Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

dbrnsk írta:
2020.10.19., hétf. 20:04
alto írta:
2020.10.19., hétf. 14:36
Nekem furcsa, hogy 2020-ban még mindig van szolgáltató, aki ilyen veszteségesen szanaszéjjel tömörített formátumot használ. Az meg még furcsább, hogy van aki még fizetni is hajlandó ezért a szarért. Ami meg a legfurcsább, hogy mindezt egy Linn Klimaxon??? gondolkodik.gif
...ezt a stílust nem vártam tőled, nem így ismertelek meg...(egyébként a Klimax baromi jó minőségben tolja a Spotifyt :) )
de azért értjük is, nem ?

a szokasos autos hasonlat: mintha valaki Lamboval tolja a köruton vagy akarhol. nagy gaz, nagy hang, nyilvan mas erzes, mint mondjuk egy Balenoban, de azert tudjuk, hogy ...minimum furcsa, maskepp: elherdelás; maskepp: teljesen felesleges oda, maskepp: szegeny ... aki egy varosi dugoban kinlodik vele

egyszerüen (fájóan) nem arra valo

szerk.: természetesen en sem személyesnek szánom !!!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3169
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

dbrnsk írta:
alto írta:
Nekem furcsa, hogy 2020-ban még mindig van szolgáltató, aki ilyen veszteségesen szanaszéjjel tömörített formátumot használ. Az meg még furcsább, hogy van aki még fizetni is hajlandó ezért a szarért. Ami meg a legfurcsább, hogy mindezt egy Linn Klimaxon??? gondolkodik.gif
Szia András,

Ne haragudj, de ezt a stílust nem vártam tőled, nem így ismertelek meg. sad.gif Évek óta előfizetője vagyok a Spotify-nak és az egész család használja, főleg mobil zenehallgatásra. Miért baj ez? A Spotify-nak egyetlen hibája a 320kbps ( de legalább OGG) minden egyéb szempontból kiváló, jó a felülete, stabil, remek zenéket "dob" fel. Pont emiatt háttérzenélésre is szoktam használni, mert nagyon sok új zenét ismertem meg általa és nagyon várom már, hogy lossless legyen, mert akkor azonnal visszamondanám a Tidal előfizetésemet (amire szintén évek óta...).

Remélem meg tudsz bocsájtani. :napsut: :smile53:

(egyébként a Klimax baromi jó minőségben tolja a Spotifyt :) )
Elnézést, nem téged akartalak savazni. Szakmailag bosszant, hogy a zenék hangminőségét lerontó veszteséges formátumok az istennek se akarnak kikopni a gyakorlatból, a Spotify is évek óta csak ígérgeti a lossless bevezetését. A Klimax egy nagyon komoly hangú készülék, a Spotifynál sokkal jobb forrást érdemel. De végül is ha a Spotify csak háttérzenélésre van, valódi zenehallgatásra meg a Tidal, az egy értelmes kompromisszum. Mégegyszer, mea culpa. :)
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

dbrnsk írta:
2020.10.19., hétf. 21:01
robi20064 írta:
2020.10.19., hétf. 20:49

Mondanam hogy ez diszkriminativ, amugy meg izlesek es pofonok. A 6ix9ine es Snoop Dogg fan klub biztosan Diana kisasszonyra mondana ugyan ezt :)
Nem érted. A probléma az, hogy teljesen más stílust "ajánl" (inkább az arcodba tol), mint amit épp hallgatsz. ... Normális esetben hasonló zenéket kellene feldobnia.
persze értem, hogy az az elvart, szokasos, legegyszerübb. ...zenemegosztonal elvart/szokasos/"alap"

...csakhogy avval a confirmation bias-t, kb. megerösitesi hibat/elfogultsagot erösiti. semmikeppen nem müveltet, nem tagitja a lathatart - pedig zene terén is az az igazi.
azaz egy olyan algoritmus, ami kicsit ki is tekint különbözö iranyokba

negativan is meg lehet fogalmazni: az egyik a sajat dagonyaban hagy fetrengeni, söt, oda köt be teljesen, a masik pedig a sajat/programozok cegenek elkepzelese felé terelgeti a delikvenseket, akik az automatikus ajanlasokkal hagyjak magukat terelni.

