Kishaver írta: ↑2020.11.04., szer. 10:12Még a magyar vonalat sem zárnám ki teljesen, bár diagnet által javasolt referenciával rendelkező híradástechnikai műszerészt nem tudom hol találok, ha itt nem tudtok nekem adni kontaktot.... Mert ugye ha kiderítené valaki, hogy valamilyen panel csere, akkor az tényleg könnyen rendelhető és azt berakni talán nem ördöngösség egy szakmában dolgozónak. Egy láb megforrasztása sem tűnne vészesnek. De ez mind mind csak elmélet amíg valaki nem szedi le a fedelet....
Na majd "mondom" ha van fejlemény.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Általában az szokott lenni, hogy "gyári" áron (értsd: a piacihoz képest töredék értéken) felajánlanak egy komplett főegységet (pl. a hibának megfelelően beazonosított nyomtatott áramköri lapot - vagy ha az egész egy panelon van, akkor azt), vagy azt kérik, hogy küldd el és ők bevizsgálás után javítanak, legtöbbször ingyen, vagy szintén anyagáron - ez persze függ a hibától és a vélhető keletkezésétől is. Lindemannal nem volt még ilyen tapasztalatom, de Chord (egy barátomnál), DJI és Nikon esetében ez volt az eljárás. Illetve Dell garanciadiőn túl cserélt alaplapot, mivel már gari időben is jeleztem a problémát és az akkori orvoslás csak átmenetileg bizonyult megoldásnak. Tényleg érdemes próbálkozni, ha komolyabb értékű és presztizsű termékről van szó.
Nagyon köszönöm a reakciókat. A Streamről nem is nagyon akarok vitát indítani. Lehet, hogy rossz napjuk volt, de könnyen lehet, hogy tényleg pont lesz@rják mi van a fosommal. (...mert azóta sem hívtak vissza, hogy helló, na mivan mire jutottál?) Mondjuk az már biztos, hogy nem tőlük kell vennem legközelebb a Lindemann Source-t, ha úgy adja a sors. Pedig van Audiám, HiDiamondom is tőlük..... Egy vevő most ugrott.
Minden megpróbáltam már, csak a gyári resetet nem. Igazából veszteni valóm már úgy néz ki nincs.
A gyárnak olyan könnyen nem írok, mert ugyan járogatok dolgozni néha külföldre, és szakmámon belül kézzel lábbal elmondom mit szeretnék. Ugye a vevő érdeke is, hogy értse mit hadoválok. Viszont egy ilyen szintű készüléket konyha nyelven odadobni a Lindemannak, valahogy nyersnek érzem. Google fordítót (mint "DVD játékos" szintű segítséget) meg inkább hagynám... Próbálok baráti körben találni valakit, aki tud nekem majd segíteni. Nem sürgős, mert Covidban nem szívesen utaznék most Németo.-ba. Mondjuk a gyári doboz meg van, meg egyedi fa dobozt is tudok neki csinálni pluszba ha nagyon akarok. De majd még átgondolom, a Lindemann válaszától is függ.... Meg ideiglenesen átköltöztem a házi-mozi erősítőmre, nem maradtam zene nélkül.
Még a magyar vonalat sem zárnám ki teljesen, bár diagnet által javasolt referenciával rendelkező híradástechnikai műszerészt nem tudom hol találok, ha itt nem tudtok nekem adni kontaktot.... Mert ugye ha kiderítené valaki, hogy valamilyen panel csere, akkor az tényleg könnyen rendelhető és azt berakni talán nem ördöngösség egy szakmában dolgozónak. Egy láb megforrasztása sem tűnne vészesnek. De ez mind mind csak elmélet amíg valaki nem szedi le a fedelet....
Minden megpróbáltam már, csak a gyári resetet nem. Igazából veszteni valóm már úgy néz ki nincs.
A gyárnak olyan könnyen nem írok, mert ugyan járogatok dolgozni néha külföldre, és szakmámon belül kézzel lábbal elmondom mit szeretnék. Ugye a vevő érdeke is, hogy értse mit hadoválok. Viszont egy ilyen szintű készüléket konyha nyelven odadobni a Lindemannak, valahogy nyersnek érzem. Google fordítót (mint "DVD játékos" szintű segítséget) meg inkább hagynám... Próbálok baráti körben találni valakit, aki tud nekem majd segíteni. Nem sürgős, mert Covidban nem szívesen utaznék most Németo.-ba. Mondjuk a gyári doboz meg van, meg egyedi fa dobozt is tudok neki csinálni pluszba ha nagyon akarok. De majd még átgondolom, a Lindemann válaszától is függ.... Meg ideiglenesen átköltöztem a házi-mozi erősítőmre, nem maradtam zene nélkül.

