Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: avl2 »

a jó kapcsoló kapcsán még morfondíroztam:
értem, hogy gyorsan távolítson stb., de hasonló feladatú és áramigényre kell egy erösítö kapcsolója is, azaz: ami jó egy/"az" erösítöbe, az jó ide is.

nem ? ...amilyen kategóriájú erösítök terén én mozgok, ott nem hiszem, hogy a kapcsolójuk olyan igen drága lenne.

esetleg szerelhetö elosztó ajánlás (hol, mennyiért, de ne drágákat :smile29: ) ?

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

istvan01 írta:
2020.08.19., szer. 07:49
......Én ipari háromfázisú 63A-es kapcsolóval feszültségmentesítek, mert az erősítőkön sincs kapcsoló. Ráadásul a bumszli toroid táptrafók nagyot rántanak a kapcsolók érintkezőin is. A három pólusból kettővel lehet fázist és nullát bontani.
Ha kicsit lejjebb engedünk a max áramból, akkor legyen 25A-es, pl ez, vagy ennek tokozott változata:
https://eref.se.com/ww/hu/myse/product/VVE0
Köszönöm.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2020.08.19., szer. 16:07
...Érdemes is a használtan vásárolt,vagy régi iec dugókat egy tisztítókúrában részesíteni,már ha bonthatóak persze.Nagyon csúnyán be tudnak feketedni.
igen, szoktam is tisztitani alkohollal, valoban onnan jön ki a legtöbb, leglathatobb (a fehér tisztitoeszközön) valami

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2249

Hozzászólás Szerző: Shimano »

istvan01 írta:
2020.08.19., szer. 15:43
Shimano írta:
2020.08.19., szer. 15:34
istvan01 írta:
2020.08.19., szer. 09:02

igen. Most hogy napi egy, vagy több az sem sokat számít. Ha áram-mentes a KI-BE dugdosás, akkor kevésbé, ekkor csak a dugó villája és a schuko ennél gyengébb enyhén rugózó tulipán érintkezési felülete kopik. Ellenben ha villásdugóval adjuk rá az induló áramot, majd feszültségmentesítéskor ezzel bontunk, akkor mindenképpen lesz valamennyi ívhúzás. Minél induktívabb a terhelés, táptrafók azok, akkor nagyobb, erősebb az íváram. A baj az, hogy a kézi mozgatás sebessége sokkal lassabb, ezért az ív sokkal tovább égeti a felületeket, mint a holtpontról rugóval gyorsan átváltó kapcsolók teszik. Azoknál is az a jobb, ha jó nagyot "kattan", a kattanás hangereje arányos a gyorsasággal és a rugóval segített érintkező nyomással. A kapcsolók érintkezői szemben mozognak, így a dugó BE-KI húzkodásnál létrejövő mechanikai súrlódó kopás nincs
Szerintem is ártalmas a ki be dugdosás,mert azon kívül hogy kopik a dugó és az aljzat is,ívet húzva,és ezzel a kontaktot is rontva még szép fekete égésnyomokat is tud okozni idővel a felületeken.
Nekem van pl egy átlátszó iec dugóm ami az elosztóba megy,és ha ezt úgy dugom be az elosztóba hogy elötte a fali aljzatból nem húztam ki a dugót,akkor nem tudok olyan gyors lenni hogy ne okozzak "villámlást" az iec aljzatban.És ez akkor is jelentkezik ha a készülékek kikapcsolt állapotban vannak.
Egy jó kapcsoló kell.
Amikor árammentes állapotban húzod ki a dugót akkor csak a vezetékek, meg ami még rajtuk lóg, kapacitásai sülnek csak ki, vagy még kapnak egy utolsó feltöltést amíg az ív megmarad.
Biztos így van,mondjuk teljesen árammentesen nem próbáltam még mert a tévé is az elosztón lóg standbi állapotban,plusz a beltéri kütyü,de ha bekapcsolt állapotban vannak a készülékek,és a kérdés erre irányult,akkor tuti az ívhúzás.Az iec dugó különösen háklis erre,és ha ezt dugdossuk úgy a készülékekbe hogy elötte a villasdugót nem húztuk ki,és ezzel együtt még a készülékek is bekapcsolt állapotban vannak,az előbb utóbb kárt tesz az iec dugó érintkezőiben,kontakt szempontból bizonyosan.Érdemes is a használtan vásárolt,vagy régi iec dugókat egy tisztítókúrában részesíteni,már ha bonthatóak persze.Nagyon csúnyán be tudnak feketedni.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3670

