Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Quetz írta:
2020.11.10., kedd 11:51
Az illúzió ott jelentkezik, hogy:
- Az audiofil emberek a tárolt felvétel hű reprodukciójára törekszenek
- A Marantz audiofil és muzikális eszközként reklámozza a termékeit
- A fent említett emberek ezek után zeneibbnek tartják a Marantzot, pedig az mérhetően belenyul a reprodukcióba, és ezt ki sem lehet kapcsolni benne.
Sorban haladva az állításokon, nekem az alábbi gondolatok jutnak eszembe:
- Az audiofil emberek (eleve túl tág fogalom) nem feltétlenül a felvétel hű reprodukcióját keresik (akár tudnak róla, akár nem)
- Ez lehet, hogy így van, egyszerű marketing (vagy ez a pár szó akkora hatással lenne, hogy ettől hallják olyannak a berendezést?)
- Lehet, hogy pont (részben vagy egészben) a mérésnél is jelentkező hibák miatt tűnik zeneibbnek (mi az, hogy zenei? Kellemes-lágy vagy agresszív-odacsapós? Mindkét végletre vannak zeneművi példák) a Marantz produkciója, de ha valakinek mégis ez tetszik jobban fülre, akkor mit kellene tennie? Használja azt ami neki jobban tetszik fülre, vagy inkább vesz egy jobb mérési eredményekkel rendelkező készüléket, mégha annak a hangja (bármi oknál fogva) kevésbé tetszik neki akkor is?

Szóval szerinted a Marantz a "zeneiség" hamis illúzióját kelti, szándékosan hibákat hagyva a készülékeiben? Ez persze, lehet, hogy így van. Talán ezzel akar kitűnni valahogy a többi gyártótól?

Egyébként ahogy egy jó ideje nézegetem, a HT eszközök között jóval nehezebb találni olyan készülékeket amiről a mérési eredmények alapján azt lehetne mondani (vagy mondja a tesztelő), hogy az emberi fül számára transzparens. Máskülönben meg sokan szeretik a csöves erősítőket, analóg hanghordozókat, lejátszókat, amik ugye jóval elmaradnak mérésügyileg a legtöbb modern félvezetős elektronikától, digitális hanghordozótól, valaki mégis a korábban említetteket hallgatja szívesebben. Nem gépek vagyunk, és sokakat meg egyáltalán nem is érdekelnek a mérési adatok, csak a fülükre hagyatkoznak, és lehet, hogy ők a boldogabb hallgatók (vagy nem), ezt nem lehet tudni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2020.11.09., hétf. 21:04
Hát ezt nem tudom. Talán a hifistákat kellene megkérdezned erről. gondolkodik.gif
De ez így nagyon általánosító és nem is lehet tényként közölni.
Van ilyen is, olyan is - az a szép ebben.

De milyen illúziókra gondolsz most? Elég nehéz követni.

A betett grafikonod a 7705 Marantz procit mutatja.
Arról valaki mondott valamit egyébként? Én biztosan nem.
De sikerült levonnod belőle a következtetést.
Most lehet megzavarlak egy kicsit - a Marantz AV7705 nem meleg hangú proci.
Persze SZVSZ.
:D
A 7705 Marantz termék, Marantz signature sounddal felvértezve. Az egész onnan indul ki, hogy a Marantz processzálás slow reconstruction filtert használ, amint látni pl. a SR6014-nél:

Kép

Ennek következménye látszik a 20Hz-20kHz sávban:

Kép

Az AV7705 esetében ugyanez a hatás érvényesül:

Kép

Kép

Fentieknek annyi köze van az AV8805-höz, hogy ott is slow reconstruction filter van:

Kép

Itt hiányzik a frekvencia átmenet grafikonja, de az első két eszköz mérései alapján következik, hogy itt is esik a frekvencia válasz. Az én szememben ez nemkívánatos hatás, mert egy mai AVR-nek vízszintes vonalat kellene produkálnia pre-outon, kikapcsolt DSP mellett.