Még a magyar vonalat sem zárnám ki teljesen, bár diagnet által javasolt referenciával rendelkező híradástechnikai műszerészt nem tudom hol találok, ha itt nem tudtok nekem adni kontaktot.... Mert ugye ha kiderítené valaki, hogy valamilyen panel csere, akkor az tényleg könnyen rendelhető és azt berakni talán nem ördöngösség egy szakmában dolgozónak. Egy láb megforrasztása sem tűnne vészesnek. De ez mind mind csak elmélet amíg valaki nem szedi le a fedelet....
Egyetértek Bodnapet javaslatával, nekem eddig gyakorlatilag kivétel nélkül pozitívan zárult minden gyártói megkeresésem. Feltétlenül írnék nekik, megemlítve azt is, hogy a magyar forgalmazó olyan hozzáállást mutatott, amilyet.. (Csak kontraszt képpen, az Audiophile Szalonban azonnal felajánlották a bevizsgálást és itthon nem javítható hiba esetén az ügyintézést a Cambridge Audioval - 4 éves készülék esetében.)
Ha fogadhatnék, a gyártó nem fog lerázni
Ha fogadhatnék, a gyártó nem fog lerázni

- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Sajnalom, hogy igy jartal, sajnos a magyar kereskedok egy reszenek csak valoban addig fontos az ember, amig megveszi a meregdraga holmit. Azert egy premium termeket forgalmazo ceg azt hittem maskeppen all az ilyen dolgokhoz.
Termeszetesen tisztelet a kivetelnek!
Termeszetesen tisztelet a kivetelnek!
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Gondolom nem újdonság neked az IT-s alap fogás, vagyis kikapcsol-kihúz mindenből teljesen legalább 1 percig. Ha az nem elég, akkor van reset gomb is, illetve látok mellette update lehetőséget is. Lehet egy újra telepítés is segíthet.Kishaver írta: ↑2020.11.03., kedd 16:11Van egy hőn szeretett streamerem. Neve Lindemann Musicbook DSD20. Második tulaj vagyok (kicsivel több, mint fél évet tudtam örülni neki). Meg van az eredeti számla, Streamaudios beszerzés. Lejárt már a garancia idő.
Szerintetek mit csináljak? Van valakinek a kereső motoroktól okosabb tippje?
Ha ezek sem segítenek, akkor én biztosan írnék a gyártónak, akár leírva a magyar forgalmazó hozzáállását is. Nekem az a tapasztalatom, hogy tőlünk nyugatabbra sokkal fontosabb a vevő.
Én 20 kilós, motoralkatrészekkel teli csomagot küldtem ki Németországba 10 ezer forintért, track számmal követhetően.... ezt a 3,5 kilós szerkezetet ha betekered buborékfóliába, azt beleteszed egy XPS lapokkal kibélelt kartondobozba, akkor 98%, hogy semmi baja sem lesz, és a postaköltség még lehet 10 ezer Ft sem lesz a fürgefutár által szervezett DPD futárnál és 2-3 nap múlva a gyár is megkapja. Még jobb, ha meglenne az eredeti doboz és csomagolóanyag, az meg atombiztos.Kishaver írta: ↑2020.11.03., kedd 16:11Uraim, kicsit más téma.
Van egy hőn szeretett streamerem. Neve Lindemann Musicbook DSD20. Második tulaj vagyok (kicsivel több, mint fél évet tudtam örülni neki). Meg van az eredeti számla, Streamaudios beszerzés. Lejárt már a garancia idő. A minap bekapcsoltam és nem szól a jobb oldal. Egy Audia Flight van mögötte, ellenőriztem, azzal nincs baj. XLR kábelt külön nem tudtam ellenőrizni, mert nincs ezt meghajtó másik készülékem. No meg vajmi kicsi az esélye, hogy egy normális helyen lévő szekrényben "hip-hop" elszakadt volna a vezeték. Sima RCA kábellel kinyerve a jelet szintén hozza a hiba jelenséget (süket a jobb oldal). Füles kimenet okés, de az nyilván egy másik kör. Hangdobozokkal sincs baj, mert azokat tudtam ellenőrizni egy másik erősítővel.
Hogyan tovább???
