Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SVCD 16:9, 4:3 átkapcsolhatóság Tv-n
-
Vendég
Ez a dolog engem is érdekelne ugyanis van néhágy rosszul kodolt svcdm , ami 16:9 ban jeleníti meg az eredetileg 4:3 arányu képet. Eléggé tojásfejüek benne az emberkék. Az mpeg fejlécvben nem lehet valahogy átírni a ratiót ?
És ha átlehet milyne program kell hozzá ?
Vagy most emiatt ujra kell kódolnom a filmet ?
:smile5:
-
Vendég
Kérdésed elég furcsa. Először is az SVCD nem anamorph. Megírhatod (átkonvertálhatod) az 1.85:1 arányú filmet úgy hogy Letterbox lesz. Ebben az esetben 4:3-as TV-n alul felül fekete csík, csonkítás nélkül. Ugynaez 16:9-es TV-n mind a négy oldalán fekete csíkkal és csak zoomolás utján tudod egész képernyősre hozni.
Vagy választhatod a másik megoldást, hogy úgy konvertálod az SVCD-t, hogy vízszintesen összenyomod a képet. Így 16:9-es TV-n csak szét kell húzni és mársi egész képernyősen nézheted (jobb minőségben) a filmet. A dolog szépséghibája, hogy csak olyan 4:3-as TV-n tudod megnézni amelyiken van 16:9 mode kapcsoló mert különben tojásfejűek lesznek az emberek.
-
Vendég
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy SVCD-n asztali lejátszás esetén, be lehet-e állítani valamelyik konvertáló proginál, hogy a DVD-n vagy a TV-n át lehessen kapcsolni 16:9 böl 4:3-ra vagy fordítva, tehát mint az eredeti DVD-nél?! Én az asztali DVD-n SVCD esetén nem tudom kapcsolgatni, mindig úgy játsza ahogyan beállítom neki tmpeg-be! A TV-m pedig nem tudja az átkapcsolhatóságot! Ez azért lenne fontos, mert most állok TV vásárlása előtt és még nincs eldöntve, hogy 4:3 vagy 16:9-es lesz-e!