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

100kV légvezetékeknél és nem tudni mekkora áramok megszakításakor óriási és tartós ívek égetik a pólusokat, pedig itt is megtesznek sok mindent az ív oltásra. Itt nincs lehetőség a villámgyors pólus mozgatásra. Ezt tessék leosztani kicsibe, 230V/10 amper környékére.
https://www.youtube.com/watch?v=VrY_k_pdlCs

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2020.08.19., szer. 15:34
istvan01 írta:
avl2 írta:
2020.08.19., szer. 08:15
- kommentek/velemenyek jöhetnek, hogy a napi 1 ki-bedugas artalmas-e :smile29:
igen. Most hogy napi egy, vagy több az sem sokat számít. Ha áram-mentes a KI-BE dugdosás, akkor kevésbé, ekkor csak a dugó villája és a schuko ennél gyengébb enyhén rugózó tulipán érintkezési felülete kopik. Ellenben ha villásdugóval adjuk rá az induló áramot, majd feszültségmentesítéskor ezzel bontunk, akkor mindenképpen lesz valamennyi ívhúzás. Minél induktívabb a terhelés, táptrafók azok, akkor nagyobb, erősebb az íváram. A baj az, hogy a kézi mozgatás sebessége sokkal lassabb, ezért az ív sokkal tovább égeti a felületeket, mint a holtpontról rugóval gyorsan átváltó kapcsolók teszik. Azoknál is az a jobb, ha jó nagyot "kattan", a kattanás hangereje arányos a gyorsasággal és a rugóval segített érintkező nyomással. A kapcsolók érintkezői szemben mozognak, így a dugó BE-KI húzkodásnál létrejövő mechanikai súrlódó kopás nincs
Szerintem is ártalmas a ki be dugdosás,mert azon kívül hogy kopik a dugó és az aljzat is,ívet húzva,és ezzel a kontaktot is rontva még szép fekete égésnyomokat is tud okozni idővel a felületeken.
Nekem van pl egy átlátszó iec dugóm ami az elosztóba megy,és ha ezt úgy dugom be az elosztóba hogy elötte a fali aljzatból nem húztam ki a dugót,akkor nem tudok olyan gyors lenni hogy ne okozzak "villámlást" az iec aljzatban.És ez akkor is jelentkezik ha a készülékek kikapcsolt állapotban vannak.
Egy jó kapcsoló kell.
Amikor árammentes állapotban húzod ki a dugót akkor csak a vezetékek, meg ami még rajtuk lóg, kapacitásai sülnek csak ki, vagy még kapnak egy utolsó feltöltést amíg az ív megmarad.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2249

Hozzászólás Szerző: Shimano »

istvan01 írta:
avl2 írta:
Egy jó kapcsoló kell.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:
2020.08.19., szer. 14:47
istvan01 írta:
2020.08.19., szer. 14:39
...Kismegszakító C10A, vagy C16A. Ez megvan 1000Ft alatt, igaz, kétfázisút kell feltenni, ezzel ugyan fix bekötés lesz, és még egy kis 4modulos (vagy több modulos) lakáselosztó is kell hozzá. Ez utóbbi is alig költség.

Alces. Annak teljesen mindegy, kapcsoló előtt, vagy után van. Ha van benne varisztoros túlfesz levezető, akkor van előnye ha állandóan fesz alatt van. De így közeli villámláskor kipurcanhat, mert ez a dolga. Nekem van előtte is és utána is szenes jószág.
a kismegszakítót mint kapcsoló használni ? tudsz "kétfázisú"ra linket adni ? ilyen pl.: https://www.mentavill.hu/catalog/details/20431 ?