A "Lindemann szervizre" a gúúgli kereső a Streamaudiot dobja fel, de az első telefonom során úgy pattantam le róluk, "ahogy kell"("Ki kell küldeni a Lindemannhoz, majd ők megcsinálják. Mi is így szoktuk. Biztos van erre megoldásod. Ha nem megy, akkor mi érték biztosítva 50e-ért kiküldjük...") Nincs itthon szerviz, aki egy ilyen szintű masinát ki merne nyitni? De okés, ne legyen. A forgalmazó összes segítsége ennyi? "Biztos van erre megoldásod..."???
Valaki nyissa már fel a szemem, mert hifi újrakezdőként itt most egy csúnya bukfenchez éppen leguggoltam. Merre vetődjek? Ez tényleg így megy? Egy 5-600.000 Ft-os masinát tegyek be itthon egy futár autójába aztán jónapot? Ez át lesz pakolva 4x, mire odaér. Na neeee. Kíváncsi voltam, Zalaegerszegről a Lindemann gyár 620 km-re van. Ez nincs egy tank gázolaj az én autómmal oda. Konkrétan 50e-ből megfordulok. Van még valakinek problémás Lindemann cumója? Kiviszem. (Párnák közt utazhat a cucc, állatszőr mentes, nem dohányos kocsiban....)
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
Uraim, kicsit más téma.
Van egy hőn szeretett streamerem. Neve Lindemann Musicbook DSD20. Második tulaj vagyok (kicsivel több, mint fél évet tudtam örülni neki). Meg van az eredeti számla, Streamaudios beszerzés. Lejárt már a garancia idő. A minap bekapcsoltam és nem szól a jobb oldal. Egy Audia Flight van mögötte, ellenőriztem, azzal nincs baj. XLR kábelt külön nem tudtam ellenőrizni, mert nincs ezt meghajtó másik készülékem. No meg vajmi kicsi az esélye, hogy egy normális helyen lévő szekrényben "hip-hop" elszakadt volna a vezeték. Sima RCA kábellel kinyerve a jelet szintén hozza a hiba jelenséget (süket a jobb oldal). Füles kimenet okés, de az nyilván egy másik kör. Hangdobozokkal sincs baj, mert azokat tudtam ellenőrizni egy másik erősítővel.
Hogyan tovább???
A "Lindemann szervizre" a gúúgli kereső a Streamaudiot dobja fel, de az első telefonom során úgy pattantam le róluk, "ahogy kell"
("Ki kell küldeni a Lindemannhoz, majd ők megcsinálják. Mi is így szoktuk. Biztos van erre megoldásod. Ha nem megy, akkor mi érték biztosítva 50e-ért kiküldjük...") Nincs itthon szerviz, aki egy ilyen szintű masinát ki merne nyitni? De okés, ne legyen. A forgalmazó összes segítsége ennyi? "Biztos van erre megoldásod..."???
Valaki nyissa már fel a szemem, mert hifi újrakezdőként itt most egy csúnya bukfenchez éppen leguggoltam. Merre vetődjek? Ez tényleg így megy? Egy 5-600.000 Ft-os masinát tegyek be itthon egy futár autójába aztán jónapot? Ez át lesz pakolva 4x, mire odaér. Na neeee. Kíváncsi voltam, Zalaegerszegről a Lindemann gyár 620 km-re van. Ez nincs egy tank gázolaj az én autómmal oda. Konkrétan 50e-ből megfordulok. Van még valakinek problémás Lindemann cumója? Kiviszem. (Párnák közt utazhat a cucc, állatszőr mentes, nem dohányos kocsiban....)
Hogyan tovább???
A "Lindemann szervizre" a gúúgli kereső a Streamaudiot dobja fel, de az első telefonom során úgy pattantam le róluk, "ahogy kell"

Facebook-om nekem sincs, de ezekkel a streaming szolgáltatókkal kinyílik a világ...
Szó szerint 0-1-2-3 napja megjelent albumokat hallgatok meg a HRA-n (Tidal másra van nálam...), tökéletes minőségben, és nagyon élvezem ezt. Korábban üldöztem amazonon vagy ebayen (vagy még korábban a Virgin Megastore-ban vagy valamelyik budapesti kis lemezboltban, pl. az MCD-ben) a kívánt felvételt, úgy, hogy a legtöbbször megelőlegeztem nekik a bizalmat, hogy aztán mondjuk 2-3 hét várakozás után kiderüljön, hogy ez bizony nem lesz a kedvencem...
