Igen a Bendix méginkább. De azok kb mindenben a legmagasabb szintet képviselik, az áruk pedig az égben.. már ha egyáltalán van eladó.SoundMania írta: ↑2020.09.27., vas. 11:29Esélyesnek tartom valamelyik Bendix 6sn7-et erre a célra. Van VT-231-es változata is.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2883
- Kapcsolat:
Re: Elektroncső topik {___]=
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Mindent :)
Az autobiasz az csak nagyjából tartja a kívánt biaszértéket, mondjuk 60-90%-ban. A cső meredekségétől függ.
És ez ugyan nem tartozik ide, de meg sem tudja közelíteni azt a megszólalást -főként dinamikában és hangtömegben-, mintha a katód szépen direktben a földre lenne kötve.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni Sylvania 12au7-eseket. Olyan a hangja amit írtál, hogy szeretnél és olcsók. A Tungsramnál meg sokkal jobb is a hangja.zebo írta: ↑2020.09.26., szomb. 14:10Üdv az uraknak!
Nemrégiben álítottam hadrendbe egy csöves előfokot a rendszeremben.
Jelenleg 2db piros Tungsram ECC82 előfok? cső dolgozik az előfokban.
Ha csőcserével lehetséges,szeretném kicsit vastagabbá simmábbá tenni a kapott hangot.
Baráti,ismerősi körben a Mullard ECC82 csöveket ajánlották az előfok készítőjével egyetemben.
Több fül többet tapasztal alapon kérdezném. Jók e az említett célra a Mullard csövek,vagy esetleg milyen más típusú csövek lehetnek még jók a kívánt cél eléréséhez?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Nem baj az, ha nem értünk egyet, így kerek a világ.
Hát akkor tessék vásárolgatni a csöveket üptre!
Hát akkor tessék vásárolgatni a csöveket üptre!

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Ezt már személyesen is cáfoltam neked az alábbi példával:
Adott készülékben kipróbálva az ugyanolyan típusú, de különböző gyártmányú, konstrukciójú csövek más és más hangot adtak. Viszont ugyanabból az adott gyártmányból 3 különböző és különbözően lehasznált cső mégis ugyanolyan hangot adott, holott ezek kifejezetten különböztek egymástól munkapontban.
Ezzel nagyjából bárki, aki csöves cuccokat hallgat egyet fog érteni.
De kérdezem én... akkor az ugyanolyan geometriaju, keresztmetszetu, de más anyagból készült kábeleknek miért különbözik a hangja?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
HA mindegyik csőhöz beállítanánk a neki optimális munkapontot, nagyon kicsik lennének a hallható különbségek, tehát a cső cserebere nem a csövek kritikája, hanem a felhasználóé, esetleg a konstruktőré.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Esetleg egy próbát megér a régi szovjet 6N8SZ, mint párszázas ajánlat. Úgy általában a régi szovjet csöveknek sem a teteje sem az alja nem kimagasló, viszont nagyfokú zeneiség szokott belőlük jönni.
Ha budapesti vagy és eljössz érte, akkor tudok kölcsönözni, bár szerintem vaterán is van kb 500Ft-ért.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Sylvania 6189zebo írta: ↑2020.09.26., szomb. 14:10Üdv az uraknak!
Ha csőcserével lehetséges,szeretném kicsit vastagabbá simmábbá tenni a kapott hangot.
Baráti,ismerősi körben a Mullard ECC82 csöveket ajánlották az előfok készítőjével egyetemben.
Több fül többet tapasztal alapon kérdezném. Jók e az említett célra a Mullard csövek,vagy esetleg milyen más típusú csövek lehetnek még jók a kívánt cél eléréséhez?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Barmit teszel helyette, jobb lesz.
USA gyartasu csövet javaslok, mégjobb ha fekete anódos. Sylvania, GE, Tung-Sol, RCA, Raytheon.
Létezik ECC82-re átalakító, azokkal is érdemes lehet futni egy kört, mert azok közül már egy Tungsram is élménytelibb lesz, mint a Sovtek. Ha találsz hosszú anódos Tungsramot, akkor főleg. Hát ha még fekete anódos Tungsramot :)
Üdv az uraknak!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Sziasztok!
Sovtek 6SN7-ről mozdulnék feljebb, milyen csövekkel van tapasztalotok helyette? Phono erősítőbe kellene.
Sovtek 6SN7-ről mozdulnék feljebb, milyen csövekkel van tapasztalotok helyette? Phono erősítőbe kellene.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Írtam privátot.lullus írta: ↑2020.09.18., pén. 14:02Minden klasszikus erősítőm gyönyörű állapotban van, de van egy problémám.
