Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Az egyik legjobb sorozat, nemrég hívták fel rá a figyelmemet
Látványos és minden részében található valamilyen tanítás, ami ma is igaz, hiába telt el néhány ezer év
egyszer csak a végére érek, 267 rész, de minden perce csodás
https://narottamblog.wordpress.com/maha ... elirattal/
Látványos és minden részében található valamilyen tanítás, ami ma is igaz, hiába telt el néhány ezer év
egyszer csak a végére érek, 267 rész, de minden perce csodás
https://narottamblog.wordpress.com/maha ... elirattal/
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Hát ezek egyike sem keltette fel az érdeklődésemet. Ez viszont jó volt Jackietől: The ForeignerQuetz írta: ↑2020.11.02., hétf. 21:11Ez a trailer ütősen néz ki:
youtu.be/srgll3UD9W8
Remélem a film is ilyen lesz, mert az utolsó amit láttam jackietől elég gáz volt:
youtu.be/ZhZNuEZDswM
https://www.imdb.com/title/tt1615160/?r ... lmg_act_13
A pontozások valószínű a nosztalgiával átitatott korombeliek adják, nem pedig a mostani fiatalok... de ez sok filmmel van így hogy az emlékekből, “hírnévből” élnek.
A másik hogy anno egy más kultúra, más rendszer volt, ne a mai fejeddel akard megérteni. Anno még ilyen verekedős jelenetek sem voltak. Kb. ha anno egy szoknya feljebb csúszott mondjuk térdig szinte már-már erotikus filmnek számított, most egy Barátok közt- ben több van.
Anno sem tetszett a “nyávogás” meg a bugyuta filmes megjelenések, nézések, hatásvadász dolgok, stb. A kínai stílus pl. Jackie Chan korai filmjeire is jellemző volt.
Sőt még mindig egyedi stílusuk van s kínai filmeknek ami nekünk európaiaknak kicsit furcsa szerintem.
Anno moziban láttam a Sárkány útja- t nekem tetszett, biztos most máshogy értékelném.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Netflixen van valami nézhető mostanában? (már elgondolkodtam rajta, hogy lemondom a Netflixet, mert nekem úgy tűnik, siralmasan romlik a minőség - nem technikailag, hanem tartalmilag).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Ha nem tetszik ne nézd. A régebbi filmek lassabb fordulatán kívül lehet, hogy a műfajt se szereted?

pl. rengeteg kategóriát mellőzök már én is: kezdve az összes verekedőssel, westernnel, kosztümössel, háborússal, sport kínlódással, ripacsok zenélésével és mostanában már a nyálas romi meg végtelen-táras lövöldözősök se csúsznak. Minap beszéltük pont, hogy egy-két sorozat olyan érdekes, izgalmas, fordulatos, hogy szívesebben nézzük őket békésen kényelmesen a tv előtt fekve, sd minőségben mint egy csomó látványos fullhd, csodahangú ám annál középszerűbb mondadójú alkotást. Most épp a Sherlock és Watsont-t (Elementary) pörgetjük, nagyon kellemes.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Engem most kifejezettem a filmek rész érdekel, a többiről nem tudok nyilatkozni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Ugyanaz a kategória, mint a Piedone filmek. Idióta szituációk, félkegyelmű szereplők, együgyű történet. Számomra annyi különbség van, hogy Bruce Lee tényleg legenda és nagyszerű sportember volt, még ha a filmjein ez nem is látszik. A 80-as években fiatal karatésként én is istenítettem, bár nem sokat tudtunk róla akkoriban internet hiányában. A filmjei nem tetszettek soha, de az edzőm is eltanácsolt tőlük, így nem sokat láttam.
Nem az érdemeit nem értem, mert az ok, hogy nagy harcművész volt, meg sokat tett bizonyos dolgokért, mint magánember.
A filmjei azonban nem megmosolyogtatóak, hanem kínosan kellemetlenek. Sokszor nem is értem, hogy 1-1 jelenetben mi történt. A történetvezetés egyszerűen rossz.
Ha megnézek egy európai vagy amerikai filmet ebből az időszakból, akkor ott ezt nem szoktam érezni, főleg ilyen populárisabb filmeknél.