Most már csak azokat rendelem meg, amelyek extrém módon tetszenek (pl. az orgona-lemezt, amiről a komolyzenei topikban áradoztam egy adagot), a többit "csak" meghallgatom... Azért van ennek előnye, nem kevés.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
Azé' nehogymá' eltűnj a fórumból!avl2 írta: ↑2020.10.29., csüt. 08:00bocs a negatív hangvételért es részben OFF is:
hogy velük legyetek, hogy elb..tok velük, rajtuk az idöt
én továbbra is a lokálisan meglevö zenehallgatást üzöm (és persze no facebook és társai ...csak ez a forumozas mint avx, ezen még dolgoznom kell![]()
)
masik topicban tegnap beideztem Peter Gabriel-töl: "turn up the signal and wipe out the noise"

Facebook-om nekem sincs, de ezekkel a streaming szolgáltatókkal kinyílik a világ...
Szó szerint 0-1-2-3 napja megjelent albumokat hallgatok meg a HRA-n (Tidal másra van nálam...), tökéletes minőségben, és nagyon élvezem ezt. Korábban üldöztem amazonon vagy ebayen (vagy még korábban a Virgin Megastore-ban vagy valamelyik budapesti kis lemezboltban, pl. az MCD-ben) a kívánt felvételt, úgy, hogy a legtöbbször megelőlegeztem nekik a bizalmat, hogy aztán mondjuk 2-3 hét várakozás után kiderüljön, hogy ez bizony nem lesz a kedvencem...
Most már csak azokat rendelem meg, amelyek extrém módon tetszenek (pl. az orgona-lemezt, amiről a komolyzenei topikban áradoztam egy adagot), a többit "csak" meghallgatom... Azért van ennek előnye, nem kevés.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Nos, valóban úgy tűnhet, ugyanakkor ha informatikai szemszögből nézzük, ez végül is nem más, mint az amúgy is szükséges feladatok hatékony elosztása az egyes lépések elvégzésére optimalizált erőforrásaim között. A katalógus menedzsment (beleértve TIDAL integrációt) és az opcionális MQA kicsomagolás remekül elmegy a NAS-on futó Roon Core-on a Wifin csatlakozó tablet (vagy akár mobiltelefon) karmesteri pálcája alatt, a Dante AVIO kötöttségei miatt elengedhetetlen 24/96 konverzió nem is kerülhetne jobb kezekbe, mint a hálózaton elérhető legerősebb számítógépen futó HQPlayerhez, az AVIO adapter is egyetlen célra dedikált, a low-latency Dante protokollból kicsomagolja és AES/EBU-n keresztül a DAC számára rendelkezésre bocsátja az anyagot a végső feldolgozásra és átalakításra! Mindehhez az információs szupersztrádát a robusztus, nagy megbízhatóságú és sebességű IP-alapú belső hálózatom adja.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
bocs a negatív hangvételért es részben OFF is:
hogy velük legyetek, hogy elb..tok velük, rajtuk az idöt
én továbbra is a lokálisan meglevö zenehallgatást üzöm (és persze no facebook és társai ...csak ez a forumozas mint avx, ezen még dolgoznom kell

masik topicban tegnap beideztem Peter Gabriel-töl: "turn up the signal and wipe out the noise"
Minden eltűnt kedvencemet megtaláltam, más ID-val
De vajon ezt miért csinálják? Így a Te infód ismeretében sokkal könnyebb elviselni, de akkor is bosszantó!
NAGYON köszönöm!!!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Bakker, és igazad van, 100%-osan bejött a tippedPicabia írta: ↑2020.10.27., kedd 17:31Velem számtalanszor megesett az is, hogy az kedvencek között még megjelent az album borítója, de a lejátszás gomb már hiányzott, aztán rákeresve megtaláltam egy másik id alatt. Aktuálisan pl.:Aszpirin írta: ↑2020.10.27., kedd 15:36A minap én is szembesültem a Tidal "album-eltüntetési" gyakorlatával: a kedvenclistámból 4 albumot kellett törölnöm, mert a Tidal szerint "album not available for streaming". WTF? Amikor felvettem őket a kedvencek közé, tuti, hogy elérhetők voltak...
Szóval igen, ez létezik a Tidalnál...
Froberger ou l'intranquillité by Blandine Verlet
- Ez van a kedvenceim között (The content is no longer available): https://tidal.com/browse/album/65296816
- Ha rákeresel az albumra, megtalálod más id alatt: https://listen.tidal.com/album/89809133
Nagy öröm egyesével frissítgetni az összegyűjtött kedvenceket :(

Minden eltűnt kedvencemet megtaláltam, más ID-val

De vajon ezt miért csinálják? Így a Te infód ismeretében sokkal könnyebb elviselni, de akkor is bosszantó!