Az illúzió ott jelentkezik, hogy:
- Az audiofil emberek a tárolt felvétel hű reprodukciójára törekszenek
- A Marantz audiofil és muzikális eszközként reklámozza a termékeit
- A fent említett emberek ezek után zeneibbnek tartják a Marantzot, pedig az mérhetően belenyul a reprodukcióba, és ezt ki sem lehet kapcsolni benne.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2020.11.09., hétf. 20:33
Ezen a két képen mit kell látni vagy mit nem? A második képen van két függőleges szürke vonal ami az elsőn nincs? Ebben mi a pláne?
Az A és B négyzetek azonos színűek. A két függőleges oszlop a második képen ugyanolyan színű mint az A és B négyzetek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
2020.11.09., hétf. 20:18

Nem szerencsés belekeverni a vizualítást, mert az adja a következő kérdést: Miért van az, hogy a hifisták is késséggel elfogadják, hogy az agyuk becsapja őket egy vizuális trükk esetén, ugyanakkor foggal körömmel tagadják a hallásukkal kapcsolatos illúziók tényét.

Például erre gondoltam:
Kép
Ezen a két képen mit kell látni vagy mit nem? A második képen van két függőleges szürke vonal ami az elsőn nincs? Ebben mi a pláne?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2020.11.09., hétf. 14:39
Quetz írta:
2020.11.09., hétf. 11:46
Nem bizonygatnod kellene, hanem definiálni. Ennek hiányában 10 ember 11 féle dolgot fog róla mondani, hogy "szerinte" mit jelenthet.
Hát, továbbra is nagyon rosszul értelmezed ezt az egészet.
Kizárólag méréseket szeretnél, bizonyítást.
Ez így nem OK.

Olyan jelzőket szeretnél grafikonon látni, amik nagyon régóta elfogadottak.
Biztosan lehet mérni is, de nem biztos, hogy az általad betett grafikonnal.
Pontosabban fingom sincs róla, hogyan tudnám ezt neked megmutatni.
Kellene, valóban szükséges?

A DAC-ok között, a hangfalak között, az erősítők között és a kábelek között is vannak különbségek.
Nem azért, mert 1500Hz-en az egyik 2bd-vel kevesebbet mutat.

De nagyon nehéz egy színvaknak a piros színt elmagyarázni.
Pontosabban kétlem, hogy érdemes lenne.

Egyébként meg nem vagyok wikipedia, hogy egy olyan megjegyzést mondjuk számodra tudományosan definiáljak, mint a meleg hangzás.

Továbbra is hihetetlen, hogy ezt szeretnéd.
gondolkodik.gif

Ez most komoly? :smile51:
Nem szerencsés belekeverni a vizualítást, mert az adja a következő kérdést: Miért van az, hogy a hifisták is késséggel elfogadják, hogy az agyuk becsapja őket egy vizuális trükk esetén, ugyanakkor foggal körömmel tagadják a hallásukkal kapcsolatos illúziók tényét.

Például erre gondoltam:
Kép

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Néhány hangkarakter magyarázata:
https://www.stereophile.com/content/sou ... y-glossary

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Ez egy hangzásvilág, melyet úgy "definiálunk" szavak használatával, hogy meleg- lágyabb hang karakterisztikájú. Ilyenek az: Anthem- Arcam- Marantz- Denon- Technics- Kenwood- Emotiva, de úgy is írhatnék róluk, hogy van lelkük.

A rideg, hideg, kőkemény hangzásvilágú pl a Rotel.

Egészen biztosan lehet definiálni- mérni, mert az összes hanggal foglalkozó mérnök grafikonon is ki tudja mutatni az egyéni, saját hangzásvilágú erősítőjének a gépek által kimutatható görbéit, összes tulajdonságait. Én is kérdeztem már sok embert a hang cégenkénti eltérő hang karakterisztikáiról, de ezt a hangtechnikai mérnökök tudják igazán.

A "meleg"-"lágy" hangot azonnal felismered, aki a rideg- kőkemény hangot kedveli, annak ott van a Rotel. Hallottam, nekem nagyon nem tetszett a lélek nélküli mozi, hanghatások.

