Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
miniDVD írás milyen progikkal?
-
Vendég
csakis divx 2 CDre a 2 órás anyag az eredeti 5.1es hanggal nagyon jó minőségben felfér. Hátrány h csak számitógépről lehet nézni...
-
Vendég
Sziasztok!
1 db egyszerű (-nek tűnő) kérdésem lenne:
Adva van egy DVD lemez, és a cél ennek a lemeznek a lehető legjobb minőségű és legpontosabb másolatának elkészítése.
Legfontosabb szempontok a kép- és hangminőség (5.1)+ esetleg 1 féle felirat. A menük, több nyelvű felirat, több nyelvű szinkron elhanyagolható. A méret max. 2-3 CD-nyi.
Ilyen célra melyik formátum (DIVX, SVCD, XSVCD stb.) felel meg a legjobban, és elérhető-e az eredeti DVD-vel közel egyező minőségű másolat?
Válaszokat elöre is köszönöm.
-
Vendég
Irtam egy miniDVD-t, amit a szamitogepemben a CD-be rakva DVD-nek ismer fel. Viszont az SM 1100-am beveszi, izlelgeti, majd kiirja hogy STOP. Ennyi. Pedig a fentebb emlegetett oldalon az van feltuntetve, hogy az SM 1100 miniDVD kompatibilis. :smile14:
Aki tud segitsen! Koszonom.
-
Vendég
Jelenleg sok-sok millió mpeg2 lejátszásra alkalmas hardware létezik, mpeg4-et viszont még PCs szinten sem gyorsítjk hw-sen. A formátum is kialakulatlan, semmiféle felirat vagy audio szabvány nincs letisztázva. Az egyes kodekekről, licenszdíjakról meg tényleg ne is beszéljünk... szerintem ez az egész divx/mpeg4 marad a szgépes szinten, lehet hogy 1-2 lejátszó néhány formátummal próbál majd elterjedni, de a NAAAGY cégek mind az mpeg2 mellett állnak jelenleg.(ld. még blue ray disc is mpeg2-s lesz, a HD-DVD oldalon kisebbek a gyártók is ... meg sztem nem is előrelépés ha marad egy filmre a 10mbit max bitráta...)
-
Vendég
Majd ha végre kijon egy hardveres Divx dekóder, akkor talán. De ezek után még meg fog kelleni oldani a tobbcsatornás hangot, ráadásul legalább 8 rétegben, továbbá a feliratokat, multianglet, stb. stb.
Sanyi
-
Vendég
Ha megjelennek az olyan aszatali lejátszók amik képesek lejátszani a divx-et akkor azért nem lennék olyan biztos a kijelentésedben. Bár az tény hogy a stúdiók szemében a divx inkább "kalóz" formátum, és nem biztos hogy segítik az elterjedését.
-
Vendég
sanyi: azt hiszem nem is tudom szavakba önteni hálámat!
köszönöm!
Az mpeg2 a jövő, elterjedtsége messze tulmutat az mpeg4 en... feltéve hogy túllépünk az irható dvd 4.7 Gb-ján... a dvd 720*576-os felbontásán... és a szoftverek kezdetlegességén.
A divx a jelen, amig nem lesz filléres a dvd ... ill utódai.
-
Vendég
Szerintrem az MPEG 2 ö már a mult a Divx a jövö igaz mág finoitani kell de a kódolási algoritmus már jó .
-
Vendég
Sikerult megtalálnom a DVD quick builder linkjét is:
ftp://61.159.224.3/soft19/dvdquick.zip
Full verzió, 2,1 MB zip
Sanyi
-
Vendég
http://dvdworld123.free.fr/outils/utili ... aires.html
Itt megtalálod a CD Motiont a Streamweaverével egyutt, és a Sonic Foundry Soft encodert is (wavokból AC3).
DVD quick builder linkjét megpróbálom elohalászni....
Sanyi
-
Vendég
sajnos a neten nem sikerült ráakadnom a következő programokra:
DVD Wise
DVD Junior
DVD Quick Builder
Streamweaver
Rendelkezik valaki fentiek demo, vagy tört verziójával?
Esetleg _létező_ linkel ?
-
Vendég
Köszönöm az infót, na majd utánna járok a dolognak...
-
Vendég
Nem ismer valaki DD encoder programot? PCM hangot szeretnék Dolby Digitalba átalakítani. Itt most kivételesen nem a surround a lényeg, hanem a tömörítés, mert a PCP k*va sok helyet foglal. A hang "sajnos" PCM-ben van, és nem akarom pazarolni a helyet, úgyis csak szimpla "szöveg", a minöség nem olyan fontos.
-
Vendég
Talán még annyi, hogy ha a filmhez csak surround hang van, akkor is inkább MiniDVD-be rakom (DD 2.0 hanggal), ugyanis az SVCD 16:9-es képaránya nem az igazi, míg a MiniDVD esetében abszolute megegyezik az eredetivel (simán lehet nézni 4:3-as TV-n is, ami nem tud 16:9-be kapcsolni, és mukodik a Wide, LB és P&S kapcsolás is, kihasználva 16:9-es TV képfeluletét (TV zoomolás nélkul).
