Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók javítása

Stereo és házimozi frontok, centerek, surroundok, subok, sokpontegy szettek
Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Re: Hangsugárzók javítása

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

Szia, üdvözöllek!

Én ezen az oldalon nézek Vifa-hoz habperemet.

Bár így pontos típus nélkül nehéz beazonosítani.
Próbáld meg, hátha...

https://www.speakerrepairshop.nl/en/
Üdv.: Jani

lac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: lac »

Sziasztok!
Életem eddigi legjobb hangsugárzója megbetegedett... sad.gif
Audio-Labor Lua Con Brio 1.3 a becsületes neve. Ez egy kis német manufaktúra volt(?), elsősorban jó minőségű csöves erősítőket és hangsugárzókat gyártottak.
IMG-0317.jpg
IMG-0317.jpg (1.29 MiB) Megtekintve 3095 alkalommal
Ahogy a képen is látszik a mély sugárzója gyengélkedik egy kicsit.
Gumi peremet kellene cserélni mindkettőn, ha lehet eredetit.
A http://lua.de/ honlapon található emil cím nem jó.
Egy másik, Lua oldalra http://www.lua-lautsprecher.de/Kontakt.html elküldött levél ugyan nem jött vissza hiba üzenettel, de a két hete megírt emilre még nem válaszoltak.
Talán csak nyaralni vannak, de sajnos valószínűbb, hogy már nem léteznek.
Szóval az eredetivel pontosan megegyező méretű, jó minőségű gumi peremeket kellene vennem.
A hangszórókat viszont nem tudom beazonosítani, mert csak Luás matrica van rajtuk.
Valószínűleg ismert gyártótól vásárolták.
Abban kérem a segítségeteket, hogy hol tudnék ilyen peremeket vásárolni?!
Megadom a telefon számomat is, hátha valaki szívesebben kommunikál így: 06204935464
Természetesen visszahívom az illetőt, ha szükséges.
Néhány kép a hangszóróról:
HANGSZ.MÉRETEZVE.jpg
HANGSZ.MÉRETEZVE.jpg (1.88 MiB) Megtekintve 3095 alkalommal
IMG-0318.jpg
IMG-0318.jpg (1.05 MiB) Megtekintve 3095 alkalommal
IMG-0351.jpg
IMG-0351.jpg (1.03 MiB) Megtekintve 3095 alkalommal
Köszönöm, hogy végigolvastad, és még inkább, ha tudsz segíteni.
Üdv: Laci
Csatolmányok
IMG-0319.jpg
IMG-0319.jpg (1.14 MiB) Megtekintve 3095 alkalommal

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Red75 írta:
2020.08.21., pén. 09:35
goodman írta:
2020.08.21., pén. 08:36
JPW Sonata hangsugárzóim
Nem tudom, hogy javítás után, mennyire volna azonos a párjával hangban. gondolkodik.gif
Régebben a Willis Hifi árulta ezeket az Elac hangszórókat olcsón, újonnan. Esetleg kérdezz rá náluk, van-e még készleten.
https://www.popscreen.com/prod/MTM0OTE1 ... F-JPW-eBay
https://willys-hifi.com/
Köszönöm a segítséged! leborulok.gif

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

goodman írta:
2020.08.21., pén. 08:36
JPW Sonata hangsugárzóim
Nem tudom, hogy javítás után, mennyire volna azonos a párjával hangban. gondolkodik.gif
Régebben a Willis Hifi árulta ezeket az Elac hangszórókat olcsón, újonnan. Esetleg kérdezz rá náluk, van-e még készleten.
https://www.popscreen.com/prod/MTM0OTE1 ... F-JPW-eBay
https://willys-hifi.com/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

JPW Sonata hangsugárzóim egyikében, a mélyközép sugárzó a képeken látható módon megsérült, kiszakadt. Érdeklődnék, hogy ez valami módon javítható, ha igen akkor kivel lenne érdemes megcsináltatnom? A válaszokat előre is köszönöm!
Csatolmányok
20200821_082440.jpg
20200821_082440.jpg (189.77 KiB) Megtekintve 2651 alkalommal
20200821_082435.jpg
20200821_082435.jpg (185.65 KiB) Megtekintve 2651 alkalommal

misibringa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: misibringa »

Yalton audio -Kerepes -kórház mellett .