Pár cím amerikából:
- Hátsó ablak - 1954
- Észak-északnyugat 1959
- Piszkos 12 - 1967
Európa:
- Volt egyszer egy vadnyugat - 1968
- Vörös nap - 1971
- Borsalino - 1970
Rendben más kultúra, de valahogy nekem nagyon kilóg a lóláb. Ha eltekintek magától a film történetétől és a kultúrabeli különbségektől, még mindig ott marad a harcművészet, de nekem abból sem jön le az a plusz, hogy na igen, ez Bruce Lee, nem pedig Terence Hill.
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 246
Egy ill. több filmajánló a Paramount csatorna filmjei közül Magyarországra specializálva!
https://m.hvg.hu/elet/20201026_paramoun ... ofa_reklam
https://m.hvg.hu/elet/20201026_paramoun ... ofa_reklam
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Csatlakozom és egyetértek.
Amit még hozzátennék, hogy én is láttam ezeket a "remekműveket". Az összes szereplő fején folyamatosan ilyen bárgyú vigyor ül, vinnyognak mindig mint egy olajozatlan bicikli. Az angolul beszélő karakterek meg még náluk is együgyűbbek. Mindenki nagyon tud verekedni, de amikor jön egy kövér nem kínai karakter, az egy ütéssel lenyomja Lee-t vagy társait.
Egyszóval én sem értem azt a hatalmas kultstátuszt és a magas értékeléseket.
Amit még hozzátennék, hogy én is láttam ezeket a "remekműveket". Az összes szereplő fején folyamatosan ilyen bárgyú vigyor ül, vinnyognak mindig mint egy olajozatlan bicikli. Az angolul beszélő karakterek meg még náluk is együgyűbbek. Mindenki nagyon tud verekedni, de amikor jön egy kövér nem kínai karakter, az egy ütéssel lenyomja Lee-t vagy társait.
Egyszóval én sem értem azt a hatalmas kultstátuszt és a magas értékeléseket.
A nagy filmhiányban pótlásokra kerül a sor. Most épp Bruce Lee filmeket nézek. Azt így árulja el nekem valaki, hogy ebben mi az az irgalmatlanul jó és nagy kult státusz? Konkrétan végigszenvedem ezeket a filmeket, mert próbálok rájönni, hogy mik azok a 7,4 és hasonló pontok imdb-n. Egyszerűen sem a történet (mondjuk nem is vártam), sem a verekedős részek, nem olyanok, amire azt mondanám, hogy értem, hogy 50 éve miért ütöttek akkorát. De konkrétan egy 90 perces filmban, nagyon max 10 perc bunyó van, ami eléggé gagyi is. Sehol nem jön át hogy BL nagyon tudott verekedni. Én azt vártam volna, hogy akkor odaraktak vele szemben 1-1 olyan embert aki szintén tudott verekedni és akkor 3 percig vágatlanul gyakják egymást. Arra azt mondom, hogy oké.
Amiket láttam:
Amiket láttam:
- The Big Boss
Fist of fury
Way of the dragon
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ez a trailer ütősen néz ki:
youtu.be/srgll3UD9W8
Remélem a film is ilyen lesz, mert az utolsó amit láttam jackietől elég gáz volt:
youtu.be/ZhZNuEZDswM
youtu.be/srgll3UD9W8
youtu.be/ZhZNuEZDswM
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
A rózsa neve? Egyik kedvencem vele...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Bloodshot
Az eleje elég jónak tűnt, de aztán inkább gyerekfilm lett belőle...
Meg lehet nézni egy szottyos délután, de semmi több.
Központi hírszerzés
A másik amit megnéztem, a minta alapján egy női limonádénak gondoltam, így a páromnak ajánlottam hogy nézzük meg közösen.
Egy laza akció- vígjáték, egy könnyed kikapcsolódás.
Az eleje elég jónak tűnt, de aztán inkább gyerekfilm lett belőle...
Meg lehet nézni egy szottyos délután, de semmi több.
Központi hírszerzés
A másik amit megnéztem, a minta alapján egy női limonádénak gondoltam, így a páromnak ajánlottam hogy nézzük meg közösen.
