Én meg azt tapasztalom, hogy a "csatlakozó" szó helyére szinte bármilyen hifi-komponenst beírhatsz, és igaz lesz az állításod.
Persze vannak szomorú kivételek, amikor a drágább nem jobb, sőt.

Én meg azt tapasztalom, hogy a "csatlakozó" szó helyére szinte bármilyen hifi-komponenst beírhatsz, és igaz lesz az állításod.
Ezt én ikább úgy tapasztalom, hogy a drága csatlakozó mind kiviteli minőségben, használhatóságban, hangminőségben jobb, mint az olcsó, de messze nem annyival amennyivel drágább(néha többszörös áron).6c33c írta: ↑2020.08.07., pén. 12:57Tudod Shimano, vannak akik azt hiszik, hogy egy kábel / csatlakozó attól jó,hogy drága és szép...Isten éltesse őket sokáig, hiszen a nagy kábelgyártók ebből a hitből élnek.
Tudod Shimano, vannak akik azt hiszik, hogy egy kábel / csatlakozó attól jó,hogy drága és szép...Isten éltesse őket sokáig, hiszen a nagy kábelgyártók ebből a hitből élnek.
Szia, bár nem vagyok nagy szakértő, de mindenképpen azt javaslom, hogy egyforma hosszúságú kábelben gondolkozzál. Az általad eddig használt van damme-t nem ismerem, de szerintem érdemes az alábbi blogban leírt ötletet megcsinálni, lehet lesz olyan, mint az előző.
Azt hiszem aki akarja,az érti a lényeget,hagy ne magyarázkodjak már tovább.
Azok az aranyszínű csatlakozók pont annyira "időtállóak", hogy idővel megfeketednek, vagy jobb esetben lekopik róluk a színes bevonat. 50 centes bizsu áru.Shimano írta: ↑2020.08.03., hétf. 09:44
Úgy is lehet ezt értelmezni hogy Rudi rajtad,rajtatok kísérletezik,Ferenc meg a sok sok előzetes próba,és más kábelekkel való összevetés után egy időtálló,és a rendszerek többségében jól teljesítő terméket kínál már évtizedek óta.
Ha azt hiszed hogy megállt az idő nála,és azért nem rukkolt elő újabbal,akkor tévedsz.Egyszerűen ez a kábel úgy jó ahogy van,és nem véletlenül használják olyan kábelek mellett is,ami pl a képeken is látszik.Akinek ilyen tápdrótra telik,annak telne "jobb" ic kábelre is,de valamiért még is ez mellett döntött.
Mivel ez inkább kábelezéssel kapcsolatos kérdés, így átraktam a hsz-ed a helyére.Coldplay írta: ↑2020.08.02., vas. 17:17Sziasztok,
Ismet van ket kerdesem.
Elkoltoztunk nagyobb hazba :) es itt a hifi szoba a nappaliban lesz ami nagyobb, de az elrendezese miatt (van egy nagy cserepkalyha) a hangsugarzoimat csak ugy tudom elhelyezni, hogy az erositotol valo tavolsaguk nem. egyforma. a kabelezest a leheto legjobban el kell rejtenem. az egyik oldalra kell kb 12 meter, mig a masik oldalra csak kb 4 meter. ez belezavarhat a hangzasba? ha igen mennyire?
masik kerdes, hogy eddig vastag kabelem volt mert nem zavart bele az esztetikaba (van damme 4x4mm2 es kabele.) ez helyett kellene valami olyan ami ezt a szintet hozza, de nem ennyire vastag.. es kb ugyanez a koltsegvetes... valakinek van vmi jo otlete? a dobozok bi-wire voltak kotve.
koszonom a segitseget!
"csinál kábelt"- milyet? Kik találják jónak és milyen kábelekkel szemben? Milyen rendszerben?wittao írta: ↑2020.08.04., kedd 12:19A ketto megkozelites lehet nem mond ellent egymasnak:Shimano írta: ↑2020.08.04., kedd 12:10Nekem az a színpatikus,ha egy készítő olyan termékkel lép piacra,ami nem évül el egy két év alatt,tehát időtálló,és könnyen beazonosítható is.Ferinél ez működik,sok más kábelfaragónál meg nem,de ettől még fejleszthet bárki úgy ahogyan akar,tőlem akár havonta is jöhet egy egy az előzőt lemosó cucc,nagyon nem izgat.
Lényegében csak arra reagáltam ami szerint nem lehet jó az a csati,de mindegy is.
- Rudibacsi csinal kabelt, majd 2-3 ev mulva kihoz egy ujabb generaciot (amit o is es sokan masok is jobbnak talalnak, en nem tudom meg nem hallottam). Ettol az elozo generacios kabelei ugyanugy szolnak ahogy eddig. Cserelni nem kotelezo, de valaki akar, akkor van mire
- mas valaki 10 evente hoz ki uj kabelt. A menetrend ugyanaz, csak ha valaki cserelni szeretne/akar akkor var, vagy mas markara cserel
Azt nem tudom a valtozastol - foleg ha pozitiv - miert kell ennyire tartani?