Alces: milyen szempontból mindegy neki, hogy kapcsoló elött vagy után van-e ?
- hatása
- élettartama
- fogyasztása (nekem 0.00001 A is számít, legalábbis tudni akarok róla)
minden szempontból mindegy ?
Alcesnek és neked is mindegy, életartam, hatás és fogyasztásra is. Ha varisztotos, akkor lehet benne 230VAC feszültség mellett max 0,1-1,0mA.
A kétfázisú linked jó, csak a képen C40A látszik. A feladatra az is megfelel, mert leoldani nem fog, de kapcsolást elvégzi. Némi hátrány, hogy a kismegszakítók belsejében az áram több alkatrészen át csorog, ettől lehet sajáthangja, jóval több mint egy kézi kapcsolónak.
Aztán van kétpólusú megszakító 1+N, vagyis csak a fázis oldalon van túláramvédelem, az N oldal csak kontaktus. Tehát ebben kevesebb az alkatrész.
https://shop.traconelectric.com/product ... 16A--4-5kA

avl2
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2020.08.19., szer. 14:39
...Kismegszakító C10A, vagy C16A. Ez megvan 1000Ft alatt, igaz, kétfázisút kell feltenni, ezzel ugyan fix bekötés lesz, és még egy kis 4modulos (vagy több modulos) lakáselosztó is kell hozzá. Ez utóbbi is alig költség.

Alces. Annak teljesen mindegy, kapcsoló előtt, vagy után van. Ha van benne varisztoros túlfesz levezető, akkor van előnye ha állandóan fesz alatt van. De így közeli villámláskor kipurcanhat, mert ez a dolga. Nekem van előtte is és utána is szenes jószág.
a kismegszakítót mint kapcsoló használni ? tudsz "kétfázisú"ra linket adni ? ilyen pl.: https://www.mentavill.hu/catalog/details/20431 ?

Alces: milyen szempontból mindegy neki, hogy kapcsoló elött vagy után van-e ?
- hatása
- élettartama
- fogyasztása (nekem 0.00001 A is számít, legalábbis tudni akarok róla)
minden szempontból mindegy ?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:
2020.08.19., szer. 14:23

nem teljesen árammentes: SB Touch + DAC + Evergreen A30 bekapcsolva (inkabb kapcsoljam ki elötte ?) vagy Quad Elite Int standby-ban
ez sok ?

valami kapcsolós megoldásban gondolkozzak inkább ? ...csak ugye Alces 1 legjobb helye eloszto elött van, azt akkor örökké bedugva tartsam (Zoli, Te is biztos olvasod majd, árt az neki vagy fogyaszt akármilyen csekélyet is ?) vagy "többlépcsös" bekapcs-kikapcs legyen ?

kapcsolónak amire lent linked adtál, azt pl. 6600-7400 Ft-ért látom, azt én sokallom (nem önmagához képest, mert azt nem tudom, hanem az elképzelésemhez, várakozásomhoz képest - ami persze alaptalan, téves is lehet)
Sok vagy kevés áram a dugó huzkodásakor? Fogadd ell, folyamatosan degradálódik főleg az aljzat érintkezési felülete, szép lassan apró égések öregítik, oxidálják. Aztán nem is látható a felülete.
Ha sajnálod az igényesebb feszültségmentesítő kapcsolóra a zsét, tudok ajánlani egy közbenső megoldást, de ez sem fog tetszeni. Kismegszakító C10A, vagy C16A. Ez megvan 1000Ft alatt, igaz, kétfázisút kell feltenni, ezzel ugyan fix bekötés lesz, és még egy kis 4modulos (vagy több modulos) lakáselosztó is kell hozzá. Ez utóbbi is alig költség.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
avl2 írta:
köszi, értem.