Sanyi
-
Vendég
Én a kovetkezo programokat használom MiniDVD készítésre(gond nélkul beszerezheto mind a neten):
1. Smartripper a DVD lemez HD-re torténo másolásához
2. DVD2AVI a *.d2v elkészítéséhez és az AC3 hang kiszedéséhez
3. VFAPI az "imagináris" *.avi elkészítéséhez
4. CCE (esetleg TMPEGenc) a video enkódolásához
5. Soft encode az AC3 bitráta csokkentéséhez, ha a hang 448 Kbit-ben van (elég a 384kbit is)
6. CD motion streamweavere az *.m2v és az *.ac3 osszefuzéséhez.
7. VOB splitter a VOB szétszabdalásához 700 MB-os részekre (nincs meg a Streamweaver patchom, ami eleve 700 MB-os VOB-okba fuzi ossze a képet és a hangot - ha valakinek esetleg megvan, kérem szóljon)
8. DVD quick builder a DVD authorizáláshoz, és az *.img kialakításához
9. Nero 5.5.8.0 vagy nagyobb az image file felégetéséhez.
Sanyi
-
Vendég
Köszi a gyors választ! Most az lenne a kérdésem mivel érdemes kódolni és ilyen formátum lesz. Engem nem is a DVD menüje izgat fel inkább a film és a hang élvezhető minősége!
-
Vendég
chs: 50-55 perc fér fel VBR módban egy 80as lemezre elfogadható minőségben. mpeg multichanelnak semmi értelme, nehéz megcsinálni, sokat foglal (384kbit) és nem is szól jól (ahogy külföldi forumokban olvastam...), ráadásul nem mindegyik dvd lejátszó(erösitő) támogatja.
gigolo: igen, célszerü ujratömöriteni az mpeg2-t, hogy ne 6 CD-s legyen 1 film miután megvan az ujratömöritett mpeg2, mellette az eredeti AC3 hang, egy megfelelő programmal elkészited a dvd könyvtárstruktúráját mely a filmet ill. egy esetleges menüt tartalmaz. Ezt a könyvtárstruktúrát simán megirod UDF(/ISO?) fájlrendszerünek a CDre. És készen is vagy.
MÁS.
DVDit 2.5 PE nem enged 5.1es DD hangot használni a VOBokban. Innentől nem ér semmit... átverés az egész.
Scenarist-je van vkinek ?
-
Vendég
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérésem, hogy egy kicsit homályosítsatok fel engem a miniDVD-vel kapcsolaban. Amit a VCD help oldalról a nyelvtudásom miatt megtudtam az nem a csúcs, de azt már tudom, hogy az asztali lejátszóm elvileg simán kezeli.Itt érdekes dolgoka írtatok, de számomra nem egyértelmű. Kódolással írtok miniDVD-t vagy a DVD-t széttördelitek és így sok lemezre írjátok, vagy mi az igazság? Remélem nem odaát van! Írjatok egy-két infót légyszi!
-
Vendég
Íjász :
Köszi az urlt, nagyon jó infok vannak az oldalon. Kár h a Nintaus és a Pioneer 646a sem szereti a miniDVDt :smile17: . Viszont az XSVCDt igen, uhogy azzal még próbálkozni fogok.
Csőd : manic
-
Vendég
Meggyőzni bár nemtudtál...mert én olvasatomban, lehet hogy rosszban, szal TMGEnc-ben egy 650mb-s cdre csak 30percnyi cucc fér fel...és ez számomra hátárny.Na de azért felkeletette valami az érdeklődésemet ám, ez az MPEG Multichanel, asszem tudja a cuccos a dolgot, de ez mit is takar pontosabban? 6 különálló hangsáv mint mondjuk dd 5.1 nél? vagy ez valami virtuális dolog? Elnézést mindenkitől a tudatlanságomért.
-
Vendég
Tehát még egyszer az SVCD elonyeirol a VCD-vel szemben:
1. jobb képminoség (nagyobb képfelbontás, VBR, MPEG2 kódolás, lehet interlaced is)
2. kapcsolható feliratok (akár négy kulonbozo felirat)
3. két kapcsolható sztereo hangsáv (mondjuk az eredeti angol és a magyar szinkron - akár dolby pro logicban mindketto)
Az SVCD hátránya, hogy kevesebb fér fel egy lemezre. De DVD forrás esetén akár 60 perc is felrakható egy CD médiumra.
Menu-rol nem beszélek, mert az lehet a VCD 2.0-nál is....
Ja, és ha esetleg pont olyan lejátszód és erositod van, amik tudják a MPEG multichannelt, akkor a hang lehet diszkrét hatcsatornás térhang is....
Sanyi
-
Vendég
Ehh, csak most látom, hogy Simont ismétlem. Pardon
Ijász
-
Vendég
http://www.vcdhelp.com/dvdplayers.php
Itt kipipálod a miniDVD -t, aztán Search, és máris köpi az azzal kompatibilis asztali lejátszók listáját. Ugyanezen az oldalon részletes leírás található (S)VCD, X(S)VCD, DVD stb. formátumokról (baloldalt fent függőleges menü "what is" alatt, kékben)
Üdv:
Ijász