Egy laza akció- vígjáték, egy könnyed kikapcsolódás.
A fenébe
https://www.google.hu/amp/s/index.hu/ku ... szikla/amp
A napokban meg fogom nézni a The Untouchables cimű filmjét. Nagy kedvencem volt az öreg

https://www.google.hu/amp/s/index.hu/ku ... szikla/amp
A napokban meg fogom nézni a The Untouchables cimű filmjét. Nagy kedvencem volt az öreg

Igen.
Rendkívül szórakoztató keveréke a kosztümös kriminek és az ismeretterjesztésnek, a (pop)kulturális utalások (pl. az epizód címekben is) pedig általában viccesek.
Mind a színészek jók, mind a karakterek szerethetőek és működik közöttük a kémia.
Bár a bűnügyeket megoldják, azért nem mindig minden happiend, a karakterek élete sem alakul mindig szerencsésen.
Szórakoztatóak az egyéb kanadai sorozatokkal az összefonódások ("crossover").
Ja, és a három, még Peter Outerbridge főszereplésével készült film is tetszett, viszont a kapcsolódó websorozatokat még nem láttam.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 246
Szia!scaurus írta: ↑2020.10.29., csüt. 11:14Megtekintettem a Murdoch felügyelő rejtélyei sorozathoz tartozó filmeket ("holiday specials"):
A Merry Murdoch Christmas
Once Upon a Murdoch Christmas
Home for the Holidays
Izé.
Az első egy ostobaság volt, belekeverve a Télapót is a sztoriba, egyedül a film végén a kb. 10 másodperces, hógolyozós jelenetben volt Helen Joy a szokásosnál is kedvesebb.
A másodikban a bűnügy valamennyire érdekes volt, illetve vicces volt az, ahogy Crabtree kitálta a szuperhősös képregény műfaját, de az egész belefért volna egy 45 perces epizódba.
A harmadik számomra értelmezhetetlen volt - mind a torontói, mind a victoriai történetszál.
Megnéztem a Miss Fisher rejtélyes eseteihez kapcsolódó filmet is:
Miss Fisher and the Crypt of Tears
Nem sikerült eldönteni, hogy a szokásos bűnügy történet vagy kalandfilm legyen, így a két szék között a pad alá esik, dramaturgialilag megbicsaklik az egész.
Egyedül Miss Fisher belépője volt vicces az első kb. 10 percben, ami utána jön, igencsak felejthető.
Ami még szomorú, hogy Hugh és Dot, Bert és Cec egy kb. 15 másodperces jelenet erejéig szerepelnek mindössze.
Összegezve, ami működik 45 percben, az nem biztos, hogy jó egész estés filmként.
(Ezt, lehet, a Murdoch alkotói is érzékelték, mert az előző három évaddal ellentében, a 12. évadhoz nem készült film, csak egy, talán Halloweenkor leadott, földönkívüliekkel kapcsolatos, egyébként borzalmas, epizód.)
A fenti négy filmből egyedül talán a Once Upon a Murdoch Christmas-t érdemes megnézni.
A Murdoch sorozat egyébként tetszett Neked?
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Megtekintettem a Murdoch felügyelő rejtélyei sorozathoz tartozó filmeket ("holiday specials"):
Home for the Holidays
Izé.
Az első egy ostobaság volt, belekeverve a Télapót is a sztoriba, egyedül a film végén a kb. 10 másodperces, hógolyozós jelenetben volt Helen Joy a szokásosnál is kedvesebb.
A másodikban a bűnügy valamennyire érdekes volt, illetve vicces volt az, ahogy Crabtree kitálta a szuperhősös képregény műfaját, de az egész belefért volna egy 45 perces epizódba.
A harmadik számomra értelmezhetetlen volt - mind a torontói, mind a victoriai történetszál.
Nem sikerült eldönteni, hogy a szokásos bűnügy történet vagy kalandfilm legyen, így a két szék között a pad alá esik, dramaturgialilag megbicsaklik az egész.
Egyedül Miss Fisher belépője volt vicces az első kb. 10 percben, ami utána jön, igencsak felejthető.
Ami még szomorú, hogy Hugh és Dot, Bert és Cec egy kb. 15 másodperces jelenet erejéig szerepelnek mindössze.