nem teljesen árammentes: SB Touch + DAC + Evergreen A30 bekapcsolva (inkabb kapcsoljam ki elötte ?) vagy Quad Elite Int standby-ban
ez sok ?

valami kapcsolós megoldásban gondolkozzak inkább ? ...csak ugye Alces 1 legjobb helye eloszto elött van, azt akkor örökké bedugva tartsam (Zoli, Te is biztos olvasod majd, árt az neki vagy fogyaszt akármilyen csekélyet is ?) vagy "többlépcsös" bekapcs-kikapcs legyen ?

kapcsolónak amire lent linked adtál, azt pl. 6600-7400 Ft-ért látom, azt én sokallom (nem önmagához képest, mert azt nem tudom, hanem az elképzelésemhez, várakozásomhoz képest - ami persze alaptalan, téves is lehet)

nálam semmi spéci tábkábel, spéci elosztó nincsen (nem szorultam/ok rá, így is jó zenét hallgatni)

mi lehet egy jó, nem drága megoldás ? (2 fali aljzat van a hifi közelében, 5 cuccnál többet nem akarok egyszerre bedugni tudni, legtöbbször 4 elég) ...akár arra is hajlok, hogy meglevö öreg dugóval, dróttal és egy számomra elfogadható árú kapcsolóval, szerelhetö elosztóval magam szereljek egyet össze

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:

avl2
V.I.P.
V.I.P.

hifitibi írta:
2020.08.19., szer. 06:57
prando írta:
2020.08.18., kedd 21:56
hifitibi írta:
2020.08.18., kedd 21:34
....szeretnék tenni valami űberhájend kapcsolót...
Inkább hagyd ki a kapcsolót.
...nincs teljes áramtalanító főkapcsoló...
nekem eloszto Alces 1be csatlakozik, Alces 1 a fali aljzatba, es hasznalaton kivül azt mindig kihuzom a fali aljzatbol

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

hifitibi írta:
2020.08.19., szer. 06:57
prando írta:
hifitibi írta:
Az új ösvényem végére tervezek új hálózati elosztót. Ebbe szeretnék tenni valami űberhájend kapcsolót, legalább 16A-eset. Valaki tesztelt már sokat elosztó kapcsolókkal? Műszaki paraméterek alapján tudok én is keresni, de az nem mindig igazolja vissza a jó hangot.
A PC-men nincs teljes áramtalanító főkapcsoló, a DA konverterem még nincs bedobozolva, és ha be lesz, nem teszek rá főkapcsolót, és az új végfokomra sem fogok kapcsolót tenni. (A helye meglesz, ha esetleg kinövöm és eladom.) Egy főkapcsolója lesz a rendszernek, az elosztóban. Készülék főkapcsolókkal már játszottam, hallható is volt a hangzásbeli különbség, de fő-fő kapcsolóval eddig még nem teszteltem.
A szokásos kínai és nem kínai elosztókba épített billenőkapcsolók mind egy rakás s@r, mechanikusan, villamosan csak hibaforrás, széthullik, beég stb.
Én ipari háromfázisú 63A-es kapcsolóval feszültségmentesítek, mert az erősítőkön sincs kapcsoló. Ráadásul a bumszli toroid táptrafók nagyot rántanak a kapcsolók érintkezőin is. A három pólusból kettővel lehet fázist és nullát bontani.
Ha kicsit lejjebb engedünk a max áramból, akkor legyen 25A-es, pl ez, vagy ennek tokozott változata:
https://eref.se.com/ww/hu/myse/product/VVE0
Csatolmányok
schneider-vve0.jpg
schneider-vve0.jpg (35.88 KiB) Megtekintve 1999 alkalommal