NAGYON köszönöm!!!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Az igaz. Azért ez egy ritka komplikált setup.juliush írta: ↑2020.10.28., szer. 20:31Synology DS218+ 6GB RAM-mal, talán még épp elég lenne, de a combos gépen futó HQPlayer a klassz szűrő algoritmusaival messze jobb megoldás. És van egy másik kötöttség is, a NAS-ról nem tudom Dantéba csomagolva küldeni a DAC-nak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Synology DS218+ 6GB RAM-mal, talán még épp elég lenne, de a combos gépen futó HQPlayer a klassz szűrő algoritmusaival messze jobb megoldás. És van egy másik kötöttség is, a NAS-ról nem tudom Dantéba csomagolva küldeni a DAC-nak.
Gyula
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7592
Lehetni éppen lehet, de az nagyon nem ugyanaz. Sajnos.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
A HQPlayer akár ki is hagyhatnád, a Roon-nal is lehet fixen 24/96-ra konvertálni, feltéve, hogy a Roon Core-t futtató NAS elég izmos ehhez.juliush írta: ↑2020.10.28., szer. 19:54Aktuális agymenésem, épp az alábbi lemez szól TIDAL-ról, mire a DAC-om kimenetén megjelenik az analóg jel, a következő feldolgozási lépéseken esik át, szépen elosztva a feladatokat a felhő és 5 (!) lokális eszköz között:
- A NAS-on (#1) futó Roon Core kérésére a felhőből valamelyik tárolószerverről a kért lemez stream formában érkezik meg.
- A Roon Core autentikálja és 24/88,2-be átkódolja az MQA-kódolt eredeti anyagot, amit aztán RAAT protokollba csomagolva streamel az audio PC-men (#2) futó, Roon end point-ként funkcionáló HQPlayer felé.
- A Roon funkcióit egy Wifin kapcsolódó iPaddel (#3) vezérlem.
- A HQPlayer a kiválasztott digitális szűrő és modulátor algoritmusok alkalmazásával 24/96-ba kódolja át.
- Az anyag hálózati odüsszeiájának még nincs itt vége, mert a HQPlayer számára kimeneti eszközként ASIO-n keresztül a "Dante Virtual Soundcard" került beállításra, ami a Dante speciális audio-over-IP protokollba csomagolva továbbítja a hozzá mappelt Audinate Dante Avio AES3 adapter (#4) felé, amely a zenei anyagot Dantéból kicsomagolva végre a DAC-ot (#5) eteti AES/EBU-n keresztül.
Hogy miért ez a komplexitás? Hát nem tudom, valahogy akárhányszor áttérek a DAC Dante->AES3 adapteren keresztül történő táplálására, számomra hangzásilag, ritmikailag "helyére kattannak a dolgok", jobban élvezem, mint USB-ről, vagy épp a lejátszóm SPDIF kimenetéről hallgatva! Mivel azonban ez a viszonylag egyszerű adapter nem képes a mintavételi freki követésére és max. 24/96-ot tud, így a HQPlayer-t használom az erre történő konvertálásra.
- A DAC a benne lévő FPGA-kban megvalósított újabb digitális varázslatnak veti alá, mire végre eljut az analóg doménbe történő átalakításig.
![]()
tidal_roon.jpg
BARTIMEX AUDIO Honlap
Aktuális agymenésem, épp az alábbi lemez szól TIDAL-ról, mire a DAC-om kimenetén megjelenik az analóg jel, a következő feldolgozási lépéseken esik át, szépen elosztva a feladatokat a felhő és 5 (!) lokális eszköz között:
- A NAS-on (#1) futó Roon Core kérésére a felhőből valamelyik tárolószerverről a kért lemez stream formában érkezik meg.
- A Roon Core autentikálja és 24/88,2-be átkódolja az MQA-kódolt eredeti anyagot, amit aztán RAAT protokollba csomagolva streamel az audio PC-men (#2) futó, Roon end point-ként funkcionáló HQPlayer felé.
- A Roon funkcióit egy Wifin kapcsolódó iPaddel (#3) vezérlem.
- A HQPlayer a kiválasztott digitális szűrő és modulátor algoritmusok alkalmazásával 24/96-ba kódolja át.
