Ha az elején kezdem akkor 4.1*3.65 a szoba 2.6 a belmagassága. A 4 méteres falra vetítek. Adott a 2 sub a vászon alatt az 1/4 pontokon. Ez elméletileg jó elhelyezés mert így ülhetek középen. 2 méter a nézési távolság. Ez is jó mert ez a szoba hosszának 55%-a ,ha jól értelmezem Hiccusz egykori írását.Tamoo írta: ↑2020.12.03., csüt. 10:40
Milyen proci? Két szubot tudja külön mérni-késleltetni vagy külső DSP-t használsz erre?
Mérést tekintve legjobb ha megosztod az mdat fájlt, de itt is lehetnek kérdőjelek, hogy milyen beállításokkal mértél, minek a hatásait látjuk, esetleg elkövettél-e bármi "hibát".
Jó ilyenkor mérést nézni FL, FR, C, SW külön-külön illetve crossoverrel FL+SUB, FR+SUB, C+SUB és esetleg surroundokkal is. Legalábbis én ezeket végig szoktam mérni és elmenteni egy-egy beállítás után.
Ha gondolod átküldhetek egy ilyet az enyémről én is aztán ha másra nem, legalább viszonyításra jó a maga hibáival mint átlag nappalis mozi, hozzá tudod nézni, hogy jó nyomon vagy-e.
A subokat a centerrel vagy valamelyik fronttal kellene fázisba hozni? Ennek hogyan kellene történnie? Én a GyulaiPali egyik régebbi bejegyzése alapján próbáltam. Ezt a rew-ben le bírom ellenőrizni hogy jól sikerült-e? És akkor itt jönnek a grafikonok amiket nem tudom hogyan kell értelmezni. :)