Norsemen: nekem nagyon bejött, a poénok kifinomultak és nagyon ütnek, erőszak meg annyi van benne, hogy valszeg kb fele se a valódi vikingek erőszakosságának (de azért néhány jelenet elég kemény, bár még úgy is vicces). A 3. évad is üt, nem ül le cseppet sem, folytatódik a dili, az első epizód Jarl Varg gonoszságának “eredettörténete”, zseniális “felütés”. Én ajánlom ezt a sorozatot a szórakozni vágyóknak (mint ahogyan korábban már megtettem).scaurus írta: ↑2020.08.16., vas. 15:36Igen, a 13 Reasons Why egy évados sorozat, ahogy, számomra, a Riverdale is.
Mindkettőből nagyon jó az 1. évad, viszont a 2. mindkettő esetében olyan gyenge, hogy elvették a kedvem a folytatástól (na, jó a 13RW esetében a 3. évad 1. részébe még belenéztem, de, ahogy Aszpirin is írja, kár volt).
Az elmúlt időszakban volt egy kis időm sorozatnézésre.
I Am Not Okay With This: igen szórakoztató, ugyanúgy Charles Forsman képregényéből mint a The End of the F***ing World, bár ebben az esetben a vége jelentősen eltér a képregényétől.
Kamaszodás, szexualitás felfedezése, halál elfogadása, amerikai gimis életérzés egy kis(?) természetfelettivel.
Igazából nem is sorozat, hanem 20-30 perces részekre szabdalt film - persze, befejezés nélkül, a 2. évad reményével
Sophia Lillis remekel a főszerepben, a gyengébb pillanatokat könnyedén elviszi a hátán.
Sokan blaszfémiának fogják tartani, amit írok, de én így gondolom: Antóci Dorottya szinkronhagja még jobb mint az eredeti.
Egy próbát mindenképpen megér!
Norsemen 1-2. évad.
Neten olvasott, találó összefoglalás: a Monty Python találkozik a Trónok harcával.
Vegyesek az érzelmeim, egyrészt nagyon jók a karakterek, nagyon sok vicces jelenet és párbeszéd van benne, ugyanakkor a viccesség nem tart ki elejétől a végéig és számos erőszakos jelenet van benne.
Esős szombat délutánra jó választás lehet.
Unorthodox: valós történeten alapuló (értsd, nyomokban mogyorót tartalmaz) sorozat, így szkeptikus voltam (magamtól bele se kezdtem volna), de kellemesen csalódtam.
Egy new yorki orthodox zsidó lány nem akarja a kötöttséget (amin nincs is mit csodálkozni) és a multikulti Berlinbe megy.
Nekem tetszett.
Unorthodox: még korábban megnéztem, itteni ajánló alapján, és nekem is nagyon tetszett. Látlelet egy olyan kortárs vallási közösségről, amelyről jó eséllyel egyikünk sem hallott a sorozat megjelenése előtt, tehát már csak emiatt is jó, mert tágítja a világképünket. De a történet, a nagyszerű színészi munka, a jiddis nyelv, a közösség kulturális szokásait, ünnepeit és ünneplését bemutató jelenetek, és ismétlem, a történet, melyben nagyon életszerű és intelligens a feloldozás... persze, hisz igaz történet, és ugye-ugye, a legjobb forgatókönyvet a való élet produkálja.