Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Igen, a 13 Reasons Why egy évados sorozat, ahogy, számomra, a Riverdale is.
Mindkettőből nagyon jó az 1. évad, viszont a 2. mindkettő esetében olyan gyenge, hogy elvették a kedvem a folytatástól (na, jó a 13RW esetében a 3. évad 1. részébe még belenéztem, de, ahogy Aszpirin is írja, kár volt).
Az elmúlt időszakban volt egy kis időm sorozatnézésre.
I Am Not Okay With This: igen szórakoztató, ugyanúgy Charles Forsman képregényéből mint a The End of the F***ing World, bár ebben az esetben a vége jelentősen eltér a képregényétől.
Kamaszodás, szexualitás felfedezése, halál elfogadása, amerikai gimis életérzés egy kis(?) természetfelettivel.
Igazából nem is sorozat, hanem 20-30 perces részekre szabdalt film - persze, befejezés nélkül, a 2. évad reményével
Sophia Lillis remekel a főszerepben, a gyengébb pillanatokat könnyedén elviszi a hátán.
Sokan blaszfémiának fogják tartani, amit írok, de én így gondolom: Antóci Dorottya szinkronhagja még jobb mint az eredeti.
Egy próbát mindenképpen megér!
Norsemen 1-2. évad.
Neten olvasott, találó összefoglalás: a Monty Python találkozik a Trónok harcával.
Vegyesek az érzelmeim, egyrészt nagyon jók a karakterek, nagyon sok vicces jelenet és párbeszéd van benne, ugyanakkor a viccesség nem tart ki elejétől a végéig és számos erőszakos jelenet van benne.
Esős szombat délutánra jó választás lehet.
Unorthodox: valós történeten alapuló (értsd, nyomokban mogyorót tartalmaz) sorozat, így szkeptikus voltam (magamtól bele se kezdtem volna), de kellemesen csalódtam.
Egy new yorki orthodox zsidó lány nem akarja a kötöttséget (amin nincs is mit csodálkozni) és a multikulti Berlinbe megy.
Nekem tetszett.
Mindkettőből nagyon jó az 1. évad, viszont a 2. mindkettő esetében olyan gyenge, hogy elvették a kedvem a folytatástól (na, jó a 13RW esetében a 3. évad 1. részébe még belenéztem, de, ahogy Aszpirin is írja, kár volt).
Az elmúlt időszakban volt egy kis időm sorozatnézésre.
I Am Not Okay With This: igen szórakoztató, ugyanúgy Charles Forsman képregényéből mint a The End of the F***ing World, bár ebben az esetben a vége jelentősen eltér a képregényétől.
Kamaszodás, szexualitás felfedezése, halál elfogadása, amerikai gimis életérzés egy kis(?) természetfelettivel.
Igazából nem is sorozat, hanem 20-30 perces részekre szabdalt film - persze, befejezés nélkül, a 2. évad reményével
Sophia Lillis remekel a főszerepben, a gyengébb pillanatokat könnyedén elviszi a hátán.
Sokan blaszfémiának fogják tartani, amit írok, de én így gondolom: Antóci Dorottya szinkronhagja még jobb mint az eredeti.
Egy próbát mindenképpen megér!
Norsemen 1-2. évad.
Neten olvasott, találó összefoglalás: a Monty Python találkozik a Trónok harcával.
Vegyesek az érzelmeim, egyrészt nagyon jók a karakterek, nagyon sok vicces jelenet és párbeszéd van benne, ugyanakkor a viccesség nem tart ki elejétől a végéig és számos erőszakos jelenet van benne.
Esős szombat délutánra jó választás lehet.
Unorthodox: valós történeten alapuló (értsd, nyomokban mogyorót tartalmaz) sorozat, így szkeptikus voltam (magamtól bele se kezdtem volna), de kellemesen csalódtam.
Egy new yorki orthodox zsidó lány nem akarja a kötöttséget (amin nincs is mit csodálkozni) és a multikulti Berlinbe megy.
Nekem tetszett.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6185
Az elmúlt hetekben végigszenvedtem a Thirteen Reasons Why 3. és negyedik évadát. Nem találok rá szavakat, hogy mennyire elb...ták ezt a sorozatot. Borzalmas, logikátlan “össznépi vinnyogás” lett belőle, gyakorlatilag minden karaktert “kivégeznek”, aki esetleg sikerült megszeretni az első évadban. Ritkán írok ide negatív ajánlót (nem-ajánlót), de most tényleg: aki még nem látta ezeket a évadokat, és tervezte megnézni: szerintem ne tegye. A második évadot is mélyen alulmúlják.
De hogy valami jót is írjak: a Snowpiercer sorozat, bár még nem néztem végig (a 9. epizódnál tartok), számomra sokkal nézhetőbb és elvezhetőbb, mint azt a kritikák alapján gondoltam. A filmet - bevallom - nem igazán szerettem, a sorozat viszont le tud kötni...
De hogy valami jót is írjak: a Snowpiercer sorozat, bár még nem néztem végig (a 9. epizódnál tartok), számomra sokkal nézhetőbb és elvezhetőbb, mint azt a kritikák alapján gondoltam. A filmet - bevallom - nem igazán szerettem, a sorozat viszont le tud kötni...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- kpykpy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Visszaolvastam jó pár oldalt, de nem láttam, hogy vki már ajánlotta-e volna ezt a filmet. (ha mégis, bocsi)
Egy régi kedvenc vígjátékom, amiben nagyon sok híres színészt ötvöztek nagyon sok beteg poénnal. Sokan nem értékelik az ilyesmit, én spec. könnyesre röhögöm magam akárhányszor megnézem. Ez a film a Movie 43 (botrányfilm).
Pár név a főszereplőkből: Hugh Jackman, Kate Winslet, Emma Stone, Richard Gere, Uma Thurman,
Egy kép kedvcsinálónak:
...és hogy valami minőségibb filmet is írjak...
ha vkinek tetszett a DARK c. sorozat és bejön neki az időutazós, nyomozós, gyilkosos filmeket, akkor ne hagyja ki a Frekvencia (2000) c. filmet. Eleje picit vontatott, de utána beindul és izgalmas film lesz...
Egy régi kedvenc vígjátékom, amiben nagyon sok híres színészt ötvöztek nagyon sok beteg poénnal. Sokan nem értékelik az ilyesmit, én spec. könnyesre röhögöm magam akárhányszor megnézem. Ez a film a Movie 43 (botrányfilm).
Pár név a főszereplőkből: Hugh Jackman, Kate Winslet, Emma Stone, Richard Gere, Uma Thurman,
Egy kép kedvcsinálónak:
...és hogy valami minőségibb filmet is írjak...
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
Anthem AVM60
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
The Outpost 2020
Akik szeretik a háborús filmeket, azoknak ajánlom. Egyike a jobban sikerült netflixes filmeknek.
Akik szeretik a háborús filmeket, azoknak ajánlom. Egyike a jobban sikerült netflixes filmeknek.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött

A szeptember sorozatokban sűrű lesz :)
Raised by wolves:
youtu.be/nAg6RTQEfeM
The boys, season 2:
youtu.be/cVHwlqyMyhM
Raised by wolves:
youtu.be/nAg6RTQEfeM
The boys, season 2:
youtu.be/cVHwlqyMyhM
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Ez melyik is volt? :)
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- -KP-
- V.I.P.

Ez még középszernek is totál gyenge volt.nemduma írta: ↑2020.08.06., csüt. 22:23Na és még egy:
The Hunt
https://www.imdb.com/title/tt8244784/?ref_=nv_sr_srsg_0
Megosztó téma. Valaki szereti az ilyet, van aki utálja. Egy csoport egymást nem ismerő ember elkábításuk után ismeretlen helyen ébred. Megkezdődik a harc a túlélésért.
Ajánlom mindkét tábornak! Haha! :)
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Na és még egy:
The Hunt
Megosztó téma. Valaki szereti az ilyet, van aki utálja. Egy csoport egymást nem ismerő ember elkábításuk után ismeretlen helyen ébred. Megkezdődik a harc a túlélésért.
The Hunt
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó

Ebbe nem tudom már, hol botlottam bele, remélem nem itt! :)
Free fire
https://www.imdb.com/title/tt4158096/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nálam ez is megüti a 7-et. Elhagyott gyárépületes, lövöldözős, patthelyzetes. Jó karakterekkel és jól kevert hanggal.
Kimondottan szórakoztató.
Free fire
https://www.imdb.com/title/tt4158096/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nálam ez is megüti a 7-et. Elhagyott gyárépületes, lövöldözős, patthelyzetes. Jó karakterekkel és jól kevert hanggal.
Kimondottan szórakoztató.
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó

Nálam elérte a 7-et. Még ha nem is eredeti ötlet, enyhe Hegylakó újragondolva (“Who wants to live forewer”), de mégis egy üde színfolt a szürkeségben.GTomi írta: ↑2020.07.19., vas. 15:11The Old Guard 6,5 / 10
Popcorn mozi a látványos, verekedős, lövöldözős fajtából, sokat ne várjunk tőle, de leírni sem kell. A sztori szerint évszázadok/ezredek óta létező halhatatlan csapat, akik mindig az érdeküknek megfelelő oldalon harcolnak. De őrájuk is vadásznak...
youtu.be/aK-X2d0lJ_s
Köszi a tippet! Részemről ajánlott.
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Úgy láttam még senki nem ajánlotta ezt a sorozatot:

Egyelőre három évad van Netflixen, kettőt néztem meg.
Egy évad, "egy gyilkosság". A történet elég jól meg van tekerve.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a nyomozós sztorikat

Egyelőre három évad van Netflixen, kettőt néztem meg.
Egy évad, "egy gyilkosság". A történet elég jól meg van tekerve.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a nyomozós sztorikat
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1088
- Quetz
- Beköltözött

Egy újabb Marvel képregény sorozat jön ősszel:
youtu.be/_9XTA2DkHm4
youtu.be/_9XTA2DkHm4
még mindig a tegnapi film hatása alatt vagyok. egyszerűen megdöbbentő... az egyik legjobb háborús film, amit valaha láttam. aki teheti nézze meg, és lehetőleg egyben (3 óra)!
nincs halivúdi klisé, nincs az, hogy mi vagyunk az amerikai faszagyerekek és elintézzük a bad guy-okat. csak repkednek a golyók, és ha rossz helyen voltál, akkor game over...
youtu.be/Yu9Q2ZHfROM
nincs halivúdi klisé, nincs az, hogy mi vagyunk az amerikai faszagyerekek és elintézzük a bad guy-okat. csak repkednek a golyók, és ha rossz helyen voltál, akkor game over...
youtu.be/Yu9Q2ZHfROM
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 693
Stan és Pan Stan and Ollie 8/10
Életrajzi film a két nevettetőről, karrierjük végéről, és a barátságukról.
youtu.be/D2zdFwgUYBg
Életrajzi film a két nevettetőről, karrierjük végéről, és a barátságukról.
youtu.be/D2zdFwgUYBg
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- -KP-
- V.I.P.

Megnéztem én is az Old Guardot. Számomra nem volt ilyen pozitív. Egyike a sokadik totál középszer Netflix filmnek. Egy percig sem tudtam azonosulni a karakterekkel, vagy szorítani értük totál érdektelen volt az elejétől a végéig. Sztori kb. nagy nulla, illetve nincs. Számomra 4/10 és kerülendő.
Sziasztok, 8/10
Nem mai film, de most volt szerencsém hozzá.
A Szamuráj névre hallgató gengszter nagyszabású terven töri a fejét. Afféle Las Vegast akar csinálni az olasz főváros, Róma kikötővárosa, a tengerparti Ostia közelében. Mögötte áll a korrupt politikus, aki rajong a fiatal prostituáltakért és a kokainért, ráadásul a helyi bíboros védelmét is élvezi. A helyi maffiafőnököknek is tetszik az ötlet, és hamarosan megállapodnak a közös célban. A béke azonban nem tart sokáig, és a vad és véres bandaháború maga alá temeti Szamuráj álmát.
youtu.be/ZSiRXm4TOIE
Nem mai film, de most volt szerencsém hozzá.
A Szamuráj névre hallgató gengszter nagyszabású terven töri a fejét. Afféle Las Vegast akar csinálni az olasz főváros, Róma kikötővárosa, a tengerparti Ostia közelében. Mögötte áll a korrupt politikus, aki rajong a fiatal prostituáltakért és a kokainért, ráadásul a helyi bíboros védelmét is élvezi. A helyi maffiafőnököknek is tetszik az ötlet, és hamarosan megállapodnak a közös célban. A béke azonban nem tart sokáig, és a vad és véres bandaháború maga alá temeti Szamuráj álmát.
youtu.be/ZSiRXm4TOIE
- GTomi
- V.I.P.

The Old Guard 6,5 / 10
Popcorn mozi a látványos, verekedős, lövöldözős fajtából, sokat ne várjunk tőle, de leírni sem kell. A sztori szerint évszázadok/ezredek óta létező halhatatlan csapat, akik mindig az érdeküknek megfelelő oldalon harcolnak. De őrájuk is vadásznak...
youtu.be/aK-X2d0lJ_s
youtu.be/aK-X2d0lJ_s
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
- GTomi
- V.I.P.