- Az anyag hálózati odüsszeiájának még nincs itt vége, mert a HQPlayer számára kimeneti eszközként ASIO-n keresztül a "Dante Virtual Soundcard" került beállításra, ami a Dante speciális audio-over-IP protokollba csomagolva továbbítja a hozzá mappelt Audinate Dante Avio AES3 adapter (#4) felé, amely a zenei anyagot Dantéból kicsomagolva végre a DAC-ot (#5) eteti AES/EBU-n keresztül.
- A DAC a benne lévő FPGA-kban megvalósított újabb digitális varázslatnak veti alá, mire végre eljut az analóg doménbe történő átalakításig.

Gyula
Nos, van még egy alternatíva, ha "elhal" a Spotify egy 'sokszázezres' hálózati lejátszón. Itt van mindjárt a Pioneer N70a, ami most ugyan támogatott a Spotify részéről, de nem tudjuk meddig. Szóval, van egy laptopom, mint (gondolom) még sokaknak. Erre is fel van telepítve a Spotify, valamint az androidos telefonomon is ott a Spotify, a Pioneer N70A (mert "sokszázezres doboz" ) pedig működik USB dac-ként is. Egyetlen mozdulattal indítom laptopról a Spotify-t és vezérelem a telefonommal, amit hallgatok az USB dac-ként működő hálózati lejátszómmal. Tény, ehhez kell egy USB kábel és futnia kell laptopon a Spoti-nak, de ez legyen a legnagyobb gond, ha annyira hiányzik, hogy esetleg hogy nem tudok élni nélküle.

Mégis miért jobb 'sokszázezres dobozokba' invesztálni (amennyiben van rá keret természetesen) ? Mert pl vannak rajta digitális kimenetek is, meg bemenetek is. Ergo, úgy is tud működni, mint egy külső dac, tehát, nem csak a saját zenei állományomat, hanem akár a tévé/média lejátszó hangját is tudom vele hangosítani (nem is akármilyen minőségben), nem úgy, mint "belépő" modelleknél, ahol van egy darab analóg RCA kimenet, és annyi. Jobb esetben akad digitális kimenet, de digitális bemenet véletlenül sincs, csak a "sokszázezres dobozokban". Visszakanyarodva a Pioneer-ra.. egyszer hálózati lejátszó, máskor lokális lejátszó, megint máskor pedig külső dac-ként is működhet SPDIF (optika és coax) és USB bemenetekkel ellátva. DLNA-t meg sem említem. Az már csak hab a tortán, hogy lokális zene-lejátszóként nem kell hozzá hálózat, sem pc, sem semmi, csak egy pendrive a fenekébe dugva és akár a dedikált infrás távirányítóval vezérlem a lejátszást a 8cm-es (lehetne nagyobb) kijelzőn tallózva a zenék között. Mint egy CD játszó, színes kijelzővel.

Természetesen létezik több tucatnyi hálózati lejátszó, ami "ugyanezt tudja", tehát nem a Pioneer az egyetlen...csak példaként hoztam fel, hogy szemléltessem, a "drága lejátszók" picit többet nyújtanak egy "alap" hálózati lejátszónál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.10.28., szer. 22:47-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása
Ok: elrontott idézetszintek javítása
Velem számtalanszor megesett az is, hogy az kedvencek között még megjelent az album borítója, de a lejátszás gomb már hiányzott, aztán rákeresve megtaláltam egy másik id alatt. Aktuálisan pl.:Aszpirin írta: ↑2020.10.27., kedd 15:36A minap én is szembesültem a Tidal "album-eltüntetési" gyakorlatával: a kedvenclistámból 4 albumot kellett törölnöm, mert a Tidal szerint "album not available for streaming". WTF? Amikor felvettem őket a kedvencek közé, tuti, hogy elérhetők voltak...
Froberger ou l'intranquillité by Blandine Verlet
- Ez van a kedvenceim között (The content is no longer available): https://tidal.com/browse/album/65296816
- Ha rákeresel az albumra, megtalálod más id alatt: https://listen.tidal.com/album/89809133
Nagy öröm egyesével frissítgetni az összegyűjtött kedvenceket :(
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A minap én is szembesültem a Tidal "album-eltüntetési" gyakorlatával: a kedvenclistámból 4 albumot kellett törölnöm, mert a Tidal szerint "album not available for streaming". WTF? Amikor felvettem őket a kedvencek közé, tuti, hogy elérhetők voltak...