válogassunk magunk.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

robi20064 írta:
2020.10.19., hétf. 20:49

Mondanam hogy ez diszkriminativ, amugy meg izlesek es pofonok. A 6ix9ine es Snoop Dogg fan klub biztosan Diana kisasszonyra mondana ugyan ezt :)
Nem érted. A probléma az, hogy teljesen más stílust "ajánl" (inkább az arcodba tol), mint amit épp hallgatsz. Tökmindegy, hogy zúzós metál, vagy kamarazene. Ha vége, akkor jön a Tidal tulajok zenéje... Normális esetben hasonló zenéket kellene feldobnia.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

dbrnsk írta:
2020.10.19., hétf. 20:43
robi20064 írta:
2020.10.19., hétf. 20:37

Ket szamonkent horgo metalt dobott a Diana Krall utan? :smile29:
Bár az lenne. Általában szutyok feka zenéket tol...
Amúgy igen, de ez az ajánlósdi a Roon-nak se megy. gondolkodik.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2020.10.19., hétf. 20:37

Ket szamonkent horgo metalt dobott a Diana Krall utan? :smile29:
Bár az lenne. Általában szutyok feka zenéket tol...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2020.10.19., hétf. 20:33

A Tidal ajánlóját le is kapcsoltam a francba hamar, mert az az egy valami bűn rosszul működött rajta. Annak az algoritmusát a büntetésben lévő kollégák írták biztos. :D
A Tidal egy szemét, úgy ahogy van. Az MQA tartja életben sztem.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk írta:
alto írta:
Szia András,

Ne haragudj, de ezt a stílust nem vártam tőled, nem így ismertelek meg. sad.gif Évek óta előfizetője vagyok a Spotify-nak és az egész család használja, főleg mobil zenehallgatásra. Miért baj ez? A Spotify-nak egyetlen hibája a 320kbps ( de legalább OGG) minden egyéb szempontból kiváló, jó a felülete, stabil, remek zenéket "dob" fel. Pont emiatt háttérzenélésre is szoktam használni, mert nagyon sok új zenét ismertem meg általa és nagyon várom már, hogy lossless legyen, mert akkor azonnal visszamondanám a Tidal előfizetésemet (amire szintén évek óta...).

A Tidal ajánlóját le is kapcsoltam a francba hamar, mert az az egy valami bűn rosszul működött rajta. Annak az algoritmusát a büntetésben lévő kollégák írták biztos. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
Szia András,

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
2020.10.19., hétf. 12:49
Szemely szerint nem hasznalok Spotify-t, de nagyon meglepne ha a szerver vegezne az OGG dekodolast es PCM-et kuldene at a halon a helyett hogy a Linn Klimax csinalja ugyanezt, mert ez nagyon nem lenne koltseghatekony. Az mas kerdes hogy lehet hogy a Klimax minden esetben hibasan jeleniti meg a bitratat.

Jobban megnezve a kepet nem ertem a problemat, a sztereo 44.1KHz/16bit PCM az pont 1.4 Mbps korul kell hogy legyen. Vagy az a gond hogy miert nem az eredeti OGG bitrata van megjelenitve?
Szerintem igen, az a gond.
Semmi értelme megjeleníteni a bitrátát a bitmélység és a mintavételezési frekvencia mellett, ha az nem a hálózati adatforgalmat indukáló bitrátát mutatja (tehát az OGG bitrátája a hasznos infó, mert az terheli ugye a hálózatot). Arról nem is beszélve, hogy ilyen formában eléggé félrevezető a dolog.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gyszabolcs írta:
2020.10.19., hétf. 09:09
A Spotify szerverei PCM-be csomagolják ki sztrímeléskor az OGG-t és gyanítom, hogy a Klimax nem tudja kiolvasni belőle a valós bitrátát, ezért az alapértéket jeleníti meg.
Az Ogg Vorbis is PCM adatfolyamot használ és tömöríti azt. Működése az MP3-hoz hasonló, de jobb minőséget ad, ráadásul ingyenes, míg az MP3 ipari használatáért licensz díjat kell fizetni.

gyszabolcs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: gyszabolcs »

dbrnsk írta:
2020.10.14., szer. 14:20
Ezt vajon hogyan? Linn Klimax...
A Spotify szerverei PCM-be csomagolják ki sztrímeléskor az OGG-t és gyanítom, hogy a Klimax nem tudja kiolvasni belőle a valós bitrátát, ezért az alapértéket jeleníti meg.

koordinata
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: koordinata »

dbrnsk írta:
2020.10.14., szer. 14:20

IMG_0007.jpg
RAW-ban tárolt borítókép kicsit megdobja... :D

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

IMG_0007.jpg
IMG_0007.jpg (399.82 KiB) Megtekintve 2222 alkalommal

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Sziasztok

Próbálta már valaki, hogy Alexa rendszerrel le lehet játszani háttértáron lévő audio állományokat?
Ha működne lehet tennék egy próbát, ha már akciózzák.

