Szórja, aki hülyeségekre költi!
Te értelmes dologra költenéd!

Szórja, aki hülyeségekre költi!
Nem tudok róla, lehet szimplán csak csóró vagyok ahhoz, hogy szórjam a pénzt.
Hmm...t97eat írta: ↑2020.09.10., csüt. 11:59
Az AreaDVD anno 5x35W-ot mért valós 8 Ohm-on, 2 csatornán pedig 2x150W/8Ohm/0.3 THD
https://youtu.be/NB7hiRRo7po
Az AreaDVD anno 5x35W-ot mért valós 8 Ohm-on, 2 csatornán pedig 2x150W/8Ohm/0.3 THDTamoo írta: ↑2020.09.10., csüt. 11:10Sound&Vision tesztelte a 4520-at, 5 csatornát egyszerre hajtva 8Ohm-on 0.1% torzítással tudott 121W-ot.
Frontok ki vannak végfokolva', hajtani kell neki mondjuk 4 surroundot amik egy átlag szobában kb. 1.5m-re vannak a hallgatótól meg egy centert, mindegyik vágva 80Hz-en. Kizárt, hogy erre ne legyen bőven elég ez a teljesítmény ha eltekintünk bizonyos szélsőséges esetektől.
Persze biztos lenne feljebb millió fölötti végfokkal, de akkor se feltétlen a plusz erő hanem hangminőség miatt. De nem mindenki hajszolja az amúgy valami miatt mindig elérhetetlen legjobbat, beéri csak a nagyon jóval is.Általában mindenhol van kompromisszum, ha nem a cuccal akkor a szobával, a hallgatóval vagy bármivel...
Sound&Vision tesztelte a 4520-at, 5 csatornát egyszerre hajtva 8Ohm-on 0.1% torzítással tudott 121W-ot.

Denon 4520-am van Monitor Audio Gold szettel. Bőven elegendő az alacsony torzìtásù teljesìtmènye, többen pedig kif. procinak használják, szòval az sem olyan rossz. Amùgy a frontok sztereò vègfokròl mennek (Denonè ìgy lekapcsolva), de csak a a különválasztott zenehallgatás miatt.Dorian írta: ↑2020.09.09., szer. 20:01Az írásodból nem derül ki, milyen dobozokat hallgatsz és milyen elektronikával...Morph írta: ↑2020.09.09., szer. 19:42Igen, azonban a mélyhangok azok, amelyek az elektromos teljesítmény túlnyomó részét igénylik. Ezeket pedig eleve a szub-ra, és annak erősítőjére bízzuk.
Ill. hangerő tekintetében nem tudom ki hogyan van vele, de én pl. nem szeretem, ha a filmekben kiabálós hangerőn beszélgetnek. Olyan hangerővel tegyék, mintha a szobában beszélgetnének, ez pedig meghatároz egy hangerőt. Nagyobb dinamikai csúcsoknál így is kapkodok a távirányító után, úgyh ezzel sem gondolom, hogy baj van.
Ahogy farkinc is írja, kíváncsi volnék bevégfokolva mit mondanál a rendszeredre.
Az írásodból nem derül ki, milyen dobozokat hallgatsz és milyen elektronikával...Morph írta: ↑2020.09.09., szer. 19:42Igen, azonban a mélyhangok azok, amelyek az elektromos teljesítmény túlnyomó részét igénylik. Ezeket pedig eleve a szub-ra, és annak erősítőjére bízzuk.
Ill. hangerő tekintetében nem tudom ki hogyan van vele, de én pl. nem szeretem, ha a filmekben kiabálós hangerőn beszélgetnek. Olyan hangerővel tegyék, mintha a szobában beszélgetnének, ez pedig meghatároz egy hangerőt. Nagyobb dinamikai csúcsoknál így is kapkodok a távirányító után, úgyh ezzel sem gondolom, hogy baj van.

Az írásodból nem derül ki, milyen dobozokat hallgatsz és milyen elektronikával...Dorian írta: ↑2020.09.09., szer. 08:25Igen, azonban a mélyhangok azok, amelyek az elektromos teljesítmény túlnyomó részét igénylik. Ezeket pedig eleve a szub-ra, és annak erősítőjére bízzuk.