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: vencel »

Sziasztok!

Úgy nézem, hogy Goodmans Axiom 201 hangszóróimra ráférne egy újraperemezés.
Tud valaki segíteni abban, hogy ki most kis hazánkban a legjobb ebben?
Ha jól hallottam Aubeck Ferenc már nem vállal ilyen munkákat, mást pedig nem ismerek.
Hozzáértő, szakszerű javításra lenne szükségem.

Köszönöm!
Vencel

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

ssj4vegita írta:
2020.08.12., szer. 17:08
Na, ne tolongjatok :smile29:
Vagy ennyire senkit nem érdemes ajánlani? gondolkodik.gif
Egy zörgő Wharfedale mélysugárzót nekem Fehérváron a Hangszóró2000 Kft-nél hibátlanul megoldottak. Szerintem ez se lenne gond nekik. Lehet hogy a tekercs lazult fel, nem kérdeztem. Szép munkát végeztek, semmiféle kókányolás nyoma nem látható. Most már tolhatom neki a hangerőt, mindig szép tisztán szól.
Olyan hozza el, megnézzük és a ha tudjuk megoldjuk feeling volt, bármiféle szükségtelen audiofil okoskodás nélkül.

ssj4vegita
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: ssj4vegita »

Na, ne tolongjatok :smile29:
Vagy ennyire senkit nem érdemes ajánlani? gondolkodik.gif

ssj4vegita
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ssj4vegita írta:
2020.08.09., vas. 18:22
Sziasztok!

Focal Chorus 826vw centernek egyik hangszoroja recseg, karcos hangu. Masiknak semmi baja. Nem az enyem, nem tudom pontosan mi tortent vele. A membran teljesen ep, nincsenek kulserelmi nyomok (a dobozon sem). Allitolag a keresztvaltonak sincs baja.

Tanacsot szeretnek kerni hova erdemes vinni szervizelni Budapesten belul, vagy a vonzaskorzeteben, ahol tapasztalatok alapjan megbizhato, alapos, korrekt munkat vegeznek es volt mar dolguk/ertenek a Focalhoz?

Ezenkivul kerdesem, hogy nem igen volt meg hangfal javitasaval dolgom. Igaz az, hogy amit javitanak az tobbe mar soha nem fog ugy szolni, mint ami nem volt soha javitva? Egy esetleges eladasnal ez ertekcsokkento dolog? Hogy lehet eszrevenni, ha javitva volt?

Elore is koszonom a segitsegeket, tanacsokat. leborulok.gif
*Focal Chorus CC800VW a pontos center tipus, elirtam sry

ssj4vegita
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Focal Chorus 826vw centernek egyik hangszoroja recseg, karcos hangu. Masiknak semmi baja. Nem az enyem, nem tudom pontosan mi tortent vele. A membran teljesen ep, nincsenek kulserelmi nyomok (a dobozon sem). Allitolag a keresztvaltonak sincs baja.

Tanacsot szeretnek kerni hova erdemes vinni szervizelni Budapesten belul, vagy a vonzaskorzeteben, ahol tapasztalatok alapjan megbizhato, alapos, korrekt munkat vegeznek es volt mar dolguk/ertenek a Focalhoz?

Ezenkivul kerdesem, hogy nem igen volt meg hangfal javitasaval dolgom. Igaz az, hogy amit javitanak az tobbe mar soha nem fog ugy szolni, mint ami nem volt soha javitva? Egy esetleges eladasnal ez ertekcsokkento dolog? Hogy lehet eszrevenni, ha javitva volt?