Már is jó, ha a saját hangszóróján le tudja játszani a zenéket, de ha a Squeezebox rendszert is tudja vezérelni, az maga lenne a tökély. A saját hangfalaim azért csak szebben szólnak, mint az Alexa

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

GalCsaba írta:
2020.10.08., csüt. 21:39
dgyuri írta:
2020.09.28., hétf. 21:08

Csuda tudja... Pioneer N70A-m van. Spotify-ra nincs előfizetésem, de a Spotify látja az N70-et telefonról is, laptopról is, csak épp nem engedi a streamet, mert ingyenesről nem támogatja. Szerintem a Spotify leszedte a támogatott eszközök listájából azt a Yamahát... ez nem lehet? Vagy butaságot mondok? Én megkeresném a Yamaha supportot, hogy foglaljanak már állást. De az is lehet, hogy simán csak elromlott a lejátszó. Pontosabban, én valamilyen szoftveres hibára gyanakodnék.
Írtam a Yamaha supportnak, sajnos nem kaptam választ. Úgy tűnik nem éppen kifogástalan az üzletpolitikájuk. Úgy tűnik le kell mondanom a Spotify hallgatásról ezen a készüléken.
Ők a magyarországi márkaszervíz, hátha velük előrébb jutsz:
https://invitone.hu/szerviz/
BARTIMEX AUDIO Honlap

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

GalCsaba írta:
2020.10.08., csüt. 21:39
...
Írtam a Yamaha supportnak, sajnos nem kaptam választ. Úgy tűnik nem éppen kifogástalan az üzletpolitikájuk. Úgy tűnik le kell mondanom a Spotify hallgatásról ezen a készüléken.
Ami azért érdekes, mert ebben a cikkben pont azt emelik ki, hogy a Yamaha az ERŐSÍTŐK esetében odafigyelt a támogatásra:
https://www.hwsw.hu/hirek/58409/spotify ... aming.html
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

GalCsaba
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: GalCsaba »

dgyuri írta:
2020.09.28., hétf. 21:08

Csuda tudja... Pioneer N70A-m van. Spotify-ra nincs előfizetésem, de a Spotify látja az N70-et telefonról is, laptopról is, csak épp nem engedi a streamet, mert ingyenesről nem támogatja. Szerintem a Spotify leszedte a támogatott eszközök listájából azt a Yamahát... ez nem lehet? Vagy butaságot mondok? Én megkeresném a Yamaha supportot, hogy foglaljanak már állást. De az is lehet, hogy simán csak elromlott a lejátszó. Pontosabban, én valamilyen szoftveres hibára gyanakodnék.

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

Valaki próbálta már az utolsó Volumio verzióban a megújult TIDAL bétát?
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

A Volumio frissítést még mindig gyanús kategóriába rakja be a chrome. Viszont.... Alkalmazáson belülről lement az update és a frissítés.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

dgab írta:
2020.10.03., szomb. 08:36
Sziasztok, off-topic, de remélem belefér, legalább a hasonló hifi-ízlés okán :quetionmark: :

tudtok ajánlani olyan streamer-dac-előfok-fejhallgató erősítő egybecuccot, ami józanul árazott, és hallgatható? Első körben az a cél, hogy hátul beledugom az ethernet kábelt, elől a fejhallgatót, és megy rajta a Tidal/Apple Music/whatever. Később bővíteném aktív hangsugárzóval.

Köszönöm szépen!
Igen, valóban off volt ott, ezért átkerült ide.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dgab »

Sziasztok, off-topic, de remélem belefér, legalább a hasonló hifi-ízlés okán :quetionmark: :

tudtok ajánlani olyan streamer-dac-előfok-fejhallgató erősítő egybecuccot, ami józanul árazott, és hallgatható? Első körben az a cél, hogy hátul beledugom az ethernet kábelt, elől a fejhallgatót, és megy rajta a Tidal/Apple Music/whatever. Később bővíteném aktív hangsugárzóval.

Köszönöm szépen!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

tsilver2 írta:
2020.10.02., pén. 09:22
HQPlayerben mit jelent ez a piros rész?

Screenshot_20201001-193035_HQPDcontrol.jpg
Túl van vezérelve a hangerő, lejjebb kéne venni eggyel, ha nem elég, akkor kettővel.

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

HQPlayerben mit jelent ez a piros rész?
Screenshot_20201001-193035_HQPDcontrol.jpg
Screenshot_20201001-193035_HQPDcontrol.jpg (39.79 KiB) Megtekintve 3059 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”