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

prando írta:
hifitibi írta:
Az új ösvényem végére tervezek új hálózati elosztót. Ebbe szeretnék tenni valami űberhájend kapcsolót, legalább 16A-eset. Valaki tesztelt már sokat elosztó kapcsolókkal? Műszaki paraméterek alapján tudok én is keresni, de az nem mindig igazolja vissza a jó hangot.
A PC-men nincs teljes áramtalanító főkapcsoló, a DA konverterem még nincs bedobozolva, és ha be lesz, nem teszek rá főkapcsolót, és az új végfokomra sem fogok kapcsolót tenni. (A helye meglesz, ha esetleg kinövöm és eladom.) Egy főkapcsolója lesz a rendszernek, az elosztóban. Készülék főkapcsolókkal már játszottam, hallható is volt a hangzásbeli különbség, de fő-fő kapcsolóval eddig még nem teszteltem.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

hifitibi írta:
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ma sikerült félig megépíteni a tápösvényt..
A felállás eddig a következő volt.
A villanyórától a leválasztó trafóig 2x2.5mm2 sima villanybótos tömör réz.
Onnan a fali konnektorig (amibe csak hifi elosztója van dugva) valami studiós 3eres sodrott réz de valahol megtoldva valamivel..
(volt egy falkibontás ezért a toldozgatás)
Ez a tákmány lett kicserélve 6mm2 sima tömör rézre.
Eredmény: simább,nyugodtabb de kraftosabb hang.
Egy teljes napom ment rá meg kb. 10.000.-ft anyagköltség.
Ha végre meglesz a 3 fázis akkor kibontakozhat a trafó😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 201

Hozzászólás Szerző: xilop »

Létezik a schuko-nál jobb aljzat és dugó, nem olyan macerás bekötni mint a 10mm2 vezetéket
A földelés nem minden esetben fontos, léteznek kettős földelêsű kêszülékek is, ott lehetősêg sincs a bekötésre(borotva csatis) :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

MPeti írta:
2020.08.14., pén. 07:13
xilop írta:
2020.08.13., csüt. 22:27
paramania írta:
2020.07.31., pén. 12:11
Sziasztok!

Másik topikból idemásoltam, mert láttam van ilyen téma is.
Tehát.
Ezt a tápösvény előtti biztosítékot a bejövő fő automata után kötitek, vagy még közvetlenül a fő kismegszakító helyére?

Illetve kérnék pár tippet tápösvény kialakításra is.
Milyen "drótból" célszerű, milyen hosszon, mekkora átmérővel?
Köszönöm mindenkinek!
Sokan használják a 3x6mm2-es vagy a 3x10mm2-es tömör réz vezetéket ösvény kiépítésre, nálam is sokáig a 10-es volt bekötve, de nemrég váltottam a 10x1,5mm2-es tömör rézkábelre, a boltban földkábelnek hívják.
A bekötése 5 ér fázis, 4 ér 0, 1 ér föld(ez egy jelölt szál a kötegben).
Szellősebb, tisztább hang a vastag egyereshez képest, érdemes vele próbát tenni, nem veszettül drága, először én is csak próbadarabot vettem belőle, azóta minden készülék erről "táplálkozik".
Azért ezt ne nagyon hangoztasd...

Szabvány szerint a védővezető vastagságának (keresztmetszetének) Minimum olyan vastagnak kell lennie, mint a fázisvezetőé.
Ha így használod, akkor legyen, csak imádkozz, hogy ne legyen zárlat...

(Majd jön István01, és pontosítja, Ő ebben nagyon profi)
Nem, nem vagyok profi villanyszerelésben. Az egy szakma, sőt, egy vérprofi villanyász minden esetben lobogtatja az aktuális és érvényes szabvány/norma követelményeket.
Szabvány citálás nélkül viszont szabály az, hogy a fázis, nulla vezető keresztmetszetnek egyfázisú táplálásnál azonosnak kell lenni. Ez vonatkozik a védővezetőre is max 10mm2-ig. A védővezető akkor lehet kisebb keresztmetszetű, ha a fázis vezető 10mm2-nél nagyobb, ekkor a védővezető lehet 10mm2 (réz vezetőkre)
Az már egy másik szenvedés, 5+4+1 vezetőt nem lehet schuko aljzatba semmilyen módon bekötni, de még az indító oldalon a biztosító csavarja alá sem. A biztik csavarkötései befogadják a max 25mm2 vezetőt, de 5db 1mm2 összecsavarva nem, előtte egy soroló sínre, majd egy 6mm2 vezetékkel a biztosítóhoz. A hifi oldalon is művészkedni kell ezzel a sokeres kábellel.
Csatolmányok
tracon-npe-g6-6-szigetelt-foldelosin-(n-pe)-zold-230-400vac-100a-6x9mm-6p-ip20.jpg
tracon-npe-g6-6-szigetelt-foldelosin-(n-pe)-zold-230-400vac-100a-6x9mm-6p-ip20.jpg (35.12 KiB) Megtekintve 2156 alkalommal