Hová tűntél, Bernadette? 7/10
Különc anyuka, microsoftnak dologozó apa, és egy tinédzser lány, egy nagy házban, némi vita a szomszédokkal, meg egy kis antarktiszi túra, némi humorral fűszerezve.(a könyvet miből a film készült,még nem olvastam.)
youtu.be/Em1onUCArxs
Különc anyuka, microsoftnak dologozó apa, és egy tinédzser lány, egy nagy házban, némi vita a szomszédokkal, meg egy kis antarktiszi túra, némi humorral fűszerezve.(a könyvet miből a film készült,még nem olvastam.)
youtu.be/Em1onUCArxs
Naya Rivera halála (Isten nyugosztalja!) kapcsán, gondoltam, belenézek a Glee (Sztárok leszünk) sorozatba.
(Korábban sem a sorozatról, sem a színésznőről nem is hallottam.)
Megnéztem az 1. évad első 2 részét, arra jutottam, hogy ez engem tinédzser koromban is idegesített volna.
Utána belenéztem a Netflix-es Cursed sorozatba, ennek is az első 2 részét néztem meg.
Sommásan: kicsit jó, de nagyon rossz.
Egy fantasy Arthur király előzmény-féle.
Az alapötlet, a karakterek, sőt, a színészek sem volnának rosszak, csak azt a fránya forgatókönyvet kellett volnna még csiszolni, meg a dialógusokat.
Úgy tűnik, hogy a Netflix-es produkcióknál nincs olyan, aki le tudna vezényelni egy csatajelenetet, mert pl. a Witcher-ben a Sodden Hill-i csatajelenet szánalmas volt, a Cursed-ben a szülőfalu elpusztítása meg nevetséges.
A Glee-t biztos nem nézem, a Cursed esetében még mélázok a folytatáson, elfogult vagyok a fantasy témával, Arthur-mondakörrel és Karherine Langford-dal.
Egyébként furcsa, hogy van néhány téma, amiből még nemigen sikerült jó filmet készíteni (vagy én nem láttam), ilyen az Arthur-mondakör vagy Monte-Christo grófja.
(Korábban sem a sorozatról, sem a színésznőről nem is hallottam.)
Megnéztem az 1. évad első 2 részét, arra jutottam, hogy ez engem tinédzser koromban is idegesített volna.
Utána belenéztem a Netflix-es Cursed sorozatba, ennek is az első 2 részét néztem meg.
Sommásan: kicsit jó, de nagyon rossz.
Egy fantasy Arthur király előzmény-féle.
Az alapötlet, a karakterek, sőt, a színészek sem volnának rosszak, csak azt a fránya forgatókönyvet kellett volnna még csiszolni, meg a dialógusokat.
Úgy tűnik, hogy a Netflix-es produkcióknál nincs olyan, aki le tudna vezényelni egy csatajelenetet, mert pl. a Witcher-ben a Sodden Hill-i csatajelenet szánalmas volt, a Cursed-ben a szülőfalu elpusztítása meg nevetséges.
A Glee-t biztos nem nézem, a Cursed esetében még mélázok a folytatáson, elfogult vagyok a fantasy témával, Arthur-mondakörrel és Karherine Langford-dal.
Egyébként furcsa, hogy van néhány téma, amiből még nemigen sikerült jó filmet készíteni (vagy én nem láttam), ilyen az Arthur-mondakör vagy Monte-Christo grófja.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Én megjelenés hétvégéjén néztem végig részben hat éves tévén és volt hozzá felirat. Nem segít, ha váltasz feliratnyelvek közt menet közben, vagy indítás előtt? (És egyel feljebbre a Stranger Things nekem is tetszett, de teljesen más a két sorozat mentalitása, s több helyen olvastam ajánlóként is belekeverve ST-t, ami félrevezető. ha egyik tetszik, szerintem a másik nem biztos, hogy fog.)
Otthon elkezdtem a The Confession Tapes-t.
Melón meg nemrég a Gabriel F. akta. Durván indul...
Melón meg nemrég a Gabriel F. akta. Durván indul...
- kpykpy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Ez nem volt spoiler... :)
Én most kezdem újra elölről az egészet! Stranger things óta nem tetszett ennyire sorozat :)
Amúgy felirat minden részhez elérhető alapból netflixen. ééés szigorúan németül a legjobb!!
Én most kezdem újra elölről az egészet! Stranger things óta nem tetszett ennyire sorozat :)
Amúgy felirat minden részhez elérhető alapból netflixen. ééés szigorúan németül a legjobb!!
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
Anthem AVM60