Elore is koszonom a segitsegeket, tanacsokat. leborulok.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6188

Re: Sub javítás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

brooklyn írta:
2020.07.17., pén. 14:13
Sziasztok, van nekem egy Wharfedale diamond sw-150 subom. Sajna nem megy rajta egy ideje az 'autopower'. Azaz ha nem kap jelet sem kapcsol ki. Folyamatosan aktív.
(tudom van akit ez idegesít, s a fekete övesek kikapcsolják, meg minden, de nekem mikor működött tű pontos volt)

Kérdésem lenne, hogy ki tud nekem ebben segíteni? Bp lenne a legjobb persze. Lehet, hogy csak egy csatlakozás, vagy bizti, vagy valami, de nem értek hozzá, s nem is barmolnám szét:)

Köszi a segítséget leborulok.gif
A hsz-ed átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

brooklyn
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Sub javítás

Hozzászólás Szerző: brooklyn »

Sziasztok, van nekem egy Wharfedale diamond sw-150 subom. Sajna nem megy rajta egy ideje az 'autopower'. Azaz ha nem kap jelet sem kapcsol ki. Folyamatosan aktív.
(tudom van akit ez idegesít, s a fekete övesek kikapcsolják, meg minden, de nekem mikor működött tű pontos volt)

Kérdésem lenne, hogy ki tud nekem ebben segíteni? Bp lenne a legjobb persze. Lehet, hogy csak egy csatlakozás, vagy bizti, vagy valami, de nem értek hozzá, s nem is barmolnám szét:)

Köszi a segítséget leborulok.gif

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

lacimaci77 írta:
2020.06.04., csüt. 18:18
Big írta:
2020.06.03., szer. 17:18
lacimaci77 írta:
2020.05.27., szer. 10:48
üdv mindenkinek!

Revel Performa M20 magassugárzó alukúpjai behorpadtak. Az egyik az még az előző gazdánál, amit javították, de nem cserével. A másik az nálam, persze itthon nincs gazdája. :(. Megtörés ilyesmi az nincs, hangján nem hallani.
Kérdésem a következő, cserével javítja ezt itthon valaki vagy felejtsem el és szerezzek bele valahonnan gyárit? (persze sehol nem találok), A Performa sorozatból látszólag az F30-ban is ilyen van.
Ha javíttatom romlik-e a "hatásfoka", hangzása?

A hozzászólásban lévő kép nem az enyémről készült, csak a példa kedvéért tettem bele.
Revel tweeter.jpg

köszi. Laci
Két lehetőséged van, USA-ból 299$/db + szállítás + VÁM + ÁFA vagy UK-ból 250Ł/db + szállítás nem egyszerű pénz. gondolkodik.gif
Régebben egy F30-nál azt írtad, hogy javítható, azóta találkoztál ilyennel és mégsem?
Amivel találkoztam az mind javítható volt, de nem alumínium közép cseréjével ahogyan írtad ezért nem reagáltam rá.
Csak gondolatébresztőnek írtam le az árakat. :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: lacimaci77 »

[BLX] _Köszönöm szépen a válaszod!
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