Nekem sűrűbbnek tűnik a menetrend,de nincs is ezzel probléma ha ezek könnyedén azonosíthatóak is maradnak.Ákos kábelei közt pl,csak hogy ne csak cablesről beszéljünk,szerintem már csak az tud eligazodni aki "napi" szinten jegyzetelt is,és ez nem jó,szerintem.Az ok hogy jó mindegyik,viszont ez az x,y 8-9 típusszám már nem annyira.Ilyen elnevezésekkel hamar elveszti a fonalat még a készítő is,az a vásárló aki meg a hirdetések közt talál valamit,még inkább csak vakarja a fejét hogy ez most melyik is.wittao írta: ↑2020.08.04., kedd 12:19
A ketto megkozelites lehet nem mond ellent egymasnak:
- Rudibacsi csinal kabelt, majd 2-3 ev mulva kihoz egy ujabb generaciot (amit o is es sokan masok is jobbnak talalnak, en nem tudom meg nem hallottam). Ettol az elozo generacios kabelei ugyanugy szolnak ahogy eddig. Cserelni nem kotelezo, de valaki akar, akkor van mire
- mas valaki 10 evente hoz ki uj kabelt. A menetrend ugyanaz, csak ha valaki cserelni szeretne/akar akkor var, vagy mas markara cserel
Azt nem tudom a valtozastol - foleg ha pozitiv - miert kell ennyire tartani?
Nekem az a színpatikus,ha egy készítő olyan termékkel lép piacra,ami nem évül el egy két év alatt,tehát időtálló,és könnyen beazonosítható is.Ferinél ez működik,sok más kábelfaragónál meg nem,de ettől még fejleszthet bárki úgy ahogyan akar,tőlem akár havonta is jöhet egy egy az előzőt lemosó cucc,nagyon nem izgat.
Örülök neki, hogy Ferinél is van némi fejlődés az évek alatt. Ahogy írtam ez nekem szimpatikus. Csak azt nem értem, hogy a fejlődés mértéke nála miért elfogadhatóbb, megérthetőbb, mint Rudinál. Ami az egyiknél természetes a másiknál természet ellenes?Shimano írta: ↑2020.08.03., hétf. 12:20Igazad van,ha nagyon pontosak akarunk lenni,akkor igen,nem csak egyféle változat van és volt,mert szigetelésben,vezető számban,és újabban vezető átmérőben is vannak különbségek,(anyagról nem tudok) de akkor is,ezeknek a nagyrésze már a kezdedektől a napjainkig így van,tehát lényegében azonos a kontstrukció,és a minőség is.bitrograde írta: ↑2020.08.03., hétf. 11:21Milyen remek, hogy megint nincs igaza senkinek. Feri kábelei nem változatlan formában készülnek százezer éve. Kérésre egyrészt korábban is készített más csatlakozóval is kábelt, újabban pedig Amphenol dugó az alapszerelés. Ahogyan változott a kábel anyaga is, és... de csitt.
Amúgy pedig az alap törésvédelemmel ellátott dugóval készültek is kiválóan szóltak/szólnak. Vagyis ami maradt, az a konstans minőség, a barátságos hozzáállás, a szerénység, a szerelésbe beletett tapasztalat. Még csak hangzatos névre és sorozatszámra sincs ehhez szükségük, nemhogy gerillamarketingre.
Igazad van,ha nagyon pontosak akarunk lenni,akkor igen,nem csak egyféle változat van és volt,mert szigetelésben,vezető számban,és újabban vezető átmérőben is vannak különbségek,(anyagról nem tudok) de akkor is,ezeknek a nagyrésze már a kezdedektől a napjainkig így van,tehát lényegében azonos a kontstrukció,és a minőség is.bitrograde írta: ↑2020.08.03., hétf. 11:21Milyen remek, hogy megint nincs igaza senkinek. Feri kábelei nem változatlan formában készülnek százezer éve. Kérésre egyrészt korábban is készített más csatlakozóval is kábelt, újabban pedig Amphenol dugó az alapszerelés. Ahogyan változott a kábel anyaga is, és... de csitt.
Amúgy pedig az alap törésvédelemmel ellátott dugóval készültek is kiválóan szóltak/szólnak. Vagyis ami maradt, az a konstans minőség, a barátságos hozzáállás, a szerénység, a szerelésbe beletett tapasztalat. Még csak hangzatos névre és sorozatszámra sincs ehhez szükségük, nemhogy gerillamarketingre.
chopper írta: ↑2020.08.03., hétf. 09:12Azt hiszem sejtem Shimano, hová akarsz kilyukadni. Kár, hogy pont az ellenkezőjét éred el annak, ami a célod. A sorok között is olvasva az derül ki, hogy Ferinél 25-30 éve nincs fejlődés, míg Rudi évről évre rendszeresen fejlődik. Szvsz az utóbbi szimpatikusabb, bár ha valaki követni akarja a fejlődést az sokkal többe kerül, mintha megelégszik a 30 éve vásárolt szinttel.Shimano írta: ↑2020.08.03., hétf. 08:26Off.cables írta: ↑2020.08.03., hétf. 07:44Egy apró megjegyzés az alábbi IC kábelhez. Azon egy nagyon gagyi 100-150 Ft-os RCA csati van, ami eleve nagyon rosszul szól, még akkor is, ha valakinek van annyi esze, hogy leveszi szerelés előtt az acél rugó törésgátlót. Az ugyanis önmagában is sokat ront a hangon.
