nagygabor1982 írta: ↑2020.10.19., hétf. 13:00
Sziasztok.
Úgy hozta a sors, hogy kellene nekem valami "agybadugós" fülhallgató. Nem nagyon szoktak ezek jók lenni nekem, kényelmetlen, kiesik a fülemből, stb... Egyszer volt egy RHA-m ami rohadt jól szólt, és viszonylag kényelmes is volt. De olyat már nem lehet kapni. Mobiltelefonhoz kellene, jó lenne azért ha ilyen 20hz körül indulna a móka. Jól szóljon na... Tidal mastert hallgatok max. Semmi dsd... Este otthon csendben a sötétben. :) ha tudnátok valami jót ajánlani ehhez, megköszönném. A zenei stílus vegyes, jazz, rock általában. Elektronikus nincs a palettán. A telefon egy Samsung Galaxy S10. Ehhez nem tudom kellene e valami külső dac/ erősítő. Ha igen, max ilyen audioquest dragonfly méretet tudok elképzelni....... ilyenben is szívesen várnám a véleményeket. Köszönöm előre is!
Elég nehéz jó szívvel fülest ajánlani, mert nagyon egyéni lehet, hogy beválik vagy sem, ezért ajánló helyett csak ennyit írnék: nekem - teljesen hasonló célokra - ez bevált:
https://www.icentre.hu/termek/rha-t10i
Egyrészt adnak hozzá vagy tízféle, különböző méretű és formájú szilikonsapkát (eleg nagy az esélye, hogy találj köztük olyant, ami viszonylag kényelmes, és nem esik ki a füledből), másrészt úgymond finomhangolató három különböző sűrűségű miniatűr fémráccsal jön, amit a hangcsövére lehet rátekerni, és némiképp különböző a hangkarakterisztikát ad.
Ez nálam úgy történt, hogy kiválasztottam egyetlen szilikonsapkát plusz egyetlen (a “semleges”) fémrácsocskát, és ezekkel használom évek óta, megelégedéssel. Igaz, mostanában elég ritkán, mert amióta nem a budapesti társasházban lakom - ahol a szomszédék nemi élete olyan hangos volt, hogy kellett valami jól záró és kellemes zenét sugárzó füldugó az elalváshoz - azóta utazások során szoktam leginkább használni (repülőúton gyakorlatilag végig a fülemben van, legyen akár egyórás, akár tízórás útról szó, na meg esténként a szállodákban, tudod, csendben, a sötétben...

), és az elmúlt évben nagyon keveset utaztam. Én még sokkal drágábban vettem, mint a mai ára (akkor még újdonság volt, és 65ezer forintba került, ehhez képest a 40ezer ma már kifejezetten baráti, főleg annak fényében, hogy milyen minőségi cuccról van szó). Tudom, hogy nem a célod, de azért megjegyzem, hogy utcai használatra (akár gyalogosként, akár kocogás vagy biciklizés közben) kifejezetten veszélyes, mert szinte teljesen kizárja a külvilág hangjait.
Iphone-hoz használom, külső DAC-nak én a celjaimhoz nem láttam értelmét, de ha az elérhető hangminőséget mindenáron maximalizálni akarod, akkor lehet értelme akár egy dragonfly-nak is.