Jogos a megjegyzésed. A végfokolás árát nem írtam oda az avr árához viszonyítva. Ez sajnos lehet igen jelentős is, attól függ hogy ki milyet szeretne vásárolni. Nekem az alsó szekció crown végfokai, 7 csatornára, kb 300w/csatorna, az került kb annyiba használtan mint az új avr. De igazából csak azt akartam mondani hogy szerintem a végfokolás igen is kell.Cutler írta: ↑2020.09.09., szer. 15:557-11 csatorna végfokolása se olcsó mulatság.Farkinca71 írta: ↑2020.09.09., szer. 13:34A másik kérdés ugye a proci, szerintem már itt árnyaltabb a kép, legalább is számomra, mert amire már én váltanék, az 2-3x drágább mint a mostani denonom, és arra most én nem áldoznék annyit. Biztos az is hozna valamennyit a konyhára, de szerintem a végfokolás arányaiban többet segít.
Ezt csak azért írom, mert szinte úgy írod, hogy csak a processzor kerül 2-3x annyiba, mint az avr-ed. Holott végfokra is szép összeget el lehet locsolni ennyi csatornánál.
Az meg, hogy procinál arányaiban nem lenne akkora változás, mint a végfokoknál arra addig ne vegyél mérget, amíg ki nem próbáltad. Hisz magad írtad, hogy a végfokok előtt se igazán értetted, hogy miért nem elég maga az avr, aztán....
7-11 csatorna végfokolása se olcsó mulatság.Farkinca71 írta: ↑2020.09.09., szer. 13:34A másik kérdés ugye a proci, szerintem már itt árnyaltabb a kép, legalább is számomra, mert amire már én váltanék, az 2-3x drágább mint a mostani denonom, és arra most én nem áldoznék annyit. Biztos az is hozna valamennyit a konyhára, de szerintem a végfokolás arányaiban többet segít.

Ezzel alapvetően egyetértek Morph kollegával. Nekem egy denon x4500h avr-em van aminek a névleges teljesítménye 710w az összes csatornára. 9 csatornát tud meghajtani végfok nélkül, ami kb 80w/csatorna, hogy ebből mennyi jön le valóságban, azt nem tudom, sosem mértem. Nekem ugye kcs pros hangfalaim vannak amelyek érzékenysége 97db. Amikor ezen dobozokat rákötöttem az avr-re 5.2.4 felállásban végfokok nélkül és elösször meghallottam őket, akkor fölig ért a szám , mert azt gondoltam hogy végfokok nélkül is el leszek velük. Van itt hangnyomás dögivel kérem, szól minden aránylag magas hangerőn és nem értettem hogy miért is akar rábeszélni mindenki a végfokokra és a procira !?Morph írta: ↑2020.09.09., szer. 07:49Pont ez az. Házi-mozinál egyszerre kell a teljesítmény a sok csatornához. És legyünk őszinték, nem olyan érzékeny a hangsugárzók 90%-a, hogy elegendő legyen 60 watt. Az általános felhasználás, olyan 3 méteres ülőtávolság és oda bizony kéne egy 98-99db körüli érzékenységű doboz a 70wattal a 115 db-es referencia mozihoz. Tiszta sor, hogy nem mindenki így hallgatja, de a dobozok is általában 90db körüliek. Így továbbra is azt mondom, lehet hallgatni tele 3szög jellel hangosan.denesdr írta: ↑2020.09.08., kedd 19:02Mondjuk azért az a csatornánként 50-60-70W 13x-osan elég szép hangnyomást tud kelteni ha egyszerre szól, de még 2 csatornára vetítve is, ha magas érzékenységűek a hangsugárzók. Tényleg, van egyáltalán olyan helyzet, hogy egyszerre kell a maximális teljesítmény az összes csatornára? Mert ha nincs, akkor talán nem annyira korlátozó tényező az a 900W felvétel. Csatornánként tudhat többet az AVR mint az említett 70W.
vagy egy moderált hangerőn, dinamika hiányában... Dinamika csúcsokon a megugró energia éhsége a dobozoknak sokkal több, mint amennyi a folyamatos lehallgatásnál szükséges. Azért egy Cambridge audio, nem csinál hülyeséget az 1700wattos tápjával, vagy mennyivel . Az más kérdés, hogy milyen előadásban tolja.
Így van. A teljes "B" láncnak képesnek kell lennie erre a teljesítményre (tehát a végfoknak is), beleértve az összes sugárzót (feltéve, hogy 1 surround van oldalfalanként). Ha több, akkor az array-nek kell tudnia ezt. Egyébként pedig "C "súlyozással, lassú mérés mellett, band-filtered pink noise-zal (30-4000 Hz, ha jól emlékszem) a referencia hallgatási pozícióban, klippelés nélkül, általában 3dB headroom-mal (tartalékkal) számolva.
Igen, azonban a mélyhangok azok, amelyek az elektromos teljesítmény túlnyomó részét igénylik. Ezeket pedig eleve a szub-ra, és annak erősítőjére bízzuk.

