Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

PERGEGABI írta:
2020.09.25., pén. 15:38
Pedig ebben a tesztben azt írják,hogy lehet: https://www.av-online.hu/lejatszo/yamah ... teszt_2299
Azt nem részletezték hogy hogyan. Mivel a Tidal saját appja ezt nem tudja (nem "látja" az upnp lejátszókat), feltételezem, hogy bluetooth vagy airplay kapcsolaton keresztül gondolták. Így persze működik, csak értelme nincs, mert a lejátszóba beépített Tidal klienshez képest gyengébb hangot ad.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

PERGEGABI
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: PERGEGABI »

Pedig ebben a tesztben azt írják,hogy lehet: https://www.av-online.hu/lejatszo/yamah ... teszt_2299

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

PERGEGABI írta:
2020.09.25., pén. 14:49
Üdvözletem!

A következő dologban szeretnék segítséget kérni.Adott egy Yamaha NP-S303-as hálózati zenelejátszó.A készülék MusicCast applikációval rendelkezik,amiben van Tidal kliens is,de nem lehet belehúzogatni a számokba.A kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnék zenét lejátszani telefonon keresztül a Tidal saját kliensén keresztül a zenelejátszón?
Sehogy, erre van a MusicCastban a Tidal kliens.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

PERGEGABI
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: PERGEGABI »

Üdvözletem!

A következő dologban szeretnék segítséget kérni.Adott egy Yamaha NP-S303-as hálózati zenelejátszó.A készülék MusicCast applikációval rendelkezik,amiben van Tidal kliens is,de nem lehet belehúzogatni a számokba.A kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnék zenét lejátszani telefonon keresztül a Tidal saját kliensén keresztül a zenelejátszón?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Jelenleg az RP4-en egy hifiberry digi + pro van. Az nagyon-nagyon jó analóg táp nélkül is. Oprendszer volumio.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: hukkle »

NAGYON jó ár érték arányú a Raspberry Pi. Egyedül a vezérlő telefonos applikációkkal nem vagyok kibékülve. Nekem Volumio oprendszer van fenn, egyedül azok a fránya mobil távirányító progik fagyogatnak. Windows felületről tökéletes amúgy.

Talán csak a yamaha kis hálózati végpontja van ilyen olcsó.

hi-fun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Cambridge audio cxn v1 vagy azur 851n

Hozzászólás Szerző: hi-fun »

Érdekelne a véleményetek melyiket érdemes megvenni, melyik jobb? A cxn 30000 ft. - tal olcsóbb de első verzió, az azur 851n profibbnak tűnik de egy évvel előbb hozták ki, bár frissítés szempontjából úgy tűnik a cxn v1 et elfelejtették a v2 miatt.
Köszönöm a hozzászólásokat

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

adodaniel írta:
2020.09.10., csüt. 13:08
NadFan írta:
2020.09.10., csüt. 12:44
Nemrég sikerült vennem egy Raspberry Pi-t és kipróbáltam a Volumiot. Egy Aq Jitterbuggal finomítottam az usb jelen, ami tapasztalataim szerint meghaladja a MacBookom usb jelének hangminőségét vicc áron, azt mondanám, hogy nem biztos, hogy gyengébb a cucc, mint a már eladott Auralic Aries Minim volt. Az eladott Ariesem szintjét nem éri ugyan el, de a Mini szintje úgy érzem, usb dac-kal megvan.

Ti hova pozícionáljátok a Raspberry Pi-t, mint futóművet? Kíváncsi vagyok a témában tapasztaltak véleményére. Tudom, hogy plusz HAT-ek csatolásával fokozni lehet a hangját, ezt most nem hiszem, hogy szeretném.
Nekem most egy rpi van Digione HAT-tel. Előtte valami kínai PifiDigi+ HAT volt rajta, ég és föld a különbség, megéri a felárat. Összehasonlítani csak Chromecast Audio-val tudom. A CA megéri az árát, elfogadható a hangja, de TIDAL-on már azért érezni, hogy elfogy. Ehhez képest eddig az rpi 35e-ben van és most a digit vonalon kapott hangom versenyben van az analógommal. Még egy táp kellene hozzá nem horror áron, erre tud valaki ötletet?
Az én digit lejátszóm is kb 35 ezerben van tápokkal együtt, és ma kicsit átforgattam a hangdobozkáimat (76-os évjáratú Canton LE900) a szobában(ahol eddig bármit is vettem, legyen az kisdoboz, nagy érzékenységű nagy doboz, tölcsér, basszreflex, transmission line, minden hót sz@rul szólt az akusztika miatt), és most olyan jó hangot hallottam itthon, amilyet még sohasem, számomra (bár tudom, nincs túl magasan az igényszintem) itt a hifire költés vége, ez a hangminőség minden kívánságomat teljesíti, mindez egy havi diplomás minimálbérnél is kevesebb befektetést igényelt...
119072163_3339563256109453_3200670893991482533_o.jpg
119072163_3339563256109453_3200670893991482533_o.jpg (107.68 KiB) Megtekintve 3208 alkalommal
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