Ugyanezzel a problémával szembesültem én is. Annyival súlyosbítva, hogy a Roon miatt évi 80+ezer Ft, amit szolgáltatásokért kifizetek - és a 80 zenés lejátszási listámból minden 10. szám eltűnt (!durva, de tényleg!), lejátszhatatlan, egy fekete borítót látok a cím mellett és átugorja.. Csináltam is printscreent, majd megreklamálom mindkét helyre (gondolom totál értelmetlenül, de a lelkemnek kell).wittao írta: ↑2020.10.26., hétf. 23:14Ott van a Tidal, csak hogy ne a Spotify-t ekezzuk. Van egy eloado, amit megtalaltam, betettem kedvencekbe termeszetesen par hete. Tegnap este gondoltam rahallgatok... az osszes albuma kikerult. Ideiglenesen, veglegesen? Franc tudja.
Mit tehet a gyarto? Felhasznalo? Semmit. Max felmondom ha annyira fontos es atmegyek ahhoz a szolgaltatohoz aminel eppen megvan ugyanigy, de most valtogassam ezeket? Vagy fizessek elo mindre?
Ehhez képest a Spotify-jal egyszer volt 1db zene, amit a megjelenés után 3-4 héttel levettek - de az valami zugzenekar volt, érdekes (talán jogilag aggasztó) feldolgozásban tálalva egy számot.
Tehát az előző, "értelmetlen nagy rendszeren Spotifyt hallgatni" kérdéskörhöz fűzve, oké, értem a problémát, de cseszhetem a minőséget, ha aztán nem érem el a korábban kiválasztott zenéket.
Itt üt vissza, hogy egyre több dolog nem termék, hanem szolgáltatás.Aszpirin írta: ↑2020.10.26., hétf. 22:58
Ez igaz, de nem változtat azon a tényen, hogy egy, a zárt dobozba betett 150 oldalas használati utasításban a felelősség kizárása sz@rt sem ér jogilag.
A dobozra ráteszik a Spotify, Tidal stb logót, mert az adja el a terméket... de nem írják mellé (még csillagos apróbetuuűs lábjegyzetben sem), hogy “működéséért nem vállalunk felelősséget”. Pedig ez lenne korrekt, mert ez a valóság. Ez így viszont - attól tartok - semmilyen normális fogyasztóvédelmi eljárásban nem állja meg a helyét. Tudom, hogy dilemmás a dolog, de a gyártók a Spotifyt kellene rávegyék, hogy garantálja az API működését. Ennek hiányában pedig kihagyni a Spotifyt a készülékből. Ehhez viszont nyuszik, mert mégiscsak kell a haszon, amit a Spotify logó biztosít. Így viszont sajnos felvállalják a termékrizikót, ami ezzel jár.
Egy szolgáltatás fenntartását (elvileg a közszolgáltatások kivételével, pl. áramszolgáltatás, szemétszállítás) senki nem garantálja.
Ahogy senki nem ígéri, hogy pl. a Dropbox, GoogleDrive, OneDrive, stb. szolgáltatás létezni fog.
Ahogy pl. 7 év után megszünteti a cafeblog.hu a blogszolgáltatást.
Számomra is bosszantó, hogy az egyébként remek WDTV Live! "dobozomon" már nem támogatott a Spotify vagy a Youtube, vagy a Sony bluray lejátszómról eltűnt a Gracenote szolgáltatás.
A mezei vásárló tényleg csak annyit tud tenni, hogy meggondolja, hogy kitől, mit és mennyiért vesz.
Aki hosszútávon és elsősorban Spotifyt hallgat, annak nem éri meg sokszázezres "dobozokba" invesztálnia.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Az onkyo-val is megeshet. Nem kell tréning. Elég ha a dobozán és a weboldalon a spotify logo alatt/helyett csillaggal feltüntetik, hogy 'limited access" és akkor a kiválasztásnál azt a funkciót nem írom be az előnyök mezőbe.wittao írta: ↑2020.10.26., hétf. 22:40
Ertem a dilemmadat es problemadat, de legyunk kicsit realisak es gyakorlatiasak:
ha a Pioneer eloirna, hogy csak ugy adhato el egy keszulek, hogy a vasarlasa elott a mellekelt 144 oldalas dokumentacio tartalmabol egy 1 oras treningen kell reszt venni (havi 2 indul megyeszekhelyenkent), es egy 10 kerdeskorbol allo vizsgat kell letenned, hogy TENYLEG tisztaban vagy-e a benne foglaltakkal, akkor valoszinu a polcrol a mellette levo Onkyo-t emelne le a 99.9%-a a vasarloknak. Legtobben a keszulek QuickStartGuide-jat sem olvassak csak osszenyomjak es hatha...