Nagyon régen a Neutrik csatikon is ilyen törésgátlók voltak, annál is sokat rontottak a hangon.
acél_törésgtátló.jpg
Neutrikvaltozatok2.jpg
Az a képen látható kábel kb 25-30 éve a "gagyi" csatikkal együtt a mai napig változatlan formában készül.Majd ha te is feltudsz mutatni egy ilyen időtálló kábelt,akkor fogsz majd terméket kínálni a mostani katyvasz,szinte az időjárással változó kínálatod helyett.
Úgy is lehet ezt értelmezni hogy Rudi rajtad,rajtatok kísérletezik,Ferenc meg a sok sok előzetes próba,és más kábelekkel való összevetés után egy időtálló,és a rendszerek többségében jól teljesítő terméket kínál már évtizedek óta.chopper írta: ↑2020.08.03., hétf. 09:12
Azt hiszem sejtem Shimano, hová akarsz kilyukadni. Kár, hogy pont az ellenkezőjét éred el annak, ami a célod. A sorok között is olvasva az derül ki, hogy Ferinél 25-30 éve nincs fejlődés, míg Rudi évről évre rendszeresen fejlődik. Szvsz az utóbbi szimpatikusabb, bár ha valaki követni akarja a fejlődést az sokkal többe kerül, mintha megelégszik a 30 éve vásárolt szinttel.
Azt hiszem sejtem Shimano, hová akarsz kilyukadni. Kár, hogy pont az ellenkezőjét éred el annak, ami a célod. A sorok között is olvasva az derül ki, hogy Ferinél 25-30 éve nincs fejlődés, míg Rudi évről évre rendszeresen fejlődik. Szvsz az utóbbi szimpatikusabb, bár ha valaki követni akarja a fejlődést az sokkal többe kerül, mintha megelégszik a 30 éve vásárolt szinttel.Shimano írta: ↑2020.08.03., hétf. 08:26Off.cables írta: ↑2020.08.03., hétf. 07:44Egy apró megjegyzés az alábbi IC kábelhez. Azon egy nagyon gagyi 100-150 Ft-os RCA csati van, ami eleve nagyon rosszul szól, még akkor is, ha valakinek van annyi esze, hogy leveszi szerelés előtt az acél rugó törésgátlót. Az ugyanis önmagában is sokat ront a hangon.
Nagyon régen a Neutrik csatikon is ilyen törésgátlók voltak, annál is sokat rontottak a hangon.
acél_törésgtátló.jpg
Neutrikvaltozatok2.jpg
Az a képen látható kábel kb 25-30 éve a "gagyi" csatikkal együtt a mai napig változatlan formában készül.Majd ha te is feltudsz mutatni egy ilyen időtálló kábelt,akkor fogsz majd terméket kínálni a mostani katyvasz,szinte az időjárással változó kínálatod helyett.
Off.cables írta: ↑2020.08.03., hétf. 07:44Egy apró megjegyzés az alábbi IC kábelhez. Azon egy nagyon gagyi 100-150 Ft-os RCA csati van, ami eleve nagyon rosszul szól, még akkor is, ha valakinek van annyi esze, hogy leveszi szerelés előtt az acél rugó törésgátlót. Az ugyanis önmagában is sokat ront a hangon.
acél_törésgtátló.jpg
Neutrikvaltozatok2.jpg
Ja, bocs, akkor félreértettemShimano írta: ↑2020.08.01., szomb. 10:11Nekem is régebbről vannak már Ferenctől kábelek Ati,de nem is ez keltette fel a figyelmet,ha nem mellette lévő gömb izé,meg az a fura tápdrót.
Nekem is régebbről vannak már Ferenctől kábelek Ati,de nem is ez keltette fel a figyelmet,ha nem mellette lévő gömb izé,meg az a fura tápdrót.viri írta: ↑2020.08.01., szomb. 09:42Már 2015-ben?? Ne viccelj, Ferinek már 1998-ban ugyan ilyen ic kábelei voltak, én legalábbis akkor ismertem meg, és vettem tőle, és gyanítom hogy nem akkor kezdte csinálni őket.
Már 2015-ben?? Ne viccelj, Ferinek már 1998-ban ugyan ilyen ic kábelei voltak, én legalábbis akkor ismertem meg, és vettem tőle, és gyanítom hogy nem akkor kezdte csinálni őket.
Igen,szinte biztos voltam benne.