Nem akarok én senkit lebeszélni, sem rábeszélni, viszont az ilyen direkt kijelentésekkel vigyázni kell szvsz.SoundMania írta: ↑2020.09.27., vas. 11:35Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni Sylvania 12au7-eseket. Olyan a hangja amit írtál, hogy szeretnél és olcsók. A Tungsramnál meg sokkal jobb is a hangja.zebo írta: ↑2020.09.26., szomb. 14:10Üdv az uraknak!
Nemrégiben álítottam hadrendbe egy csöves előfokot a rendszeremben.
Jelenleg 2db piros Tungsram ECC82 előfok? cső dolgozik az előfokban.
Ha csőcserével lehetséges,szeretném kicsit vastagabbá simmábbá tenni a kapott hangot.
Baráti,ismerősi körben a Mullard ECC82 csöveket ajánlották az előfok készítőjével egyetemben.
Több fül többet tapasztal alapon kérdezném. Jók e az említett célra a Mullard csövek,vagy esetleg milyen más típusú csövek lehetnek még jók a kívánt cél eléréséhez?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Primaluna Prologue Premium-om van, Tesla EL34-esekkel végfokban), és itt figyel mellettem egy sor (4 db) JAN Sylvania 6189W, NOS-ként vettem őket ebayen kb Tugsram-árban, és nálam kb 20 órát üzemeltek. Én a sima rövidanódos Tungsram ECC82-eseket egyszerűen jobban szeretem ezekkel a Teslákkal, hiába kellene jobbak legyenek a Sylvaniák. Viszont: amikor Tonya nálam járt, és hozott többek között EI KT90-eseket (azóta is azokat üldözöm, de nincs szerencsém, sajnos), na azokkal nagyon ott voltak a Sylvaniák.
Vagyis, lehet (de csak lehet...), hogy többváltozós az egyenlet: milyen erősítőbe teszed, milyen végfokcsövekkel, és végül de nem utolsósorban ízlés kérdése is.