Összegezve, ami működik 45 percben, az nem biztos, hogy jó egész estés filmként.
(Ezt, lehet, a Murdoch alkotói is érzékelték, mert az előző három évaddal ellentében, a 12. évadhoz nem készült film, csak egy, talán Halloweenkor leadott, földönkívüliekkel kapcsolatos, egyébként borzalmas, epizód.)
A fenti négy filmből egyedül talán a Once Upon a Murdoch Christmas-t érdemes megnézni.
Home for the Holidays
Izé.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Remélem kicsit javítanak az előzőhöz képest! Az első hármat nagyon éveztem, de a negyedik igen lapos lett.
Mikor Schwarzi egy kis törpének tűnik! 

- Csatolmányok
-
- Schwarzi.jpg (63.99 KiB) Megtekintve 3194 alkalommal
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Collini nem beszél (The Collini Case, 2019)
Hétvégén volt egy filmnyi időnk gyerek nélkül, úgyhogy egy nehezebb darabot választottam. imdb szerint krimi/dráma/thriller és tényleg nem egy könnyed darab. Nincs látványos akció vagy különösebb izgalom és a történet is javarészt sejthető, kis túlzással pár mondatban összefoglalható. Viszont ez nem is erről szól. Ha nyitott az ember a gondolkodtató filmekre, akkor két óra nyomasztó és kínos drámát kap, furcsa ellentétekkel és érdekes hangulattal. Szerintem érdemes megnézni, nem felejti el az ember másnapra.
Hétvégén volt egy filmnyi időnk gyerek nélkül, úgyhogy egy nehezebb darabot választottam. imdb szerint krimi/dráma/thriller és tényleg nem egy könnyed darab. Nincs látványos akció vagy különösebb izgalom és a történet is javarészt sejthető, kis túlzással pár mondatban összefoglalható. Viszont ez nem is erről szól. Ha nyitott az ember a gondolkodtató filmekre, akkor két óra nyomasztó és kínos drámát kap, furcsa ellentétekkel és érdekes hangulattal. Szerintem érdemes megnézni, nem felejti el az ember másnapra.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Időhurok (Predestination)
Csavaros, időutazós sci-fi: "Egy időügynök barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá."
(forrás: port.hu)
Azért nem nagy időtávokat ugrik előre/hátra mert az időgép feltalálásától kb. +/-50 évet tudnak biztonsággal ugrani.
(Talán ezzel a fordulattal valójában spóroltak a helyszíneken, díszleteken...)
Igazából nem is a kaland, hanem az okozati hurok (casual loop) a témája.
Talán a legjobb jelző rá, hogy érdekes film.
Mint általában Ethan Hawk filmjei: nem a legnagyobb kasszasikerek, de általában érdekesek, sokszor furcsák - és mindenképpen lekötik a figyelmet.
(Lehet, hogy így válogat a filmszerepek között?)
Mindenesetre ajánlom, bár nem gondolom, hogy többször nézős klasszikus, de egy megtekintést megér.
Csavaros, időutazós sci-fi: "Egy időügynök barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá."
(forrás: port.hu)
Azért nem nagy időtávokat ugrik előre/hátra mert az időgép feltalálásától kb. +/-50 évet tudnak biztonsággal ugrani.
(Talán ezzel a fordulattal valójában spóroltak a helyszíneken, díszleteken...)
Igazából nem is a kaland, hanem az okozati hurok (casual loop) a témája.
Talán a legjobb jelző rá, hogy érdekes film.
Mint általában Ethan Hawk filmjei: nem a legnagyobb kasszasikerek, de általában érdekesek, sokszor furcsák - és mindenképpen lekötik a figyelmet.
(Lehet, hogy így válogat a filmszerepek között?)
Mindenesetre ajánlom, bár nem gondolom, hogy többször nézős klasszikus, de egy megtekintést megér.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
újabb sorozatok jönnek:
American Gods S3
youtu.be/0wX4wJuC1eY
The Stand miniseries
youtu.be/l--4gu4CQBM
American Gods S3
youtu.be/0wX4wJuC1eY
The Stand miniseries
youtu.be/l--4gu4CQBM
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.