Shimano írta: ↑2020.08.03., hétf. 12:20
bitrograde írta: ↑2020.08.03., hétf. 11:21
Milyen remek, hogy megint nincs igaza senkinek. Feri kábelei nem változatlan formában készülnek százezer éve. Kérésre egyrészt korábban is készített más csatlakozóval is kábelt, újabban pedig Amphenol dugó az alapszerelés. Ahogyan változott a kábel anyaga is, és... de csitt.
Amúgy pedig az alap törésvédelemmel ellátott dugóval készültek is kiválóan szóltak/szólnak. Vagyis ami maradt, az a konstans minőség, a barátságos hozzáállás, a szerénység, a szerelésbe beletett tapasztalat. Még csak hangzatos névre és sorozatszámra sincs ehhez szükségük, nemhogy gerillamarketingre.
Igazad van,ha nagyon pontosak akarunk lenni,akkor igen,nem csak egyféle változat van és volt,mert szigetelésben,vezető számban,és újabban vezető átmérőben is vannak különbségek,(anyagról nem tudok) de akkor is,ezeknek a nagyrésze már a kezdedektől a napjainkig így van,tehát lényegében azonos a kontstrukció,és a minőség is.
Örülök neki, hogy Ferinél is van némi fejlődés az évek alatt. Ahogy írtam ez nekem szimpatikus. Csak azt nem értem, hogy a fejlődés mértéke nála miért elfogadhatóbb, megérthetőbb, mint Rudinál. Ami az egyiknél természetes a másiknál természet ellenes?
Én nem vagyok Rudival elfogult. Ferit is, Rudit is nagyon hasznosnak gondolom a hazai DIY kábelgyártásban. Aki mégsem tud Rudi ténykedésével mit kezdeni annak javaslok egy összehasonlító tesztet, akár Rudi és Feri kábelei között. Az előítéletek helyett a kipróbálást javaslom. Lehet, hogy Feri kábelei szebbek, de szerintem a hangzás a fontosabb szempont és remélem ebben (is) egyetértünk.
Ha valaki elégedett 25-30 éve a rendszerével (kábelével) az boldog ember, ne változtasson rajta semmit. De ha a hifibogár piszkálja, akkor keressen, próbálkozzon, hátha talál jobbat (pl. kábelt) és ebben segítségünkre vannak a DIY kábelgyártók.