istvan01 írta: ↑2020.08.19., szer. 09:02
avl2 írta: ↑2020.08.19., szer. 08:15
- kommentek/velemenyek jöhetnek, hogy a napi 1 ki-bedugas artalmas-e
igen. Most hogy napi egy, vagy több az sem sokat számít. Ha áram-mentes a KI-BE dugdosás, akkor kevésbé, ekkor csak a dugó villája és a schuko ennél gyengébb enyhén rugózó tulipán érintkezési felülete kopik. Ellenben ha villásdugóval adjuk rá az induló áramot, majd feszültségmentesítéskor ezzel bontunk, akkor mindenképpen lesz valamennyi ívhúzás. Minél induktívabb a terhelés, táptrafók azok, akkor nagyobb, erősebb az íváram. A baj az, hogy a kézi mozgatás sebessége sokkal lassabb, ezért az ív sokkal tovább égeti a felületeket, mint a holtpontról rugóval gyorsan átváltó kapcsolók teszik. Azoknál is az a jobb, ha jó nagyot "kattan", a kattanás hangereje arányos a gyorsasággal és a rugóval segített érintkező nyomással. A kapcsolók érintkezői szemben mozognak, így a dugó BE-KI húzkodásnál létrejövő mechanikai súrlódó kopás nincs
köszi, értem.
nem teljesen árammentes: SB Touch + DAC + Evergreen A30 bekapcsolva (inkabb kapcsoljam ki elötte ?) vagy Quad Elite Int standby-ban
ez sok ?
valami kapcsolós megoldásban gondolkozzak inkább ? ...csak ugye Alces 1 legjobb helye eloszto elött van, azt akkor örökké bedugva tartsam (Zoli, Te is biztos olvasod majd, árt az neki vagy fogyaszt akármilyen csekélyet is ?) vagy "többlépcsös" bekapcs-kikapcs legyen ?
kapcsolónak amire lent linked adtál, azt pl. 6600-7400 Ft-ért látom, azt én sokallom (nem önmagához képest, mert azt nem tudom, hanem az elképzelésemhez, várakozásomhoz képest - ami persze alaptalan, téves is lehet)
nálam semmi spéci tábkábel, spéci elosztó nincsen (nem szorultam/ok rá, így is jó zenét hallgatni)
mi lehet egy jó, nem drága megoldás ? (2 fali aljzat van a hifi közelében, 5 cuccnál többet nem akarok egyszerre bedugni tudni, legtöbbször 4 elég) ...akár arra is hajlok, hogy meglevö öreg dugóval, dróttal és egy számomra elfogadható árú kapcsolóval, szerelhetö elosztóval magam szereljek egyet össze