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég

"Azért ezt ne nagyon hangoztasd,,,"

Talán elvisz az AVH?
Saját felelősségre csak megépíthetem magamnak! , Vagy engedélyt kell kérnem az Öregek tanácsától?( netán István01-től)
Nem bíztatok senkit erre, arra akartam utalni hogy a vastag tömör nem a legtutibb megoldás,
" minden út rómába vezet"

MPeti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: MPeti »

xilop írta:
2020.08.13., csüt. 22:27
paramania írta:
Sziasztok!

Tehát.
Ezt a tápösvény előtti biztosítékot a bejövő fő automata után kötitek, vagy még közvetlenül a fő kismegszakító helyére?

Köszönöm mindenkinek!
Sokan használják a 3x6mm2-es vagy a 3x10mm2-es tömör réz vezetéket ösvény kiépítésre, nálam is sokáig a 10-es volt bekötve, de nemrég váltottam a 10x1,5mm2-es tömör rézkábelre, a boltban földkábelnek hívják.
Szellősebb, tisztább hang a vastag egyereshez képest, érdemes vele próbát tenni, nem veszettül drága, először én is csak próbadarabot vettem belőle, azóta minden készülék erről "táplálkozik".
Azért ezt ne nagyon hangoztasd...

Szabvány szerint a védővezető vastagságának (keresztmetszetének) Minimum olyan vastagnak kell lennie, mint a fázisvezetőé.
Ha így használod, akkor legyen, csak imádkozz, hogy ne legyen zárlat...

(Majd jön István01, és pontosítja, Ő ebben nagyon profi)

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég

paramania írta:
Sziasztok!

Tehát.

Köszönöm mindenkinek!

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

paramania írta:
Sziasztok!

Tehát.

Köszönöm mindenkinek!
A tápösvény alapvetően a kismegszakitóval kezdődik, mely olvadóbetétesre van cserélve. Ide mást rákötni nem tanácsos.. Onnan addig a konnektorig, melyről a készülékeid a tápot kapják. Ide mást bekötni szintén nem tanácsos. Azt mondják 2,5-ös tömör drót elég rá, és, ha a szükséges Ampert nézem, általános készülékek használata esetén elég is, de vastagabb kábel is lehet, minél jobb anyagból. Nekem 10mm2-es merev vörösréz van. Ezzel már nehéz dolgozni. Érdemes ennek jól utánolvasni, mert falban tápösvényt negyedévente átépíteni macerás dolog. Egy általánosan jól használható kábelfajtát kell keresni. Falon kívülinél már könnyebb cserélgetni.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

paramania írta:
Sziasztok!

Tehát.

Köszönöm mindenkinek!
Szia !

Elmondom nálam ,hogy is van ....ettől még lehet másnál sokkal jobb van.
Főbiztosíték blombázott .Innen kijövő 10 es sodrott réz megy egy elosztó sínre ,közvetlen innen tovább viszem ugyanolyan kábelle az ösvény előtti szakaszoló biztosítékhoz a fázist ,,,ez nálam már olvadóra cserélve ,,innen az ösvény anyaga 6 os tömör réz "snasz villanyvezeték " 3 ér föld ,nulla ..vastag gégecsőben falon kívül vezetve ....elosztóig ...
ennyi... :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”