Nekem a hang/ár arány volt az elsődleges. Ebben az 500 euros kategóriában verhetetlennek bizonyult. Viszont 800-ért már lett volna olyan dac ami jobban szól és még kisebb helyet foglal. A raspberry vagy akármilyen meghajtó box ára elhanyagolható. Egyedül a dedikált instant megoldások, minőségi megépítés és a felhőtlen spotify használat miatt döntöttem a streamer mellett...
A felettes énem nem enged a konzumer digitális-audio technologiákra többet költeni, de sokan megteszik. A jelenlegi felfogás alapján semmi nem garantálja, hogy 5000+ euros kategóriába eső termékek ne jussanak aranykalitkába zárt kompromisszumok sorsára.
A dobozra ráteszik a Spotify, Tidal stb logót, mert az adja el a terméket... de nem írják mellé (még csillagos apróbetuuűs lábjegyzetben sem), hogy “működéséért nem vállalunk felelősséget”. Pedig ez lenne korrekt, mert ez a valóság. Ez így viszont - attól tartok - semmilyen normális fogyasztóvédelmi eljárásban nem állja meg a helyét. Tudom, hogy dilemmás a dolog, de a gyártók a Spotifyt kellene rávegyék, hogy garantálja az API működését. Ennek hiányában pedig kihagyni a Spotifyt a készülékből. Ehhez viszont nyuszik, mert mégiscsak kell a haszon, amit a Spotify logó biztosít. Így viszont sajnos felvállalják a termékrizikót, ami ezzel jár.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Ez igaz, de nem változtat azon a tényen, hogy egy, a zárt dobozba betett 150 oldalas használati utasításban a felelősség kizárása sz@rt sem ér jogilag.wittao írta: ↑2020.10.26., hétf. 22:40Ertem a dilemmadat es problemadat, de legyunk kicsit realisak es gyakorlatiasak:diagnet írta: ↑2020.10.26., hétf. 22:30Valóban. Ugyanez szerepel a pioneer használati 38. oldalán is.alto írta: ↑2020.10.26., hétf. 20:14
Ezt MINDEN gyártó előre közli, idézet a Bluesound Node 2i szoftver licenc szerződéséből (https://www.bluesound.com/products/node ... ck_3-12-2/), de mindegyik hasonló módon megteszi, "
Mennyire életszerű, hogy a vásárlás előtt átolvassák a kézikönyvet és értelmezik a látottakat? Mert nekem csak a kezembe nyomták a bontatlan dobozt.
Ugyan már... Ez nem más, mint amikor az autonepper beleírja az adásvételibe a rejtett hibákért való felelősség kizárását.
Aztán a békéltető testületben közlik vele, hogy mindegy miket fogalmaz bele, mert a ptk. felülírja. Fél év kellékszavatosság és visszavásárlási kötelezettség. Viszlát.
Valószínű hasonló folyamat mehetett végbe a pio esetében is, mert egy idő után visszaállították a szolgáltatást.
ha a Pioneer eloirna, hogy csak ugy adhato el egy keszulek, hogy a vasarlasa elott a mellekelt 144 oldalas dokumentacio tartalmabol egy 1 oras treningen kell reszt venni (havi 2 indul megyeszekhelyenkent), es egy 10 kerdeskorbol allo vizsgat kell letenned, hogy TENYLEG tisztaban vagy-e a benne foglaltakkal, akkor valoszinu a polcrol a mellette levo Onkyo-t emelne le a 99.9%-a a vasarloknak. Legtobben a keszulek QuickStartGuide-jat sem olvassak csak osszenyomjak es hatha...
Valóban. Ugyanez szerepel a pioneer használati 38. oldalán is.alto írta: ↑2020.10.26., hétf. 20:14
Ezt MINDEN gyártó előre közli, idézet a Bluesound Node 2i szoftver licenc szerződéséből (https://www.bluesound.com/products/node ... ck_3-12-2/), de mindegyik hasonló módon megteszi, "
Mennyire életszerű, hogy a vásárlás előtt átolvassák a kézikönyvet és értelmezik a látottakat? Mert nekem csak a kezembe nyomták a bontatlan dobozt.
Ugyan már... Ez nem más, mint amikor az autonepper beleírja az adásvételibe a rejtett hibákért való felelősség kizárását.
Aztán a békéltető testületben közlik vele, hogy mindegy miket fogalmaz bele, mert a ptk. felülírja. Fél év kellékszavatosság és visszavásárlási kötelezettség. Viszlát.
Valószínű hasonló folyamat mehetett végbe a pio esetében is, mert egy idő után visszaállították a szolgáltatást.