi tetszik.
Ezzel tiszteletteljesen, de vitatkoznék. A képátviteli szabványok és a műszeres mérések egyértelműen megmondják, hogy milyennek kell lenni a képnek és hogy az valóban olyan-e. A képminőség tehát nem szubjektív, az egy műszerrel mérhető tény.

Ja én nem ezekre a gépekre gondoltam, hanem egy értelmes vetítőre. Láttam Projectiondesign vetítőt ALR vászonnal és teljesen rendben volt a kép.Morph írta: ↑2020.11.29., vas. 06:53Vagy nem... Ezeken a gépeken általában nem lehet segíteni, mert a Cms nem működik. Amúgy meg, így review-t csinálni, hogy be sincs kalibrálva... No comment. Ordít a képről, hogy szar, pedig lézeres és ott nem kell utánaállítgatni, ha 1X be volt lőve.(persze a felvételi kamera is torzíthat)
Mivel a gyártók többsége felturbózza a kontrasztot, a megadott értéknél csak rosszabb lesz a végeredmény. De ugyanez a helyzet a fénykibocsátással.

Vagy nem... Ezeken a gépeken általában nem lehet segíteni, mert a Cms nem működik. Amúgy meg, így review-t csinálni, hogy be sincs kalibrálva... No comment. Ordít a képről, hogy szar, pedig lézeres és ott nem kell utánaállítgatni, ha 1X be volt lőve.(persze a felvételi kamera is torzíthat)

Nem tudom... Volt már Neked radiance vásznad. Ugyanakkor a linkelt videón tökéletesen látszik, hogy kékbe húz az egész kép, fekete az nincs. Egy nagy IPS tv-t lehet elképzelni. Media szobába jó, filmet nézni, valószínű kínzás. Annyira nem is olcsó, ha meg filmezni nem jó rajta, akkor pénzkidobás. Ez van.DeLorean írta: ↑2020.11.28., szomb. 17:24Én egy Xiaomi lézer projektort használok az egyik szobában - sima fehér falra vetítek vele.
Hasonló, mint az ajánlott, de nem 4K-s.
Teljesen élvezhető így is TV helyett.
A kép 260-as szélességű - ezt nehéz lenne TV-vel.
Sőt, a hangja is OK.
Esetleg egy radiance fix vászon még a fejlesztési terv és még jobb lesz.
![]()

Azért ne add fel! Nézd meg a Hisense (Mo) most megjelenő modelljét.https://hu.hisense.com/termekek/televizioink/laser-tv
Félreértés ne essék: én NEM a projektorok ellen kampányolok! Pont fordítva! Egy jó minőségű vetített kép gyakorlatilag (a nyilvánvaló méretkülönbségtől eltekintve) a nagymozi élményét tudja adni otthoni mozizás kényelme mellett. Magyarul kb. ugyanazt az élményt kapjuk, csak popkorn-dobáló, hangosan beszélő, film közben telefonáló (meg facebook-ozó) bunkók (és aktuálisan vírusok) nélkül. Ez a világ egyik legjobb dolga!korbendallas2 írta: ↑2020.11.26., csüt. 08:15Köszönöm a válaszod jelenleg tv-t használok egy 65" oled tv-ét csak átfutott a gondolat a fejembe hogy ha igy meglehetne oldani nem lenne rossz. Vagy rendes projektort teszek a szobába csak kivitelezni nem lesz egyszerű

Köszönöm a válaszod jelenleg tv-t használok egy 65" oled tv-ét csak átfutott a gondolat a fejembe hogy ha igy meglehetne oldani nem lenne rossz. Vagy rendes projektort teszek a szobába csak kivitelezni nem lesz egyszerűgyulaipal írta: ↑2020.11.25., szer. 23:13Ennyire közeli vetítéshez sajnos (tudtommal) nem létezik jó projektor. A dolog oka egyszerű: aki komolyan gondolja a vetítést, az nem 30 centiről akar 3 méter széles képet vetíteni, mivel ez minden technikai értelemben egy marhaság. Csak gondold át, hogy mekkora szögben érik el az így vetített sugarak a vászon felületét...
Ennek a projektornak a célközönsége az a réteg, aki hirtelen valamiért kitalálta, hogy tévé helyett inkább vetíteni akar (pl. valahol látott egy házimozit és megtetszett neki) de amúgy sem szellemi energiát, sem fizikai munkát nem akar a dologba invesztálni. Ezek az emberek megszokták, hogy pénzért mindent azonnal megkapnak, ezért elmennek valamelyik plázában egy boltba (ahol nagyon hozzáértő tanácsokat is kapnak :-) és megveszik a szart (a totál dilettáns eladó javaslata alapján) a valódi értékének a sokszorosáért. A dolog működik, ezek a projektorok szépen fogynak a boltokban ... de ez nem jelenti azt, hogy ezek jó gépek. Csak azt jelenti, hogy igény van rájuk.
Ha valaki vetíteni akar és nem szart akar nézni a vásznon, akkor a projektort messzebb kell vinni a vászontól és meg kell oldani a kép eljuttatását a projektorba. Egy kábelt elrejteni töredék költség ennek a projektornak az árához képest ... de akár egy vezeték nélküli átvitel is jó megoldás lehet. Igazából ennél a gépnél minden megoldás csak jobb lehet és minden értelmes lehetőség töredék pénzbe kerül. De sokan nem kérdeznek erre rá fórumon, hanem mennek és megveszik a szart egy komoly gép árának a többszöröséért.Csodálatos világban élünk... :-)
A komolyabb gépekhez léteznek közelre nagyot vetítő lencsék, de ezeknek is kb. a képszélesség háromnegyede távolság kell a vászontól. Ennél közelebbről semmi nem vetít értelmes képet. A "húsz centiről két méteres képet" vetítő gépek (tudtommal) mind bóvlik. Ha nem akarsz agyi energiát invesztálni a dologba, akkor vegyél inkább egy tévét. Ha valóban vetíteni akarsz, akkor vegyél egy komoly gépet (amiben legalább kétszer nagyobb a képalkotó chip) és oldd meg rendesen a vetítés feladatát. Ez a dolog sajnos nem működik másképp. Ebben a témában nincsen királyi út ... illetve igen, de annak a költsége is ezzel arányos ...
Ennyire közeli vetítéshez sajnos (tudtommal) nem létezik jó projektor. A dolog oka egyszerű: aki komolyan gondolja a vetítést, az nem 30 centiről akar 3 méter széles képet vetíteni, mivel ez minden technikai értelemben egy marhaság. Csak gondold át, hogy mekkora szögben érik el az így vetített sugarak a vászon felületét...

gyulaipal írta: ↑2020.11.25., szer. 16:40Ez olyan a projektorok között mint a Trabant az autók között. Vagy inkább a Velorex. Borzalmas. A legkisebb és leggagyibb képalkotó chip van benne, azaz a kép homályos lesz, kontraszt nincs. Viszont drága.korbendallas2 írta: ↑2020.11.25., szer. 14:57Sziasztok nektek mi a véleményetek erről a projektorról elviekbe nálam csak ilyen projektor jöhet szóba.
A projektor pedig ez a tipus: Benq V6050
https://www.hazi-mozi.hu/benq-v6000-es- ... ezer-tv-k/
De hát akik ezeket megveszik azok általában úgysem tudnak semmit a vetítésről.
Szerintem ennél bármelyik tévé jobb. Vagy vehetsz ennél sokkal olcsóbban valóban jó projektort. De ez ... hát ezt nagyon nem ajánlom ... és szerintem itt senki más sem. De majd mindenki leírja a véleményét...
GyP