adodaniel írta:
2020.09.10., csüt. 13:08
NadFan írta:
Nemrég sikerült vennem egy Raspberry Pi-t és kipróbáltam a Volumiot. Egy Aq Jitterbuggal finomítottam az usb jelen, ami tapasztalataim szerint meghaladja a MacBookom usb jelének hangminőségét vicc áron, azt mondanám, hogy nem biztos, hogy gyengébb a cucc, mint a már eladott Auralic Aries Minim volt. Az eladott Ariesem szintjét nem éri ugyan el, de a Mini szintje úgy érzem, usb dac-kal megvan.

Ti hova pozícionáljátok a Raspberry Pi-t, mint futóművet? Kíváncsi vagyok a témában tapasztaltak véleményére. Tudom, hogy plusz HAT-ek csatolásával fokozni lehet a hangját, ezt most nem hiszem, hogy szeretném.
Nekem most egy rpi van Digione HAT-tel. Előtte valami kínai PifiDigi+ HAT volt rajta, ég és föld a különbség, megéri a felárat. Összehasonlítani csak Chromecast Audio-val tudom. A CA megéri az árát, elfogadható a hangja, de TIDAL-on már azért érezni, hogy elfogy. Ehhez képest eddig az rpi 35e-ben van és most a digit vonalon kapott hangom versenyben van az analógommal. Még egy táp kellene hozzá nem horror áron, erre tud valaki ötletet?
Ha van érzéked a villanyászkodáshoz, az audiodiyers fórumon Sajti fórumtárs nagyon jó tápokat tud rittyenteni, nekem is egy általa készített 5 V/4-5 amperes lineáris stabilizált tápom van az RPI előtt, ami tőle származik, de kis áramfelvételre is vannak ötletei néhány ezer forintos bekerülési árért.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

feket663 írta:
2020.09.10., csüt. 12:54
Nem a hifis paraméterek lesznek jobbak, hanem a zeneiség és a felbontás.
Itt az AVX-en ezek is hifis paraméterek :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

NadFan írta:
2020.09.10., csüt. 13:17
Táp fronton nincs tapasztalatom, viszont a Jitterbug mellett egy Aq Pearl usb-micro usb kábelt használok, ami a hangján valamelyest javít.

Spdif helyett én maradnék az usb kimenetnél, úgyhogy ezt nézegettem, csak nem kapni biztos a koronás cucc miatt:

https://www.allo.com/sparky/usbridge.html
Van itt egy eladó a DAC adás-vételben. Jó az ára is.
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

Táp fronton nincs tapasztalatom, viszont a Jitterbug mellett egy Aq Pearl usb-micro usb kábelt használok, ami a hangján valamelyest javít.

Spdif helyett én maradnék az usb kimenetnél, úgyhogy ezt nézegettem, csak nem kapni biztos a koronás cucc miatt:

https://www.allo.com/sparky/usbridge.html
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

NadFan írta:

Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy I2S DAC segítségével még közelebb kerül a zenéhez a Raspberry PI. Nem a hifis paraméterek lesznek jobbak, hanem a zeneiség és a felbontás. Ezt már egy 4-5 ezer forintos ES9018K2M DAC segítségével is ki lehet próbálni.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... c&LH_BIN=1

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

Beavis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Re: Popcorn A-500 pro

Hozzászólás Szerző: Beavis »

Sziasztok!
Abban kérek segítséget, hogy az A-500 pro-n hogyan tudok Tidalt hallgatni. Az androidos alkalmazások között ott van, de nem tudok belépni a Tidal regisztrációmmal. Meg ez az androidos platform amúgy sem szimpatikus. A linuxos felületen van valamilyen lehetőség a Tidal-ra? Köszönöm előre is!

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

robi-k írta:
2020.08.28., pén. 12:25
Viszonylag olcsó és a leírás szerint nem rossz megoldásnak ígérkezik az új SMSL DP-5 hálózati lejátszó és DAC: https://www.audiophonics.fr/en/network- ... 14680.html
Szia!