Az egyik McIntosh MC30-ason a múltkor mintha narancssárgás színű lett volna az anód teteje. Nem hiszem, hogy felizzott volna. Láttam már meggypiros anódot: akkor az anódhenger közepe színeződött el. Most talán a fűtőszál fénye vetült az anódra a gettertükrön át -- de az ördög nem alszik, és azóta nem merem bekapcsolni, nem akarom veszélyeztetni a pótolhatatlan kimenőtrafót. Szeretném, ha valaki kicserélné az áteresztő kondenzátorokat. Egyúttal szeretném, ha (koridegen, de eltávolítható beavatkozással) betenne egy-egy olvadó-biztosítékot a kimenőtrafók védelmében.
Ha már felugrik a csodatévő, akkor a Quad II-esekhez is hozzányúlhatna. KT66-osok helyett évek óta 6P3Sz-E-kkel hallgatom őket. Meg vagyok elégedve velük, de most az eredeti csövekre lennék kíváncsi. A két katódellenállást vissza kellene cserélni az eredeti értékekre (eltérő munkapont).
Öreg és beteg vagyok, a nagyfiam pedig külföldön dolgozik, ezért szorulok segítségre.
Ha már nálam van a mikrofon, tanácsot kérek.
Mi a Tisztelt Fórumtársak véleménye arról, ha valaki, az eltérő csőadatok ellenére, kicseréli az Audio Research D70 mk. I rengeteg ECC88-át Mullard E88CC-kre, a munkapontokat a szadista használati utasítás szerint egyenként beállítva? Mérve nagyon-nagyon jók a torzítási adatok, de tulajdonképpen nem lett volna szabad. Ilyen csövek voltak itthon. Tud-e valaki olcsó, használatlan, szovjet ECC88-asokat?
Minden klasszikus erősítőm gyönyörű állapotban van, de van egy problémám.
Az egyik McIntosh MC30-ason a múltkor mintha narancssárgás színű lett volna az anód teteje. Nem hiszem, hogy felizzott volna. Láttam már meggypiros anódot: akkor az anódhenger közepe színeződött el. Most talán a fűtőszál fénye vetült az anódra a gettertükrön át -- de az ördög nem alszik, és azóta nem merem bekapcsolni, nem akarom veszélyeztetni a pótolhatatlan kimenőtrafót. Szeretném, ha valaki kicserélné az áteresztő kondenzátorokat. Egyúttal szeretném, ha (koridegen, de eltávolítható beavatkozással) betenne egy-egy olvadó-biztosítékot a kimenőtrafók védelmében.
Ha már felugrik a csodatévő, akkor a Quad II-esekhez is hozzányúlhatna. KT66-osok helyett évek óta 6P3Sz-E-kkel hallgatom őket. Meg vagyok elégedve velük, de most az eredeti csövekre lennék kíváncsi. A két katódellenállást vissza kellene cserélni az eredeti értékekre (eltérő munkapont).
Öreg és beteg vagyok, a nagyfiam pedig külföldön dolgozik, ezért szorulok segítségre.
Ha már nálam van a mikrofon, tanácsot kérek.
Mi a Tisztelt Fórumtársak véleménye arról, ha valaki, az eltérő csőadatok ellenére, kicseréli az Audio Research D70 mk. I rengeteg ECC88-át Mullard E88CC-kre, a munkapontokat a szadista használati utasítás szerint egyenként beállítva? Mérve nagyon-nagyon jók a torzítási adatok, de tulajdonképpen nem lett volna szabad. Ilyen csövek voltak itthon. Tud-e valaki olcsó, használatlan, szovjet ECC88-asokat?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.09.18., pén. 14:24-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Ok: elrontott idézetszint javítása
© Horváth Iván
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Akár. Viszont ő nem budapesti.
Öreg csövesek rendbehozatalával szeret foglalkozni, főleg, ha abban van valami "ősi" kunszt. Igény szerint tuningolja, vagy átalakítja, ért hozzá.
keresd Takács Jenőt, alias tunerman-t.
Öreg csövesek rendbehozatalával szeret foglalkozni, főleg, ha abban van valami "ősi" kunszt. Igény szerint tuningolja, vagy átalakítja, ért hozzá.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Miről lenne szó?
Kedves Fórumtársak,
megpróbálkozom ezzel a topikkal, hátha itt célhoz érek. Ki foglalkozik klasszikus, elektroncsöves erősítők restaurálásával?
Előre köszönet.
megpróbálkozom ezzel a topikkal, hátha itt célhoz érek. Ki foglalkozik klasszikus, elektroncsöves erősítők restaurálásával?
Előre köszönet.
© Horváth Iván
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 18
Sziasztok!
5U3C sima és az 5C3S fekete anódos egyenirányító cső között mi a különbség?
5U3C sima és az 5C3S fekete anódos egyenirányító cső között mi a különbség?
Üdv. Zoli
Bese Attila...kicsit furcsa, de tud...Joe_bácsi írta: ↑2020.07.13., hétf. 21:39Üdv mindenkinek!
Elnézést kérek, ha nem jó helyre írnám a kérdésem, de segítségre lenne szükségem és ez topik tűnt megfelelőnek.
Nemrégiben sikerült szert tennem egy csöves erősítőre, amiről tudtam, hogy nem hibátlan, de belenézhettem és így láttam, hogy teljesen eredeti (a csövek is eredetiek), nem piszkáltak bele.
A kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani egy értelmes, megbízható szerelőt Budapesten vagy a közelében.
Az erősítő egy Dynaco SCA35-ös, a hibája pedig, hogy az egyik oldala búg és csak halkan szól.
Előre is köszönöm a segítséget.
J.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Üdv mindenkinek!
Elnézést kérek, ha nem jó helyre írnám a kérdésem, de segítségre lenne szükségem és ez topik tűnt megfelelőnek.
Nemrégiben sikerült szert tennem egy csöves erősítőre, amiről tudtam, hogy nem hibátlan, de belenézhettem és így láttam, hogy teljesen eredeti (a csövek is eredetiek), nem piszkáltak bele.
A kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani egy értelmes, megbízható szerelőt Budapesten vagy a közelében.
Az erősítő egy Dynaco SCA35-ös, a hibája pedig, hogy az egyik oldala búg és csak halkan szól.
J.
J.
Cső! :)
Az erősítő push-pull üzemmódban 4db EL-34 pentódávall működik. A 2x30 Wattos kimenő teljesítmény elegendő energiát biztosít.
Meghajtó csövek: 3 x ECC 83 S
Nagyon tetszik a hang halkan lágy szívetmelengető zenén egésznap tudnám hallgatni.
De kérdés csit hiányzik az mf 500wja csatornánként mikor még a járólap is remegett a család kedvelt disco zenéin.
Ha lehet és érdemes másfajta csővel kipróbálni és egyátalán akkor bekell álítani vagy hogy van ez?
(Audiomat aria)300w os hanfalat hajt meglepően jól !
Előre is köszönöm hátha valaki tud segíteni !
Az erősítő push-pull üzemmódban 4db EL-34 pentódávall működik. A 2x30 Wattos kimenő teljesítmény elegendő energiát biztosít.
Meghajtó csövek: 3 x ECC 83 S
Nagyon tetszik a hang halkan lágy szívetmelengető zenén egésznap tudnám hallgatni.
De kérdés csit hiányzik az mf 500wja csatornánként mikor még a járólap is remegett a család kedvelt disco zenéin.
Ha lehet és érdemes másfajta csővel kipróbálni és egyátalán akkor bekell álítani vagy hogy van ez?
(Audiomat aria)300w os hanfalat hajt meglepően jól !
Előre is köszönöm hátha valaki tud segíteni !
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)
- tuli079
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Sziasztok,
Szeretném a 2x9W os SE végfokomat átalakitani úgy, hogy fejhallgató erősítő legyen belőle és ezzel hajtani az Audeze LCD 2 50 Ohm os fejhallgatómat.
Van valakinek tapasztalata ilyen téren, vagy halott az ötlet?
köszi
Szeretném a 2x9W os SE végfokomat átalakitani úgy, hogy fejhallgató erősítő legyen belőle és ezzel hajtani az Audeze LCD 2 50 Ohm os fejhallgatómat.
Van valakinek tapasztalata ilyen téren, vagy halott az ötlet?
köszi
DAP: Ibasso DX300,DX170, A&K SP2000T
IEM: 64 audio U12T, EE Valkyrie, Thieaudio Monarch, Solaris 2020, EE Bravado, Moondrop B2, Xenns Mangird Tea2
DAC: Topping D90
Erösítő: Poppulse T180, 300B-SE
Hangfal: Dragonweed Panther + Panther evo
Kábelek: Valhalla RXF
IEM: 64 audio U12T, EE Valkyrie, Thieaudio Monarch, Solaris 2020, EE Bravado, Moondrop B2, Xenns Mangird Tea2
DAC: Topping D90
Erösítő: Poppulse T180, 300B-SE
Hangfal: Dragonweed Panther + Panther evo
Kábelek: Valhalla RXF
Részemről is befejezve, amit írtam az így volt, csakhogy lássuk egy kicsit más szemszögből is.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Lehet, hogy kiismerted és Te megbízhatónak tartod, csak az gond, hogy ebben az esetben nem jót mér, gondolom erről az érintett fórumtárs is tudna nyilatkozni ahol landoltak az általad először Teslának hirdetett EL34-ek amiről később kiderült, hogy valójában RFT-k.SoundMania írta: ↑2020.07.09., csüt. 14:54De kurvára nem értem miért kell magyarról magyarra fordítani , illetve miért nem lehet ezt belátni, vagy hogyan lehet ennyire félreérteni és félremagyarázni .
Van csőmérőm is. Már ki is ismertem és megbízhatónak tartom . Mind EL34 mind más tekintetben . Még 300B-t is jól mutatja. Az ügyről meg látom megintcsak nincs semmi fogalmad. De ha akarod majd egyszer beavatlak. Mindenesetre szó nem volt quad-ról. 4db csőről volt szó. Már itt is látszik , hogy azt sem tudod miről van szó. Csak a feszültséget látni . Iszol Te rendesen ?! :) ( arra a gyógyszerre ? :) )

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.