lacimaci77 írta:
2020.06.09., kedd 16:09
más.. megoldás
Tételezzük fel, hogy kicserélem vagy cseréltetem a dómsugárzót egy más típusúra pl: SB Acoustics SB26ADC-C000-4 dómsugárzóra, ami méretbe megfelel a dobozba, ellenállása az stimmel, az eredeti többi tulajdonságáról meg semmi infóm. Feltétlenül kell, hogy hozzá legyen állítva a hangváltó? (persze ez hülye kérdés, mert az eredeti hangszóróról azon kívül, hogy Vifa 4ohm meg valami ilyen típusszám D26AG-06-04, semmit nem tudni, tehát valami méréseket azért illene tenni, ha valamivel helyettesíteni szeretnénk)
Valaki homályosítson fel!
Már igen sok helyen kerestem az eredeti dómot, de semmi. :( Valaki azt írta, hogy csekély 300 dollár/db ára van ennek az eredetileg a Vifa által a Revel számára gyártott magasnak. Máshol meg, hogy ez nem egy nagy értékű dómsugárzó. Tanácsoljon valaki valamit! Valahogy belesajdulnék, ha mondjuk ki kellene adni 120ezret+szállítást Amerikából.
Help!
( Már korábban felvetettem, hogy legyen egy hangszóró-hangsugárzó javítással foglalkozó "kisokos". Persze, ha Ti is jó ötletnek gondoljátok. (akár elektronikai szervizes kisokos is lehetne...) Visszatérő probléma az eszközeink szervizelése és kevés a transzparensen megosztott információ. Főleg, ami friss. Azt, hogy ez milyen formában lehetne megtenni azt vitassuk meg közösen szvsz, ha van rá igény. Sok cucc cserél gazdát. Egy részét szervizeljük előbb-utóbb. Össze lehetne szedegetni, mit hol érdemes. Hol mire számíthat az ember. )

Ha gond van a magas sugárzóddal, elképzelhető, hogy lehet valamilyen formában javítani. Lehetséges cserélni, minőségben hasonló másmilyenre is. A váltót is persze állítani-csekkolni kell, mérni, stb. ebben az esetben. Én adott helyzetben több szakemberrel is konzultálnék, utána döntenék.

Beszélj például velük:
Marosi István Tel: 06 20 943 8336‬
Bese Attila http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Tüű Károly Tel: +36 70 281 3249‬

Fórumon keresztül:
Fülelek
Dragonweed

Biztosan vannak mások is akikhez lehetne fordulni, de hirtelen most ezek jutottak az eszembe.

Remélem sikerül megoldani a dolgot. :drum:

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

más.. megoldás
Tételezzük fel, hogy kicserélem vagy cseréltetem a dómsugárzót egy más típusúra pl: SB Acoustics SB26ADC-C000-4 dómsugárzóra, ami méretbe megfelel a dobozba, ellenállása az stimmel, az eredeti többi tulajdonságáról meg semmi infóm. Feltétlenül kell, hogy hozzá legyen állítva a hangváltó? (persze ez hülye kérdés, mert az eredeti hangszóróról azon kívül, hogy Vifa 4ohm meg valami ilyen típusszám D26AG-06-04, semmit nem tudni, tehát valami méréseket azért illene tenni, ha valamivel helyettesíteni szeretnénk)
Valaki homályosítson fel!
Már igen sok helyen kerestem az eredeti dómot, de semmi. :( Valaki azt írta, hogy csekély 300 dollár/db ára van ennek az eredetileg a Vifa által a Revel számára gyártott magasnak. Máshol meg, hogy ez nem egy nagy értékű dómsugárzó. Tanácsoljon valaki valamit! Valahogy belesajdulnék, ha mondjuk ki kellene adni 120ezret+szállítást Amerikából.
Help!
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Big írta:
2020.06.03., szer. 17:18
lacimaci77 írta:
üdv mindenkinek!

Revel Performa M20 magassugárzó alukúpjai behorpadtak. Az egyik az még az előző gazdánál, amit javították, de nem cserével. A másik az nálam, persze itthon nincs gazdája. :(. Megtörés ilyesmi az nincs, hangján nem hallani.
Kérdésem a következő, cserével javítja ezt itthon valaki vagy felejtsem el és szerezzek bele valahonnan gyárit? (persze sehol nem találok), A Performa sorozatból látszólag az F30-ban is ilyen van.

A hozzászólásban lévő kép nem az enyémről készült, csak a példa kedvéért tettem bele.
Revel tweeter.jpg

köszi. Laci
Két lehetőséged van, USA-ból 299$/db + szállítás + VÁM + ÁFA vagy UK-ból 250Ł/db + szállítás nem egyszerű pénz. gondolkodik.gif
Régebben egy F30-nál azt írtad, hogy javítható, azóta találkoztál ilyennel és mégsem?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

lacimaci77 írta:
üdv mindenkinek!