Az itt felsorolt 7 cég 8 hangzását háttal állva is felismered, ha már többször is hallottad őket.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Quetz írta:
2020.11.09., hétf. 11:46
Dorian írta:
2020.11.09., hétf. 10:24
Èrtelmezèsem szerint kissè mèlyhangsùlyos, kissè lassù mèlyekkel, jò közèpsávval, magas teteje lekonyul.
De ha most megkèrdezed, h a lassù az hány km/ò, lekonyulok èn is 😄
Miután olvastam a definíciódat, eszembe jutott, hogy láttam már ilyesmit. A lekonyuló magas látszik a fenti grafikonon, pont ahogy írtad.
A lassú mélyek előfok esetén számomra nehezen értelmezhető. Úgy gondolom, hogy a szobában megszólaló és lassan csillapodó mélyfrekvenciás hang esetén lehet ilyenről beszélni, de ez a probléma előfok kimenetén megjelenő jel esetén még nem létezik.
Én nem beszéltem előfokról, általánosságban definiálom így.
Amúgy a szobám (meg sztem jellemzően sokaké) is elősegíti ezt: hangnyomás görbe 15kHz-től 5dB-t konyul,35Hz-nél pedig van egy kiemelés, utózengés is 4-10kHz-ig 300-ról 200ms-re esik, 150Hz-től lefelé meg megnő 400-ról 550 körülre.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2020.11.09., hétf. 11:10
Nem tudsz olvasni?
A meleg jelző általánosan elfogadott.
Ha számodra nem , az a te bajod, nem fogom neked bizonygatni.

Egyébként, ha ez a nagy problémád, azzal sem tudok mit kezdeni.
:smile33:
Nem bizonygatnod kellene, hanem definiálni. Ennek hiányában 10 ember 11 féle dolgot fog róla mondani, hogy "szerinte" mit jelenthet.

Például a 7705-ös mérése ezt mutatja:

Kép

10kHz és 20kHz között durván 3dB esés EQ nélkül. Ez például okozhatja a "warm" hangzást. Más kérdés, hogy elektronikának kikapcsolt DSP mellett teljesen sík átmenetet kellene produkálnia, nem pedig ilyen durván belenyúlni a hangzásba.
Dorian írta:
2020.11.09., hétf. 10:24
Èrtelmezèsem szerint kissè mèlyhangsùlyos, kissè lassù mèlyekkel, jò közèpsávval, magas teteje lekonyul.
Miután olvastam a definíciódat, eszembe jutott, hogy láttam már ilyesmit. A lekonyuló magas látszik a fenti grafikonon, pont ahogy írtad.
A lassú mélyek előfok esetén számomra nehezen értelmezhető. Úgy gondolom, hogy a szobában megszólaló és lassan csillapodó mélyfrekvenciás hang esetén lehet ilyenről beszélni, de ez a probléma előfok kimenetén megjelenő jel esetén még nem létezik.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

DeLorean írta:
2020.11.09., hétf. 11:23
Hogyne tudná.
Nekem volt korábban, Tonyka is azzal tolta az ipart sokáig.
vagy elírtam a típust? gondolkodik.gif
Van gond :D nekem is volt 8802a, én is azt írom, hogy tudja.. :smile29:
Te írtad, hogy mivel nem kell atmost így ezt ajánlod.... elentmondás volt a kijelentésben ,ezért írtam,hogy a 8802a tudja.. de mindegy is,túl beszéltük..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2020.11.09., hétf. 10:03

Felteszem a kérdést ismét, mi a meleg hang.
Amikor ,már nem gondolsz bikinis nőkre, zenehallgatás közben! :D :napsut:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Quetz írta:
2020.11.08., vas. 20:40
DeLorean írta:
2020.11.08., vas. 17:56
Stabil gép, nagyon jó DAC van benne, a hangja meleg, lágy - nem nagyon válogat hangfalak tekintetében.
A meleg hang mit jelent? 36-40 celsius fok? :D
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2020.11.08., vas. 20:57
Quetz írta:
2020.11.08., vas. 20:40
40? Akkor jöhetne a karantén! ;)

“Warm” audio gear is the most popular type of gear on the consumer market right now.
“Bright” is the opposite of warm.

Nézz utána!

:smile32:
Felteszem a kérdést ismét, mi a meleg hang. Az nem válasz, hogy a hideg ellentettje :smile29: Már csak azért is jó lenne eszt tisztázni, mert akkor onnantól elég ránézni egy mérésre és megtudod mondani, hogy preferálod-e az eszközt vagy sem.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Marantz AV 8802A processzor:

DTS-X-t is tudja: rajta van a dobozán és a táv csomagolásán is, rendkívül fontos az A jelzés megléte,
RCA és XLR mindenre: 9.2.4. a maximum kiépítés,
AURO3D- t alapból nem tudja, de telepíthető.
A távja nagyon szép a 2 mp- ig tartó narancssárga teljes kivilágításával, ha benyomod az oldalán lévő gombot.
Ha lenyitod az előlapot, akkor láthatóvá válik akár méterekről is az összes adat és rendkívüli a kék design.

