Az elmúlt 15-18 év alatt összesen 3 rendszerem volt: az első egy NAD 3020-Revox hangsugárzó-Sony CD, 16 éves koromban, nyári munka+zsebpénzből vettem, erre futotta, de nem álltam be a 3CDlemezes 2magnókazettás egybetoronyvásárlók közé, mert nem hozta számomra azt a minimális elvárható hangminőséget egyik sem. Aztán egyetemi éveim végén következett egy Triangle Genese Quartet- Ayon Spirit csöves erősítő-Bladelius dac és egy régi JVC LP, Benz Wood hangszedővel, Whest phonoval. Úgy gondolom, a váltás miatt kiszélesedett a zenei érdeklődési köröm, itt ki is éltem hifis/tesztelős éveimet és tudtam, hogy még 1 szintet feljebb szeretnék majd lépni, ha megengedhetem anyagilag és ezután jött az aláírásomban is található rendszer, ahol az LP upgarde még hiányzik. Visszatekintve, egyszer sem a birtoklási vágy miatt vásároltam 1 készüléket sem, hanem sokkal inkább a hangminőség/élvezhetőség zeneszeretet, zenét minél élethűbb reprodukciós céllal visszahalgatási vágyakból.avl2 írta: ↑2020.10.20., kedd 09:04a beidezett elejét értem, jónak is tartom.Szalon írta: ↑2020.10.20., kedd 08:45...simán ott ragadok a kanapén, mikor háttér zenéből meghallok egy új zenét, ami leköt és oda tud ültetni a kanapéra a rendszer elé. Ilyenkor sem az jut eszembe, hogy Tidalon gyorsan meghallgatom, mert azon mennyivel jobban szól... számomra simán élvezhető minőség a Spotify!...avl2 írta: ↑2020.10.20., kedd 07:31...a szokasos autos hasonlat: mintha valaki Lamboval tolja a köruton vagy akarhol. nagy gaz, nagy hang, nyilvan mas erzes, mint mondjuk egy Balenoban, de azert tudjuk, hogy ...minimum furcsa, maskepp: elherdelás; maskepp: teljesen felesleges oda, maskepp: szegeny ... aki egy varosi dugoban kinlodik vele
egyszerüen (fájóan) nem arra valo....
engem is oda tud(ott) figyeltetni egy táskarádió(ból szóló zene) is
..viszont mindez felveti a kérdést: tényleg "kell" az übereszköz ? vagy csak a tudatnak a birtoklás esik jól ? a bogarak támadása ? ha/mivel így is a zene a jó, a lényeg, abszolút élvezhetö, söt alig különböztethetö meg, akkor ...?
Számomra nem azért "kell" "übereszköz", hogy birtoklási vágyam kielégítsem, hanem tudatosan, elég sok készüléket maghallgatva, - többnyire saját rendszerben - ezeknél találtam meg a legjobb ár/érték arányban azt, amit én keresek, amivel számomra a körülményekhez képest a legélethűbben adja vissza egy koncertélményt a rendszerem, és/vagy legközelebb visz a zenéhez, a zene megértéséhez. A Lumin-t pl pont azért szeretem, mert nem csupán 50 tesztzenével szól jól, ahanem egy vacak MP3-at is jól esik rajta keresztül meghallgatni. Nem szeretném bekorlátozni magam jól szóló felvételekre, nem azt akarom, hogy a jó minőségű felvételek határozzák meg a zenei ízlésem, hanem pont fordítva, ne a zene minőségén múljon, az, hogy mi tetszik, vagy mit hallgatok szívesen!
Ebben lehet félreértesz, nem tudom, használtál-e Spotifyt, Tidalt, vagy egyéb stream szolgáltatást? (valamint vezettél-e már Lamborghinit?avl2 írta: ↑2020.10.20., kedd 09:04a "rendszerszintü" ajánlásokkal, ami a csapból is folyik dolgokkal viszont szerintem érdemes kritikusnak, óvatosnak lenni. ne már az algoritmusok, a SW, a köztévé irányítson/tereljen/folyjon be a tudatalattinkba. en nem vagyok a háttér(zene)dolgok híve, söt, talán inkább ellensége.

Én nagyon régi Lambót ugyan nem, a legöregebb, amit vezettem, az egy ma már 10-12 éves Gallardo Superlegerra volt és én semmi kivetni valót nem találtam benne városi forgalomban sem annó benne, 1 másodpercig nem választanám semmilyen körülmények között egy Balenót helyette...
Ami viszont téged aggaszt, hogy terelgetni próbál, azt a Tidallal kapcsolatban éreztem, ezért sem használom/szeretem...
Amikor otthon vagyok, mindig szól a zene. Számomra szépen elfér egymás mellet az odafigyelős, tudatosan kiválasztott album meghallgatásával. Nem érzem egyik alá/felérendeltségét, mindkettőben örömöm tudom lelni. Aennyiben számomra kedvesen működik egy ajánló algoritmus, akkor én azt szívesen használom és nem érzem, hogy formálni tudná az ízlésem, mert eddig sem hallgattam sem Jay-Z-t, sem Beyoncet, meg ezután sem fogok...avl2 írta: ↑2020.10.20., kedd 09:04persze ez sem személyes, nem "perpatvar", csak egy vélemény; es igy kapcsolódik a halozati lejatszokhoz, mert azokon át érhetö el (vs. a tudatos [zene]választás, hogy mi is szürödjön be, vagy töltse ki a tudatunkat) ...az offline élethez/zenehallgatáshoz képest, ahol nem az algoritmusok (kis tulzassal az ilyen téren igencsak képes AI) "segít" (határozza meg ?!) mit is tegyünk