Revel tweeter.jpg

köszi. Laci
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Lotz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Lotz »

Sziasztok!
Hangfal(Xavian Piccola) felújitásra(furnérsérülések) tudtok igényes munkát végző szakit ajánlani lehetőleg Bp vonzáskörében? Már sérülten vettem anno(sajnos nem néztem át tüzetesen átvételkor, igy idehaza még több, nagyobb sérülést fedeztem fel főleg az alján). Furnércserét nem szeretnék(val. nem is kell) , arra már kaptam 80-90e ft-os ajánlatot ennyit nem tudok költeni rá, de amnnyire lehet közelitsük meg a gyári állapotot :) . :smile53:

Köszi!

lacimaci77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

üdv mindenkinek!

Revel tweeter.jpg
Revel tweeter.jpg (82.9 KiB) Megtekintve 3627 alkalommal
köszi. Laci

hotibi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: hotibi »

Köszönöm válaszod.

Mission M35 a pontos tipusa a hangfalnak. A benne lévő magassugárzó tipusa: vifa 0C25SC05-04 DPA48

Kérem aki esetleg tud megoldást jelezze!
Köszönöm!
BLX írta:
2020.05.23., szomb. 14:56
hotibi írta:
2020.05.23., szomb. 12:03
Üdv, Tudja esetleg valaki hogy melyik cég a hivatalos szervize a mission-nek? Egy hangfal magassugárzóját szeretném beszerezni.
Köszönöm!
Én úgy látom a cég oldalán, hogy nincsen hivatalos magyar forgalmazó:
https://www.mission.co.uk/global-distributors/

Elképzelhető, hogy "közismert" a magassugárzó típus amit keresel.
Lehet van a fórumon, aki betudja azonosítani és tud ajánlani boltot hozzá.

Vagy írj az angoloknak a központba, esetleg az osztrák forgalmazónak, ők elég közel vannak.
TV: Samsung Q65 Q60.
Erősítő: Yamaha RX-A 3080 aventage.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

hotibi írta:
2020.05.23., szomb. 12:03
Üdv, Tudja esetleg valaki hogy melyik cég a hivatalos szervize a mission-nek? Egy hangfal magassugárzóját szeretném beszerezni.
Köszönöm!
Én úgy látom a cég oldalán, hogy nincsen hivatalos magyar forgalmazó:
https://www.mission.co.uk/global-distributors/

Elképzelhető, hogy "közismert" a magassugárzó típus amit keresel.
Lehet van a fórumon, aki betudja azonosítani és tud ajánlani boltot hozzá.

Vagy írj az angoloknak a központba, esetleg az osztrák forgalmazónak, ők elég közel vannak.

hotibi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: hotibi »

Köszönöm!
TV: Samsung Q65 Q60.
Erősítő: Yamaha RX-A 3080 aventage.
Mediaplayer: Dune HD Max Vision 4K
Hangfalak: 4x Klipsch RP-160M.
Center: 1x Klipsch RP-250C.
Szub: 2x SVS SB-2000.
CD: Yamaha CDX-497.
Fejhallgató: Yamaha HPH-MT7

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: atis »

Sziasztok, véleményetek szerint javítható-ragasztható-ipregnálható?
Nem én fotóztam, de jól látszik, a bal oldalán a felfogatás mellett van egy szakadás.
szakadt membránszél2.jpg
szakadt membránszél2.jpg (305.55 KiB) Megtekintve 3435 alkalommal
szakadt membránszél1.jpg
szakadt membránszél1.jpg (408.59 KiB) Megtekintve 3435 alkalommal
szakadt membránszél.jpg
szakadt membránszél.jpg (295.07 KiB) Megtekintve 3435 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”