Első olvasatra és kinézetre nagyon színpatikusnak tűnik!
Hátha még valaki hallotta is volna a tisztelt fórumtársak közül!?
Köszönöm, hogy megosztottad.
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Viszonylag olcsó és a leírás szerint nem rossz megoldásnak ígérkezik az új SMSL DP-5 hálózati lejátszó és DAC: https://www.audiophonics.fr/en/network- ... 14680.html

convicium
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: convicium »

Windpusher írta:
2020.07.13., hétf. 17:28
Tisztelt Fórumtársak!

Csak végtelen örömömet szerettem volna megosztani veletek. Több hónapos kanosszajárás után (20 email váltás a NAD tech supporttal ahol Sanjay és Rajesh próbált továbbképezni hálózatépítő szakmérnökké) végre érkezett egy BluOS upgrade a C658-ra ami működik. Hurrá!!!
Szia!
Milyen a C658? Gondolkodom a Teac nt-503 lecserélésén.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Majik »

jocjoc írta:
2020.08.25., kedd 09:44
Üdv Mindenkinek!

Egy ideje már nem nagyon jut időm zenehallgatásra, viszont a műhelyben elég sokat dolgozom, ami poros. Ide bevittem egy régebbi HK erősítőm és az lenne a kínom, hogy szeretnék zenét hallgatni most elsősorban youtube-ról (a CD lemezeim stb. nem viszem be ide). WIFI-n keresztül elérem a netet itt is. Az érdekelne hogy milyen eszközt javasolnátok, amit rá tudok kötni a HK-ra? Telefon bluetooth kapcsolattal a Logitech Bluetooth Audio Adapter-t néztem, de nem tudom milyen ennek a kimeneti jelszintje, meg olyat is hallottam hogy nem annyira frankó eszköz. Tudom a youtube sem egy csúcs minőség, de telefonról még az is épp hogy csak cincog. Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv: Joci
Én a műhelyben és a pincében (konditerem) egy Logitech BT adapter - Yamaha YDA138 D-osztály - Celestion CS5 láncon hallgatok zenét. Telefon és Tidal a forrás általában. Rock és blues, elektronikus zene szokott ott elhangzani.
Jazz és komolyzene nem igazán való neki.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

SB Touch-nak pedig sajat kijelzöje is van, pendrive is dughato ra, igy tetszöleges sajat zenek is jatszhatoak le rola

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3469

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

jocjoc írta:
2020.08.25., kedd 09:44
Üdv Mindenkinek!

Egy ideje már nem nagyon jut időm zenehallgatásra, viszont a műhelyben elég sokat dolgozom, ami poros. Ide bevittem egy régebbi HK erősítőm és az lenne a kínom, hogy szeretnék zenét hallgatni most elsősorban youtube-ról (a CD lemezeim stb. nem viszem be ide). WIFI-n keresztül elérem a netet itt is. Az érdekelne hogy milyen eszközt javasolnátok, amit rá tudok kötni a HK-ra? Telefon bluetooth kapcsolattal a Logitech Bluetooth Audio Adapter-t néztem, de nem tudom milyen ennek a kimeneti jelszintje, meg olyat is hallottam hogy nem annyira frankó eszköz. Tudom a youtube sem egy csúcs minőség, de telefonról még az is épp hogy csak cincog. Előre is köszönöm a segítséget.

Egy SB3 (squeezebox) erre bőven elegendő neked. Van analóg RCA és digit kimenete is. Net rádiók ezreit tudod elérni vele, ha van házi hálózaton valahol zenéd, akkor azt is eléred vele. Használtan ez elg olcsó ma már. Youtube-ra nem jó. Persze képernyőd is van a műhelyben? akkor ezt mással kell megoldanod. A mai okos panelTV-re USB stick és ott az internet, meg valami böngésző a TV-n.

jocjoc
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: jocjoc »

Üdv Mindenkinek!

dgyuri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: dgyuri »

Akkor még van időm. :rolleyes:

Már most is tetszik a hangja, de még nem annyira folyékony, mint szeretném. Nem aggódom, mert reményeim szerint pár hónap alatt le fog ez tisztulni amennyire csak lehetséges.

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Persze, 8 hónapja muzsikál nálam.
dgyuri írta:
2020.08.10., hétf. 17:05
O.K. Nem is feszegetem ezt a kérdést tovább.. :smile53:

Azt még megkérdezhetem, hogy mióta használod?
paramania írta:
2020.08.10., hétf. 16:53
Hát én nem tudom ezt megfogalmazni, és abban sem vagyok biztos hogy ilyen tétezik.
Viszont a hangja hétről-hétre jobban tettszik.
Mondjuk ez azért a Pioneer zászlóshajója azt se feledjük...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”