A 8805 két atmos- szal tud többet: 9.2.6 és alapból tudja: AURO3D.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Fish írta:
2020.11.08., vas. 22:38
DeLorean írta:
Mivel atmos nem kell, a Marantz 8802A lenne talán jó választás.
A 8802a tudja az atmost.. gondolkodik.gif
Biztos a 8802-re gondolt (csak az kimaradt az eredeti felsorolásból).

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Stabil gép,
Ez az összes malac procira igaz!

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Mivel atmos nem kell, a Marantz 8802A lenne talán jó választás.
A 8802a tudja az atmost.. gondolkodik.gif

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Kicsit "dögösebb" amerikai hangzás, nem a száraz angol. (Már ha lehet így általánosítani.)
Usher - Valhalla - Emotiva

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
Stabil gép, nagyon jó DAC van benne, a hangja meleg, lágy - nem nagyon válogat hangfalak tekintetében.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

8801 hez képest ,előre lépés még egy 7703 is..nekem volt majdnem mind amit felsoroltál(8805 öm nem volt egyedül)..a 8801 nekem nagyon nem jött be,ráadásul régebbi az audyssey a 8801 be,ami borzalom.. ha nem akarsz sokat költeni akkor 7703,7704,7705 ,ha kicsit többet akkor 8802a vagy 8805.. mind előre lépés a 8801 hez képest,minden szempontból..

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

zapco1269 írta:
2020.11.08., vas. 10:25
Sziasztok!

Azt szeretném megtudni hogy mi a lényeges külömbség a MARANTZ AV8801-AV8802-AV8802A-AV8805 processorok általános hangminőségben?
AV8801 az nem ATMOS-AURO 3D-DTS X kompatibilis azt tudom. Viszont nekem nincs és nem is tervezem ezek kiépitését.
Pontosan az érdekel előre lépés lenne e AV8802-AV8802A-AV8805 megvásárlásával vagy magasabb kategoriába kell gondolkodjam?
7.2 kiépitésem van. SW1 FR--C--FL SW2
SR--------------SL
SBR-------SBL

Bereczky Nándor

06703207875
Digitális analóg átalakítás minőségére használhatod ezt útmutatóként:

Kép

Ezen felül pedig az alkalmazott szobakorrekció minősége a meghatározó szerintem, illetve érdemes utána nézni, mennyire stabil a szoftveres része az eszközöknek.

zapco1269
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zapco1269 »

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni hogy mi a lényeges külömbség a MARANTZ AV8801-AV8802-AV8802A-AV8805 processorok általános hangminőségben?
AV8801 az nem ATMOS-AURO 3D-DTS X kompatibilis azt tudom. Viszont nekem nincs és nem is tervezem ezek kiépitését.
Pontosan az érdekel előre lépés lenne e AV8802-AV8802A-AV8805 megvásárlásával vagy magasabb kategoriába kell gondolkodjam?
7.2 kiépitésem van. SW1 FR--C--FL SW2
SR--------------SL
SBR-------SBL

Bereczky Nándor

06703207875
Sony 65A90J Samsung Q990C,Focal Electra 1027BE,Profile SR908,2X Rel R-305,Audionet SAM G2 ,Audioquest Dragon interconnect XLR, Audioquest Dragon High Current 1.5 meter, Pirelli tápösvény ,Siltech octopus elosztó ,Wireworld,Fidelizer AirStream Router

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Red75 írta:
2020.10.31., szomb. 16:02
Sziasztok!
Anthem MRX300 hm erősítőhöz tudnátok ajánlani RS232 kábelt, vagy adaptert, ami biztosan működni is fog vele? Az eredeti kábele sajnos hiányzik a dobozából. :smile53:
Hello!

ezekhez írják az mrx 300 és 500 at is:

usb-c
https://www.usbgear.com/USBG-232MM-C.html

usb 2.0
https://www.coolgear.com/product/6-foot ... di-chipset

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1683

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Red75 írta:
2020.10.31., szomb. 16:02
Sziasztok!
Anthem MRX300 hm erősítőhöz tudnátok ajánlani RS232 kábelt, vagy adaptert, ami biztosan működni is fog vele? Az eredeti kábele sajnos hiányzik a dobozából. :smile53:
az rs232 kábel szabványos. boltból akármilyen kábel jó. az usb/rs232 átalakító már tészta.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”