Pont ez az. Házi-mozinál egyszerre kell a teljesítmény a sok csatornához. És legyünk őszinték, nem olyan érzékeny a hangsugárzók 90%-a, hogy elegendő legyen 60 watt. Az általános felhasználás, olyan 3 méteres ülőtávolság és oda bizony kéne egy 98-99db körüli érzékenységű doboz a 70wattal a 115 db-es referencia mozihoz. Tiszta sor, hogy nem mindenki így hallgatja, de a dobozok is általában 90db körüliek. Így továbbra is azt mondom, lehet hallgatni tele 3szög jellel hangosan.denesdr írta: ↑2020.09.08., kedd 19:02Mondjuk azért az a csatornánként 50-60-70W 13x-osan elég szép hangnyomást tud kelteni ha egyszerre szól, de még 2 csatornára vetítve is, ha magas érzékenységűek a hangsugárzók. Tényleg, van egyáltalán olyan helyzet, hogy egyszerre kell a maximális teljesítmény az összes csatornára? Mert ha nincs, akkor talán nem annyira korlátozó tényező az a 900W felvétel. Csatornánként tudhat többet az AVR mint az említett 70W.
Mondjuk azért az a csatornánként 50-60-70W 13x-osan elég szép hangnyomást tud kelteni ha egyszerre szól, de még 2 csatornára vetítve is, ha magas érzékenységűek a hangsugárzók. Tényleg, van egyáltalán olyan helyzet, hogy egyszerre kell a maximális teljesítmény az összes csatornára? Mert ha nincs, akkor talán nem annyira korlátozó tényező az a 900W felvétel. Csatornánként tudhat többet az AVR mint az említett 70W.

Nem. Nem volt atmos, dts-x...
A régebbi zászlóshajó 1500W-jára nem volt annyi csatorna?Morph írta: ↑2020.09.08., kedd 13:57Számolhatsz akár 100% -al is, akkor sem jön ki 70 watt sem, ha elosztod 13-al.
és még a proci részt nem is vontuk ki. Gyenge na!

Számolhatsz akár 100% -al is, akkor sem jön ki 70 watt sem, ha elosztod 13-al.-KP- írta: ↑2020.09.08., kedd 11:131500 Watt fogyasztás AB osztályban lehet kevesebb, mint 900W D osztállyal. Csak mondom. AB nagyjából 50-60% hatásfokkal üzemel, a mostani D osztályúak meg simán 92-93%. Mondjuk számomra nem derült ki milyen osztályú ez a vas.Morph írta: ↑2020.09.08., kedd 10:46Sajnos az új fícsöröknél nem igazán tud nagyobbat szólni. Még mindig kevés ennyi csatornára a 900 Wattos fogyasztás.thxfan írta: ↑2020.09.08., kedd 10:14Ezt még nem láttam, a 8500 fölött lehet![]()
https://www.denon.com/hu-hu/shop/avreceiver/avca110
Régi jó zászlóshajók fogyasztása kellene, olyan 1500 watt körül. Akkor már lehetne normálisan hajtani velük a dobozokat.

1500 Watt fogyasztás AB osztályban lehet kevesebb, mint 900W D osztállyal. Csak mondom. AB nagyjából 50-60% hatásfokkal üzemel, a mostani D osztályúak meg simán 92-93%. Mondjuk számomra nem derült ki milyen osztályú ez a vas.Morph írta: ↑2020.09.08., kedd 10:46Sajnos az új fícsöröknél nem igazán tud nagyobbat szólni. Még mindig kevés ennyi csatornára a 900 Wattos fogyasztás.thxfan írta: ↑2020.09.08., kedd 10:14Ezt még nem láttam, a 8500 fölött lehet![]()
Régi jó zászlóshajók fogyasztása kellene, olyan 1500 watt körül. Akkor már lehetne normálisan hajtani velük a dobozokat.

Sajnos az új fícsöröknél nem igazán tud nagyobbat szólni. Még mindig kevés ennyi csatornára a 900 Wattos fogyasztás.thxfan írta: ↑2020.09.08., kedd 10:14Ezt még nem láttam, a 8500 fölött lehet![]()

A SINAD a THD+N reciproka, a THD+N pedig majd minden végfok és processzor specifikációjában szerepel. Hogy mit kell hallanod? Hát a fene se tudja.t97eat írta: ↑2020.09.07., hétf. 12:13Nem vitatom, hogy ez a SINAD érték mérhető és összefüggésben van a hangminőséggel, de mit kellene hallani akkor, ha egymás mellé teszünk pl egy 110dB illetve egy másik, 90dB SINAD értékkel bíró processzort ugyanabban a rendszerben?
Oke, hogy definíció szerint SINAD = xyz, de ez miben nyilvánul meg, ha elkezdem hallgatni a rendszert?